Autor
|
Poruka
|
piufa88
|
03.06.2010. 18:45
poštovana doktorice...imam pitanje uglavnom slicne vrste kao i sve ostale djevojke.naime,danas ujutro 3.6 imala sam spolni odnos sa svojim deckom i puknuo je kondom ali nije jako ejakulirao..a 2.6 bio mi je zadnji dan mjesecnice pa me zanima moram li sutra odmah kupiti pilule za kontracepciju i koje ako moram?ili uopce ne moram posto je bio dan nakon zadnjeg dana menstruacije?unaprijed puno hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.06.2010. 11:45
Nisu plodni dani pa ne treba hitna OHC
|
piufa88
|
04.06.2010. 11:45
poštovana doktorice,već sam jucer poslala poruku ali ju ne vidim na forumu nigdje pa cu pokusati opet.naime ja sam spavala sa svojim deckom jucer ujutro 3.6 i pukao je kondom te je on ejakulirao u mene ali ne jako puno.zanima me moram li uzeti danas pilulu ako mi je 2.6 bio zadnji dan menstruacije?ako moram,koje da kupim i gdje ih mogu kupiti bez recepta?hvala unaprijed..
|
silly
|
04.06.2010. 16:15
Jutros oko 11 i 30 h sam imala spolni odnos i puknuo je kondom te je decko svrsio u mene. Od zadnje mjesečnice je prošlo 18 dana (od pocetka) i uglavnom su mi redovite (+/- 3 dana). Odmah smo otisli u ginekologa koji mi je prepisao cilest pilule 3 odmah i 3 nakon 12 sati. Prve tri sam popila u 14:45h i zasad nemam nikakve tegobe. Međutim, brine me činjenica da me ginekolog nije pregledao i zanima me jesu li pilule posve sigurne? Na forumima sam pročitala da nuspojave znaju biti poprilično neugodne pa me panika malo uhvatila. Isto tako, zanima me je li ovo je siguran način da izbjegnem trudnoću? Hvala
|
ivi5
|
06.06.2010. 22:30
Molim vas hitno mi je potrebna pomoc ili savjet...
Dali bi trebala uzimati pilule dan poslije ukoliko sam imala odnos 22 dan poslije pocetka zadnjeg ciklusa,
nisam koristila nikakvu zastitu a decko mi je rekao da 100% nije svrsio u mene, al ipak ja nisam sigurna iako mu vjerujem zeljela bi da umirim savjest...
unaprijed hvala za pomoc...
|
lolita...
|
06.06.2010. 22:30
pozdrav!kod mene je ovakva situacija.imala sam spolni odnos sa dečkom 17.dan ciklusa i to bez zaštite.on nije svršio u mene,al me ipak strah da za vrijeme odnosa nije što pobjeglo.pa me zanima dal mogu popit cilest tablete kao pilulu za dan poslije???i u kjojem roku trebam popit pilule??hvala...
|
lolita...
|
07.06.2010. 10:55
ja sam popila 3 cilest tablete i nakon što je prošlo 6 sati i 30 min od uzimanja tableta sam povraćala.zanima me dali trebam ponoviti postupak ispočetka?jer kažete da tablete treba uzeti ponovno ako se povraća u roku od 2 sata od uzimanja tableta.napominjem,ja sam povraćala kad je prošlo 6 sati i 30 min od uzimanja tableta.i dali je to povraćanje mormalna nuspojava?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.06.2010. 14:55
piufa88 sad vjerojatno znate da ne trebate popiti pililu za dan poslije jer nisu plodni dani.
silly nuspojava je mučnina i povračanje i jesu sigurne su ako se uzmu unutar 72 sata.
ivi5 ovisi kakav je ciklus i da li su Vam plodni dani.
lolita ako je prošlo više od 2 sata tableta se resorbirala i ne treba uzimati dodatnu dozu i povračanje i mučnina su nuspojava tbl. u tim dozama.
|
kenx
|
07.06.2010. 14:55
Postovana doktorice trebam hitan savjet procitao sam dosta postova ali molim vas odgovor:
sinoc sam imao sa djevojkom odnos i nismo koristili zastitu,nisam penetrirao u nju(van nje po stomaku i djelimicno majici),strah me je uzasno iako sam dosta ranije splovilo izvadio najranije 5 sekundi opet me strah.Kod djevojke mjesecni ciklusi su normalni.pocetak zadnjeg ciklusa je bio 15,05.2010 a sinoc smo imali taj odnos.MOlim vas hitan savjet.Unaprijed sam VAM zahvalannnn
|
Luce17
|
08.06.2010. 11:10
Nisam dobila odgovor na svoj post pa ponavljam u nadi da ćete mi odgovoriti...
