Autor
|
Poruka
|
zvijezdana
|
08.07.2010. 13:45
Doktorice, puno Vam hvala na odgovoru. Tako sam i napravila tj. popila sam 2+3+1. Zanima me samo koliko je dugo normalno imati mučninu prije nego se javim liječniku? Prvu noc sam imala jake bolove u trbuhu, Drugi cijeli dan se nisam mogla ustati i kreveta, što zbog bolova. što zbog slabosti, povračala nisam. Dan iza toga sam cijeli dan imala proljev. Danas ponovno imam grčeve u trbuhu (tj. želucu). Pijem linex tablete kako bih možda poboljšala stanje.
Unaprijed Vam se puno zahvaljujem na odgovoru!
|
sorrow
|
08.07.2010. 13:45
Da,imam krvarenje od 05.07 koje jos uvijek traje,ali je oskudno i nije kao obicno...Koliko dana poslije krvarenja mogu napraviti test???
|
zvijezdana
|
09.07.2010. 11:20
...a "danas" je iz grčeva iak preraslo u jak proljev. Zanima me dali je dvodnevni proljev pračen jakim grčevima moguća nuspojava od uzimanja hitne kontracepcije, ili je možda doza koju sam uzela bila prejaka s obzirom da je doktor pripisao 2+2, a ja sam uzela 2+3+1?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.07.2010. 14:50
zvjezdana gastro problemi mogu biti od tbl niste pogrešili kada ste popil još2 više.
soroww čim stane.
|
eridanis
|
09.07.2010. 19:20
poštovana doktorice, smijem li uzimati cilest 8. dan ciklusa kako bih spriječila ovulaciju koja bi trebala biti otprilike 16.7., ujedno i dan kad mi dečko dolazi, shvaćate...
inače mi ciklusi traju od 30-35 dana. zadnja mjesečnica bila je 1.7.
je li sada već prekasno pa da čekam drugi ciklus?
|
maro
|
10.07.2010. 15:30
Poštovana doktorice,vjerojatno ste slučajno preskočili moje pitanje pa ga ponavljam.
Imala sam nezaštićeni odnos 4. 7. , tj deveti dan ciklusa. Prošla menstruacija je bila 26. 6., prije toga 2.6. i 7.5. Ciklusi su mi obično između 25 do 28 dana. Iako dečko nije ejakulirao u mene, ja sam ipak uzela pilulu za dan poslije 5.7. i to 2 puta po 2 Cilesta u razmaku od 12 sati po naputku svog ginekologa. Sad sam zabrinuta jer sam ovdje pročitala da ih treba popiti 2x3 tablete. Da li mi je ova doza bila premala?
Drugi dan nakon uzimanja tableta (tj. prve dvije sam popila 5.7. u 11 navečer, a druge dvije 6.7. u 11 ujutro), tj. 6.7. imala sam mučninu za koju znam da je posljedica uzimanja ovih tableta. Isto tako svaki put kad sam išla mokriti (što je bilo jako često)jako me peklo i bilo je krvi u mokraći, te sam dobila temperaturu. Da li je moguće da je to povezano sa uzimanjem cilesta ili se radi o upali mjehura, s obzirom da je meni danas (7.7) puno bolje te više nemam potrebu stalno mokriti niti me peče dok mokrim?
Doktorica opće prakse mi je prepisala antibiotik cefixim, te mi je ginekolog rekao da stavljem vaginalete canesten i kremu.
Unaprijed hvala, pozdrav!
|
Betty13
|
12.07.2010. 13:30
Postovanje doktorice,molila bih Vas za strucno misljenje..
