Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.11.2009. 19:10

Da, bojim ste da ste trudni. Teško je zaustaviti trudnoću točno na dan ovulacije, ako je postojala ejakulacija. Sad morate čekati. Prvi ultrazvuk najranije možete napraviti za nekih 7 dana, a pobačaj, ako ga planirate, najranije za 2-3 tjedna. Ostalo pitajte ginekologa koji će vam gledati ultrazvuk.

Achilea

16.11.2009. 19:10

Molim Vas odgovor na još 1.pitanje. Pročitala sam da RU486 ili mifepriston+prostaglandin mogu izazvati pobačaj ako se primjene do 49 dana od začeća. Dakle, morala bih se požuriti. Probala sam se danas naručiti kod ginekologa, ali to u malim mjestima traje, pa me mogu primiti tek za 3 tjedna, pa sam odlučila sutra ili prekosutra ići ginekologu privatno. Da li mi te preparate može onda dati i ginekolog privatno-koji djeluje unutar poliklinike za različite specijalističke preglede koja djeluje unutar našeg malog grada, ili bih trebala ići u neku specijaliziranu kliniku u Rijeci (to mi je bliže) ili u Zagrebu? Da li mi možete preporučiti kako i gdje da to pod hitno obavim.
Puno hvala na odgovorima

17.11.2009. 10:55

Nigdje u Hrvatskoj to ne možete napraviti. Mifepriston nije registriran u Hrvatskoj, i ne može se uvesti.

alex_mo

18.11.2009. 23:45

imao sam odnos sa curom 17.10. a prvi dan ciklusa joj je bio 13.10.... nazalost pukao je kondom, popila je pilulu 10 sati nakon odnosa. javljali su se bolovi taj dan, sutra je pocelo krvarenje i trajalo je 2 dana...... onda je opet pocelo 23.10. i trajalo koji dan..... sada sam u jednoj dilemi. trebala je dobiti 10.11. ali nije... zadnja 3 dana ima simptome ali jos nije dobila.... govori da simptomi traju dan ili max dva dana i onda dobije..... sada neznam koliko dugo moze tableta odgoditi ciklus.. moze li jedan cijeli ciklus preskociti? pokusao sam najvaznije navesti... unaprijed se zahvaljujem...

19.11.2009. 10:35

Ne znamo što će se događati, pilula joj je očito poremetila ciklus. Molim vas pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

alex_mo

19.11.2009. 11:30

procitao sam sve ima par tjedana... istrazivao sam dosta.... peti dan ciklusa bio i jos uzela tabletu, a vi ste naglasili da prije 10og dana nema potrebe da se koristi tableta... nebi trebala biti trudna... moze biti da je od stresa i od sveukupne situacije pa cu uzeti test za trudnocu cisto da se rijesi napetosti......

alex_mo

20.11.2009. 16:30

test je pokazao pozitivno... moze li od tablete i zbog toga sto ona poremeti hormone test za trudnocu pokazati lazno ??

ciklus joj traje 28-30 dana... od zadnjeg krvarenja poslje pilule taman toliko je proslo....... pa ako racunamo da je od tada onda joj ne kasni, a ako racunam od onda kada je dobila 13.10. onda kasni.... zovem danas doktora da ugovorim pregled ali nece moci prije ponedjeljka vjerojatno pa ako mozete odgovorite mi i na ovo pitanje...

20.11.2009. 19:40

Bojim se da su ti testovi rijetko lažno pozitivni, i vjerojatnije je da vam je djevojke trudna. Ali ne od tog odnosa 5-og dana ciklusa nego nekog kasnijeg. Pričekajte pregled pa ćete znati.

