Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

hana_sa

17.09.2010. 10:35

Postovana doktorice prije svega zelim da vas pozdravim,registrovala sam se na ovaj forum jer sam jako zabrinuta.Surfajuci net-om trazila sam odgovore na moj problem medjutim nisam ih nasla,mislim da bi mi vi mogli dat najbolji odgovor.Sinoc sam prvi put imala analni sex sa svojim deckom,te je on ejakulirao u moj analni otvor.Strah me je da je moglo iscurit ,te doc u dodir sa vaginom.NIsam nikad imala pravi odnos,te me interesuje da li sam mogla ostat trudna ukoliko je njegov ejakulat dosao u dodir sa mojom vaginom.Hitno je. Unaprijed zahvalna

uplasena5

17.09.2010. 22:50

hvala vam puno...

derte

19.09.2010. 13:00

Poštovana doktorice,imam jedno pitanje.
Cura i ja smo stupilu u odnos bez zaštite i ja nisam svršio u nju,ali sam bio vlažan od predsjemene tekućine.
Kolike su šanse da se od te tekućine može zatrudniti? Inače menstruaciju dobiva oko svakog 29 u mjesecu,a mi smo to napravili 16.09
Unaprijed hvala na odgovoru.

mala_001

19.09.2010. 20:30

postovana doktorice, decko i ja smo imali spolni odnos i ostao je kondom u meni. vecina sperme je bila u kondomu i izvadili smo ga odmah. mengu sam imala 28.8. zadnji put a ciklus mi je vecinom mislim 28 dana ne znam tocno sad nekad kasni nekad je uredu, bilo je malo sperme vani al to smo obrisali, kolike su sanse za ttrudnocu?
hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

21.09.2010. 23:11

hana_sa Ne , treba ejakulirati u nju.

derte Šansu su 50:50, a ako su bili plodni dani i veće.

mala_001 Ako kasni napravite test.

ajoj11

21.09.2010. 23:11

poštovana doktorice,
zanima me samo trebam li popiti pilulu za dan poslije ako je šesti dan ciklusa došlo do nezaštićenog odnosa? nije bilo ejakulacije ali pitam zbog predejakulata koje se izlučuju za vrijeme odnosa..menstruacije mi nisu redovite pa se zato ne osvrćem na plodne i neplodne dane..to mi je bio zadnji dan mjesečnice koja je taj dan i prestala.. u vašem topicu sam pročitala da žene koje nemaju redovite mjesečnice samo prvih desetak dana ciklusa ne trebaju piti pilule u ovakvim situacijama?!?

neinformisan

22.09.2010. 11:15

Postovana doktorice,

Kako sam u duzoj vezi sa curom i zivimo zajedno tri godine imamo odnose bez zastite,trudimo se da pratimo dane i naravno ne ejakuliram u nju.Ako imamo vise odnosa zaredom ili koristimo kondom ili prodje odredjeno vrijeme u kojem ja mokrim i tusiram se .Medjutim , juce mi se desila greska.naime potpuno sam zaboravio da smo imali odnos i imao sam drugi odnos za oko dva sata ali niti sam mokrio niti tusirao .Koliko je moguce da doje do trudnoce u ovom slucaju? Unaprijed hvala!

ajoj11

22.09.2010. 16:25

možda sam malo nejasno napisala pa samo da se nadovežem...znači nije bilo odnosa u smislu da je stavio penis u vaginu nego me izvana dodirivao...i nije bilo ejakulacije...ali kao što sam rekla bilo je predejakulata pa zato vas pitam...(a nije bilo zaštite) hvala još jednom.

