Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

saraja

03.06.2009. 10:25

Poštovana doktorice,
da li pilula za dan poslije sprečava ili odgađa ovulaciju? I ako ju odgađa, na koliko dana ju odgađa?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.06.2009. 13:35

To se ne zna. Smatra se da pilula za dan poslije kvari ovulaciju, u smislu da naglo opterećenje hormonima promijeni fini balans koji je potreban za trudnoću.

ingrid777

04.06.2009. 06:40

dobra vecer.mene zanima,na jednom portalu sam naisla,da zena moze ostati trudna gotovo bilo kada,da se plodni dani ne mogu predvidjeti i da zene ostaju trudne i prva 4 dana ciklusa i za vrijeme menstruacije. "Iako je mogućnost za trudnoću tijekom 'neplodnih' dana manja, ne može se predvidjeti vrijeme u mjesecu kada ne postoji mogućnost zanošenja. Ukratko ćemo prikazati kako se to može dogoditi....ukazuje na drugi razlog zašto parovi ponekad zatrudne ako su imali spolni odnos tijekom mjesečnice. Istraživanje pokazuje kako je “plodni prozor”, odnosno vrijeme tijekom mjeseca kada žena može zatrudnjeti, vrlo teško predvidjeti kod većine žena.
Pronašli su kako je kod otprilike 2% žena imalo plodni prozor u prva četiri dana ciklusa (prvi dan ciklusa je prvi dan menstruacije), a 17% do sedmog dana. Svaki dan između 6. i 21. dana ciklusa je postojala prosječna vjerojatnost od 10% za trudnoću. Osim toga, žene koje su imale prethodno pravilne cikluse imale su do 6% vjerojatnost za biti plodne na dan kad je trebala početi menstruacija". pitam stoga sto ja spadam u ovih 6%,imala sam zadnju 2.5,i danas smo imali nezasticeni odnos jer sam mislila da smo sigurni,jer samo sto nije dosla.koliko je tocno ovo sto pise portal ,jer prvi puta cujem za to.dali se trebam brinuti.hvala

04.06.2009. 14:25

Ne znam koliko se trebate brinuti, ali to što piše portal je točno. Često ovdje ponavljam da žensko tijelo nije stroj i da su iznenađenja uvijek moguća. Vi ćete imati ovulaciju 14-og dana ciklusa u 99% slučajeva, ali onaj 1% ili će preskočiti ili će doći u nevrijeme.

soncheko

04.06.2009. 14:25

Poštovana,
pršli tjedan sam Vam pisala. Samo sam htjela javiti da sam nakon hitne kontracepcije cilesta dobila mjesečnicu sa samo jdnim danom kašnjenja i sa svim ostalim simptomima kao i inače.
Hvala još jednom na pomoći

beca5

04.06.2009. 14:30

cura je popila logest i dobila nakon 7dana.onda je zatim dobila redovito dan prije.sad je trebala dobiti u srijedu!jel se trebamo bojati da je trudna?

04.06.2009. 16:30

Ne znam, napravite test.

ana27

04.06.2009. 16:30

Dobar dan.
Pila sam Triquilar i mjesečnicu sam dobila 3.5. i nisam počela pit novo pakovanje jer sam htjela napraviti pauzu. Odnos sam imala 10.5. pa pnda 17.5. Dečko nije ejakulirao u mene ali sam ja za svaki slučaj popila pilule za dan poslije 18.05. 26.05. sam dobila jako oskudno krvarenje koje je smećkaste boje za koje nisam bila sigurna da li je mjesečnica pa sam za svaki slučaj počela novo pakiranje Triquilara. Pitala sam svog ginekologa da li da nastavim pit to pakovanje rekao je da da iako nisam sigurna je li mjesečnica u pitanju te da dođem na ultrazvuk kad popijem pakovanje do kraja. Meni još uvijek ovo krvarenje traje znači već 10. dan a danas je počelo malo jače kao da mjesečnica tek počinje. Mene zanaima možete li mi reć što se događa i koliko bi ovo trebalo trajat, svog ginekologa nisam u mogućnosti pitat jer nisam u gradu.
Unaprijed zahvaljujem

beca5

04.06.2009. 18:00

zamolio bi Vas ako nije problem da malo prokomentirate moj slucaj ukratko!
što mislite da li je sve ok ili je moguće da je cura trudna?kad sam Vam prvi put bio pisao rekli ste da je 96% da nije trudna.
cura kaze da ju sise bole jako!
srdačan pozdrav i hvala

