Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

anny-

14.10.2010. 16:45

Trebala bih mali savjet,

Naime, ciklus mi je bio redovit (28 dana), no zadnjih mjesec i pol dana sam počela imati spolne odnose prvi put mi je došla na 30.dan,a drugi put na 25.dan, znači zadnja menstruacija je bila 29.9.,a spolni nezaštićeni odnos (bez ejakulacije uopće) 2.10. u zadnjim danima menstruacije, sljedeći je bio 8.10. (nezaštićeni,ejakulirao je izvan), pa sam danas 9.10.popila 2 kontrac.tablete 12sati nakon odnosa (tako su mi rekli na hitnoj,da je to dovoljno kao pilula za dan poslije,iako ovdje piše drukčije) ..no zanima me pošto su zadnje 2 menstruacije nisu bile na 28.dan ...da li sam taj ovaj zadnji spolni odnos imala na plodni dan? i da li ta doza od 2 tablete može dovesti do mensturacije ? jer pošto mi se ova situacija desila već jednom isto sam popila 2 triquilar (žute ovog puta) i mjesečnica je stigla koji dan prije nego što je trebala ... stoga me zanima kolika je mogućnost za trudnoću..malo sam zbunjena i u panici, unaprijed hvala

mimi6

14.10.2010. 16:45

Poštovana,
imam samo jedno kratko pitanje. Ciklusi su mi izmedju 26-35 dana i zadnja menga mi je bila 12.09. U noći sa petka ,1.10,.na subotu dečko i ja imali odnos te nam je pukao kondom. U ponedjeljak 04.10.ginekolog mi je dao Cilest uz naputak da popijem dvije tablete odmah te još dvije za 12h te sam tako i postupila.,iako mi je rekao da nemam razloga za brigu(ali kod zadnjeg pregleda mi je prvi dan ovulacije bio na 19.dan ciklusa) U međuvremenu nisam imala nikavih tegoba niti krvarenja. Sada me zanima kada bih trebala očekivati menstruaciju tj.u kojem trenutku da se zabrinem i uzmem test na trudnoću.
Unaprijed zahvaljujem.

hermelina

15.10.2010. 11:15

postovana,
pijem yasmin vec godinu i 10 mjeseci, sa svim redovnim pretragama. sve je ok ali ovaj mjesec sam malo rastresena i prije tjedan dana sam primijetila da sam zaboravila popiti jednu pilulu ujutro (kako inace pijem) pa sam je popila sutradan kasno popodne zajedno sa tpilulom za sljedeci dan. veceras sam primijetila da mi fali zadnja pilula u nizu i ne mogu se sjetiti kad sam tu popila, ili mi je negdje ispala.. uglavnom, pocela sam ih piti 27.09., zadnje spolne odnose bez zastite sam imala 12. 10 i 15.10. zabrinuta sam buduci da su mi ostale jos 2 tablete umjesto 3. trebam li kupiti novu kutiju i popiti tu zadnju ili ne jer su mi nepolodni dani?sigurno znam da sam posljednjih 7 dana redovno uzimala pilule kako je propisano.postoji li mogućnost da zatrudnim ako ne popijem zadnju tabletu u nizu?
hvala na brzom odgovoru

illana

15.10.2010. 11:15

pozdrav,
prje otprilike 11 sati ( 14.10) tijekom spolnog odnosa dečku je pukao kondom te je svršio u meni...nakon uru vrimena popila sam pilulu escapella...zanimam me kakve su sljedeće reakcije organizma na tu pilulu?? što trebam očekivati nakon uzimanja?? zadnja menstruacija trajala je od 8.10-13.10...inače imam redovite ciklucse
plizzz help
ovo čekanje i neizvjesnost me bija, što se sad nakon uzimanja escapelle treba dogoditi s mojim organizmom?????????
sad

tamarind20

17.10.2010. 23:45

pozdrav!

