Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

preplašena14

15.04.2009. 18:00

Oprostite što sam još jednom poslala pitanje... nisam znala dal sam dobro poslala.
Pročitala sam sve sa onog linka i oprostite što ponovo imam pitanje... popila sam pilule čim sam pročitala..
Znaći u 16:27. Da li sam trebala pričekati do 17 sati pa popiti ponovo ili će se i ovako primiti?
Unaprjed hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.04.2009. 00:00

Nešto vi to niste čitali sa osobitim razumijevanjem - lijepo piše da ako se ne povrati u roku od 2 sata da ne treba ništa piti.

preplašena14

16.04.2009. 00:00

I još jedno pitanje... Ako ne povračam dal se pilula primila i dal mučnine trebaju doći poslje obje ture ili već nakon prve... jer meni se vrti u glavi i boli me glava, ali ne povračam...

mare555

18.04.2009. 21:55

Poštovani,
Imala bi nekoliko pitanja, ja sam naime imala sinoć malu nezgodicu (pukao nam je kondom) 13 je dan nakon zadnje menstruacije..bila sam u klaićevoj pa su me dalje upitili u ljekarnu.kako svoju ginekologinju nisam mogla dobiti prijateljica je pitala za savjet svoju i preporučila mi je da uzmem cilest i da 7 dana pijem po 2 pilule na dan, jer smo ju tako shvatile!!zanima me vaše mišljenje? i da ja sam popila jednu pa poslje 12 sati drugu..sada više nisam sigurna da nisam možda trebala 2 odjednom popit?
Unaprijed vam se zahvaljujem

Srdačan pozdrav

19.04.2009. 01:35

Pročitajte temu Pilula za dan psolije - najčešća pitanja

blue angel

19.04.2009. 12:40

Evo samo da Vam javim da sam dobila manstruaciju. happy Od sada pa nadalje ću se truditi da se više nikad ne dovedem u situaciju da moram koristit hitnu kontracepciju,ne smijem. Još jednom hvala na odgovorima. happy

m234

19.04.2009. 13:15

Dečko i ja smo imali odnos jučer, nismo koristili kondom jer smo bili uvjereni da nema šanse za trudnoću pošto je to bilo na sam kraj moje menstruacije. Sad sam ipak zabrinuta jer je to u biti bilo vrlo nepromišljeno - da li da ipak uzmem pilulu za dan poslije?

19.04.2009. 15:20

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

jana18

19.04.2009. 15:20

ginekolog mi je prepisao ovako..2 tablete odmah .. proslo 11 sati od odnosa.. pa jos 2 tablete danas nakon 12 sati ( znaci 4 tablete danas , sutra jos 2 tablete, te dan poslije jos 1 tabletu..
prepisao je Trinovum tablete..
jel bolje uzet tako ili 3 + 3 .. tj koji nacin je bolji

19.04.2009. 15:50

A šta mislite da ću vam reći? Onako kako piše u temi Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

jana18

19.04.2009. 19:15

zanima me tocno da li se umanjuje djelovanje tableta ako se uzima 2+2+2 u roku od 24 sata od tipa uzimanja 3+3
pozdrav

roadstar

19.04.2009. 19:15

imala sam spolni odnos u subotu u 5 ujutro,prekinuti snosaj
bili su mi plodni dani,strah me je i popila bi pilulu poslije. kod sebe imam pilule cilest,da li bi mi mogli reci koliko i kako da ih popijem?
nedjelja je a ja bi to htjela sto prije popiti,molim vas odgovorite mi sto prije

19.04.2009. 22:55

Roadstar - pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
Mare - ako nije prošlo 72 sata od odnosa, popijte 3+3. Ako je, pijte kako vam je vaša doktorica rekla
Jana - ne znam, 6 u 12 sati je različito od 6 u 24 sata, zar ne? A preporuka je na 12 sati

mare555

19.04.2009. 23:50

nije prošlo još 72 sata samo što sam ja već počela tako piti kako mi je doktorica rekla!!znači da sam popila 3 tablete već,ali svaki 12 sati..da onda popijem dalje još tri na takav način, ili da ih popijem odjednom sve tri??samo još to molim vas da mi odgovorite i ispričavam se ako sam dosadna,ali stvarno sam zbunjena skrozsad

20.04.2009. 10:10

A sad je prošlo još 12 sati nažalost. 3+3 znači baš to, kao da ništa niste pili (naime pročitala sam da ste već popili te tri). Vjerojatno ćete brzo prokrvariti.

natasakm

20.04.2009. 13:05

Evo samo da vam javim da je sve dobro prošlo, popila sam cilest 3+3, iako mi je ginekolog savjetovao 2+2+2. Dobila sam mjesečnicu, beba mi i dalje sisa, nasreću nisam ostala bez mlijeka iako smo imali malu pauzu bez sisanja.
Puno Vam hvala na savjetima!

ufzg

20.04.2009. 17:35

prosli mjesec sam imala odnos i pukao je kondom,isla sam kod ginekologa i dobila cilest koje sam popila 3+3+1 i za par dana sam dobila menstruaciju,ovaj mjesec mi se to opet dogodilo,proslu menstruaciju sam dobila 22.3,taj zadnji nesretni slucaj se dogodio 12.3 ja sam odmah drugi dan popila opet cilest 3+3+1 i jos uvijek nisam dobila menstruaciju,neznam dali kasni zato jer sam opet popila kontracepciju opet pa je to prekratko vrijeme ili zato jer sam trudna,mojim vas da mi odgovorite

20.04.2009. 20:15

A ne mislite da bi bilo pametno da se pobrinete za redovnu kontracepcije? Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Ako su vam ciklusi redovni odgodili ste si menstruaciju. Ako nisu, napravite test na trudnoću.

i_vanna

21.04.2009. 16:20

znam da ovo pitanje nije u vezi pilule za dan poslije, ali nova sam ovdje i ne snalazim se baš. molila bih vas da mi odgovorite na ovo pitanje jer ja ne znam šta da radim, a od pilule sam odustala kad sam vidila da mi treba recept. svugdje čitam pitanja koliko dana nakon ovulacije mogu testirati trudnoću sa testom za trudnoću, a ja nemam pojma i ne razmjem kakve bi to veze imalo. pa evo, ovo je moj problem: ja sam imala ovulaciju prije par dana i danas sam imala spolni odnos i sumnjam da sam trudna. moje pitanje je: ako sutra kupim test, hoće li on biti pouzdan. ako ne, koliko trebam čekati? hvala i oprostite što sam izvan teme, ali i od straha i želje da saznam šta prije ne znam ni kamo da idem ni ništa. oprostite.

21.04.2009. 19:40

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja