Autor
|
Poruka
|
woman
|
05.05.2009. 11:30
Opet ja... Nadam se da sam potrefila gdje da napišem.. Ja ne želim uzmati pilule, ovo se omaškom desilo, tako da me samo zanima jel postoji mogućnost ostat u drugom stanju, ako se ima odnos za vrijeme ciklusa prvi dan gdje suportan spol svrši unutra?!
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
05.05.2009. 12:40
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja, molim vas već treći put.
|
dalija2502
|
06.05.2009. 00:20
Dečko i ja smo 02.05. oko 13 h imali spolni odmos i pukao nam je kondom.Nakon 24 h otišla sam liječnici koja mi je prepisala pilule Cilest i to u dozama odmah 3, za 12 sati 3 i zatim iduća dva dana po 1 pilulu svakih 12h. Medjutim, prve dvije doze sam popila uredno, a treću umjesto 1 pilule zabunom sam uzela 3. Nazvala sam liječnicu koja mi je rekla da je to dovoljno i da ne moram više piti. Prošla su dva dana i ja još uvijek nisam dobila mjesečnicu. Trebala bih otići ponovno liječniku ili? Hvala
|
|
06.05.2009. 09:00
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
myself
|
06.05.2009. 10:45
Decko i ja imali smo jucer, 05.05. odnos,s kondomom..svrsio je u kondom,ali se nije nicim obrisao..nakon 15-ak min opet smo poceli odnos ali bez kondoma..drugi put nije svrsio.mjesecnicu redovno dobivam,svakih 30 dana..zadnju mjesecnicu sam imala 15.04.trebam li popiti pilulu za dan poslije?moze li mi sta biti?hvala
|
|
06.05.2009. 20:35
Ne trebate i ne može. Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
petrarka
|
06.05.2009. 20:35
Decko i ja smo jutros imali spolni odnos bez zaštite....nismo sigurni dali je svršio u mene ili ne pa me zanjima dali trebam uzeti pilulu za dan poslije.....zadnja menstruacija je bila 20.04 a ciklusi mi traju izmedju 25-33 dana.
Prije sam pila triquilar pilule - mogu li njih koristiti kao hitnu kontracepciju i koje tocno trebam uzeti ako je potrebno??
Postoje li koje nuspojeve uzimanja hitne kontarcepcije??
Unaprijed hvala.
|
|
06.05.2009. 21:50
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
beca5
|
07.05.2009. 12:55
da li može cura ostati trudna nakon sto je procurila nakon popijenih tableta logest?procurila je nakon 7dana nakon popijenih tableta.
Kaže da je bole sise i malo stomak.
kolika je vjerovatnost?
|
|
07.05.2009. 13:40
Pitanje vam je potpuno nerazumljivo. Ako redovno pije kontracepciju ne može. Ako je prestala, prokrvarila 7 dana nakon zadnje tablete pa ste iza tog krvarenja imali odnos, može.
|
Razer
|
07.05.2009. 21:40
Poštovana,
02.05 cura i ja smo se mazili i pred kraj igre doslo je do nezaštičenog odnosa u trajanju nekih 20 sekunda, na vrijeme smo prekinuli i svrsio sam izvan nje. Zadnju menstruaciju imala je u trajanju od 26.04 do 01.05. Ciklusi joj uglavnom traju 29-30 dana. Ima li razloga za paniku ?
Zahvaljujem
|
|
07.05.2009. 23:10
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
Maryyyna
|
08.05.2009. 22:25
Postovana
imala sam nezasticen spolni odnos 25.4. Imam redovne cikluse koji traju 30 dana, tako da bih novu menstrucaiju trebala dobiti 13.5. 15 sati nakon odnosa popila sam Vikela pilulu sigurnosti radi, jer partner nije ejakulirao u mene, vec van. Zanima me da li ce mi menstruacija doci na vrijeme, obzirom da osjecam uzasan PMS. Grudi me bole vise nego inace, a i prilicno sam nervozna i osjecam ogroman umor i blage vrtoglavice. Postoji li mogucnost da sam ostala trudna bez obzira na to sto partner nije svrsio u mene i sto sam popila pilulu za dan poslije...