molim vas za pomoć..imala sam jučer spolni odnos s dečkom, koristili smo kondome.. prvi puta je svršio (van), normalno se oprao i obrisao, te smo nastavili opet. međutim taj drugi put kondom je ostao u meni, što smo mi na vrijeme shvatili, znači nije taj put svršio, jedva smo izvadili kondom. sada sam užasno u strahu da (pošto smo nekoliko minuta imali odnos bez zaštite, da nije nešto od prvog puta ostalo). zadnju mjesečnicu imala sam 3.10., a prije toga 10.9.
od našeg odnosa prošlo je 18 sati. nemam svojeg ginekologa i nikad nisam uzimala pilule, kolike su šanse da sam ostala trudna i gdje u zagrebu mogu otići kod ginekologa, da li ima smisla piti pilule? znam da je ovo užasn neodgovorno od mene ali nikad mi se takvo nešto nije dogodilo. prejadna sam sad

makena

18.10.2010. 10:31

postovani!
18.9 sam imala odnos pri kojem je partneru i meni pukao kondom. buduci da je on svrsio, popila zan pilulu za dan poslije, iako mi je mjesecnica bila pri kraju i po pravilo ne bi trebala postojat mogucnost od trudnoce. 8.10 smo takoder imali odnos, pri kojem je on svrsio,promijenio kondom i nastavili smo odnos. medutim, taj drugi kondom je puknuo (opet?!!). drugi put nije svrsio, ali ne znam koliko je sperme moglo ostati na njemu?! proslu mjesecnicu sam dobila 16.9, ali s obzirom na pilulu za dan poslije ne znam koliko mi jos sljedeca moze kasniti? ni kolika je mogucnost da sam trudna? uopce ne znam kako izracunati plodne dane s obzirom na piluju koju sam popila!ciklus mi obicno traje oko 28 dana.
poprilicno sam ocajna jer sam vec trebala dobiti!
hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

18.10.2010. 11:10

anny Počnite koristit OHc kao zaštitu, ne znam šta ste popili pa ne znam da li su dvije dovoljne , inače u kombinaciju 2+2+2 djeluje.

mimi 6 Nema panike doće će.
hermelina Neće se destit ništa pijte dalje po shemi.
ilona Mislim da u upustvima pise sve pa nema smisla pisati , neće se dogoditi ništa štetno za Vas; izazvati će se mjesečnica kako bi se spriječila trudnoća.
tamarind20 Bili plodni dani (početak) pa bi bilo dobro da popijte "day after" Javite se na hitnu.

Infomaster

18.10.2010. 13:30

Poštovani ! Zamolila bih vas za pomoć! 16.10 u kasnim večernjim satima imala sam spolni odnos sa svojim dečkom, koristili smo kondom ali se dogodila nezgoda i kondom je skliznio u poslijednjih nekoliko minuta odnosa, shvatili smo problem, te dečko nije svršio, ali je kondom ostao u meni, uspjeli smo ga izvaditi samostalno sa prstima, kondom je ostao nekako sklupcan i mislimo da nije nista iscurilo, jer je ostalo u njemu neke potpuno prozirne tekucine, a odnos nakon sto je skliznio trajajo je svega 2-3 minute...inače dužina ciklusa mi je 32-37 dana, poslijednja menstruacija je započela 28.09, a nemam svog ginekologa jer se nisam upuštala u neke nepromišljene situacije. Molim vas da odgovorite što prije možete. Hvala puno!

kvadri

18.10.2010. 17:35

poštovana!

partnerica i ja smo imali neku vrstu spolnog odnosa.. vise je to bilo mazenje te sam penetrirao par puta po par sekundi, ne duboko.. nisam ejakulirao, ali nas je strah mogucnosti da sam "ostavio" predejakulant ( ne znam kako se tocno kaze ), bila je u 17. danu ciklusa.. sve u svemu, 30 sati poslije ginekolog joj je propisao cilest pilule 3+3 svakih 12 sati.. jeli to u redu? sto mozemo ocekivati kasnije?

unaprijed zahvaljujem..

tamarind20

18.10.2010. 17:45

popila sam pilulu vikela. kakve simptome mogu očekivati? hvala vam!

anny-

19.10.2010. 22:25

OHc kao zaštitu? ..Možete li mi objasniti što je to, pošto nisam baš upućena? Popila sam 2 žute Triquilar ..a i u petak ću ići kod ginekologa da mi prepiše kontrac.tablete ...i ultrazvuk... možete li mi reći mogu li sutra 12. dan nakon odnosa isprobati test na trudnoću..kupila sam clear blue ili je još prerano? no zanima me najviše kolike su šanse bile pošto je bio 10.dan ciklusa? unaprijed hvala

eridanis

20.10.2010. 10:15

Poštovana,
imala sam nezaštićeni odnos 1. i 2.10. pri kojem dečko nije svršio u mene. Mjesečnicu sam imala 26.6., zatim 2.8. pa 13.9. Imam dosta duge i hm, nepredvidive cikluse, no obično "kasni" po tjedan dana i još nisam dobila. Postoji li mogućnost trudnoće u plodnom razdoblju od predejakulata?