Poštovani, jučer 01.06. sam imala nezaštićeni spolni odnos sa dečkom, nije ejakulirao u mene ali nisam sigurna da li mu je ipak malo promaklo... Prvi dan zadnje menstruacije mi je bio 22.05. i inaće mi kasne menstruacije, prošli ciklus mi je trajao 32 dana, a oni prije po 35 i 40 dana... Imam li razloga za zabrinutost i da li bi trebala ipak otići kod ginekologa te kad je najranije kad se može utvrditi trudnoća?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.06.2010. 20:20
kenx- po danima nisu bili plodni dani tako da ne bi bila ni trudnoća ako su joj mjesečnice redovite
luce ako mjesečnica ne dode do kraja 6 mjeseca napravite test.
|
zike
|
10.06.2010. 11:20
Poštovana dok.
Molim za savjet,pijem Yasmin pilule već 5 god. i sad mi se prvi put desilo da sam jednu zaboravila popit.Početak menstruacije je bio 01.06.(utorak) ,prvu tabletu sam popila u Nedjelju 6.6.(22 sata navečer) ,sljedeću sam popila u Utorak 8.6.(u 14 sati),te sljedeću kako slijedi Utorak(22 sata),i nastavila ih piti normalno znači Srijeda(22 sata).Spolni odnos bez zaštite je bio 6.6. i 8.6. sa ejakulacijom.Ciklusi su mi 28 dana.Nezanam šta da radim dal da prestanem piti pa da izazovem menstruaciju ili da nastavim normalno kutiju do kraja.?
Unaprijed hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.06.2010. 11:00
Samo nastavite piti dalje po shemi nema panike .
|
kuglica67
|
12.06.2010. 04:40
Molim za odgovor možda nisam u pravoj temi.
Dakle uzimala sam diane 6 mjeseci i pravila pauzu isto toliko,po preporuci ljekara trebam opet početi piti.
No zaboravila sam prvi dan mjesečnice uzeti tabletu!
Molim vas ako uzmem drugi dan mjesečnice koliko tačno traje zaštita,odnosno koliko ne smijem imati odnose?
Hvala na odgovoru.
|
tesla
|
13.06.2010. 05:20
Poštovanje i pozdrav svima!
Imam jedno pitanjce pa vas molim da mi uljepšate dan (ili ne). Imao sam odnos sa curom bez kondoma i gotovo sam 100 siguran da nisam u nju svršio. Ono što je potencijali problem su eventualni plodni dani. Zadnju menstruaciju je počela 31.5. Ciklus joj traje 28-30 dana. Danas bi dakle bio 13. dan ciklusa. Jel frka zbog moguće predsjemene tekućine da se neš primilo? Ako je, kuda da odemo sutra po tablete a da ne dobimo nogu budući da je nedjelja. Zahvaljujem!
|
kety2005
|
14.06.2010. 12:15
postovani
ovako stvari stoje, imala sam spolni odnos s deckom prije sat vremena .problem je to sto je kondom za vrijeme spolnog odnosa pukao tj. shvatili smo to tek poslje ejakulacije. menstruaciju sam dobila 21.5. ( ciklus mi otprilike traje oko 29, 30 dana). ne uzimam nikakve pilule,niti sam ih jos uzimala. zanima me: jel trebam uzeti pilulu za dan poslije? da li bi mogla uzet bez ikakvog recepta ili slicno? i kolika je mogucnost da ostanem trudna? zabrinuta sam.hitno mi je. hvala unaprjed!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.06.2010. 21:15
kuglica67 prvih 14 dana koristite zaštitu kako piše u uputama iako ja svojim pacijenticama savjetujem da taj cijeli mjesec koriste dodatnu zaštitu.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.06.2010. 21:15
tesla ako nije prošlo 72 sata javite se njnom ginekologu radi recepta za hitnu kontracepciju.
kety2005 nisu bili plodni dani pa netrebate nista piti.
|
Crystal007
|
15.06.2010. 19:35
cijenjena doktorice,
hitnu kontracepciju uzela sam na 20. dan (prethodnog) ciklusa, za svaki slučaj. inače imam redovite cikluse od 30 ili 31 dan i nakon toga sam redovito dobila menstruaciju 8.6. (prije 8 dana). da li nakon uzimanja hitne kontracepcije u prethodnom ciklusu (očito nakon ovulacije) ovaj novi ciklus mogu ponovno računati s plodnim danima kao i obično, ili postoji šansa da se vrijeme ovulacije znatno promijeni? naime, pitam iz razloga jer sam sinoć imala nezaštićeni odnos, pa me zanima postoji li mogućnost da sam ostala trudna?
unaprijed hvala!
|
jasamketi
|
16.06.2010. 00:15
Poštovana!
Nakon odnosa (on je ejakulirao) kondom je ostao u meni. Odmah sam ga izvadila i nisam sigurna, treba li mi hitna kontracepcija? Prvi dan zadnjeg ciklusa bio je 11.5., ciklus mi inace traje oko 33 dana.
Unaprijed hvala!
|