Autor
|
Poruka
|
jimmy
|
26.03.2009. 14:55
imao sam sexualni odnos sa djevojkom peti dan menstruacije, i pukao nam je kondom, nakon 2 dana popila je tabletu vikela i 5-6 dana nakon sto ju je popila imala je krvarenje(menstruacija??)...sada joj menstruacija kasni 5 dana...da li je moguce da je ostala trudna? ili ?..negdje sam procitao da tableta vikela prvi mjesec poremeti menstrualni ciklus pa se iduci mjesec sve vrati u normalu?...
molim vas da mi odgovorite! unaprijed hvala!
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
26.03.2009. 20:30
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
WW
|
28.03.2009. 11:20
Poštovani! HITNO-DALI UZETI LOGEST
Neznam šta da radim, jučer sam imala odnos 16 dan ciklusa mi je, kondom je jednostano otkliznuo i mislim da se pola izlilo u mene ali nisam sigurna. To se dogodilo pred 12 h točno. Koliko sam čula trebala bih uzeti logest 5 odmah 5 nakon 12 h. Dali mi se može dogoditi šta od toga i dali je to točno, inače ne koristim pilule i samo mi je trenutno logest na raspolaganju. Molim Vas hitno odgovor Puno hvala!
|
|
28.03.2009. 11:50
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
josip_josip
|
29.03.2009. 18:15
Dobar dan draga doktorice...
Trebam vasu pomoc, stvarno sam u panici vec 2 tjedna, i trebam vas...Ovako, ja i cura imali smo nezasticen odnos 14.3.,i ja nisam sigurna dali sam svrsio u nju, tj znam da nisam svrsio al me strah da ona tekucina prije ejakulacije nije ostala malo unutra, jer sam na vrijeme izvukao i vidio da curi, pa nisam siguran dali je sto unutra ostalo... njena je zadnja menstruacija bila 7.3....nakon toga, nakon 36 sati ona je popila pilulu za dan poslije 2x2 tablete...nakon 1. doze, nije povratila ni nista, a nakon sto je uzela drugu, 12h iza, povratila je 5h nakon uzimanja..dali je djelovala tableta? nakon par dana dobila je krvarenje koje je trajalo oko 4 dana, bilo je bezbolno, a inace ima bolne menstruacije...ciklus joj inace traje 28-30 dana...molio bih vas za vasu pomoc, ona se stalno zali na bolove u trbuhu i dobila je 1kg, pa smo u panici..molio bih vas da odg sto je moguce prije..stvarno nas je jako strah...ima li mogucnosti da je trudna mozda?
oprostite jer vas gnjavim, al atvarno vas trebamo...
|
|
29.03.2009. 21:25
Prvo, pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Drugo, sutra ujutro napravite test na trudnoću pa ćete vidjeti je li trudna.
|
Nomos
|
30.03.2009. 19:35
Zanima me koliko mogu odgoditi menstruaciju,već 10 dana mi kasni. Pisala sam vam prije 5 dana? hvala
|
|
30.03.2009. 22:20
Na pitanje ne odgovorim samo slučajno, ako ga ne vidim. A sad ne razumijem pitanje - želite odgoditi menstruaciju, ili vam kasni, u čemu je problem?
|
josip_josip
|
30.03.2009. 23:50
hvala vam na odgovoru, dali je djelovala tableta?
i oprostite jer vas gnjavim, ali po vasem misljenju, koika je vjerojatnost trudnoce? u strasnoj sam panici...racunao sam, i to nisu dani ovulacije...
molim vas odg ako vam nije problem...
|
|
31.03.2009. 10:35
Uputila sam vas na temu na kojoj piše kad joj je ovulacija i da ne može zatrudniti ako nije ovulacija; kad se tableta ne apsporbira ukoliko dođe do povraćanja, i kolika je djelotvornost u sprečavanju trudnoće ako je ovulacija. TTo su činjenice na osnovu kojih ćete formirati svoje mišljenje, pa vas molim da mi više ne oduzimate vrijeme.
|
Nomos
|
31.03.2009. 10:35
Ovo sam vam bila poslala i odgovorili ste mi da mi stvari kasne zbog tableta pa me samo zanima koliko dugo mi mogu kasniti par dana ili duže? hvala.