Ana_A

23.11.2009. 16:00

Postovana doktorice,
Imam veliki problem i nadam se da mi mozete pomoci. Menstruaciju sam imala 11.10.2009 a odnos sa deckom 05.11.2009 i kasni mi vec 12 dana od ocekivanog datuma. Inace menstruacije su mi neredovne 30-35 a nekad i 35-40 dana a prilikom sexa moj momak definitivno nije svrsio u mene i jako sam zabrinuta jer sam ove godine vec imala jedan abortus pocetkom aprila a sto se tice plodnih dana ovoga puta cisto sumnjam da su bili plodni dani kada smo spavali. Grudi me ne bole i ne osjecam nikakav umor osim pritiska u ledjima i nogama kao da svakoga casa trebam dobiti. Nemam nikakav obilan iscjedak iz rodnice i mislim da menstruaciju psihicki odgadjam upravo zbog straha od trudnoce jer trenutno nisam u mogucnosti da imam bebu. Molim Vas pomozite!
Unaprijed zahvalna!

23.11.2009. 22:25

Napravite test na trudnoću.

xxy

23.11.2009. 22:25

Nije mi cilj tebi soliti pamet niti preuzeti ulogu doktorice, ali morala sam se javiti.

Ne kažem, bila sam i ja u stituaciji da uzmem pilulu za dan poslije i tražila savjet, ali sam nakon toga prešla na redovnu kontracepciju i sad nemam problema.

Ne vidim kako ti ne možeš realno sagledati svoju situaciju i nakon abortusa pred par mjeseci opet se dovesti u takvu poziciju,kao da nisi ništa iz onoga naučila. sad

Opet kažem, žao mi je ako sam te ikako uvrijedila - oprosti unaprijed, znam da nisi u situaciji da ti netko dodatno broji, ali ovo si morala predvidjeti.

Mislim, ako ne smiješ piti pilule, pune su trgovine kondoma... bar to onda...

zrinkich18

24.11.2009. 15:20

draga doktorice..zadnja menstruacija mi je počela 7.11.zavrsila 13.11.,ciklus mi traje 28 dana..a danas,24.11.tijekom spolnog odnosa,pukao je kondom..i sad ne znam da li su mi jos plodni dani?ili je ovo vec neplodno razdoblje?molim vas pomoć..

zrinkich18

24.11.2009. 15:20

zaboravila sam napisati,da je nesto sperme isteklo van..

24.11.2009. 20:20

Pročitajte temu Pilula za dan psolije - najčešća pitanja.

xXx19

24.11.2009. 20:20

ja i moja cura smo danas imali spolni odnos i pukao je kondom.Jucer joj je bio zadnji dan menge.Unutra je bilo sperme,ali smo pokusali nekako to izvaditi .jos se poslje i popišala,ako to ima ikakve veze.molim vas za pomoc.

zrinkich18

24.11.2009. 21:50

jesam,i po tome je meni danas bio 18.dan ciklusa..znači li to da ne trebam popiti pilule za dan poslije?
help..sad

25.11.2009. 11:00

Sve ovisi kad vam je ovulacija - ako je 17-ti ili 18-dan trebate.

kraljica007

25.11.2009. 11:00

U 10 mjesecu sam pila logest i prestala sam ga pita krajem 10 mjeseca.Menga mi je bila 04.10.sinoć sam imala odnos s dečkom i on je malo svršio u mene.Popila sam ujutro oko 7.30 5 tableta logesta.Da li mogu ostati trudna?Što dalje da radim?Molim vas doktorice...

Mala zvijezda

25.11.2009. 20:15

Inače pijem pilule Logest vec dvije godine, zaboravila sam popiti jednu prije dva dana, tek sam skuzila sinoc kad je decko svrsio u mene.. da li da popijem 10 tableta Logest (5+5) ili ne treba?! Ako treba, ostatak pilula iz kutije bacim i čekam dok ne dobijem mjesečnicu?? I da li je moguće veliko zakašnjenje mjesečnice ako popijem tih 10 pilula?
Unaprijed zahvaljujem

zrinkich18

25.11.2009. 20:15

popila sam..nadam se da bude pomoglo..hvala puno..