Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Ivan27

10.05.2010. 23:50

zaboravio sam vam napisati da je djevojka nekoliko dana imala jake bolove kao kad treba dobiti mjesečnicu. čak je par puta pomislila da je dobila, ali nije... i onda su danas bolovi prestali...

doktorice puno vam hvala! blunk

Zixy

11.05.2010. 11:05

Poštovana doktorice,
imam problem.Naime, isla sam ginekologu koji mi je prepisao tablete Logest i njih sam trebala poceti piti prvog dana menstruacije medjutim desio se spolni odnos prije nego sam pocela uzimati pilule.Decko i ja koristili smo kondome i bilo mi je prvi put , medjutim kondom nam je pukao.On nije ejakuirao ni u mene ni u kondom medjutim da bih ja bila sigurna, otisla sam do ljekarne da kupim "pilulu za dan poslije", ali u ljekarni nije bilo pilule.Buduci da sam kod kuce imala Logest a procitala sam na vasem forumu da se moze uzeti Logest kao kombinacija 5+ 5 , uradila sam tako.Poslije odnosa ( koji mi je bio prvi ) imala sam blago krvarenje , tacnije sukrvicu sto je znam normalno kod pucanja himena.Medjutim , sad imam krvarenje.Menstruacija bi mi trebala doci 15. 5. i sad mi nije jasno da li je ovo krvarenje koje prati "pilulu za dan poslije" ( pilulu sam uzela prije 24 sata) ili sam dobila ranije mengu?Da li bih trebala dobiti na vrijeme ili sa zakasnjenjem i da li da panicarim zbog krvarenja? Gdje god sam procitala pise da je to sasvim normalno.Ukoliko sve bude u redu, da li da pocenm uzimati Logest kao redovnu kontracepciju kao sto mi je ginekolog i propisao?

Unaprijed hvala.

beca5

11.05.2010. 11:50

POštovana doktorice,
nakon što mi je cura popila Logest 5/ 5 2. svibnja 2010., nije još dobila mjesečnicu. redovito bi trebala dobiti 13. svibnja. No, kako smo u panici, danas je 11. svinja napravila test za trudnoća i pkazao je negativno. Teta u ljekarni nam je rekla da bi trebalo pokazati ako je trudna. Pa nas zanima Vaše mišljenje???? Jesmo li napravili prerano test? I je li već trebala dobiti mjesečnicu?
Unaprijed Vam hvala......očajni smo
Lijep pozdrav

jopevi

11.05.2010. 22:15

bok imala sam spolni odnos i puknuo nam je kondom u nakon 18 h uzela sam u ljekrani tabletu UNOFEM i ljekarnik mi je rekao da kroz 2-3 dana trebam dobt menstruaciju jel to 100% pouzdano molim vas da mi odg jer sam mlada i preplašena sad

jopevi

11.05.2010. 22:15

inače bili su mi plodni dani sad

Ivan27

12.05.2010. 01:05

Doktorice da vam se još jednom ZAHVALIM i da kažem da je mjesecnica stigla big-smile big-smile

HVALA još jednom!

sneki87

12.05.2010. 10:15

Pijem yasmin tablete. Medjutim zaboravila sam popiti zadnju tabletu iz pakovanja. Koristili smo kondom, ali nam je pukao. Ginekolog mi je dao pilulu za dan poslje, Vikelu. Zanima me hocu li dobiti redovno kao i kad pijem samo yasmin ili ce mi kasniti menstruacija. Hvala

LLL87

12.05.2010. 16:00

Postovana,
Procitala sam gotovo sve postove na ovom forumu no nisam uspjela naci odgovor na svoje pitanje. Dakle, pijem diane 35, no tijekom 3. tjedna sam jednu zaboravila popiti (odnosno popila sam ju nekih 15h nakon sto je inace pijem), te sam dalje nastavila normalno uzimati do kraja. No, sad sam u pauzi imala nezasticeni spolni odnos (3. dan pauze). Postoji li sansa da zatrudnim i trebam li uzeti tabletu za dan poslije? Unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

12.05.2010. 22:45

Zinxy došla je mjesečnica koja je trebala i tako doći ono šta može biti da ti bude jače krvarenje i malo duže . Ti počni piti Logest .

