Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

ana27

07.06.2009. 22:40

Poštovana doktorice,
zanimama me još da li moram koristiti extra zaštitu ili ne i ako da koliko dugo s obzirom na to da sam Triquilar počela pit a nisam bila sigurna je li mjesečnica u pitanju ili spotting. Tj. ako je bio spotting u pitanju izazvan pilulama za dan poslije da li me novo pakiranje Triqilara štiti od trudnoće. Dosad sam popila 12 tableta a sinoć sam imala odnos i dečko je ejakulirao u mene.
Unaprijed zahvaljujem

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

07.06.2009. 23:35

I što da vam sad kažem? Da bi bilo pametnije da ste koristili dodatnu zaštitu happy? Vjerojatno će sve biti ok.

blesava

07.06.2009. 23:35

postovana, dakle, Vas savjet je da ipak uzmem pilulu iako se radilo o prekinutom odnosu? i to ju onda moram uzeti u ponedjeljak? mislim, kolike su sanse za trudnocu ako spermij zivi 3 dana? neznam da li mi je pametnije ne uzeti pilulu ako sanse nisu velike jer me strah da ce mi uzimanje pilule unistiti organizam.. hvala!

ana27

08.06.2009. 01:15

Molila bih da mi kažete, ako uopće to možete znat, s obzirom na situaciju s kojom ste upoznati, trebam li koristiti ubuduće dodatnu zaštitu ili ne i ako da koliko dugo otprilike?

08.06.2009. 09:55

Blesava - šansa za trudnoću je minimalna, ali postoji - ako je u predejakulatu bilo spermija i ako oni prežive 3 dana, i ako ovulacija bude 9-ti dan. Ne savjetujem vam da uzmete hitnu kontracepciju, nego vam dajem informacije potrebne da sami odlučite.
Ana - ne, dodatna zaštita se savjetuje 14 dana, a to vama istječe za dan dva.

Injaa88

09.06.2009. 16:15

Poštovani! Noćas sam imala odnos s dečkom, pri tome nismo koristili nikakvu zaštitu,bio mi je zadnji dan menstruacije, ne znam je li važno ali napomenuti ću da otkako imamo odnose da je to bio prvi put da je svršio u mene. Plodni dani mi počinju 15-og, ima li smisla da pijem day after pilule?

09.06.2009. 17:15

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

Injaa88

09.06.2009. 17:15

Nadam se da ćete mi odgovoriti na pitanje, nikada prije nisam koristila nikakve pilule, ne bih htjela tek tako popiti pilulu jer ne znam je li zapravo potrebno. Čitala sam da je seksualni odnos za vrijeme mjesečnice siguran, no opet drugdje piše da postoji mogućnost da žena ostane trudna. Molim Vas, lišite me sumnji i samo mi dajte savjet što da uradim? Dakle, mjesečnica mi je počela 4.6. u večernjim satima, sad je već skoro gotova, inače imam redovite menstruacije.

Injaa88

09.06.2009. 18:10

U svakom slučaju hvala Vam na odgovoru, no mogli ste mi jednostavno odgovoriti ukratko bilo bi mi puno lakše. Pročitala sam Vaše odgovore na par sličnih pitanja, svaki je bio optimističan za moj slučaj, no međutim uistinu bi mi puno značilo kad biste mi zasebno odgovorili na moje pitanje, u velikoj sam nedoumici! Hvala unaprijed!

09.06.2009. 22:05

Malo ste agresivni, obzirom da vam je sasvim jasno da ništa ne trebate piti.

anonimno

10.06.2009. 18:00

Poštovana doktorice,
oprostite nisam stigla pročitate sve postove ako ponavljam pitanje. Danas sam bila kod gonekologa i dao mi je kao hitnu kontracepciju tablete Logest i to tako da popijem 3 tablete odmah i tri tablete nakon 24 sata. Na portalu sam pročitala da je uobičajena doza 5+5 u roku od 12 sati. Da li bi trebala popiti još dvije ili da ostavim ovako i ako bih kako da si ih rasporedim.
Unaprijed hvala i srdačan pozdrav.

10.06.2009. 20:55

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Ja ne mogu umjesto vas odlučiti, ali 3+3 je apsolutno premala doza.

anonimno

10.06.2009. 20:55

Poštovana doktorice,
samo da Vam još kažem da sam u 18:30 popila još dvije tablete. Zanima me kada da popijem još ovih dodatnih 5 tableta? Ciklusi su mi neredoviti i ne mogu sa sigurnošću reći jesu li mi bili plodni dani ili ne.

10.06.2009. 22:25

12 sati od prve 3

anonimno

10.06.2009. 23:30

Postovana doktorice,
zahvaljujem Vam se na brzom odgovoru.
Molila bih Vas jos jedino da mi kazete da li ce hitna kontracepcija djelovati s obzirom da nije na pravilan nacin dozirana?

dea6623

11.06.2009. 11:25

Poštovana dr. Dmitrović,

pročitala sam Obavezno pročitati; Pilula za dan poslije, ali nisam sigurna u odgovor na svoje pitanje.

Naime, pijem redovito Logest tablete već 2 mjeseca, ali prvi put pravim pauzu između 2. i 3. kutije. Ne znam kad mi je bila zadnja menstruacija jer nisam napravila pauzu između 1. i 2. kutije, a spotting je sveprisutan. Zadnju tabletu sam popila u petak navečer 5.6., dakle danas sam u 6. danu pauze i imam menstruaciju, malo jaču od spottinga. Sinoć smo ja i partner imali nezaštićen odnos pri čemu je on ejakulirao u rodnicu. Kolike su šanse za trudnoću i da li je nužna hitna kontracepcija i test za trudnoću?

Unaprijed hvala.

11.06.2009. 15:00

Šansa za trudnoću je nikakva, ali to vam piše u temi Obavezno pročitati.

hotmaca

12.06.2009. 00:05

bok,evo prvi put sam na ovome forumu,zato jer imam jedno pitanje koje me jako muči,dakle ja imam 18.god,menstruacija mi je inače redovita,prvi put sam imala spolni odnos nakon završetka menstruacije prije mjesec dana te smo uredno koristili kondome...sljedeća menstruacija mi je trebala biti desetog u ovom mjesecu tj. jučer,no jučer smo imali spolni odnos te nam je pukao kondom i bilo je dodira sa dečkovom sluzi, no
on nije svršio...dali je moguće da tako zatrudnim?dali bi trebala popit pilulu?

12.06.2009. 10:40

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

majat

12.06.2009. 17:05

Imala sam odnos 5.6. bez zastite, tabletu za dan poslije sam uzela sutradan..11.6. sam pocela krvariti..da li da to shvatim kao menstruaciju i da li to znaci da nisam trudna? Inace sam je trebala dobiti 25.6. hvala