05.06.2009. 00:00

Ana27 - možda je uobičajena nuspojava početka uzimanja kontraceptiva, spotting, ali bih ja na vašem mjestu napravila test na trudnoću zbog onog odnosa 10.5.
Baca -i vaša cura neka napravi test na trudnoću, simptomi su potpuno nevažni.

ana27

05.06.2009. 12:40

Zaboravila sam spomenuti da sam napravila test za trudnoću prije 2 dana i bio je negativan. Ne znam da li je to možda bilo rano jer mi je ciklus, kad ne pijem kontracepciju, 35-40 dana. Što možda jest dugi period ali redovito (jednom godišnje) idem na preglede i uvijek je sve u najboljem redu.

lepa007

05.06.2009. 15:45

nocas poslje sexa prije nego sto je izvukao kondom van, kondom je "pao" i ostao u meni. brzo ga je "izvadlio" i trebala bi dobiti megu u utorak (28 dan od menstruacije) sa time da sam prosli mjesce dobila nakon 26 dana mengu a pretprosli 25 dan a mjesec prije toga ciklus je bio 28 dan. sad sam u dilemi, dali da pijem triqular (imam ga odprije 9 mj zbog slicnog slucaja) ili da pricekam jos par dana. znaci ispada da je jucer bio 23 dan od zadnje menstracije ali strah postoji. znam da sam bila plodna od 8 do 17 dana nakon menge ali strah postoji jer su mi neredovite tj odstupaju par dana od onih "savrsenih" 28 dana ciklusa. da pijem triquilar ili ne? unaprijed hvala

05.06.2009. 15:50

Onda je to spotting. Molim pročitajte temu Obavezno pročitati

blackdevil666

05.06.2009. 17:30

Poštovana doktorice,
imao sam spolni odnos sa djevojkom isti dan kada joj je zapocela menstruacija(30.5),bez zastite..svrsio sam u nju i sad smo malo zabrinuti dali je moguce da zatrudni? menstruacija je zavrsila 3.6)..predzadnja menstuacija je pocela 1.5...zahvaljujem na odgovoru.

05.06.2009. 22:35

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

iinnaa

07.06.2009. 13:25

Postovana doktorice,

potrebna mi je vasa pomoc, naime jucer je zarucniku i meni pukao kondom tokom odnosa. Buduci da nisam iz Zagreba, vec od nedavno zivim kod zarucnika, nisam mogla do svog ginekologa. Otisli smo dezurnom ginekologu, u Petrovoj, ali mi je tamo sestra rekla da to nije stvar hitnosti, vec moj osobni izbor i nije mi ni dozvolila da razgovaram s doktorom. Sto da radim?

Puno Vam hvala.

07.06.2009. 18:55

Posudite od prijateljice happy, ne vidim pametnijeg rješenja

blesava

07.06.2009. 18:55

postovana, procitala sam odgovore ne najcesca pitanja, no zbunilo me to sto pise da je nepotrebno uzimati pilulu za dan poslije unutar prvih deset dana cikilusa. naime prekinuti odnos se dogodio 6.6, a menstruaciju sam dobila 2.6. prije 3 mjeseca sam prestala piti yasmin pilule, tako da mi u zadnja 3 mjeseca ciklus traje oko 23,24 dana. mozete li mi dati savjet da li da popijem pililu za dan poslije ili smatrate da nije potrebno? unaprijed Vam hvala!

07.06.2009. 21:10

Ovulacija vam je vjerojatno 9, 10-ti dan. Ovo da nije potrebno uzimati se odnosilo na djevojke sa neredovitim ciklusima, vaš je, mada kratak, redovit. Dakle, 2 dana prije ovulacije treba uzeti pilula za dan poslije.

iinnaa

07.06.2009. 21:10

A to sam i mislila napraviti, jer drugog rjesenja ocito nema.

Sve u svemu, puno Vam hvala na pomoci.