Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
28.02.2009. 11:30
A pročitali ste topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja? Tamo piše sve što ja mislim o tome, i obično se ne predomišljam .
|
lizard3
|
28.02.2009. 14:25
Pročitala sam sve na što sam naišla na internetu. I nigdje nisam vidjela da netko prepisuje 2x1 cilest tabletu (ujutro i navečer) prvi tjedan i 1x1 drugi tjedan. Mogu li očekivati jednak učinak? Pošto se snošaj dogodio točno u vrijeme ovulacije, imajte razumijevanja za moju zabrinutost. A pošto vi preporučate samo 6 tableta, zanima me koja bi bila svrha preostalih, osim remećenja ciklusa? Možete li mi barem reći kada bi trebala očekivati menstruaciju ako potrošim pakiranje do kraja, tj. zadnju pilulu popijem 8.3.? Hvala
|
|
28.02.2009. 18:55
Ne možete mene pitati da vam objasnim što je kolega mislio. To što vam je on prepisao nije hitna kontracepcija, i ja o tome zaista ništa ne znam. Krvarit ćete nakon što popijete zadnju tabletu, ali svejedno napravite test na trudnoću 15 dana iza odnosa.
|
lutkica777
|
01.03.2009. 04:25
Molim Vas savjet . u 12 mjesecu pila sam hitnu kontracepciju . iza toga imala sam krvarenje od pilula . Nakon toga sljedecu menstruaciju očekivano preuranjeno ( 23 dan ) i sada ponovo po svom ciklusu 32-35 dana . Danas 2 dan ciklusa , menstruacija tek jučer dobivena , opet nam je puknuo prezerativ . Znam da inače ne bi bilo nikakve potrebe za panikom i ovim pitanjem jer je gotovo nemoguće da su mi plodni dani ali saljem Vam ovo jer me brine da li hitna kontracepcija od zadnji puta moze poremetit "stvari " u narednih par mjeseci da se uopce ne mogu osloniti na plodne i neplodne dane pa je opet potrebno da pijem hitnu kontracepciju ili se ne moze poremetit u toj mjeri da mi 2 dan ciklusa bude plodan Naravno ne bi pila ako zaista ne postoji mogucnost da ta doza pilula sve pobrčka pa se narednih par ciklusa ni ne moze osloniti na uobičajenu ovulaciju ? Hvala na odgovoru .
|
zbunjeni
|
01.03.2009. 04:25
Moja cura i ja smo imali spolni odnos danas oko 22h. Kao i svaki put do sada, koristili smo kondom. Ovaj put nespretno je skliznuo, odnosno pomakao se a da to nismo primjetili. Bas u tom trenutku sam svrsio i kad smo vidjeli da kondom nije na mjestu uhvalitla nas je panika, pogotovo zato sto mislimo da je lako moguce da je dio sjemene tekucine zavrsio u njoj. Zadnje menstruacija joj je bila 08.02., i ciklus joj traje 28 dana. To bi znacilo da su joj plodni dani prosli, odnosno da je ovo 21 don od pocetka prosle menstruacije. Dali postoji mogucnost da ostane trudna? Tim vise sto nema ginekologa, pa se nema kome obratiti.
Unaprijed hvala.
|
|
01.03.2009. 12:50
Lutkica - ma dajte, drugi dan ciklusa, nema teorije. Na moju dušu . Ali dajte nađite bolju kontracepciju.
Zbunjeni - vidim da ste si čitali, za svaku pohvalu . Ne treba piti hitnu kontracepciju. Potjerajte ju ginekologu - ako ima odnose treba ići ginekologu.
|
zbunjeni
|
01.03.2009. 23:15
Prvo velika hvala na odgovoru. Istina, citali smo, trazili i prije ovoga, a sada pogotovo. Sta se tice Vaseg savjeta o posjetu ginekologu, to je u planu vec duze vrijeme ali zbog nelagode se nekako odgadjalo, ali ovaj dogadjaj nas je potakao da to rijesimo prvom prilikom. Upravo zato imamo jos jedno pitanje. Nismo sigurni dali je ovo pravo mjesto za takvo pitanje, ali ipak radije pitati ako se smije, da odgovorite ili ovdje ili na e-mail. Nas bi zanimala neka preporuka za ginekologa, s time da bi (ukoliko je moguce) cura vise voljela zensku osobu kao takvu vrstu lijecnika upravo radi manjeg osjecaja nelagode. Kakav god bio odgovor na ovo pitanje, jos jedom Vam najljepsa hvala.
|
Lopatica
|
01.03.2009. 23:15
Jutros sam imala odnos oko 6 sati, bez zastite, plodni dani... Inace pijem kontracepcijske pilule Cilest,pa me zanima dali se i one koriste kao pilula za dan poslje i u kojoj dozi? Inace mi je gin. prepisiva Yasmin...2 sad, 2 za 12 sati,pa me zanima dali i sa Cilest tako.
