Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

28.10.2010. 10:55

I još sam zaboravila sam napisati da cilest tablete pijem preko dvije godine.Ako to išta znači....Pardon,nadodatnoj poruci. Hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

29.10.2010. 18:45

Ništa se nije moglo desiti. nema panike sve ok.

29.10.2010. 23:05

hvala puno! i još me interesira,nakon koliko dugo pilule prestaju vrijediti,jer ako mi ostane pilula,kojoj je folija ogrebana,to mi se često dogodi,od nokta ili tako nešto,a kupujem npr za tri ciklusa, može li taj zrak,jer ipak nije više hermetički zapakirana utjecati na to? mislim,vjerojatno može,ali mora proć određeno vrijeme.Znate li možda,koliko otprilike?

martins

29.10.2010. 23:05

Postovana dr. Beljo,
Sinoc (28.10. nesto prije ponoci) sam imao spolni odnos s curom pri kojem mi je pukao kondom. Curi je zadnja mjesečnica počela u srijedu 20.10., a zadnji dan je bio u nedjelju 24.10. ujutro. Jutros smo odmah išli k doktoru po recept te je u 10h ujutro popila 1 tabletu Escapelle. Posto nam se ovo prvi puta dogodilo, u velikom smo strahu te vas molim da nam kazete sto dalje ciniti. Da li bi bilo pametno otici na pregled kod ginekologa za svaki slucaj? Unaprijed hvala!

marin001

30.10.2010. 08:25

Postovana dr. Beljo,
jucer sam vas vec zvao i sigurno cete se sjetit kada procitate. Stvrano se ispricavam jel znam da imate puno posla al molim vas odgovor da nisam jucer vam nesto zaboravio rec.

znaci ja sam u cetvrtak (28.10.) oko pol 9 mastrubirao za vrijeme tusiranja i svrsio po desnoj ruci, naravano to oprao i otisao nakon toga kod cure oko 9 sam doso do nje. malo smo se mazili i moja desna ruka je zalutala i poceo sam ju prstenjarit(skroz sam gurao prste) dobila je orgazam(neznam jel to bitno). spolnog odnosa nije bilo vec samo moja desna ruka po kojoj sam ujutro svrsio i oprao je bila u njoj. prvi dan mensturacije je bio 20.10. s tim da joj je kasnila skoro tjedan.

zanima me kolike su sanse da da zatrudni? i sto da poduzmemo? jel postoji neka mogucnost da se testira danas, nekakav pregled i onda uzme tableta ak je potrebno ili tako nesto?
MOLIM VAS BRZ ODOGVOR

anny-

30.10.2010. 15:50

evo doktorice...u ponedjeljak sam znači nakon one 2 triquilar pilule dobila mjesečnicu (bar mislim) jer je bila malo čudna ..na ulošku jako slabo,ali kad sam išla mokrit onda sam curila... da li je to ta očekivana mjesečnica (strah od lažne) s tim da sam trebala dobit u utorak,a dobila sam u ponedjeljak ..trajala je oko 4 dana no slabijeg intenziteta nego inače. Pa sam u strahu 31.dan od zadnje mjesečnice napravila test s jutarnjim urinom (clear blue) i pokazao je negativno..da li se mogu pouzdati u njega? unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

30.10.2010. 17:45

binna Ništa se neće dogoditi sa tbl. ako je folija zagrebana.

martins Ne, popila je na vrijeme Escapellu tako da sad samo neka čeka mjesečnicu.

marin 001 Nema panike kako sam i rekla, ne treba pregled, ne treba ništa popiti jer nema šanse za trudnoću na taj način.

anny Sad je došla mjesečnica , test je ponovo pokazao negativno tako da je pouzdan.

anny-

30.10.2010. 18:05

znači ovu tzv.mjesečnicu sam dobila 25.10., a 29.sam napravila test... pijem antibiotike pa da li to nekako može utjecati...na mjesečnicu i na valjanost testa?

30.10.2010. 19:50

hvala,to me baš interesiralo,
Jer ipak, ona nije zatvorena više, pa mi je palo na pamet,da ne bi ona još prestala na kraju vrijediti...to baš i ne bi bilo fora happy Hvala na brzim odgovorima happy

marin001

31.10.2010. 03:20

hvala puno happy

anny-

31.10.2010. 15:15

Još samo nešto, oprostite što toliko ometam,ali sam zabrinuta
...ovih sam dana primjetila kad se obršem nakon mokrenja ostane blago roskasto/narančasto ..a ona 'mjesečnica' od 3, 4 dana trajanja je bila dosta oskudna ..užasno me strah da nije lažna ili da nisam možda krivo test napravila (držala sam ga 5sec.u mokraći) i pojavio se vidljivi minus (onaj clear blue) možda da ponovim za koji dan opet s nekim jeftinijim? jer me malo malo zna bolit stomak dole..jajnici pretpostavljam i malo mi je tvrd i kao da imam osjećaj mučnine ne znam više da li umišljam ili je to od one 2 triquilar žute pilule,no grudi i ništa me ne boli tj.nemam nikakve druge simptome ..molim vas za odgovor..na ova dva posljednja pitanja (da li antibiotici mogu smanjiti valjanost testa i uzrokovati takvo oskudno krvarenje)..puno hvala i na predhodnom odgovoru happy

Natalija Beljo, dr. med.

