Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

beca5

04.05.2010. 21:50

poštovana doktorice vjerovatno vec ovdje ima neki sličan slučaj i znam da smo Vam svi na neki način dosadni ,pa Vas molim da napišete mi Vaše misšljenje!?
Cura i ja smo imali odnos 1.5 i kondom nam je pukao,mjesećnicu je imala 16.4 i ona kaže da su joj vjerovatno plodni dani i kolika je šansa da zatrudni!?
brine me i to što je te tablete pila prije nekih 2mj. da li njoj može sto biti?ujutro je bila povratila malo kaze ali nije povratila unutar 4sata nego za nekih 8h....hoce to smanjiti djelovanje tableta?sto mislite da li je trudna,odnosno kolika je vjerovatnost da zatrudni?
Srdačan pozdrav i unaprijed hvala.

mato18

04.05.2010. 23:25

postovanje doktorice,

imao sam odnos sa curom 3.5. bez kondoma s tim da joj je prvi put tek, a nisam svrsio u nju al sam par puta svrsio tijekom odnosa vani i obrisao al se bojim da je ostalo malo sperme te da moze zatrudnit.

zadnji put je dobila 13.4. a cikllus joj inace traje 28-30 dana inace, al sa 2.og miseca na treci joj je kasnila tjedan dana jer se okupala, a prije toga je bila normalno tekla . da li to utjece na raspored njezinih plodnih dana jer se bojim da moze zatrudnit pa da poduzmemo neke hitne kontracepcijske mjere, da li moze biti nesto, ako da, kakve mjere trebamo poduzet sta se pilula tice? jer sam cuo da se mogu upotrijebiti samo u roku 72 sata od odnosa.

mozete mi malo pojasnit kako da djelujem u ovoj situaciji?

hvala unaprijed.

mato18

05.05.2010. 10:01

postovanje,

imao sam odnos sa curom 3.5. bez kondoma s tim da joj je prvi put tek, a nisam svrsio u nju al sam par puta svrsio tijekom odnosa vani i obrisao al se bojim da je ostalo malo sperme te da moze zatrudnit.

zadnji put je dobila 13.4. a cikllus joj inace traje 28-30 dana inace, al sa 2.og miseca na treci joj je kasnila tjedan dana jer se okupala, a prije toga je bila normalno tekla . da li to utjece na raspored njezinih plodnih dana jer se bojim da moze zatrudnit pa da poduzmemo neke hitne kontracepcijske mjere, da li moze biti nesto, ako da, kakve mjere trebamo poduzet sta se pilula tice? jer sam cuo da se mogu upotrijebiti samo u roku 72 sata od odnosa.

mozete mi malo pojasnit kako da djelujem u ovoj situaciji?

hvala unaprijed.

mato18

05.05.2010. 15:15

ako je ikako moguce da odogovorite sto prije da znam sto mi je ciniti,..panika nas hvata ,...

hvala unaprijed,..

Natalija Beljo, dr. med.

06.05.2010. 12:50

Mate, ako dobro racunam jos nije prošlo 72 sata pa bih savjetovala da se javi svom ginekologu radi "day after" pilile.

Natalija Beljo, dr. med.

06.05.2010. 12:50

"beca" sad je kasno za bilo koju kontracepciju i samo se možemo nadati da joj nisu bili plodni dani. Savjet je da se ona javi svom ginekologu radi OHC jer nema smisla da svako malo pije postkoitalnu kontracepciju Ukoliko joj bude kasnila neka napravi test.

mato18

06.05.2010. 14:55

ona nema svog ginekologa,...sta mi savjetujete da napravim,..da nabavim nekako pilule ako je moguce,..ako da, koje? mozete li odg,hitno je jer imamo jos samo par sati

beca5

06.05.2010. 16:20

cura kaze da je vidjela bijeli iscjedak i to da znaci kao da joj je kraj plodnih dana(tak da su joj onda vjerovatno bili plodni dani kad je kondom pukao)....da li je to tocno ili taj iscjedak moze znaciti nest drugo?nema svoga ginekologa!?kome se obratiti onda?hvala na odgovoru

Marija14

06.05.2010. 22:05

Poštovana doktorice, zahvaljujem na odgovorima.

queen

07.05.2010. 13:35

poštovana doktorice!
....sinoć 06.05. u 23:00 sata sam imala sploni odnos, koristili smo zaštitu ali je kondom pukao, zadnju menstruaciju sam imala 15.04, a inače mi je ciklus 28-29 dan traje. jutris sam uzela yasmin pilule (koje inače ne koristim) i uzela 3 negdje oko 13:00 sati, da li je dovoljno da sad za 12 sati uzmem još 3 tablete? i da li postoji ikakva mogućnost za trudnoću?