Natalija Beljo, dr. med.

Ako je popila Logest unutar 72 sata nema panike mjesečnica će kasniti i neće doće na kakda je inače trebala doći

Natalija Beljo, dr. med.

Dobro su vam rekli

Natalija Beljo, dr. med.

12.05.2010. 22:46

Nakon Vikele mjesečnica dode ali kasni

Natalija Beljo, dr. med.

12.05.2010. 22:46

Ne trebate uzeti dodatnu.

bleyaa

13.05.2010. 00:35

Pozdrav, moj problem je slijedeci - danas oko 12 sati sam imala spolni odnos sa kondom, ali je moj decko spremu razmazao po mojoj zadnjici-postoji li mogucnost prolaska te sperme? menstruaciju sam imala od 24.4. do 1.5.,a inace mi traje vise od 25 dana, nekad i preko 32.

unica

14.05.2010. 11:25

Porodila sam se prije 3 i pol mjeseca.Muz je svrsio u mene zadnji dan mentruacije a to je 9.5.2010. i ja sam sutradan popila vikelu.medutim danas 14.05. opet krvarim i imam bol u ledima kao da sam dobila. da li da radim test za trudnocu ili ne?

Unaprijed hvala

koprivnica

16.05.2010. 19:50

Poštovani, u ljekarni sam dobila pilule Trinovum za dan poslije i ljekarnik mi je rekao da ih pijem 3 puta po 2 prvi dan, 3 purta po 1 drugi dan, 2 puta po 1 treći dan i onda po jednu na dan dok ne potrošim kutiju.Ja sam sad na vašim stranicama vidjela da ste rekli da se te pilule uzimaju dva puta po 3 pilule i da se ostatak kutije baca kad se koriste kao hitni kontraceptiv i sad sam zbznjena što zapravo napraviti. Dansa sam ujutro, točnije oko 12 sati već popila 2...Hvala

sophia

16.05.2010. 22:25

Postovani,

nadam se da mi mozete pomoci savjetom. Trenutno sam u 4. danu nakon mjesecnice i sinoc je, tijekom spolnoga odnosa, moj decko ejakulirao u mene. Ne koristim oralnu kontracepciju i nije imao kondom. Nakon 14h popila sam pilulu za dan poslije. Kolike su sanse da ostanem trudna?
Znam da sa morning after pill 96% jest ne ostati trudan i da je vrijeme od dva tjedna nakon sex. acta u kojemu se zatrudnjuje (implantacija jajasca).
No, zbunjena sam s obzirom na vrijeme pocetka novoga menstrualnog ciklusa i s obzirom na cinjenicu da oboje nismo bili zasticeni.

Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

18.05.2010. 16:00

"bleyaa" odnos ste imali s kondomom.

"unica" - dobili ste mjesečnicu izazvanu Vikelom.

"koprivnica" - način na koji Vas je uputi da pijete ja dajen ženama kod zaustavljanja krverenja tako da ako niste pili po toj shemi ta dan poslije popijte 2+2+2

" sophia" ako ste popili pilulu ne bi trebalo biti začeća.

bleyaa

18.05.2010. 17:05

nisam shvatila sad jel postoji mogucnost prolaska sperme ili ne

miamia222

18.05.2010. 17:05

Dobar dan!

Znam da je ovo već potrošena tema, ali svejedno bih vas zamolila za savijet.

Ovako, u subotu navečer imala sam spolni odnos sa dečkom i pukao nam je kondom. Zadna menstruacija mi je bila 08.05. (znači to se desilo deveti dan ciklusa). Pošto sam na neki način protiv tih pilula za dan poslije, kupila sam test za dokazivanje ovulacije Prima time i jučer i prekjučer je ispao negativan. Moja ginekologica mi je rekla da svejedno trebam popiti hitnu kontracepciju i propisala mi je stediril-m. Još uvijek ju nisam popila, večeras će proteći tih 72 sata, pa me sad zanima da li da ipak popijem ili ne? Inače mi ciklus traje 28/29 dana.

Unaprijed hvala!