Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Jackie D.

12.02.2009. 17:40

Poštovana doktorice,

već godinama imam neredovite menstruacije te sam do prije par mjeseci koristila Yasmin, i tablete pila otprilike pola godine, a prije par godina, u par navrata, i Dabroston pošto su razmaci između pojedinih menstruacija bili dulji od 50 dana.

Posljednju menstruaciju sam dobila pred 3 dana, 9.2. dok je prethodna bila 23.12, a ona prije nje 1.11.
Drugi dan menstruacije (10.2.) sam spavala s dečkom i nismo koristili nikakvu zaštitu, a on se zanio te ejakluirao u mene.
Iako sam na topicu pročitala kako nije nužno popiti "pilulu za dan poslije", molila bih Vas za mišljenje, pošto je od odnosa prošlo otprilike 50h te da, ukoliko smatrate potrebnim, popijem preporučenu dozu.

Također, čekam nalaze hormonske pretrage, pošto od prve menstruacije imam neredovite cikluse, a dosad sam od strane ginekologa po pitanju uzimanja kontraceptiva dobivala različita mišljenja - neki smatraju kako bih tablete svakako trebala piti, dok drugi smatraju kako ne treba dirati u hormone, s obzirom na moju situaciju. Zanima me Vaš stav, te koliko bi višegodišnje reguliranje menstruacije putem kontraceptiva imalo utjecaj na mogućnost začeća u budućnosti pošto mi je ginekolog rekao kako bi, zbog neredovitih menstruacija mogla imati problema sa začećem?

Zahvaljujem Vam na odgovoru,
srdačan pozdrav.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.02.2009. 20:10

Jole - vi i djevojka se javite nakon što pročitate par stranica ovdje, ipak nešto treba znati da se postavljaju pitanja happy. Za sada samo da, neka nastavi piti pilule.
Jackie - sve što sam u onom topiku napisala i dalje mislim, nisam se predomislila specijalno zbog vas happy. A što se tiče uzimanja same kontracepcije, ona ima samo dobrobiti i sigurno vam ne bi štetila. Vi možete imati problema s trudnoćom jer vam jajnici proizvode krive hormone - to pilula neće promijeniti nagore, može samo nabolje.

kajjaznam

14.02.2009. 12:50

Sinoc smo cura i ja pokusali imati odnos, posto ona jos nikad nije imala isti.(ni ja)
Nisam imao kondom, ali nisam ni ušao do kraja.. nije bilo krvi a i ona tako kaže.. i nisam svršio u nju.
Postoji li mogućnost da ostane trudna s obzirom da joj je 6.02. bio zadnji dan menstruacije?

14.02.2009. 15:50

pročitajte topik Pilula a dan poslije - najčešća pitanja

xxy

15.02.2009. 15:10

Poštovani,

Nakon što sam 09.01. popila pilule za dan poslije, menstruaciju sam dobila 16.01. i trajala je punih 7 dana, na početku - prva tri dana krvarenje je bilo slabo, da bi se kasnije ipak pojačalo. Na ginekološkom pregledu 02.02. utvrđeno je da imam cistu 3x2 - pretpostavljam mm. Nakon pregleda osjetila sam oštru bol u donjem dijelu trbuha - i prokrvarila. Zapravo, imala sam neki smeđi iscjedak - ništa u prevelikim količinama, ali to je trajalo nekih tjedan dana - nakon čega se smirilo. Zanima me je li to posljedica pilula za dan poslije, ili je ta cista pukla, i zašto je ta cista uopće nastala ( od tih pilula?) I, da li da očekujem normalno menstruaciju ovaj mjesec (trebala sam dobiti 13.02.) - te postoji li mogućnost da je cista još tu - a ako postoji, zbog čega onda to vanredno krvarenje? Ugl. kod ginekologice sam naručena opet 25.02. Postoji li mogućnost da sam trudna uz sve to krvarenje i s obzirom da sam bila kod ginekologice - a ona nije ništa spomenula?

Unaprijed hvala.

15.02.2009. 15:25

I cista i izvanredno krvarenje posljedica su pilule za dan psolije, to se često dešava nakon njenog uzimanja. Treba neko vrijeme da se sve normalizira, imajte strpljenja.

xxy

15.02.2009. 17:00

Ma ste brzi - svaka čast happy.
Hvala na odgovoru. Ništa, strpljen spašen.
I, da vas još samo nešto pitam - ginekologica mi je predložila da uzimam kontracepcijeske pilule, ali kad je vidjela cistu - odustala je od toga - dok cista ne pukne. A, ovdje čitam na forumima sad da neke žene piju pilule baš zbog ciste - pa mi nije jasno? Inače, imam 19 god. proučila sam članak o pilulama, to me sve i pitala ginekologica - da li imam neke od tih bolesti - nemam, koje bi pilule bile najbolje? Nekako mi se čini logest da su najhvaljenije dosad ovo što čitam, što mislite?

