Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Jackie D.

28.12.2009. 12:35

Poštovana dr. Dmitrović,

imam 22 godine, i od početka (12.god) neredovite menstruacije, koje pod utjecajem stresa postaju još neredovitije. Do pred 3 mjeseca sam pila kontracepcijske pilule Yasmin.

Zadnju menstruaciju sam imala 1.11. a u proteklih sam mjesec dana bila pod izrazitim stresom te još nisam dobila menstruaciju (a u periodu kad nisam pila pilule događalo mi se već da menstruaciju nisam imala i više od 40 dana).

U međuvremenu sam imala nezaštićene odnose s dečkom, a napravila sam i 2 testa na trudnoću, zadnji pred tjedan dana, i oba su bila negativna.

Zanima me što poduzeti?
Da li čekati menstuaciju ili? Poznavajući svoje tijelo, znam da mi, kad su tako velike pauze, menstruacija dođe kad se psihički opustim, a iako su oba testa negativna, nemirna sam i neopuštena.

Zahvaljuejm Vam na odgovoru i pomoći.

kerim985

28.12.2009. 18:15

Poštovana dr. Dmitrović,

Imao sam ne zasticeni odnos sa djevojkom 24.12 bez zastite...ona je trebala dobit mangu u tom periodu..sad me zanima jer sam se jako prepao da ne dodje do trudnoce sad
prilikom odnosa nismo imali zastitu i ja sma 5 zavrsavao,znaci 4 puta zaredom sam kao i uvjek na vrijeme vadio svoj polni organ...dok 5 put mi se ucinilo da na samom ulazu u ,,nju,, znaci nije bio unutra mozda malo i ucinilo mi se da sam zavrsio a ustavri kod nas muskaraca to vi vec znate da 4 5 sekundi znamo unaprijed kad ce doci do izlucivanja sperme...sad mene interesuje da mi odgovorite da li je sperma jednako kvalitetna nakon 5 u odnosu na 1 ima li to kakvog znacaja jer nakon 5 puta ne izluci se sperme bog zna jer izadje vrlo malo i da li moze doci do trudnoce..usput da napomenem djevojka je naokon toga popila pilulu Vikela dan poslije nije odmah u prva 24 sata vec tam nedje 65 sat blizu granice 72 kako pise u upustvu tableta...da li nakon svega ovoga moguce da dodoje do trudnoce...?? posto je ta tableta uzeta u odredjenom periodu kako pise i nije znaci doslo do izlucivanja sperme,kazem meni se ucinilo ili sam umislio pa sam se prepao svega toga....molio bih vas da mi odg na pitanje da li ta tableta moze sprijeciti sve to posto je uzeta poprilicno kasno znaci oko 65-68 sati ..hvala unaprijed happy

nvat

29.12.2009. 00:40

Postovana doktorice,
zadnju menstruaciju sam dobila 25.11, nezasticen odnos sam imala 27.11 i decko je svrsio u mene. Nakon 24h sam popila pilulu za dan poslije. I menstruacija mi je trajala sve do 5.12 ( zadnjih par dana u vidu smedjeg iscjedka). Menstrualni ciklus mi inace traje 30 dana, medjutim jos uvijek nisam dobila menstruaciju. Da li je moguce da mi je pilula poremetila ciklus ili sam trudna? Unaprijed hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.12.2009. 00:45

Jackie - ne znam zašto ste uopće prestali piti pilule - javite se ginekologu i počnite opet
Kerim - pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

Lecktra

03.03.2010. 10:55

decko i ja imali smo odnos pri kojem je kondom pukao tako da je sav ejakulat ostao u meni a uz sve to jos mi je i 2.plodni dan.. inace nisam nikada pila antibebi pilule i na hitnoj su mi prepisali 2x3 cilest pilule u razmaku u 12 sati..mene zanima koliko je opasno da uzmem uz to i trecu dozu jer stvarno sam ocajna? unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

05.03.2010. 11:25

Drag Lectra,
sta se tiče treće doze pilula nisu ti potreben jer manje više svi propisujemo ukupno 6 tableta samo svaki ima svoju shemu .Po ovoj shemi tvoj ginekolog ti je dao propisnu količinu.

148223

06.03.2010. 23:40

doktorice!
zadnju menstruaciju sam dobila 7.2 .ciklus mi je redovit te uglavnom dobijem kroz 27-29 dana ,28 prosjek! imala sam ( nezaštićeni ali dečko nije svršio u mene) odnos 26 na 27 drugog te se prepala posljedica te uzela 2 logesat tablete 5 sati nakon odnosa te 10 sati kasnije druge dvije.( već jednom uzimah tako po naredbi ginekologa kako hitnu kontracepciju). e sad, jučer,5.3 sam uočila roskasti trag i zaključila da ću svaki trenutak dobiti stvar međutim jutros 6.3 kad sam se probudila još uvijek ništa. 23 kapljice smedje i to je to! jesam li trudna pa su to lažne stvari ili samo oskudniji menzes zbog korištenja logesta? i hoću li za par dana dobiti stvari normalno?? hvala

malla lanna

07.03.2010. 14:40

prije sat vremena sam imala spolni odnos bez zaštite i dečko je svršio u mene...posljednju menstruaciju sam imala 13.o2. i iduću bi trebala dobiti oko 17.02.,a možda i kasnije jer su mi menstruacijski ciklusi takvi...postoji velika mogućnost da ostanem trudna...imam recept za logest tablete i zanima me koliko ih moram popiti i u kojem vremenskom razmaku da bi postigla učinak tablete za dan poslije....kada najkasnije ih smijem popiti da ne dođe do trudnoće?unaprijed se zahvaljujem...