31.10.2010. 16:56

Antibiotici ne mogu utjecati na valjanost testa, mjesečnica je bila kraća jer ste ju izazvali tbl. Znam da ste u strahu i da ćete napraviti još jedan test , ali ako će Vas to smiriti napravite ga. Kako ne bi ponovo došli u ovakvu situaciju razmislite da počnete koristiti kontracepciju happy.

anny-

31.10.2010. 23:45

joj doktorice hvala vam puno na brzom odgovoru, smirili ste me happy

hihihi

31.10.2010. 23:50

Postovana dr. Beljo,

trebao bih savjet. 31.10.2010. oko 21h doslo je do pucanja kondoma. Do erekcije nije doslo. Posljednji ciklus je zapoceo oko 7.10.2010, a sljedeci se ocekuje za nekih 3-7 dana.
Sta preporucate u ovoj situaciji? Pilula za dan poslije ili ? Te kolike su po vama sanse za, u ovom slucaju nezeljenu, trudnocu?

Lijep pozdrav

hihihi

01.11.2010. 12:20

Imam gresku u prethodnom postu. Umjesto erekcije treba da stoji ejakulacije.

Natalija Beljo, dr. med.

01.11.2010. 20:41

Kako mjesečnica treba doći za 3 dana ne treba ništa uzimati nisu plodni dani.

hihihi

01.11.2010. 23:21

Zahvaljujem na odgovoru. No potreban mi je i Vas komentar na sljedece.

Pri istrazivanju dostupne kontracepcije za dan poslije dodoh do sljedeceg posta:
e ovako...ja sam popila vikelu i otisla na internet na neki forum sad se ne sjecam koji...uglavnom neka djevojka je napisala da je zbog vikele imala vanmatericnu trudnocu i ostranili su joj jajovod!!!!!popila sam vikelu i nakon 20 dana ja dobijem menstruaciju koja je trajala dvanaest dana,odem ginekologu,on mi kaze da uradim test za trudnocu...ja uradim kad pozitivan!!!nakon dva dana dobijem strasne bolove i odmah u bolnicu na ispitivanje....kad i kod mene bas kao i kod te djevojke vanmatericna trudnoca...imala sam operaciju(laparoskopiju) i odstranili su mi lijevi jajovod....!!!!!!!sad na vama je da razmislite da li da je uzmete.....POZDRAV

Ovom prilikom me zanima:
Dali je moguce da je sve nastalo radi uzimanja kontracepcijske pilule?
Zar one mogu imati ovakvo djelovanje na organizam?
Kako vidim, ni dobivena menstruacija ne moze biti znak ne trudnoce ili se varam na sve navedeno?

PS: cijeli post sam pronasao na sljedecem linku - http://www.edusex.org/forum/viewtopic.php?t=360

Pozdrav

cvilidreta

01.11.2010. 23:22

Poštovana!

Ja i dečko smo imali odnos 31.10 sa kondomom, zadnju minutu smo ga zbog smetnji skinuli te dečko nije svršio u mene!
Meni je bio 14 dan ciklusa. Znam da je to vrijeme plodnih dana s obzirom da mi ciklus traje 28-29 dana.
Dečko mi ima varikokelu mušku bolest koja utječe na broj i pokretljivost spermija te su vrlo malle šanse za mugućnost oplodnje.
Moj problem je sljedeće prirode moj otac je ginekolog, a ginekologica kod koje sam nam je dugodošinja prijateljica, ne mogu otići kod nje u bolnicu da mi da recept.
Ali znam da mogu otići na hitnu npr. na Sveti duh po pilulu za dan poslije!
Zanima me sljedeće. Da li je bolje popiti npr. cilest ili novu pilulu za dan poslije. Također mislila sam od narednog mjeseca početi piti anti baby pilule hoće li mi uzimanje koktela tableta smetati i da li bih morala odgoditi redovno korištenje pilula!

Što mislite s obzirom na sve faktore koje sam navela da li trebam popiti pilule za dan poslije jel se grozim te doze hormona!

Pozdrav!
Zahvaljujem!

Natalija Beljo, dr. med.

03.11.2010. 22:30

hihi U cijelom postu nije navedeno da li je i prije kriznog odnosa bilo odnosa bez zaštite jer u tom slučaju je moglo doći do oplodnje tako da Vikele nije uzrok izvanmateričnoj trudnoći.
Na ovim stranicama imate i temu na "Hitna kontracepcija" koji je odlično napisan i navodi da "hitna kontracepcija "nije povezana sa izvanmateričnom trudnoćom. Tako da kad se uzme unutar 72 sata (idealno u prvih 24 sata) 95 % učinka.

cvilidreta Popijte hitnu, a redovitu OHc tek od drugog ciklusa.

Drazh01

04.11.2010. 11:46

Poštovana doktorice,

Znam da ste već dali hrpu istih odgovora, ali stvarno imam potrebu da Vas pitam za savjet.
Situacija: Jucer, 03.11.2010. navecer oko 21.00 imao sam s curom odnos koji je rezultirao pucanjem kondoma. Cura ima redovite cikluse (28-32) dana, a zadnji ciklus joj je započeo 23.10.2010 i trajao do 28.-29.10.2010. Budući da je to bio 11. dan u ciklusu uspaničarili smo se te zamolili doktora na hitnoj za recept za "Escapelle", te kupili tabletu, koju je ona popila 1h i pol nakon pucanja kondoma. Inače, cura dobiva mjesečnice od 19.-23. u mjesecu.
Pitanje: Koliko možemo biti sigurni da neće doći do trudnoće te što još možemo napraviti po pitanju toga?
Unaprijed smo Vam zahvalni...

Pozdrav,