Hvala još jednom.

zabrinuta1

15.02.2009. 17:00

Poštovana, molim Vas za savjet što se tiče konzumacije kontracepcijskih pilula Cilest kao pilule za dan poslije. Ginekologica mi je rekla da trebam popiti tri puta po dvije tablete, što i jesam (znači popila sam dvije ujutro, popodne i navečer) te sutradan još dvije ujutro i dvije navečer (popila sam te dvije ujutro, još navečer moram ponovno). Pročitala sam da Vi savjetujete popiti tri pilule u dva navrata sa razmakom 12 sati, nakon čega sam nazvala ginekologicu i pitala ju koja je doza bolja, na što je rekla da ne brinem, da će mi ovo biti uredu kako mi je ona propisala, no mene je svejedno strah... Zašto taj drugi dan ne bi popila dvije i popodne kao i prvi dan nakon spolnog odnosa? Znam da ste napisali da ne trebamo mi djevojke biti paranoične jer nije tako lako zatrudniti, ali teško je posložiti si sve u glavi jer je to šok, barem meni bio, kada sam vidjela da je kondom pukao s obzirom da su mi plodni dani.
Unaprijed hvala na odgovoru,
Zabrinuta.

15.02.2009. 20:55

xxy - Nisam baš jako impresionirana sa vašom cistom happy, a vjerujem da nije ni vaša ginekologica, vjerojatno je ta od onih cisti što prođu odmah iza menstruacije. To je ona vjerojatno mislila. Logest je u redu za vas, nemam ništa protiv.
Zabrinuta - Pa popili ste 4 tablete više nego ja preporučujem, ne možete omanuti happy

barfly

15.02.2009. 22:05

Poštovana doktorice!
Menstruacija koju sam dobila nakon pilula zavrsila je u cetvrtak, a sinoc i danas nalazim "tragove", no ne i na ulosku. Osjecam neugodnu bol u doljnjem dijelu trbuha. Narucit cu se za pregled, ali me zanima sta bi ovo novo krvarenje moglo znaciti.

Hvala na odgovoru!

16.02.2009. 01:10

Ni ja to ne znam bez pregleda.

pebbles

16.02.2009. 13:15

Poštovana doktorice!
jučer sam imala nezaštićeni odnos, a dečko nije siguran jeli uspio na vrijeme prekinuti, čitala sam kako se cilest treba uzeti prvo tri tablete, pa nakon 12 sati opet 3. Ja sam sada u 12 popila 3 tablete (uzela sam od prijateljice koja je do nedavno koristila cilest) i onda ću ponovno u 12 navečer popiti druge tri. Jesam li dobro napravila? Može li mi što biti?

16.02.2009. 14:25

Da, dobro ste napravili, ali zbog toga niste morali stavljati post, jer sve već piše u topiku Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

ivana_21

16.02.2009. 14:25

pozdrav! zadnju menstruaciju imala sam 2.2., imala sam spolni odnos s partnerom sa 13./14.2. i tokom odnosa kondom je ostao 'unutra', odmah sam ga izvadila i obrisala se. nismo sigurni kad je kliznuo. danas sam ujutro bila kod svog ginekologa, tražila sam pilulu za dan poslije (prošlo je 58h od odnosa kad sam popila prve 2 tablete) i dao mi je Trinovum tablete da popijem odmah 2 i 2 za 12h. nisam do sada nikada uzimala nikakve kontracepcijske tablete i imala sam redovne cikluse u razmaku od 30dana. zanima me da li da svaki dan pijem po 2 tablete i da li ih moram do kraja popiti?doktor mi je rekao kad mi prođe menstruacija da dođem na pregled. da li postoji mogućnost da nakon toga ostanem trudna? pozdrav!

16.02.2009. 15:35

Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

pebbles

16.02.2009. 23:00

popila 3 tablete cilesta prije 11 sati, međutim toliko mi je muka, da znam ako uskoro opet popijem, neću izdržati dva sata da ne povratim! što da radim? funkcionira li to ako popijem nakon 24 sata?

17.02.2009. 00:10

Ne, trebalo bi nakon 12. Probajte nešto pojesti prije.

keba21

17.02.2009. 13:10

Postovana Doktorice,
Djevojka mi je imala menstruaciju 07.02, krvarenje je prestalo 12.02., mi smo imali nezasticeni odnos 14.02. u vece. Menstruacija joj je u zadnjih 6 mjeseci redovna, 26-27 dana. Dali smo trebali koristiti pilulu za dan poslije, jer koliko sam shvatio iz vasih predhodnih postova, nismo, jer je prerano u ciklusu. Unaprijed Zahvalan.

17.02.2009. 13:50

Točno ste shvatili, ajde napokon da netko čita.

maja88888

17.02.2009. 19:25

ovako, inače imam redovite menst. u razmaku 27-30 dana, zadnja mi je bila 17.01.što znači da mi sad kasni koji dan, 15.02 sam spavala s dečkom i kondom je puknuo, pitanje je dali je moguće da sam trudna s obzirom da je to vrijeme pred mengu??
i ako da dali je rano već napraviti test??
i trebam li popiti tbl za dan poslje??
hvala!!