16.og dana od pocetka menstruacije sam imala odnos tijekom kojeg je kondom puknuo..inace sam pila trinovum pilule,no ovo je 1.mj sto sam napravila pauzu..kao za inat (
otprilike 66 sati nakon odnosa sam popila 3pilule cilesta,zatim nakon 12h jos 3 i opet nakon 12h jos 3,sve po preporuci ginekologice.
obavila sam ultrazvuk i rekla je da vidi folikul u jajniku,no nista joj nije ukazivalo na mogucnost trudnoce.
zadnju turu od 3 pilule sam popila u srijedu 07.07.u 20h i ja do danas nisam dobila nikakvo krvarenje..kada bih trebala dobiti,bilo kakvo krvarenje??
sto se tice nuspojava (povracanje,glavobolje i sl.) ja nisam osjetila apsolutno nista. jedino me dan nakon pocetka uzimanja pilula bolilo u donjem dijelu trbuha i grudi su mi bile poprilicno osjetljive kojih 2-3 dana...
molila bih vas za savjet jer sam isprepadana strasnooo ((
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.07.2010. 16:35
eridans morate početi piti od prvog dana mjesečnice
maro sve je ok, sad čekajte mjesečnicu
betty 13 nema panike menga će doći da li do kraja ili početkom sljedećeg mjeseca.
|
ttiinnaa
|
14.07.2010. 10:30
Poštovana,
Zadnju mjesečnicu sam imala 21.lipnja (ciklus mi nije bas redovit uglavnom 33-40 dana) a spolni odnos sam imala 8. na 9. srpnja bez zastite
i nakon 48 sati od odnosa sam popila 2 cilest pilule i nakon 12 sati jos dvije ( kako mi je propisano!)
Po prijasnjim komentarima vidim da sam trebala popiti 3 tablete Menstruaciju jos nisam dobila..
Pa je li postoji mogucnost da mi tada nisu bili plodni dani, ili da je doza koju sam popila dovoljna?
|
Realeptir
|
14.07.2010. 11:30
Postovani,
Zadnju menstruaciju sam imala 21.6. Na noc 8.7.-9.7. oko 5h sam imala spolni odnos. 11.7. sam uzela pilulu za dan poslije (jednu Cilest u 18:20h i nakon 12 sati dvije) je li mi to premala doza?
Unaprijed zahvalna
|
emma bovary
|
14.07.2010. 18:50
Postovani, imala sam nezasticeni odnos prije 2 dana. Nije ejakulirao u mene, ali mi je bio 14.dan ciklusa i zato me je ipak strah (ciklus mi traje 28 dana, nije preredovit, ali u zadnje vrijeme je bio, pa racunam da su bili plodni). Nisam u mogucnosti nabaviti tablete trenutno, a prijateljica ima cilest od prije (kad je i ona nazalost bila u ovoj situaciji). Mogu li uzeti od nje te tablete i popiti dozu 3+3? Ima li veze kojih tocno 6 tableta s te tablice cilesta popijem ili je svejedno?
unaprijed hvala na odgovoru.
|
*bella*
|
15.07.2010. 11:30
pozdrav, imala sam nezaštićeni spolni odnos jučer. penetrirao je u mene (manji dio). menstruacija mi je redovita. završila mi je prije 3-4 dana. koliko sam shvatila po pročitanim postovima, ne bi se trebala brinuti. Ali me svejedno zanima dali ima potrebe da uzimam day after pilule, tj dali ima potrebe pošto mi još nebi smjeli biti plodni dani?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.07.2010. 13:10
tiannaa i ovo je isto dovoljna doza svaki gin. ima svoju shemu važno da su 4 tbl. cilesta
realptir ne
ema bovary možete ali nemojte prakticirati to.
