Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
20.12.2009. 13:40
Bimba, da li ste pročitali temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja? Tamo je sve lijepo objašnjeno, i kad se može zatrudniti, i koliko su pouzdane pilule za dan poslije, i kad se radi test na trudnoću, ne očekujte od mene da to ponavljam svakome posebno, i da računam po vašim datumima. Panika ne pomaže, smirite se i razmislite kolika je šansa da ste ostali trudni. Vjerojatno nikakva.
|
aidich
|
21.12.2009. 22:40
uradila sam test na trudnocu 25 dana nakon odnosa,prvi jutarnji urin i za vrijeme reakcije cijeli test je poprimao veoma blagu ruzicastu boju postepeno kako se urin sirio,medjutim crtica u pozitivnoj testnoj zoni se nije pojavila,ni za vrijeme isteka 5 min.medjutim,test sam pogledala nakon sat vremena i toliko sam ga posmatrala da mi se ucinilo da nazirem da se u testnom kvadraticu nazirem liniju ali vise bijelu nego ruzicastu:S test sam ponovila i bio je negativan za vrijeme reakcije poslije sam ga bacila.....da li je moja konc bila dovoljna da izazove jasnu boju crtice,posto sam toliko paranoicna da vise nista ne mogu da razlucim i da li je normalno da se u pocetku dok se siri urin kroz kasetu prolazi ta jako blaga ruzicasta boja ??
|
|
22.12.2009. 10:05
Da, mislim da ste bili paranoični. Za ubuduće, negativan test bacite.
|
aidich
|
22.12.2009. 17:55
jel to znaci da su odgovori na moja dva predhodna pitanja o intenzitetu boje nakon 25 dana blagoi ruzicastoj boji cijelog testa u toku reakcije pozitivni?hvala vam
|
fif1
|
22.12.2009. 18:00
pozdrav
cura i ja smo imali odnos danas popodne i pukao je kondom, nazalost nije prvi put da se dogodilo... Mjesecnice su joj redovite a zadnju je dobila 11.12. tako da bi uskoro trebala biti ovulacija. prije 4 mjeseca kada se isto dogodilo dobila
je 3+3 cilest. te tablete jos uvijek ima negdje doma pa me zanima je li pametno opet to uzeti. nedavno je bila kod ginekologa koji joj je rekao da izvadi krv i dode drugi put da joj propiše Yaz za stalno, tako da ce ih vjerojatno poceti piti nakon sljedece menstruacije. da li je opasno da sada uzme 3+3 cilest ako ce uskoro poceti piti Yaz? hvala
|
|
22.12.2009. 20:30
Aidich - potpuno je nevažno koje je boje test, računa se samo crtica.
Fif - a trudnoća je dobra sada? Hoću reći da nije dobro ni jedno ni drugo, pa izaberite manje zlo - meni se čini da je to u ovom slučaju hitna kontracepcija, inače ne biste o njoj ni razmišljali.
|
fif1
|
22.12.2009. 21:45
dakle nije opasno uzeti sada cilest ako ce za koji tjedan poceti sa Yazom? hvala
|
|
23.12.2009. 11:20
Nije opasno, ali nije ni osobito pametno. Ali rekla sam vam već, od dva zla manje izaberite.
|
vedranaluc
|
23.12.2009. 19:55
Poštovana doktorice,
molim Vas za pomoc. Zadnja menstruacija bila mi je 9.12., a 22.12. sam u ranim jutarnjim satiima imala spolni odnos bez zaštite. Dečko misli da nije svršio u mene, ali nije sasvim siguran. Menstrualni ciklusi traju kod mene 24 do 26 dana. Nikad nisam koristila kontracepcijske pilule.Trebam li uzeti hitnu kontracepciju?
|
|
24.12.2009. 10:40
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
brav0hc
|
25.12.2009. 19:10
Poštovana doktorice molim Vas za pomoć. Ja i djevojka smo imali spolni odnos u kojem se dogodila nezgoda, nakon toga smo odmah otišli na ginekologiju kod dežurnog doktora, prepisao nam je Cilest tablete, djevojka je danas u 6 ujutro 25.12. 2009 popila 3 tablete znači 2 sata nakon spolnog odnosa, 6 sati kasnije se ispovračala. Kontaktirali smo svoju doktoricu opće prakse koja nas uputila da bi trebalo biti sve ok jer smo jako brzo regirali. Prema Vašim uputama i uputama doktora trebala bi popiti jos 3 tablete danas u 18h, još je je muka jako pa je doktorica rekla da još malo pričeka.