Natalija Beljo, dr. med.

08.03.2010. 18:00

Unutar 72 sata od odnosa potrebno je popiti dvije pa nakon toga za 12 sati 2 i za idućih 12 stai još 2 ( 3x2 svakih 12 sati)

malajaca

09.03.2010. 12:10

Zadnju menstruaciju imala sam 30.01.2010. Spolni odnos sam imala 8.2. prilikom kojeg je pukao kondom. Odmah 9.2. sam otišla kod svoje ginekologice da ju pitam za savjet oko pilule za dan poslije pošto mi je ovulacija trebala biti 12.02. pa u slučaju da spermići prežive do tad, da ne zatrudnim. Uzela sam 2 cilesta odmah nakon posjeta ginekologici, 2 za 12 sati i 2 za još 12 sati. E sad, ono što me brine je da sam 18.02., dakle 20 dana od posljednje menstruacije i 8 dana od poslijednje tablete cilesta, dobila neku "nazovi" menstruaciju koj je trajala 3 i pol dana, ali bila je neka tamnija krv. A nakon ta tri i pol dana mi se nastavio smečkasti oskudni iscjedak još 4 dana. E sad, znam da je najpametnije da odem k doktorici, ali nije to ono što želim čuti. Ne znam da li je to bila neka poremećena menstruacija (inače mi je ciklus točno 28 dana), da li je to neko krvarenje povezano sa onih 6 cilesta što sam uzela ili je to pak implementacijsko krvarenje uslijed trudnoće!!!!??? Malo sam pogubljena jer imam osjećaj da trudnoća ne može bit, ali ipak je prisutan mali strah. Hvala

jelena 333

09.03.2010. 20:35

Postovani

danas sam imala spolni odnos oko 15sata, koristili smo kondom al je nekako skliznio i sad me strah.. u ljekarni sam tražila tabletu za dan poslije al su mi rekli da trebam do ginekologa..problem je u tome sto ja nemam ginekologa u zagrebu..molim pomoc..unaprijed se zahvaljujem

Natalija Beljo, dr. med.

10.03.2010. 13:20

Poštovana, unutar 72 sata trebate popiti kontracepciju po shemi 3x2 kako nemate ginekologa javite se u Petrovu na odjel za planiranje obitelji .

blair

11.03.2010. 22:00

Poštovana doktorice,
Zbilja ne znam gdje da nađem odgovor pa se obraćam vama.
U 12.mjesecu sam nakon nezaštićenog spolnog odnosa popila cilest 2x3 i normalno dobila menstruaciju 5.1,nakon toga bila sam na jakim antibioticima i prošla kroz dosta tešku virozu te mi je menstruacija došla sa zakašnjenjem...10.2...No nažalost zbog moje greške i nepažnje 19.2 pukao je zaručniku kondom i opet sam 2 dana kasnije popila cilest 2X3 i imala burnu reakciju sa povraćanjem kao i prvi put.Da li je moguće da se učestalom upotrebom pilule pomaknuo ciklus?pročitala sam topic najčešća pitanja no kasni mi 1 dan a nemam nikakve simptome?unaprijed hvala

jela7126

14.03.2010. 22:15

Meni i mom partneru je danas u tijeku odnosa pukao kondom, odmah sam ustala i ejakulat je curio iz mene odmah sam otišla mokriti! Danas je 6 dan menstruacije postojili li mogućnost za trudnoću, kao kontracepciju koristimo kondome, ciklusi mi variraju od 28 do 45 dana, dali trebam popiti tablete neke da ne dođe do trudnoće i kad mogu napraviti test na trudnoću. Što mi savjetujete.

brineta66

14.03.2010. 23:40

Poštovani!
Zadnja menstruacija mi je bila 6.2. Inače mi ciklusi variraju od 28-31 dana. 21.2. sam imala spolni odnos s kondomom koji je međutim pukao. Dečko nije 100%siguran da li je možda nešto sperme ušlo u mene prilikom ejakulacije. Za 10 h sam popila 3 cilest i nakon 12h opet 3.Danas je 14.3. znači prošo je 21 dan nakon što sam popila pilule. Menstruacija mi još nije došla,međutim radila sam dva testa za trudnoću i bili su pozitivni. U velikoj sam nedoumici pošto sam popila pilule za dan poslije a testovi su pozitivni... Jeli moguće da su lažni?Mogu li se nadati menstruaciji ili je to to?Ako nisu lažni onda sam stvarno pehist da onih 4% slučaja u kojih žene zatrudne s obzirom na pilule sad
Hvala unaprijed

