Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.04.2009. 10:55

Ja mislim da neće, jer je potrebna doza 3+3. Popijete i te dvije koje fale i dobro.

mateja7

04.04.2009. 12:45

Poštovana doktorice...
Molila bih Vas za pomoć. naime, imala sam nezaštićen odnos s dečkom prije 12 sati (on je svršio u mene). zadnja menstruacija mi je bila 17.3. i dakle, nažalost, trenutno su mi plodni dani jer su mi ciklusi redoviti (28/29 dana). Ujutro, 4 sata nakon odnosa, proučila sam ovdje Vaše savjete i popila sam 3 tablete Yasmin. (od toga je prošlo 8 sati). Međutim, moj problem je što mi je mučno i povraćala sam prije kojih sat vremena - iako količinski nemam što povratiti.

Pa bih Vas ja sad zamolila, ako mi možete preporučiti nekakve tablete protiv mučnine i povraćanja, da ih je moguće kupiti u ljekarni, pošto još trebam popiti jednu dozu od 3 tablete za oko 6 sati - da mi se ne dogodi da opet povratim.

puno hvala na odgovoru.

04.04.2009. 15:35

Nitko vam neće prodati te tablete bez recepta, ali nije važno ako povratite više od 2 sata nakon uzimanja tableta, tableta se apsorbira. Drugu dozu popijte na pun želudan, a ako povratite unutar 2 sata popijte opet, sa minimalno vode. Bit će u redu.

mirko87

04.04.2009. 22:35

Doktorice...

Prije 36-40 sati sam imao odnos s djevojkom... Nismo koristili zaštitu, ali nisam ejakulirao - bila je samo penetracija. Ne razumijem se baš u te dane ciklusa, ali ona mi je rekla da joj je to bio zadnji plodni dan. Kolka je opasnost od trudnoće, jer sam čuo da iako nije bilo ejakulacije postoji rizik...
Što učiniti? Osim posjeta ginekologu (i ja i djevojka studiramo u drugom gradu i nemamo liječnika tu)... Mogu li se neke tablete dobit bez recepta i kako ih koristit? ili nemam razloga za zabrinutost?
Unaprijed hvala!

05.04.2009. 05:25

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

blue angel

05.04.2009. 14:20

Poštovana doktorice, pročitala sam cijeli ovaj topic i smatram da sam dobro učinila ,no pitat ću Vas još jednom za savjet.. 03.04. imala sam nezaštićeni spolni odnos,nije trajao dugo..kojih 10 min i ja sam zbog straha ga prekinula,dečko nije svršio u mene,no to su mi bili plodni dani jer zadnja menstruacija bila je 22.03. ,a u zadnjih 2 mj. menstruacija mi dolazi 31.,32. dan,a prije je 28.,29... sat vremena nakon odnosa sam popila 5 pilula logest i nakon 12 sati još 5..dali je to u redu? Jesam li dobro napravila što sam uzela hitnu kontracepciju,a plodni dani?

05.04.2009. 16:40

Dobro ste učinili.

beca5

06.04.2009. 12:05

hy...ovako ja i cura smo imali odnos u subotu oko 22, pukao mi je kondom....u subotu je ona popila logest (tak nesto) prvo je popila 3tablete pa je onda jos dvije za nekih 2h popila jer je procitala da treba popiti 5komada... i onda je popila jos 5 za 12h....meni je kondom pukao i ostao je vrh u njoj i rekla je da je bilo sperme...zadnja menstruacija je bila 26,3,,,a odnos je bio 3,4 ...pa me zanima koliko ce biti uspjesna ta tableta,buduci da su joj plodni dani poceli taj dan ili dan poslije odnosa...

06.04.2009. 15:35

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

beca5

06.04.2009. 21:40

jesam citao sam ali bi vas molio da napisete svoje misljenje ukratko....bio bi vam puno zahvalan

06.04.2009. 23:35

Bit će uspješna 96%, baš kako piše u topiku na koji sam vas uputila.

loulen

07.04.2009. 09:55

Postovani...
4.4 san imala odnos, pri kojem je mom partneru sklizao kondom i na kraju ostao u meni. svrsio je, a u kondomu se nalazila sperma. kolika je mogucnost da je dio sperme ostao u meni? bili su mi plodni dani (zadnju menstruaciju sam dobila 21.3, a ciklus mi je 26/27 dana),a tocno 10 sati nakon toga sam popila levonorgestrel pilule za dan poslije.i to 4 tablete,svaku nakon 12 sati iako je doza dvije. ne znam koliko je bitno,ali 2 sata prije toga smo imali normalan,zasticeni odnos gdje je takodjer svrsio.
kolika je mogucnost da ostanem trudna?
unaprijed hvala

jasnaone

07.04.2009. 09:55

Poštovana,

Rodila sam 6.12. prošle godina, prvu menstruaciju sam dobila 9. 2., drugu 6.3., a nezaštićeni odnos imala sam 21.3. Nakon 12 sati popila sam 2 cilesta, a nakon 12 sati još 2. Nisam još dobila menstruaciju, u vašem postu FAQ o pilulama piše da treba popiti 2x3 tablete. Je li moguće da sam popila premalo i da sam trudna?
Hvala na odgovoru.

07.04.2009. 15:05

Loulen - da, moguće je da je ostalo sjemena. Šansa da zatrudnite je 4%, kako piše u postu iznad.
Jasnaone - da, premalo ste popili, ali vjerujem da vam je ovulacija već prošla.

beca5

07.04.2009. 21:30

cura kaze da je ujutro u subotu kao vidjela bijeli iscjedak(kaze da po tome pozna da su joj plodni dani) a odnos je bio u petak...tablete je popila usubotu oko 16h...pa me zanima da li strojite jos kod onih 96% da ce sve biti ok....da li je moglo doci do oplodnje?

jasnaone

07.04.2009. 21:30

Ne razumijem kaj to znači, da mi je prošla tad 21.3. ili sad nakon što sam popila. Nije mi zapravo jasno zašto još nisam dobila menstruaciju (znam da ste napisali da ne znatehappy, al me zanimaju mogućnosti. U svim postovima koje sam pročitala cure su dobile do 10 dana nakon pilule. Jel sam poremetila u toj mjeri ciklus i ak sam popila premalo cilesta koje su moguće posljedice?
Hvala.

07.04.2009. 22:55

beca - da, stojim kod tih 96%
Jasna one - tad kad ste imali odnos mislim da vam je ovulacija prošla. Menstruacija vam može kasniti i zbog pilula ali i zbog toga što ste trudni, pa predlažem test na trudnoću prije daljnjeg filozofiranja happy.

beca5

08.04.2009. 12:30

moze li se urinski test napraviti prije 15dana od odnosa?
a sto je s bijelim iscjetkom kojeg cura kaze da je primjetila i da li je moglo doci do oplodnje u tih par sati od toga iscjetka i popite tablete logest?

08.04.2009. 15:55

Bojim se da nema načina da saznate da li je ona trudna prije nego prođe 15 dana, test neće biti pozitivan dotad. Iscjedak nije pouzdano mjerilo bilo čega.

beca5

09.04.2009. 11:50

da li je moglo doci do oplodnje u tih par sati, i sto ako su joj bili plodni dani kolika je vjerovatnost trudnoce dana?da li tablete imaju ucinka kakvog ako su joj bili poćeli plodni dani?mislim da ne bi trebali biti joj plodni dani jer je odnos bio 9 dana od zadnje menstruacije.menstruacija joj vecinom kasni,samo je jednom dobila 2dana prije nego sto je trebala dobiti,inace bude koji dan kasnije.
pozz