Zanima nas da li je povračanje nakon 6 sati dobar znak ili loš i jel smije sacekat jos sat do dva vremena da popije druge 3 tablete.
Znam da ste rekli da ne postavljamo pitanja ovdje, jako nam je ovo hitno možete i odgovore poslati na mail brav0hc@gmail.com.
Puno Vam hvala, sve najbolje želimo također.
|
aidich
|
25.12.2009. 22:00
doktorice moje pitanje je jako luckasto,ali desilo se sljedece.20. sam imala zadnji odnos(smatram da su tad vec prosli plodni dani), a danas 25. dakle 35 dana kasnije jos nisam dobila mjesecnicu i bila sam primorana ici s majkom ginekologu,iako ona i ne zna da sam stupila u spolne odnose tako da je uradjen obicni a ne vaginalni ultrazvuk.na nalazu pise da je uredan na maternici ,a na lijevom jajniku vodena cista promjera 2,2 cm.da li je moguce da se trudnoca ne vidi ovim ultrazvukom 35 dana nakon odnosa?za vodenu cistu je spomenula da je jajna celija koja je jos u jajniku i ceka da ovulira?
|
aidich
|
25.12.2009. 22:00
odnos je bio 20. proslog mjeseca da ne dodje do zabune.hvala vam sretni praznici
|
|
25.12.2009. 22:50
bravohc - povraćanje je samo nuspojava, pilule su imale dovoljno vremena apsorbirati se, i svakako treba popiti i druge 3.
aidich - 35-og dana ciklusa ne vidi se trudnoća nikakvim ultrazvukom. Vodena cista znači da niste ni imali ovulaciju ovaj mjesec, a menstruacija će doći kad dođe, tu nema pravila.
|
aidich
|
26.12.2009. 13:30
doktorice oprostite izgleda da sam se nejasno izrazila ali vec je 7 nedjelja i vise od pocetka zadnje mjesecnice,a odnos je bio prije 35 dana...da li se nakon 7 nedjelja vidi trudnoca obicnim ultrazvukom.....i da li ta cista moze imati kakve veze sa trudnocom??
|
mirda
|
26.12.2009. 13:30
Poštovanje!
Imam jedno pitanje. Djevojka i ja smo jucer navecer krenuli u spolni odnos bez zastite, no prekinuli smo ga gotovo odmah (nakon par sekundi), zaključivši da nije pametno bez zaštite. No, ipak, ovo nam je bio prvi put bez zaštite, i ona ne pije nikakva kontracepcijska sredstva. U svakom slučaju, sad smo se prestrašili i zanima me kolika je mogućnost da se nešto dogodi. Ako Vam nešto govori, mjesečnicu bi trebala dobiti za otprilike 5 dana. I što bi mogli napraviti sad kao preventivu? Hvala!
|
|
26.12.2009. 16:50
Aidich - niste trudni
Mirda - pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
aidich
|
26.12.2009. 21:15
hvala vam puno toliko sam bila zabrinuta jer je kasnila mjesecnica 3 sedmice....izvinite sto sam dosadna a je li na osnovu ultrazvuka mislite da nisam trudna?
|
|
27.12.2009. 13:20
Da. I molim vas nemojte više postavljati potpitanja.
|
aidich
|
27.12.2009. 18:05
necu vise postavljati pitanja samo da vam zahvalim puno na dosadasnjem strpljenju i odgovorima..veliko hvala
|