cipiripi

22.09.2010. 16:25

doktorice, znam da ne možete odgovoriti sa stopostotnom sigurnošću al molila bih vas iskreno mišljenje.
Imala sam odnos na 15. dan ciklusa, inače su mi ciklusi oko 28 dana. (26 - 29) Okolnosti su ovakve : prvi put koristili smo kondom a uz to i prekinuli snošaj prije ejakulacije, i partner je oprao splovilo poslje odnosa. Nakon satak vremena nastavili smo s igrom i partner je ušao u mene bez kondoma nekoliko puta, neznam točno kolko je to trajalo al ne dugo, stavio je kondom i nastavili smo s kondomom s tim da smo opet prekinuli prije ejakulacije. Ne znam ima li veze sto sam ga malo i oralno zadovoljavala prije tog 2. puta pa ako je bilo ostataka sperme jesam li ih mogla tako uklonit...
Zanima me kolika je vjerojatnost trudnoće i ima li potrebe za hitnom kontracepcijom jer zbog određenih zdravstvenih razloga ne bih trebala uzimati kontraceptive, pa ne bih riskirala bez jako dobrog razloga. molim vas odgovor. unaprijed hvala

Martina Zg

22.09.2010. 22:50

Cijenjena doktorice,
Dakle, menstruaciju sam imala 28.7, a rizičan odnos 4.8. Nakon odnosa sam u roku od 50 sati popila cileste tablete 2puta 3 u razmeku od 12h.
Inače imam pravilne cikluse od 27-30 dana. Krvarenje koje sam imala nakon toga nastupilo je 19.08,4 dana prije no što sam trbala dobiti redovnu menstruaciju, bilo je obilno i trajalo oko 5 dana. Ja sam to računala kao menstruaciju.
Međutim danas je 22.9, znači da mi menstruacija kasni bar 2 dana. Može li to imati veze sa tim da mi se ciklus uravnotežuje?Ono što me brine jest da sam ja prošli tjedan,28 dan od te "zadnje menstruacije" imala rizičan odnos sa ejakulacijom(računajući da definitivno nisu plodni dani)
kada mi preporučujete učiniti test?
Hvala na ašem trudu,što pomažete nama neodgovornima...

mikyyyyy

23.09.2010. 14:00

Postovana doktorice,
18.09. sam imala nezasticeni spolni odnos (kondom je pukao) i decko je svrsio u mene.Poslednja menstruacija mi je bila 28.08. (inace je neredovna od 26-29 dana).Zbog straha sam ujutru kupila u apoteci pilulu Vikela i popila je u roku 8 sati od rizicnog odnosa.Sledecu menstraciju bih trebala dobiti oko 24-25 tj. sutra ili prekosutra..Medjutim mene brine sto imam vecinu simptoma trudnoce (ucestalo mokrenje,cudan metalni okus u ustima,bolovi u grudima....skoro sve simptome sad ).Moje pitanje je kolika je vjerovatnoca da sam trudna ( ili su simptomi povezani sa tabletom koju sam uzela) ,i koliko je vec rizicno da men.zakasni nakon uzimanja ovih hormonskih tableta?

Unaprijed zahvalna...

ilona6

24.09.2010. 11:10

dobila sam cilest na recept od dr. s uputama za doziranje kako vi preporučujete. prve 3 tablete sam popila 14 h nakon odnosa (koji se dogodio u plodom danu, kondom je skliznuo) , a druge 3 tablete 12 h kasnije, međutime, pola sata nakon toga sam povraćala, a mučnine su se produžile na nekoliko sati. zabrinuta da tablete neće djelovati, popila sam 12 nakon zadnjih tableta 2, te to ponovila još 2 puta. zadnju tabletu sam popila unutar 64 h od odnosa. sad su prošla 2 dana od zadnje popijene tablete, da li bi krvarenje koje je posljedica uzimanja tableta umanjilo šansu da sam trudna? da li je mogućnost za trudnoćom povećana mućninom zbog koje sam povraćala tablete?
unaprijed hvala

ilona6

25.09.2010. 14:35

hoće li test 8 dana nakon odnosa, 5 dana nakon zadnjih tableta biti pouzdan? jer mislim da neću izdržati čekati menstruaciju. doktorica mi je rekla da je bitno da popijem ukupno 6 tableta (3+3, ili 2+2+2) a pošto me bilo strah da ako popijem opet 3 odjednom opet biti jako mučno odlučila sam 2+2+2, tek sam kasnije vidjela tu na forumu da treba 3+3. da li sam na taj način upropastila ovu hkontracepciju? molim za odg. jer se jako brinem sad
hvala

