Autor
|
Poruka
|
t.a.
|
27.03.2010. 21:10
Dobra večer,
oprostite na smetnji ako mi možete odgovorit jesam li pravilno postupila i sto napravit ako mi se nešto slično ponovi.
Naime,pijem već godinu dana cilest i 28.2. san prespavala i popila tu tabletu 1.3. sa zakašnjenjem od 13 sati(to mi se inače ne događa). Nastavila sam piti tablete i koristila sam dodatnu zaštitu i mjesečnicu san dobila 15.3.(svakih 28 dana) kako san i trebala dobit. Mjesečnica mi je završila 20.3. i taj dan je meni i momku pukao kondom pri spolnom odnosu.. Otprilike 3 sata poslije sam popila prvu tabletu iz pakovanja(normalno kako san i trebala početi piti novu kutiju). Zovnila san dežurnog ginekologa i on mi je rekao da ih nastavim normalno piti. Zanima me ako se to ponovi,da li nastavljam normalno piti tablete ili trebam popiti hitnu kontracepciju? I jesam li u ovom slučaju napravila što treba..
Hvala vam na vremenu..
|
anabelLee
|
27.03.2010. 21:10
postovana, imala sam nezasticen sex 10ti dan od pocetka ciklusa. procitala sam najcesca pitanja gdje pominjete da zene sa neredovnim ciklusom ne moraju uzeti tabletu za dan poslije, ukoliko su imale odnos prvih 10tak dana od pocetka ciklusa. moj ciklus traje u prosjeku od 30-35 dana, s tim da je posljednji mjesec bio 38. da li ima potrebe uzimati tabletu?
|
goga1212
|
28.03.2010. 19:05
poštovani
zadnju menstruaciju imala sam 16.2. a ona mi je kasnila 8 dana ( dakle prije sam imala menstruaciju 8.1 ).. 27.2 imala sam nezasticeni spolni odnos te sam nakon 3 sata popila 3 cilest i nakon 12 sati jos 3... 5.3. dobila sam krvarenje..bolilo me kao kad inace imam menstruaciju ali je bilo skudno.dakle to se desilo 11 dana prije nego sto bi inace trebala dobiti menstruaciju... do danas jos nisam dobila menzes.. 19 dana nakon tog odnosa napravila sam test za trudnocu koji je bio negativan.. jeli moguce da su mi te tablete uzrokovale ovoliku zbrku u ciklusu ili nisu djelovale?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.03.2010. 21:01
Tablete su uzrok te zbrke oko ciklusa .
|
Mateadot
|
31.03.2010. 11:30
Postovana doktorice,
zanima me da li je u redu popiti 3bijele pilule kontraceptiva "Triquilar" 72 h nakon nezasticenog spolnog odnosa, a zatim nakon 12 h 1 bijelu i 3 crvene pilule kontraceptiva "Triquilar"?
Hvala na odgovoru. Procitala sam topic "Pilula za da poslije - najcesca pitanja i odgovori", ali odgovor nisam nasla.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.04.2010. 16:41
Piju se 3x3 bijele tablete i to UNUTAR 72 sata ne nakon.
|
Mateadot
|
02.04.2010. 00:40
Pod temom "Pilula za dan poslije - najcesca pitanja" pise drukcije tj. pise da se piju 3 bijele tablete unutar 72 h od nezasticenog odnosa, a 12 h od te 3 tablete se popiju jos tri bijele tablete. Da li je to krivo sto tamo pise?
Ako 3 crvene tablete imaju istu kolicinu hormona kao i 2 bijele, zar nije isto popiti 1 bijelu i 3 crvene?
|
148223
|
03.04.2010. 13:10
imala sam odnos sinoc 2.4. u deset sati...nezasticeni odnos pri kojem je partner svrsio u mene...prošla menstruacija mi je bila 7.3,a vec jucer san lagano dobila menzes ( nije bas krenilo nego je bilo onako lagano roskasto). jutros kad sam se probudila ,menstruacija mi je bas pocela kako bi se reklo " kako treba" je li nuzno piti hitnu kontracepciju ili ne? kolike su sanse za trudnocu? ciklus mi je 27-29 dana.unaprijed hvala!
|
don32
|
04.04.2010. 03:25
postovana doktorice za vrijeme sexualnog odnosa prije 5 sati puko mi je kondom, cura mi je imama mengu od 22.3 do 26.4 pa mi recite sta da radim u panici sam.,.cura mi inaće nije na nikakim pilula ,. puno hvala ,...
|
Mateadot
|
04.04.2010. 14:50
Samo jedna kritika: ovaj forum je valjda stvoren zato da bi zbunjeni i uplašeni "pacijenti" dobili potrebne i hitne odgovore.
Stoga bi bilo dobro kada bi vi, doktorice Beljo ako ste vec preuzeli tu odgovornost na sebe, odgovarali tako brzo kao i doktorica Dmitrovic jer se ipak radi o hitnim stvarima koje itekako mogu promijeniti neciji zivot.
|
cvjetulja-17
|
04.04.2010. 20:05
Poštovana,
pila sam yasmin 3 godine. 16.3. popila sam zadnju tabletu i to mi je bila posljednja kutija. Mentruaciju sam imala 20.3.,a prekinuti spolni odnos 29.3. Inače su mi ciklusi (bez yasmina) između 30 i 36 dana. Zanima me kolika je mogućnost trudnoće. Također, već me 5 dana povremeno bole jajnici- je li to zbog "oporavka" od tableta,ili?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.04.2010. 14:16
To je teško za reći jer sada ste prekinuli s OHC pa ciklus nije ustaljen tako da simptome koje osjećate mogu biti simptomi nadolezeće mjesečnice.
|
mala_mišica
|
07.04.2010. 00:45
Postovani,
silno bi vam bila zahvalna kad bi mi odgovorili...Prvi dan zadnje menstruacije je bio 20.3.
4.4.sam imala spolni odnos sa partnerom ,koristili smo kondom,on je ejakulirao u mene(tj.kondom),ali smo tek nakon odnosa shvatili da je kondom probusen bio na dva mjesta..buduci je bio uskrs i uskrsni ponedjeljak,moj ginekolog nije radio,pa sam nazvala sutradan ujutro petrovu gdje su mi neljubazno odbruslil da mi ne mogu pomoc,da idem svom ginekologu...Danas,popodne sam bila kod ginekologa gdje mi je sestra rekla da sam prekasno dosla po pilulu za dan poslije,al ipak mi je prepisala recept za cilest i rekla da popijem 2 odmah,2 navecer,te opet 2 ujutro sljedeci dan i 2 navecer i "molim Boga" dea mi dode memnstruacija...inace imam redovite cikluse 27-28 dana..Molim vas,ako mi mozete reci kolike su sanse da ostanem trudna?
Jesam stvarno prekasno dosla?
Unaprijed hvala...
|
Nina.....
|
07.04.2010. 10:55
Već par godina pijem yasmin, prvi dan zadnje menstruacije bio je 11.03., zadnju tabletu sam popila 03.04., 06.04 oko 15 sati sam imala nezaštićeni odnos s dečkom, menstruaciju trebam dobiti u četvrtak. Kolika je mogučnost trudnoče? I mogu li yasmin koristiti kao tabletu za dan poslje i kako? Hvala!
|
soomeeboody
|
08.04.2010. 00:25
ovako.. danas navecer sam imala spolni odnos bez zastite i neznam jeli partner svrsio u mene. trebaju mi hitno pilule za dan poslje a nemam svog ginekologa. kako da ih nabavim i kome da se obratim??
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.04.2010. 13:10
Javite se u hitnu ginekološku kliniku tipa Petrova ili Merkur i recite sta se dogodilo da Vam prpišu tbl. za dan poslije jer bez recepta ih nećete moći kupiti u ljekarni i nadite ginekologa primarca.
|
paolins11
|
09.04.2010. 17:55
Bok.
Imala sam spolni odnos s dečkom i on je svršio u mene. Menstruacija mi inače nije baš redovita, uvijek varira za 2-3-4 dana , ponekad dođe ranije a ponekad i zakasni...Spolni odnos je bio taman na nekoj sredini između zadnjeg i sljedećeg ciklusa. Nisam imala mogućnosti otići ginekolgu po pilulu za dan poslije, te sam imala doma triquilar međutim bile su već korištene, pa sam popila 2 žute(zadnje) i nakon 12 h 4 bijele(srednje) .zanima me dali je koncentracija uzetih pilula bila dovoljna da se spriječi moguća trudnoća. Hvala
|
happyja7
|
11.04.2010. 16:40
dan! imam pitanje....menstruacijski ciklus mi se promjenio zadnji mjesec...zadnjih 7 mj dolazola mi je izmedju 35-42 dana (za sta sam bila kod lijecnika i receno mi je da se to moze desiti),a prosli mjesec 28.og dana, i onda sad ovaj je dosla opet kao i prije 35-og dana (danas). ja i decko smo imali spolni odnos sinoc i primjetili smo da je kondom skliznuo kad je svrsio (neznamo dali je otislo sta u mene ili ne)...ja sam danas ujutro dobila menstruaciju...a zanima me posto imam takve cikluse..dali da popijem pilulu ili nije potrebno? dali moze doci do zaceca?
|
box
|
11.04.2010. 16:40
Postovana doktorka
Moja devojka i ja smo imali seksualni odnos u toku kog je pukao kondm i ja sam svrsio u nju. Odnos se desio u plodnim danima a doktorka nam je savetovala vikala pilulu za dan posle. Moja devojka ju je popila 15 sati nakon odnosa. Da li je ovo dovoljna mera da do zaceca ne dodoje? Da li ova pilula remeti redovan ciklus?
Unapred zahvalan
|
Zara22
|
11.04.2010. 18:55
Zaista na forumu se nisam uspjela naći, pa Vas molim odgovor dali se i Yaz mogu uzeti kao pilule za dan poslije i dali u dozi 3+3 s obzirom da imaju manje estradiola od Jasmina? Pročitala sam da treba uzeti 1 mg estradiola, što znači onda 4+4? Jeli se tablete u kutijici razlikuju, neke određene se moraju popiti ili je svejedno?
Hvala!
|