Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

19.05.2009. 11:10

Ili ste u onih 4%, ali ja bih prije rekla da niste popili dovoljnu dozu.
U Literaturi nema nikakvih izvještaja o tome da ima negativnih posljedica po dijete, pa možete biti mirni. Tad još nema formiranih stanica, a dok se formiraju, hormoni se očiste iz tijela.

petrarka

19.05.2009. 14:45

Poštovanje,
prije 2 tjedan (06.05.2009) popila sam pilule za dan poslije, danas sam napravila test koji je ispao negativan.
Mogu li to smatrati važečim rezultatom il sam ga prerano napravila?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

19.05.2009. 16:00

Ako ste ga napravili na prvi jutarnji urin, važeći je, niste trudni.

file

20.05.2009. 17:50

Poštovani!

Jako se brinem pa bi vas zamolila da mi pomognete.
Menstruacija mi već kasni 11 dana a do sad sam imala normalan ciklus od 28, 29 dana.
Znači zadnja menstuacija bila je 11.4, a trebala sam ju dobit 10.5.
Imala sam spolne odnose naravno uz korištenje kontracepcije (kondoma), ali se dogodila jedna iznimka i jednom smo to uradili bez kondoma ali nije bilo nikakve ejakuacije u meni, jedino čega se bojim da li je moguće zatrudnjeti od ljubavne kapljice.
Moram spomenuti da sam tijekom ciklusa imala malu upalu jajnika i da sam bila malo jače prehlađena i koristila antibiotike.
Napravila sam test za trudnoču 7 dana kako je kasnila menstruacija i bio je negativan.
Mislila sam da će doći ubrzo ali menstruacije nema, pa sam još u većem strahu.
Moram napomenut da imam male bolove ispod trbuha i lagan iscjedak.
U velikom sam strahu, pa bih stvarno trebala pomoć.
Hvala unaprijed!!!

20.05.2009. 18:20

Test na trudnoću je prilično pouzdana stvar, tako da vam vjerojatno kasni zbog te upale. Naručite se ginekologu, i na dan kad ste naručeni napravite još jedan test da mu znate reći.

dorothea

22.05.2009. 09:45

Poštovanje doktorice.
Imam za Vas jedno pitanje u vezi pilula Postinor. U šestom mjesecu prošle godine sam uzela 2 pilule Postinora u razdoblju od 12 sati nakon nezaštićenog odnosa i sve je bilo u redu, ali sam se poslije toga počela strašno debljati. U posljednih 11 mjeseci sam dobila 9kg, a ništa nisam mijenjala u ishrani. Da li je moguće da je pilula izazvala hormonalni disbalans i da li to može imati posljedice na začeće, jer bi željela u skoro vrijeme postati majka? Inače nemam nikakvih drugih problema sa ginekološke strane, menstrualni ciklus mi je strogo redovan na 29 dana, a ne koristim nikakve druge kontracepcijske pilule, niti sam ih koristila.
Unaprijed zahvalna i uz lijep pozdrav
Dorothea

22.05.2009. 21:35

Nije moguće da vam je pilula to uzrokovala, jer je ona nestala u cijelosti iz vašeg tijela za 7 dana. Nažalost, to ste unijeli u sebe. Bilo bi dobro da smršavite prije trudnoće.

panicroom

24.05.2009. 15:15

Postovani,

vjerojatno je pitanje vec postavljano ali ovdje ima brdo toga a nekome tko je malo u panici nije do listanja. Zarucnik i ja smo sinoc imali nezasticeni odnos i doslo je do ejakulacije. Ne pijem nikakve kontracepcijske pilule. Zadnju menstruaciju sam imala 30.4., ciklus mi je inace 28-30 dana, dakle sljedecu bih trebala dobiti 27. Postoji li mogucnost da je doslo do trudnoce, a ako je, sto da u tome slucaju uzmem i kako jer ne bi jos htjeli imati dijete.
Hvala najljepsa!

24.05.2009. 15:35

A nekome tko 3 godine odgovara na pitanje "jesam li ostala trudna" nije do računanja.
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

panicroom

24.05.2009. 22:25

Ovime ste dokazali sto je vama pacijent: ne pojedinac nego jedan od nebrojenih drugih slucajeva. Steta sto Vas na fakultetu nisu naucili pojedinacnom pristupu, ah ne, uz duzne isprike, to je ljudskost pa nema veze sa stanjem hrvatskog zdravstva. Jos jednom hvala!

