Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
24.09.2009. 20:10
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
serena87
|
25.09.2009. 10:15
Postovana doktorice,
Pijem vec dvije godine kontracepcijske pilule i ovo ljeto sam popila 2 kutije zaredom da bih izbjegla menstruaciju zbog ljetovanja. Nakon toga sam napravila pauzu od mjesec dana.
Menstruaciju sam dobila 18.09. a pilule ponovno pocela piti 3 dana poslije. Danas (24.04.) kondom je pukao i decko je svrsio u mene pa me zanima ima li sanse da ostanem trudna i trebali uzimati pilulu za dan poslije?
Zadnji trag menstruacije bio mi je jutros.
Puno hvala.
Srdacan pozdrav
|
|
26.09.2009. 03:35
Nema šanse od trudnoće, tehnički se treći dan može smatrati kao i prvi. A i vi pročitajte temu Najčešća pitanja, jer ne znate da se hitna kontracepcija ne može piti dok pijete redovnu.
|
elmaa
|
28.09.2009. 00:40
postvana doktorice..imam jedan problem...zadnju menstruaciju sam imala 16.9, mestruacija mi je inace redovna i traje oko 28 dana..23.9 sam imala nezasticen spolni odnos a decko tad kako kaze nije svrsio u mene, ..medjutim 25.09 oko dva sata poslije ponoci sam imala ponovo odnos u kojem je decko svrsio u mene ...u uzasnoj sam panici i strahu..neznam sta da radim..tabletu nisam popila jer je nisam mogla uzeti u apoteci,a gin nije radio jer je bio vikend..dali mi je sada kasno za tabletu?? kakve su sanse da ostanem trudna???
|
sanja20
|
I da zaboravila sam rec da mi je menstruacija neredovita.. neki put dode 33 dan a neki put i kasnije....
|
sanja20
|
Ovako imam pitanje...naime i spolni odnos sam imala 29.08 ,05.09, 12.09, i 19.09,., sa kondomom koji nije pukao..ali naime sada mi je pojavio neki smeđo-crvenkansti isjedak i imam bolove u donjem dijelu trbuha kod oba dva jajnika..Naime i taj mi je isjedak trajao dva dana...pa me zanima sta mi to je..da nisam mozda ostala trudna..e da i menstruaciju sam trebala dobit 15.09...
|
|
28.09.2009. 10:10
Elmaa - pročitajte Temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
Sanja - i vi pročitajte temu i napravite test na trudnoću. Kondom nije pouzdana kontracepcija, http://www.sveokontracepciji.com/...racepcija/02_vrste_kontracepcije.php.
|
sanja20
|
28.09.2009. 10:50
A šta općenito znači taj smeđe-crvenkasi iscjedak,.
|
|
28.09.2009. 22:15
Da ste možeda trudni. Napravite test.
|
sevenn
|
02.10.2009. 00:35
vidjela sam da jako puno doktora prepisuje krivu dozu tih pilula pa tako i meni cilest 2 puta 2 dana i popila sam ih ukupno 8, nerazumijem zasto to rade,zar nebi svi ginekolozi tebali znati da je to kriva doza?
|
|
02.10.2009. 12:40
Ne bi, jer kod nas ne postoji službena hitna kontracepcija, unaprijed pakirana, kod takve nema zabune. Ovo je čista improvizacija i svatko prepisuje koliko misli da treba jer nema službenih stavova.
|
zrine
|
02.10.2009. 12:55
inace decko i ja koristimo durex extra safe kondome, ali ako piuknu, zanima me koju dozu diane 35 trebam uzeti? počela sam piti pilule u utorak, jos ne djeluju(3.dan menge mi je bio, a pise da u tom slucaju trebamo još tj dana koristit i neku drugu zastitu. ranije nisam mogla početi jer sam morala ici vadit hormone)
hvala!