"Bok, prošlu menstruaciju sam dobila 20.2. 18.3. sam imala spolni odnos u kojem je skliznuo kondom i dečko je malo svršio u mene. Ja sam u roku od pola sata popila 3 tablete cilest i nakon 12 sati još 3,ali problem je da sam tu večer povraćala negdje sat i pol nakon što sam popila drugu dozu. Zanima me što mislite o toj situaciji. Još nisam dobila menstruaciju. Hvala "
|
|
31.03.2009. 14:40
Mislim da je najbolje da sutra ujutro napravite test na trudnoću. Ako je on negativan naručite se kod ginekologa da se vidi što se dešava. Sad već malo predugo kasni da bi bilo samo zbog tableta.
|
vendeta
|
31.03.2009. 20:20
Poštovana doktorice,
neznam da li ovakav problem spada pod ovaj forum, al moram se hitno nekome obratiti. Dečko i ja smo u subotu navečer imali spolni odnos, bez zaštite, odn. coitus interruptus. Nakon odnosa upalili smo svijetlo i po meni je bilo obilje krvi, također i po dečkovom spolovilu. Očito je došlo do puknuća spone između glavića i kožice. Znači, sigurno je da je neka količina krvi ostala u meni. Od te večeri neprekidno imam gusti tamni iscjedak, a danas je već 3. dan od toga, pa sumnjam da je to možda krv koja je ostala u meni. Zanima me što takav iscjedak znači, da li se trebam zabrinjavati i da li postoji opasnost od kakve infekcije? (s napomenom da sam se iza spolnog odnosa odmah otuširala i da mi je tada bio 19. dan menstrualnog ciklusa). Hvala unaprijed!
|
|
31.03.2009. 20:35
Dosta je to krvi bilo ako curi već 3 dana. Ipak bi ja na vašem mjestu otišla na pregled. Najvjerojatnije nije ništa, ali bolje je provjeriti.
|
Nomos
|
31.03.2009. 21:20
Hvala na savjetima, napravila sam test i negativan je. Sutra se naručujem kod ginekologa za svaki slučaj. Pozdrav
|
marina81
|
02.04.2009. 20:20
Poštovani !
Imam dilemu : otići ginekologu po pilulu za dan poslije ili ne? Naime, u utorak, 31.3 imala sam spolni odnos s dugogodišnjim dečkom. pijem yasmine pilule 2 godine no zbog osobnih razloga odlučila sam uzeti pauzu od 3 mjeseca. kako mi je menstruacija počela 18.3, plodni dani bi trebali stupati oko 30. nismo imali kondom, ali je dečko 30ak sekundi prije ejakulacije izvadio penis iz vagine i svršio vani. znam da mu mogu vjerovati ali nisam još bila u ovoj situaciji pa vas molim za pomoć.po svemu sudeći to mi je bio najplodniji dan ciklusa, jer su mi menstruacije pravilne, 28-29 dana.
unaprijed hvala!
|
|
02.04.2009. 21:00
Volim kad su pacijenti informirani , pa da vas ja dodatno informiram. Ako ne želite trudnoću odite po hitnu kontracepciju jer predejakulat sadrži spermije, i trudnoća, iako nije vjerojatna, nije nemoguća.
|
tara9
|
03.04.2009. 16:35
dobar dan!imam pitanje...imala sam spolni odnos s dečkom i svršio je u mene, bila sam kod svog ginekologa i dao mi je cilest tablete, 2 sam popila odmah, a 2 mi je rekao nakon 12 sati.ali ako unutar 2 sata od popivenih tableta povratim, da ih popijem ponovno.ali nisam shvatila da li ako unutar prva 2 sata od prvih tableta ili i ako nakon uzimanja drugih dviju tableta povratim, da li trebam ponovno uzimati??i koliko?da li ponovno jednu ili dvije tablete?unaprijed hvala!
|
|
03.04.2009. 17:10
Pročitajte teme Obavezno pročitati i Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
tara9
|
04.04.2009. 03:15
u redu, puno hvala na brzom odgovoru! pročitala sam sve što ste rekli, samo me zanima hoće li mi doza od 2+2 tabelete cilesta biti dovoljne??obzirom da ste vi napisali da se piju 3+3??hvala još jednom
|