Autor
|
Poruka
|
juhu12
|
01.09.2010. 23:50
Nije smedjkasto nego je bash menstruacija. Pila sam prije kontracepcijske tablete ali sam prestala pocetkom sedmog mjeseca, i one su mi pomogle da dobijem menstruaciju svaki 28 dana. Sad sam onda dobila 24 dana od menstruacije koju sam dobila prije uzimanja vikele.
Pozdrav!
|
luna89
|
03.09.2010. 20:41
Imam problem. Naime pila sam Yaz pilule, a prestala sam ih piti prije mjesec dana. Prije nekih dva sata sam imala spolni odnos bez zaštite, a sada je vikend i nikako u roku 72sata nemogu do ''pilule za dan poslije''. Još imam recept za Yaz koji vrijedi da li mogu ikako njega iskoristiti kao ''pilulu za dan poslije''? Molim vas pomoć hitno, jer sutra ljekarne rade do 14sati, a ja nikako nemogu do ginekologa.
|
Ella_88
|
05.09.2010. 13:35
Postovana doktorice prije svega zelim da vas pozdravim. Registrovala sam se na ovaj forum jer sam jako zabrinuta. Prije registracije sam procitala dosta vasih odgovora na postavljena pitanja. Zadnju menstruaciju sam imala 18.08.2010. Nakon toga sam 28.08 imala odnose sa deckom. To mi je bilo prvi put da imam seksualne odnose. Imala sam jake bolove, ali smo to radili svaki dan narednih 5 dana, znaci do 01.09.. Imao je kondom, ali smo jednu noc imali sex bez kondoma.Nije svrsio u mene, ali smo nakon toga ponovili opet sa kondomom. Problem je sto sam ja prije njega bila nevina tako da nisam imala iskustva niti znala da postoje te tablete za dan posle. Sve je bilo ok dok ja nisam dobila jake bolove u stomaku i prvo sam imala pojacan sekret, pa zatim i taman nakon cega se javlja krvarenje koje je svijetle boje ne kao menstruacija. Jako se bojim jer sam izracunala sebi ovulaciju i to su mi bili plodni dani. Ako mi mozete dati ikakav savjet bila bih vam jako zahvalna..
|
kokodakalo
|
05.09.2010. 13:35
Postovana doktorice,
Prije 12 dana popila sam vikelu, jer sam prethodnu noc imala odnos, pa sam se uspanicila i nakon 4 sata popila vikelu, to je bio 11 na 12 dan ciklusa, jer sam prethodnu menstruaciju imala 15.8, a ciklusi su mi na 30 do 32 dana.
Nisam imala nikakve nus pojave, sve do srijede, dakle 7 dana nakon popijene pilule kad sam prokrvarila slabo. Drugi dan je bilo malo jace, ali svih daljnjih je oskudno. Danas je nedelja, a krvarenje i dalje traje, jako oskudno, skoro tockasto, dovoljan mi je jedan ili 2 uloska dnevno. Zanima me koliko dugo ce trajati i kad trebam otici ginekologu.
Pocetak krvarenja je sedmi dan od uzimanja pilule, a menstraciju trebam dobiti tek 15.9.
Zanima me jel ovo krvarenje posljedica hormona iz tablete ili se racuna ko preuranjena menstracija( bas 15 dana ranije?!).
Doktorica mi je rekla da je moguce da mi se uzdrma ciklus i da mi kasni iduca menstracija, a koliko dana ce mi kasniti?
I jos jedna stvar, da li je moguce i nakon ovog krvarenja poslije tablete, da bude trudnoca?