jamaneza

25.09.2010. 14:36

poštovana doktorice, surfala sam netom i naišla na vaš forum, nadam se da ćete mi moći pomoći. naime imala sam odnos sa dečkom bez zaštite, to je bilo 25.
9. u 02h, postoji mogućnost da je dečko ejakulirao u mene. u jednom trenutku je prekinuo odnos jer je osjetio nekakvu tekućinu, a nije svršio. ima li šanse da ostanem trudna? menstrualni ciklus mi je redovit, 28-29 dana, samo zadnji mi je zbog stresa kasnio 8 dana, počeo je 18.9. i trajao 5 dana. imam li potrebe za hitnom kontracepcijom? nadam se da ćete mi odgovoriti na vrijeme, puno hvala i lijep pozdrav

mala33

25.09.2010. 22:40

Poštovana doktorice, malo sam se našla u čudnoj situaciji, naime dečko i ja smo jučer navečer imali odnos iza 00:00 tijekom kojeg smo koristili kondome koje sam ja normalno kupila na kiosku. Primjetila sam da su malo drugačiji, made in india i drugačije pakirani, drugačije boje, no nismo se previše obazirali, ipak je to durex.
Ujutro sam otvorila onaj čudno pakiran i primjetila da ima rupu, panično sam išla vidjeti dali i onaj od jučer probušen i bio je:S nije bio na dnu, već je na oko 2cm od dna imao rupicu. Jučer nismo ništa primjetili da je kapalo sa njega, sad me strah da je ipak nešto sperme dospijelo u mene, a točno sam na kraju sa plodnim danima (zadnja menstuacija mi je bila 4.9 - a trajanje ciklusa mi je 30-32 dana)
mislite li da bi bilo preporučljivo popiti pilulu za dan poslije?
unaprijed hvala!!

Natalija Beljo, dr. med.

27.09.2010. 21:07

ajoj11 Nije bilo odnosa nema ni panike.
neinformisana Ako kasni mjesečnica napravite test.
cipiripi Sad kasno za day after. Ako kasni test.
mikyyyyy Neće doći mjesečnica 24/25 , kasniti će, simptomi od tablete.
ilona6 Niste nišata pogriješili i ja pišeme 2+2+2
jamaneza 7 dan ciklus nisu plodni dani.

mala 33 Da svakako postkoitalnu tbl još stignete.

EmaEmily

29.09.2010. 10:35

Poštovani,
Sinoć je meni i dečku pukao kondom ali 'samo' oko onog dna/prstena. Menstruaciju sam dobila 9.9. (dakle, prije 20 dana) i obicno mi traje 28-30 dana. Ako se ne varam značilo bi da su mi sad neplodni dani. E sad, imam li razloga za brigu i da li da odem po pilulu za dan poslije (vec sam ih pila i radije nebi opet ako baš nužno ne moram, a opet znam da nema smisla da se dogodi da zatrudnim ako sam to mogla spriječiti)?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

29.09.2010. 18:05

Kako ste i sami napisali neplodni dani i ako su ciklusi uredni nije pukao na vrhu pa ne vidim svrhu "day after".

cipiripi

30.09.2010. 21:45

znam da je kasno, ipak nisam htjela riskirat s pilulom jer sam smatrala da je premala šansa za trudnoću, jer je taj dio bez kondoma trajao jako kratko i nije bio ni blizu ejakulacije, no sad me hvata panika a rano je za test, molim vas barem za vaše mišljenje

Ksencica.

30.09.2010. 23:55

Postovana,
do prije 2 godine sam imala redovan ciklus koji je trajao 28 dana i onda sam popila tabletu za dan poslije. Od tada mi ciklus nekada traje 28 a nekada i do 37 dana. Imam veoma jake bolove (jace nego prije). Danas sam imala s momkom nezasticen odnos i sada sam u nedoumici da li da popijem tabletu? Da li je moguce da mi se ciklus poremetio zbog toga i sta bi se moglo desiti ako opet popijem? Molim za sto brzi odgovor. Unaprijed zahvalna