muterkuraz

15.03.2010. 12:25

Štovana doktorice,
kako naš zdravstveni sustav ne dijeluje baš najbolje (jer u ljekarni ne možete dobiti dan poslije tabletu) a preko vikenda ginekolozi ne rade, čak ni klinika za reproduktivno zdravlje....te dan poslije postane 2-3 dana posllije i smanjuje se učinkovitost djelovanja tablete...moje pitanje je slijedeće.
U petak sam imala nezaštićeni odnos (baš u vrijeme ovulacije) te sam u razgovru sa farmaceutom i na svoju ruku uzela trinovum kao dan poslije kontracepciju (3 bijele odmah a 3 nakon 12 sati), jer sam prije godinu dana pila kontracepciju pa mi je ostala kutija tih tableta. Zanima me da li su te tablete u toj kombinaciji uredu, tj. da li se mogu koristiti kao dan poslije tableta. Da li u slučaju trudnoće uzimanje dan poslije tablete (da je ipak došlo do oplodnje i da se jajašce ugnjezdilo u maternici) ima kakvih posljedica na plod.? Te nadalje ...trinovum tablete su mi znatno smanjile seksulanu želju. Postoje li tablete koje to ne smanjuju ( ne želim eksperimentirati s njima, jer igra hormonima može završiti loše). Moj ginekolog mi je nudio neke nove prstenove koji se umeću u rodnicu. Žao mi je što vam oduzimam dragocijeno vrijeme...ali javno zdravstvo je jako bukirano...naručivanje traje mjesec dana, nalalzi pape 3 tjedna( te doktori ne žele niti raditi sve pretrage ako po svom nekom viđenju nema potrebe za radom nalaza)...i tako da ne nabrajam... a privatnici su većini nas vrlo nedostupni, jer uobićajeni pregled košta oko 500 kn, a npr . brisevi.2000 kn. Unaprijed hvala na vašim odgovorima!

Natalija Beljo, dr. med.

15.03.2010. 16:20

Dobro ste uzeli jer je bitan estrogen, ginekolog Vam je govorio o Nuvaringu i dobro je preporučio jer kod njega nema suhoće i pamčenja kada treba popiti tabletu i ne smanjuje se libido. Zasto ne nadete ginekologa koji radi preko fonda da ne izdvajate tolike novce ?

muterkuraz

15.03.2010. 23:40

Zahvaljujem vam na odgovoru. Htjela sam samo reći da imam ginekologa u domu zdravlja....međutim....kad zovem za narudžbu čekam mjesec dana jer im je gužva.
Ako dođem na vrata kucat i molit da me se primi....sestra održi predavanje a i doktor nije oduševljen. Mislim, znam da je problem što u našem zdravstvu postoji malo kadra, koji nažalost nije plaćen redovito niti onoliko koliko zaslužuje...jer im kasni plaćanje po uputnicama i pretragama...ali ginekolog je doktor kao i svaki drugi.
ako se prehladite odete svom liječniku opće prakse i čekate...dođete na red...da vam uputnicu za bris grla...snimanje pluća....antibiotik..i to dobijete odma...kad dođete kod zubara..čekate u redu i popravi vam zub. Kad se naručujete na ginekologiju i ct npr...onda čekate jer je gužva. smatram da su reproduktivni organi i moguće bolesti jako bitni..jel većina nas želi biti jednog dana majka...nisam jedina ... poznajem djevojke koje imaju iste situacije u drugim domovima zdravlja....a iskreno...kad dođete kod privatnika .... objasni vam sve kao malom djetetu (što je zaista super...jer jako malo djevojaka zna uopće za bolesti i stanja...pogledajmo samo ovaj forum o kontracepciji i pitanja mladih djevojaka, realnost je gruba-needuciranost, djetinjastost i opća panika)...... napravi sve pretrage koje tražite i koje on misli da trebate napraviti i dođete odma na red... ali to i platite ( ima nekih privatnika koji smanjuju cijenu studentima i to je ok). Inače, ova stranica i forum je zaista super! i mislim da puno znači mladim ljudima. još jednom hvala vam na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

17.03.2010. 02:20

Možda se u nekim boljim danima i stanje u našem zdravstu popravi ,a Vi probajte naći privatnike koji rade preko fonda, a nisu u DZ

ivana_m

17.03.2010. 02:20

Poštovana dr.

Prije neki dan sam prvi put imala spolni odnos. "Gubljenje nevinosti" je bilo jako,ali bas jako bolno.
Pojavilo mi se par kapi krvi na ulošku koji sam stavila na gaćice poslije odnosa ali tek nakon 10-20min. nakon odnosa.
Da li je to u redu? Obzirom da mi je prijateljica pričala da je kod nje krv izašla na spolovilu njenog partnera kada su završili odnos.
Da li ovo varira od osobe do osobe i da li je moguće da nekoj ženi izađe krv u toku odnosa ili nakon odnosa u ovom vremenskom periodu kao meni što se desilo.
Molim odogovor.

Hvala lijepa
Ivana