Molim Vas za vasa iskustva, bas sam pod stresom.
|
Ella_88
|
05.09.2010. 17:00
I samo da napomenem zaboravila sam gore reci da je to krvarenje ne vezano za prvi odnos. Ono se pojavilo jucer i danas nakon sekreta :S Izvinjavam se sto panicim i nadam se da cete mi ubrzo odgovoriti, al panika me uhvatila kad sam procitala na nekim forumima kako se zapravo to krvarenje javlja jer se embrion implantira u uterus..I kao da muskarac ne mora da svrsi u zenu vec je moguce da sperme ima i moze dospjeti unutra i ako muskarac ne svrsi unutra...:S Unaprijed hvala
|
marta109
|
06.09.2010. 13:35
Poštovana doktorice,
moj problem je sljedeći.naime prestala sam pit tablete yasmin i prvu mengu sam dobila odma nakon 3 dana,a sljedeća je kasnila 7 dana.
u međuvremenu sam imala 2 zaštićena odnosa i 7 dan nakon kašnjena menge dečku je pukao kondom i svršio je u mene.sad kako sam imala doma samo yasmin tablete popila sam 2+2 još nakon 12 sati.
i sad me zanima kolika je mogućnost da sam trudna ili je menga kasnila zbog prestanka korištenja pilula?
|
žoržina1
|
06.09.2010. 16:05
Postovana doktorice!
Decko i ja smo imali spolni odnos i kondom je skliznuo u trenutku kad je svrsio... odmah sam popila 2 kontracepcijske pilule Trinovum od 1g, a za 12 sati planiram popiti jos 2 od 0,75... Zanima me je li to dovoljna "zastita" od trudnoce s obzirom na situaciju? Menstruaciju sam imala 24.08., ciklus mi je inace redovit i traje 28 dana, iako mi je prethodni ciklus trajao 36 dana...
|
ivanaivana
|
06.09.2010. 17:00
imam jedno pitanje i molila bih vas odgovor sto prije.prije otprilike 24h sam spavala s dečkom i to prvi put.nismo koristili kontracepciju,ali nije doslo do ejakulacije.
pošto sam računala da imam plodne dane uplašila sam se.dali imam razloga za paniku i dali trebam popiti pilulu za dan poslije?
unaprijed hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.09.2010. 22:01
luna89 Nadam se da ste do sad riješili problem inače može 5+5 .
Ella_88 Bili su plodni dani , pa ako mjesečnica bude kasnila napravite test.
kokodakalo Da od Vikele , krvarenje je znak da je djelovalo.
marta109 Kada se prekine sa OHC mjesečnica kasni, ako bude kasnila ovaj mjesec napravite test.
žoržina Da
ivanaivana Ako niste sigurni oko ejekulacije popijte "day after" Escapella
|
luna89
|
08.09.2010. 10:55
Poštovana doktorice, popila sam 3+3 Yaz, da li je to dovoljno? Našla sam neku drugu temu ovdje na forumu gdje je jedna cura napisala da je tako popila.
|
Deep
|
08.09.2010. 14:10
Imala sam osnose 06.09 negdje pred zoru partner je svrsio u mene ,odmah nakon toga 14h popila sam jednu tabletu Vikela.
Da li je to sigurna zastita ili bih trebala popiti jos nesto ,jako se plasim jer su mi plodni dani ,a i zaista sam sigurna da je partner
svrsio u mene. Sta da radim zaista sam ocajna ,cula sam da se i pored ove tablete trudnoce javljaju ili cak vanmatericne trudnoce. Da li je najbolje
da ipak uradim test 5 dana nakon uzimanja tablete ,ako ne dodje do krvarenja.
Hvala puno
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.09.2010. 20:26
luna89 Da, dovoljno je.