Natalija Beljo, dr. med.

07.05.2010. 18:30

Dovoljno je tih 6 tbl.

mato1804

07.05.2010. 22:35

Poštovani dečko i ja smo imali spolni odnos i on je svršio u mene, kontracepcijske pilule yasmin sam prestala piti u drugom mjesecu, zanima me dali one i dalje djeluju ili je potrebno uzeti pilulu za dan poslije, jer su mi prema menstrualnom kalendaru plodni dani od 3.5 do 13.5 ? ako je potrebno zanima me dali mi je potreban recept, jer danas je petak i ginekolog mi ne radi do ponedjeljka. Molim Vas da mi date savjet šta bi bilo najbolje napraviti, hvala !

Vockica

08.05.2010. 23:10

Imala sam abortus 1.4., nakon cega je ginekolog na kontroli ustanovio da je sve uredu, partner i ja smo sa seksualnim odnosima nastavili nakon toga, i 26.4. desilo se pucanje kondoma, zbog straha iako je mala vjerovatnoca da je ejakulirao u mene, da ne komplikujem, sutradan sam popila Vikelu, ocekujem svoju menstruaciju vec danima, ali jos nije prosli tih nekakvih 15 dana, strah me je, znam da je normalno da se nakon zahvata ciklus poremeti i koliko ova tableta utice na to?Tj. ako endometrijum nije dovoljno razvijen da li cu dobiti menstruaciju i pored toga, bar prividno... Hvala...

beca5

09.05.2010. 22:00

doktorice kada se popiju tablete logest u kojem vremenu(odnosno za koliko dana bi trebala cura dobiti menstruaciju)????

fearlessonmybreath

09.05.2010. 22:01

Imala sam spolni odnos s deckom i pukao nam je kondom i ejakulirao je u meni. Medjutim taj dan mi je bio zadnji dan menstruacije. Popila sam Vikelu u roku od 12 sati, ali mi je prijateljica rekla da trebam dobiti menzes za nekoliko dana. Sad se pitam da li je moguce da ne dobijem menzes zato sto sam je imala vec? Ima li to ikakve veze?

Natalija Beljo, dr. med.

10.05.2010. 19:26

Za postkoitalnu pilulu treba recept i nako sto prestanete piti OHC on vise ne djeluje.

Vasa zadnja mjesečnica je bila 01.04.2010 s Vikelom ste poremetili ciklus pa ćete morati pričekati sljedeću i zasto niste s ginekologom razgovarali o zastiti kada ste bili na pregledu.

Natalija Beljo, dr. med.

Nakon pojene zadnje tbl. Logesta unutar 2-3 dana doći će mjesečnica.

Nečete je dobiti za 3 dana je je vaša sluznica - endometrij tanak pa očekujte kasnjenje.

hope22

Mozete li mi reci da li se jazz kontracepcijske pilule mogu popiti kao kontracepcija za dan poslije?
Koliko bi tableta trebala popiti i u kojem vremenskom razdoblju?
Hvala

Vockica

10.05.2010. 22:15

Hvala Vam u svakom slucaju, razgovarala sam s ginekologom, propisao mi je Yaz pilule, da sacekam do prve menstruacje i da u medjuvremenu naravno partner i ja koristimo zastitu. Moja mjesecnica je stigla. happy

Ivan27

10.05.2010. 23:50

Poštovana doktorice, već sam vam pisao o slučaju moje djevojke i mene i odgovorili ste pa da sada ne ponavljam. u kratko, kondom nam je skliznuo i ona popila Vikelu u roku od 15 sati. sad joj mjesečnica kasni evo već 8 dana pa smo jako zabrinuti. inace su djevojci cikluci u zadnje vrijeme bili neredoviti tako da i ne znamo točno koliko kasni. zadnju mjesečnicu je dobila 03.04. i evo sad je iščekujemo i ne znam koliko je to djelo Vikele i ima li mjesta velikoj zabrinutosti??????

hvala unaprijed!