unaprijed hvala
|
|
08.05.2009. 23:55
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
mara3
|
10.05.2009. 03:15
Poštovana doktorice evo opet Vam se javljam. Samo da vas podsjetim na moj post bila sam popila tablete nakon 100 sati. Dobila sam menstruaciju 6 dana nakon sto sam popila pilule, bila je dosta čudna, sa puno ugrušaka(25.04.) 04.05.sam trebala dobiti pravu, ali nisam, al sam to i pretpostavila da nece doc jer sam poremetila ciklus. U sri sam(06.05.) radila test i ipao je neg., odnosno minus. Koliko sam ranije čitala vaše postove nadam se da ne može biti lažno negativan
U čet me je trbuh uzasno bolio, onako kao pred menstr., a u petak kao da sam osjecala same jajnike prilikom sjedanja.Danas ništa. Nisam imala nikakvog krvarenja. Znam da Vi ne mozete reci kad cu tocno dobiti, al da li mi se ciklus s vremenom vraca u normalu? u zadnje vrijeme sam i pod svakakvim stresovima, nekako se sa ovim strahom od trudnoce sve nakupilo
|
|
10.05.2009. 11:30
Ja bih pravu menstruaciju očekivala tek mjesec dana iza ove, znači iza 20.4.
|
2009sofia
|
10.05.2009. 11:30
Moje pitanje vise nije hitno ali svjedeno postam ovdje jer ce mozda jos nekog zanimati, a i malo za utjehu drugima koji citaju..
dakle, ukratko: prije 2 tjedna, 15og dana ciklusa (inace jako urednog 28dana) imala sam odnos s neadekvatnom zastitom i spletom okolnosti tek sam 48 sati kasnije bila kod lijecnika radi uzimanja hitne kontracepcije. ultrazvukom je utvrdjeno da je ovulacija bila, ili tocno na dan odnosa ili par sati ranije, uglavnom "idealna" situacija. propisan mi je cilest kao hitna, i da skratim danas, dakle,tocno 2 dana nakon ocekivane menstruacije sam dobila dosta obilno i vrlo bolno krvarenje . usput radila sam i test jucer i bio je negativan. za utjehu curama, svih tih 15 dana od kad sam popila kontracepciju imala sam izrazito povecane i bolne grudi i strasnu napetost u donjem dijelu trbuha-nije od trudnoce... i do danas nisam imala nikakva krvarenja
sad pitanje: malo sam googlala, i vidim da vani, s obzirom da postoji vec gotova"morning after pill" vecina ih je bazirana samo na progestinu, odnosno nortestosteronu. s obzirom da je meni ovualcija vec bila prosla estrogen vise kod mene nije igrao nikakvu ulogu, ja sam nasla kolicine za levonogestrel 1.5-2mg, i zato sam popila 4 cilest i nakon 12 sati jos 4 ( ukupno 2 mg norgestimat). pitanje je dali je bolje kao hitnu kontracepciju piti kombinaciju hormona ili se bazirati samo na sprecavanju implantacije, jer dosta mi je lose bilo, a i veliku kolicinu sam uzela( znam preporuke), lijecnica je rekla da mi je lose od velike kolicine estrogena. dali postoji nacin da se estrogen izbjegne. malo duzi i nejasan post, ali eto, sad me zanima, iako se nadam da mi vise nece trebati.. POzdrav i unaprijed hvala na informacijama
|
|
10.05.2009. 11:45
Nažalost, ne postoji način, jer nemamo unaprijed pakirane pilule za dan poslije. Jedini način je npr. hitno stavljanje spirale.
|
nookie
|
10.05.2009. 11:45
Postovana doktorice,
ja i cura smo sinoc imali odnos i tijekom odnosa skliznuo nam je kondom i ostao unutar nje a ja sam to primjetio nakon dvije sekunde..nije bio duboko i ostao je u normalnom polozaju (kondom). U njemu je bilo samo tekucine koja se stvori kad se ljudi napale nije svrseno unutra tj nije uopce svrseno... Pa me zanima da li je potrebno poduzimati mjere sa pilulama za dan poslije i dali je moguce da se stvarno dogodi trudnoca... inace joj ciklus traje izmedu 28-32 dana i ima redovnu mjesecnicu...a zadnju menstruaciju imala je izmedu 21i 23.4.....
Unaprijed hvala na odgovoru i oprostite na nestrucnosti, al strah i panika cuda cine.....
hvala jos jednom
|
|
10.05.2009. 15:15
Ne treba uzimati ništa. A sad vi meni za ljubav pročitajte Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|