Deep Doivoljna je Vikela popijena unutar 72 sata , ako želite biti sigurni i ne paničariti jer će mjesečnica kasniti ( neća doći kada ste očekivali) napravite test ako nema krvarenja.
|
žoržina1
|
08.09.2010. 23:50
samo bih vas jos pitala jel mogu ocekivati da mi menstruacija nece doci na vrijeme, da ne panicarim bezveze ukoliko dodje do toga?
|
anaanitica
|
09.09.2010. 14:25
Postovana,
prije dva sta momku mi je puknuo kondom za vrijeme odnosa, nije doslo do ejakulacije. Nakon pucanja kondoma odmah sam stavila Patentex vaginaletu. Zadnja menstruacija je bila 25.8, ciklus mi traje od 27-30/31 dana. Maybe baby mi je jutros, jucer i prekjucer pokazo neplodne dane. Da li ima potrebe za pilulom za dan poslije i koliko je ona stetna? Da li moze utjecati na plodnost i komplikacije oko trudnoce? Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.09.2010. 19:37
žoržina Da, ako kasni da ne paničarite.
ananitica Patentex ovali idu pola sta prije odnosa, tako da oni nisu koristili, ali ako su bili neplodni dani nema panike.
|
any07
|
13.09.2010. 20:35
zadnju menstruaciju sam imala 01.08.2010. trenutno mi kasni oko 15 dana. napravila sam dva testa urina i oba su negativna. sutra sam naručena kod priv.gin.međutim, danas sam imala odnos bez zaštite i htjela sam zatražiti pilulu za dan poslije. može li mi je prepisati priv.ginekolog bez krvnih nalaza? također, s obzirom da mi se sve poremetilo, menstruaciju nisam dobila, nakon dva testa koja su negativna pretpostavljam da nisam trudna, kolika je mogućnost trudnoće sa današnjim odnosom (jer više ne znam kako u ovom trenutku izračunati da li mi traju plodni ili neplodni dani)?
|
uplasena5
|
14.09.2010. 00:15
molim vas HITNO JE!...
nepaznjom je moj decko penetrirao u mene bas u danima ovulacije oko ponoci,odmah ujutro uz savjet svoje ginekologice,oko 12 h popila sam 2x Cilest tablete,zatim tocno za 12h ponovno 2x...
Nije mi bilo niti mucno niti nikakve nuspojave od tableta...ali ni menstruacija nije dosla..
Danas mi je potvrdjeno da sam trudna 5 tjedana,znaci tocno od one veceri..
Molim vas vase naiskrenije misljenje..
MISLITE LI DA JE TOM DOZOM EMBRI OŠTEČEN???
DALI BI TO SNOSILO NEKE POSLJEDICE NA RAZVOJ DJETETA??'
MOLIM VAS ISKREN I HITNI HITNI ODGOVOR!
Unaprijed zahvaljujem...
|
beljanica
|
15.09.2010. 20:45
tek sam počela piti triquilar, prvi dan nedjelja drugi pon, taj je pon dečko svršio u mene. treći dan tabletu sam popila normalno ali čitam da to nismo trebali napraviti još 2 tjedna pa me zanima da li da popijem tu dozu 3+3 ili da samo nastavim normalno piti tablete, molim vas tek je prošlo 41 sat pa me spasite. hvala
|
kokodakalo
|
16.09.2010. 15:40
Draga doktorice,
vec sam ranije pisala i odgovorili ste mi, hvala.
Imam jos jedno pitanje: je li normalno da menstruacija krace traje, jer sam pila vikelu? Naime, dobila sam menstraciju tacno na vrijeme i bila je malo oskudnija, no inace, danas mi je 4 dan i kao da vec prestaje, a meni obicno traje oko 6, 7 dana? Prvi dan normalno, drugi dan pojacano i polovina treceg dana, a onda popodne i noc treceg dana kao da prestaje, danas je 4 dan imam osjecaj da prestaje, imam onaj smedjkasti trag.
I ima li sanse, nakon svega ovoga da sam trudna?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.09.2010. 18:55
any07 Može vam propisati .
uplašena5 Ne, to nije velika doza hormona koja bi naštetila , ali da bi bili sigurni u svoju odluku i bili mirni možete se savjetovati na Rebru na odjelu za farmakologiju.
beljanica Normalno nastavite piti dalje.
|