Hvala!
|
|
02.03.2009. 10:55
Zbunjeni - jasno vam je da to ne mogu preporučivati . Imate na raznoraznim forumima cijele knjige o tome.
Lopatica - pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
2525
|
02.03.2009. 13:45
Postovana..
zadnju menstruaciju sam imala 19.02 i trajala je neka 4 dana kao i obicno,odnos sa partnerom sam imala 25.02 i puko nam je kondom,odmah ujutro smo otisli do apoteke i uzeli smo hitnu kontracepciju "Vikela 1,5 mg",znaci uzela sam je kroz nekih 16 sati nakon odnosa,nisam imala nikakvih nezeljenih efekata kao sto su povracanje ili mucnine,za sad je sve ok nisam imala nikakvo krvarenje,pa mi preostaje da cekam do sledece menstruacije,al bih ipak Vase misljenje kolike su sanse da ostanem trudna
unaprijed zahvalna
|
|
02.03.2009. 18:35
Moje mišljenje piše u topiku Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
Enica!
|
02.03.2009. 18:35
Zanima me na koji nacin da dodem do pilule za dan poslije, ako nemam svog primarnog ginekologa buduci da jos nikad nisam bila kod ginekologa, a hitno mi je da ju popijem tj. da dobim recept.....
|
|
02.03.2009. 19:50
Kod privatnog ginekologa, ili dobronamjernog doktora opće prakse. A imate i prijateljice valjda
|
2525
|
02.03.2009. 19:55
ja se zvinjavam zbog jos jednog pitanja,ali sam se sad malo prepala
rekli ste mi da procitam topik sa Vasim misljenjem,hvala, i to sam uradila,medjutim u topiku pise da ukoliko nakon 4 sata poslije pipijene tablete imamo proliv ,ponovo pipijemo tabletu,medjutim ja nisam imala proliv ali jesam veliku nuzdu,e sad me interesuju jel moja tableta djelovala,molim Vas da mi odgovorite posto sam malo uplasena!
HVALA VAM PUNO
|
|
02.03.2009. 20:55
Djelovala je. A prije slijedećeg pitanja molim ČITAJTE, jer je i ovo pitanje naravno već odgovoreno .
|
anna1989
|
03.03.2009. 10:05
postovana doktorice! zadnjih tri mjeseca su mi se ustabilile mjesecnijce, dolaze na vrijeme, al nekad kasni dan dva il urane.. zadnju sam menstruacija dobil 28.2 a nezasticeni odnos 2.3, medutim decko nije svrsio u mene, zania me da li po vama trebam popiti tabletu za dan poslje ili mislite da nema potreba za tim, unaprijed hvala
|
|
03.03.2009. 18:35
To što ja mislim piše u topiku Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
tomyy
|
03.03.2009. 18:35
Imala sam spolni odnos s deckom prije 20 sati.menstruacije je pocela 17.2(najkraci ciklus je 27 dana a najduzi 30 dana) a spolni odnos bio je 2.3…koristili smo kondom, nije pukao.
problem: nismo ga izvadili odma, u kondomu je bilo malo sperme, iscurilo je malo van.Danas smo isli kod ginekolga I dao nam je tablet cilest…problem je sto je on reko da pijem jednu tabletu na dan I tako 10 dana …a vidim da svi piju po 3 odjednom svakih 12 sati?
|
|
03.03.2009. 20:25
I, što je pitanje ? Morate odlučiti kome vjerovati.
|
opasno_je
|
04.03.2009. 16:50
POzz,ja i djevojka smo imali odnos u 17.danu ciklusa njen ciklus traje 28 dana-redovan,pri kontaktu nam je pukao kondom ali ja nisam svrsio bar koliko sam osjetio i znam da se izvjesna kolicina sluzi nadje untar.Popila je hitnu kontracepcijsku pilulu 24 h nakon odnosa dali je moguce da ce doci do zaceca.
PS:Bili smo kod ginekologa i rekao je da je ovulacija zavrsena prije 2 ili 3 dana.pozz
|