Natalija Beljo, dr. med.

20.10.2010. 20:37

infomaster Ne znam koji je dan ciklusa i da li ipak možda što iscurilo pa ne bi bilo loše da popijete "day after".

kvadri i tamarind20 Izazvati ćete mjesečnicu koja može biti kraća od uobičajene.

anny Nemojte još raditi test , tek kad mjesečnica bude kasnila.
eridans Napravite test , jer imate neredovite cikluse.

kvadri

20.10.2010. 23:40

hvala vam na odgovoru.. jos samo jedno pitanje.. kad bi mogli ocekivati tu mjesecnicu, tj. koliko dugo nakon popijenih pilula? jer rekli su nam da ne mora doci do krvarenja nakon tableta, da cemo mozda moci ocekivati i cekati normalnu mjesecnicu u vremenu kada ju moja partnerica mora dobiti ( za 10-ak dana )..

eely

21.10.2010. 22:35

Poštovana,
prije 2 mjeseca sam koristila pilulu za dan poslije(Logest 5+5),i sad 18 dan ciklusa koji inače traje 27-29 dana imala sam nezgodu pri spolnom odnosu,skliznuo je kondom(ejakulirao je).Da li da ponovo uzmem Logest?

Unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

24.10.2010. 12:16

kvadri Može biti, ali rijetko dođe na očekivani dan , većinom kasni cca 10 dana ili čak dođe ranije.

eely Možete Logest 5+5 , ali mogli bi razmisliti da počnete koristiti i kontracepciju da ne šokirate ovako organizam.

odonatica

24.10.2010. 23:30

Dobra večer!

Sa četvrtka na petak (21.10 na 22.10), točnije u petak oko 3 ujutro imala sam spolni odnos. Koristili smo zaštitu (kondom), ali kod mene se javio strah od neželjene trudnoće. 5. listopada mi je bila zadnja mentruacija, tako da su mi plodni dani bili u vrijeme spolnog odnosa. Danas, 24.10. u 21,oo sati popila sam 5 tableta Logest kao hitnu kontracepciju. U prethodnim postovima uočila sam da ste jednoj korisnici odgovorili na pitanje da valja tabletu za hitnu kontracepciju popiti do 72 sata nakon spolnog odnosa...jel to točno?... i nakon 12 sati..još 5 tableta... Koliko je to pouzdano? Naime, u svibnju ove godine imala sam operativni zahvat - kiretažu. Prekinula sam trudnoću. Sad, 5 mjeseci nakon toga kad mi se menstruacija uravnotežila, imala sam spolni odnos i strah me, možda sam samo malo umislila to.

Hvala uanprijed!

micily90

26.10.2010. 22:25

Poštovani,

Imala sam spolni odnos sa deckom danas u 17 sati i pukao nam je kondom.To smo primjetili kad je vec bilo kasno. Menstruaciju bi trebala dobiti za dva dana (ciklus je inače redovit, zadnja menstruacija bila je 30.9. ) pa me zanima da li trebam piti ikakve pilule i da li trebam ici kod ginekologa na pregled..ima li razloga za uzbunu??? kome da se obratimo..??? skrštenih ruku ne možemo mirno samo čekati sad(
Unaprijed zahvaljuem

Natalija Beljo, dr. med.

27.10.2010. 13:21

odonatica Sve je ok popili ste unutar 72 sata, sad čekajte da dođe mjesečnica i razmislite da počnete koristiti OHC .

micily 90 Ako treba doći za dva dana ne trebate ništa, ali ako ste u panici još stignete javiti se ginekologu da Vam propiše hitnu kontracepciju.

28.10.2010. 01:15

Poštovanje.
Ovako,ja pijem cilest pilule,i prošli mjesec mi se dogodilo da sam zaboravila popiti tabletu.Tada nisam imala odnose,.Nakon što sam dobila menstruaciju u utorak 19,sljedeći utorak,tj jučer,započela sam sa novim pakiranjem cilesta(to je ona pauza od 7 dana).Nakon što sam popila tu tabletu,nakon kojih desetak minuta imala sam odnos sa zaštitom.No kako smo partner i ja osjetili da nešto nije u redu,on je skinuo kondom i stavio drugi,da pritom nije oprao ruke ni ništa (u tom periodu nije još bio završio).Pa me zanima,jesam li ja zaštićena i trebam li nešto napraviti?