25.05.2009. 00:35

Itekako se trudim pomoći kome treba pomoć, i na ovom forumu i u mojoj ambulanti. Odgovorom vama samo sam pokazala ljudskost za koju me prozivate - točnije frustraciju uvijek istim pitanjem na koje je odgovor par redaka više. Svi odgovori koji vam trebaju ionako se nalaze u temi na koju sam vas uputila, ova replika vam nije trebala.

Kya

26.05.2009. 20:35

Poštovani,

popila sam Logest 5 + 5, međutim nakon što sam uzela drugih 5 tableta, nakon 2 i pol do 3 sata sam povraćala i imala proljev. Postoji li šansa da se 2. doza nije apsorbirala ili sam sada sigurna?

Unaprijed zahvaljujem

26.05.2009. 21:20

Apsorbirala se, 2 sata je granica za povraćanje.

anabanana25

27.05.2009. 19:15

Prije 10 dana sam popila logest pilule za dan poslije i od njih sam bila naduta, bezvoljna, umorna i stalno gladna. Menstruacija mi je trebala doci prije dva dana ali nije i tek prije dva dana su mi grudi natekle i postale bolne sto mi se inace događa puno prije nego trebAM dobit menstruaciju. Da li mi menstruacija kasni i da li su mi grudi tako kasno natekle od tih pilula, i imam li razloga za brigu?mogu li ocekivat brzo menstruaciju, inace mi nikad ne kasni?? unaprijed hvala

27.05.2009. 21:15

Molim pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

m234

27.05.2009. 21:15

Poštovana doktorice!
Dečko i ja smo danas imali odnos no kondom je pukao. I to nam se nije prvi put dogodilo tako da mislim prijeći na kontracepcijske pilule kao sigurniju metodu. Problem je u tome što sam posljednju menstruaciju imala 12. 5., dakle sad su mi plodni dani i trebala bih potražiti hitnu kontracepciju. Međutim, već sam ju uzela (prvi put) prije mjesec dana (27. 4.) kad se dogodila ista stvar. Smijem li ju ponovno uzeti? Još uvijek imam tu kutiju Cilesta...Ako postoji neki visoki rizik po zdravlje naravno da ju neću koristiti, ali zaista ne bih htjela riskirati s trudnoćom, a velike su šanse da zatrudnim... Ovo je definitivno zadnji put da se dovodim u situaciju da tražim hitnu kontracepciju... Hvala

27.05.2009. 22:00

Uzmite, vjerojatno će sve biti u redu.

m234

29.05.2009. 09:20

Poštovana doktorice!
Jučer sam Vam se javila da pitam da li smijem popiti tablete iako sam ih popila mjesec dana prije. Jučer sam popila Cilest 3+3. Od prve tri sam osjećala samo umor, no od druge tri sam cijelu noć imala mučnine i povraćala 3 puta. Sad sam zabrinuta jer mi prije mjesec dana nije bilo tako... Ostala mi je još jedna, posljednja tableta za popiti uskoro. Da li da ju uzmem ili bolje ne?

castor

29.05.2009. 09:20

Poštovana,
supruga i ja smo imali odnos 24.5.(nedjelja, oko 15 h), iskliznuo je kondom i bila je u ovulaciji. Drugi dan ujutro (ponedejljak) išla je k ginekologu i prepisala joj je Trinovum tablete (3narančaste-(1mg nečeg+nešto) odmah + 3 narančaste nakon 12 h). Zabunom je popila 3 bijele (0,5mg nečeg+nešto), ali je skužila nakon sat vremena pa je popila jednu narančastu: sveukupno 2,5 mg nečeg i nakon 12 sati 3 narančaste. Ima strašne mučnine, glavobolje i vrtoglavicu cijeli tj. PITANJE: dal je to dovoljna doza ili je pogriješila s te tri bijele na početku.
Mnogo hvala!

caliopi986

29.05.2009. 15:10

Poštovana.. zadnja menstruacija bila mi je 29.4, inace dolazi 28-33 dana..spolni odnos imala sam 18.5 i partner i ja mislimo da je malo "procurilo"..drugi dan ujutro popila sam 3 tablete diane 35 i kasnije jos 3..je li velika mogucnost da sam trudna,i da li menstruacija nakon tih tableta moze dosta kasniti? unaprijed hvala happy