*bella* ne treba
Za sve vas razmislite da počnete piti kontracepciju kako se ovo ne bi događalo i šokirali org s hormonima naglo.
|
Realeptir
|
16.07.2010. 09:55
Postovana doktorice,
jeste sigurni da mi je to dovoljna doza da ne zatrudnim? jer ovoj curi ttiinaaaa ste odgovorili da je glavno da se popije 4 cilest tablete. Ja sam ih sveukupno popila 3 (jednu pa nakon 12h dvije). Jako mi je vazno da znam da nisam trudna. Puno hvala na odgovoru
|
ivana.precious69
|
16.07.2010. 09:55
Dobar dan,
Imala sam spolni odnos sa deckom 15.7 oko 22 sata, koristili smo kondom ali je skliznuo i zaljela bi za svaki slucaj uzeti pilulu za dan poslje pa me zanima postoji li neka koja se moze kupiti bez recepta(tu u Hrvatskoj), kako se uzima, moze li stetiti u kombinaciji sa drugim ljekovima i je li istina da se po najnovijim istrazivanjima moze uzeti unutar 120 sati od spolnog odnosa?
Inace, imam relativno redovite cikluse, ovaj mjesec kasni, trebala sam dobiti menstruaciju 11.7
|
ivana.precious69
|
16.07.2010. 14:20
Izvinite na dosadjivanju ali jutros sam dobila menstruaciju, dakle automatski vise netrebam biti zabrinuta niti uzeti pilulu tocno?
|
panicar90
|
19.07.2010. 10:45
Postovani:
Pre nedelju dana, moja devojka i ja imali smo prvi sexualni odnos... To je zapravo bio prvi sexualni odnos, i meni i njoj, sa zastitom naravno sve je proteklo u redu...
Preksinoc smo probali ponovo, i desilo se nesto sto me plasi... Na trenutak mi se skinuo kondom, jer je uska, ja sam samo jednom ili dvaput posle toga usao, i odmah sam primetio i stao ... Nisam svrsavao... Danas je trebala da dobije, ali nije... Da li je moguce da zatrudni, i ako nisam svrsio, jer ponekad primetim, neku sluz iako ne svrsim...? Da li da uzme jutro posle... ?
|
Barb J.
|
20.07.2010. 10:45
Poštovana doktorice,
pijem kontracepcijske pilule Logest. U subotu navečer popila sam pilulu, 6 dan od početka nove kartice, u nedjelju ujutro imala sam spolni odnos i partner je ejakulirao u mene, nismo imali nikakvu dodatnu zaštitu. U nedjelju navečer zaboravila sam popiti tabletu, shvatila sam to u ponedjeljak, ali već je prošlo 12 sati od uobičajenog vremena kada uzimam pilulu. Pilulu sam popila tada i nastavila piti pilule u običajeno vrijeme. Recite mi, molim Vas da li sam trebala uzeti 5 pilula, a 5 nakon 12 sati???? Znam da sam zakomplicirala situaciju, ali molim Vas za hitan odgovor jer uskoro će proći onih 72 sata....
Ne znam da li sam spomenula, ali ovo je prvi tjedan pijenja tableta nakon stanke od 7 dana!
Unaprijed zahvaljujem!!!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
20.07.2010. 17:56
releptir naravno da je dosta jer ta jedna ne bi napravila cuda
panicar jos ne kasni pa čemu panika i nije bilo ejekuliranja u rodnicu
|
Angel_of..
|
21.07.2010. 17:21
Prvi put sam imala odnose sa partnerom u noci 15/16.7.(ja sam bila nevina), koristili smo kondom, koji nam je pukao.Partner nije svrsio u mene,jer smo i shvatili da je kondom pukao kad je on svrsio.
Medjutim,bila sam previse zabrinuta,a moj ginekolog na godisnjem,tako da smo ujutro otisli do apoteke i kupili pilulu za dan poslije Vikelu i odmah sam je popila(na svoju ruku ) Nikakvih navedenih simptoma nisam imala,ni muka, ni povracanje,ni proliv,ni krvarenje...Inace posljednje dvije menstruacije sam dobila na 25.dan ciklusa, a posljednju sam imala 01.07. Molim Vas da mi napisete Vase misljenje o situaciji, sta da ocekujem, sta da radim,neki savjet? Unaprijed Vam hvala
|