|
depemi
|
02.10.2009. 14:00
Doktorice imam jedno pitanje........preksinoć oko 2 ujutro dečko i ja smo imali spolni odnos prilikom kojeg je on svršio u mene....to mi je bio 11dan od posljednje menstruacije što znači da su dani bili plodni......dobila sam na recept za popit 3+3 pilule Cilest..........prve 3 sam popila jučer u 11.30 ujutro.......cijeli dan mi je bilo jako mučno, povraćala sam,imala strašne bolove u prsima i zato nisam popila sljedeće 3 tablete u 23.30 tj.nakon 12 sati........danas također osjetim laganu mučninu......doktor mi se danas ne javlja ,a doktorica opće medicine mi je rekla da mi nemože ništa savjetovat da bi bilo najbolje da se obratim svom ginekologu. Kako on nije dostipan htjela bih vas zamolit za savjet il pomoć........da uzmem danas još tablete ili kako iako je prošlo malo više od 24sata od uzimanja prve 3 pilule........??????
Hvala
|
|
02.10.2009. 20:55
Zrine - djeluju one i od trećeg dana. Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
Depemi - možete jedino ispočetka, novih 3+3 pilule ako nije prošlo 72 sata nakon odnosa. ovo što ste popili je premala doza, a previše je vremena prošlo da nadoknadite. Ako je prošlo više od 72 sata ne možete više ništa osim čekati menstruaciju.
|
mastermindzg
|
05.10.2009. 17:30
Dobar dan
Imao bih jedno pitanje koje me zanima cisto informativno....ja i moja cura smo imali spolni odnos u subotu navecer bez zastite i ona je dns otisla po tablete 3+3 znaci svakih 12 sati....mene zanima nakon kolko vremena od dana kada popije tablete se smije ponovo uci u spolni odnos sa zastitom...
unaprijed hvala
|
zrinkich18
|
05.10.2009. 17:30
help..ovak..zadnju menstruaciju dobila sam 13.09,zavrsila mi je 19.09.,a sljedecu bih po tome trebala dobiti u čet..08.10.jučer oko 13 h popodne sam imala spolni odnos s dečkom tijekom kojeg je kondom pukao..danas sam popila 3 tablete cilest u 15:30..zanima me kakve su sanse da sam trudna?
|
|
05.10.2009. 21:20
mastermind - sa zaštitom odmah
zrinkich - pročitajte temu Najčešća pitanja
|
zrinkich18
|
06.10.2009. 10:55
pročitala sam vec puno pitanja i ogdgovora,ali bih htjela stručno misljenje dali je moguće da sam trudna..
|
gizmo
|
06.10.2009. 16:45
Draga doktorice puno pozdrava! U moru svih ovih postova uvijek mislim da je moj baš poseban pa vam želim postviti svoj problem. Znam da vas umaram ali moram, pa ako odgovorite super a ako ne, a hvala bogu! Dakle, 6 i 9og dana ciklusa imala sam nezaštićeni odnos,ali nije bilo ejakulacije, već je to oba puta trajalo samo po nekoliko sekundi na samome početku odnosa. Naravno znam za preejakulat pa sam ja paničar kao i uvijek već u strahu. Ja sam pila pilule yasmin ali sam morala prestati zbog otkrivenih problema sa srcem i od tada,od 4og mjeseca,ciklusi su mi redoviti ali nekad traju 24 nekad 25 ili 26 dana. Pa sam ja ipak 10og dana ciklusa popila 3+3 tabl yasmina što su mi ostale iz razdoblja kad sam ih pila kao redovnu kontra. U to sam vrijeme pila i tablete medazol i stavljam medazol vaginalete. Samo me zanima da li sam dobro postupila i da li je bilo potrebno piti 3+3 yasmin 10og dana? Uvijek se nekako bojim da mi ti plodni dani neurane pa da bude problema.. Hvala na strpljenju!
|
|
07.10.2009. 01:05
Zrinkich - uputila sam vas na točno određenu temu u kojoj piše kolike su šanseda ste trudni.
Gizmo - i vi pročitajte temu Najčešća pitanja. Niste pogriješili što ste popili pilule.
|