Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
26.01.2009. 19:55
Može vam se svašta dogoditi, ali ne mora ništa. Svaki lijek ima svoje opasnosti i nuspojave. Morate odlučiti da li se više bojite trudnoće ili nuspojava.
|
india
|
27.01.2009. 14:25
Postovani
Zadnju menstruaciju imala sam 6.1.,ciklusi su neredoviti traju u prosjeku oko 35 dana zadnja 3 mjeseca s tim da sam u u devetom mjesecu 2008 prestala piti kontracepcijske tablete cileste nakon 2-3 godine.
spolni odnos sam imala sa 24og na 25.1 tj tocnije prije 59 sati. kako je bila nedjelja jucer ujutro sam otisla kod ginekologa po tabletu za dan poslije i prepisao mi je 2 tablete odmah 2 navecer i sutradan (danas)1,koju sam popila.Doktor mi nije rekao koje tablete da popijem buduci da su razlicite boje pa me zanima da li to utjece na ucinkovitost,popila sam 1 koja se pije na kraju i 4 koje se piju na pocetku,buduci da mi doktor nije nista reko isla sam tom logikom da pocnem s onima koje se piju na pocetku gdje pise start s .tim da sam zabunom popila jednu koja se pije na kraju.Lijepo vas molim da mi ako je moguce odgovorite odmah da znam da li trebam jos koju popiti!!!
Zahvaljujem
|
|
27.01.2009. 16:45
Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
india
|
28.01.2009. 02:05
Postovana doktorice
Molim vas jos samo ovo mi recite. procitala sam topik koji ste mi rekli i zbrojila sam koliko treba biti mg levenogestrela i etinil-estradiola u bijelim triquillar koje ste napisali da treba popiti i to je 0.45 levenogestrela i 0.24 etinil-estradiola(sve skupa u 3+3 dozi koju ste napisali).Ja sam zbrojila koliko je jednog i drugog u onih 5 tableta koje sam ja popila(4 crvene i 1 zuta) i u njima je 0.325 levenogestrola i 0.15 etinil-estradiola sto znaci da sam ja popila 0.125 mg manje levenogestrola i 0.09 etinil-estradiola manje nego sto je u one 3+3 bijele tablete koje ste napisali da treba popiti. Pa mi molim vas recite dali da popijem jos tableta koje bi priblizno izjednacile tu razliku ili je razlika zanemariva,molim vas da mi odgovorite!!!i oprostite ako vam je komplicirano za procitati al jednostavno ne znam sto da radim...
Hvala vam najlljepsa
|
|
28.01.2009. 12:15
Još jednu tabletu popijte i sve u redu.
|
jungleX
|
28.01.2009. 12:15
Moj decko je pri odnosu ejkulirao u mene. Prvi put otkad imamo odnose. Nekoliko godina koristim Triquliar. Kolika je mogućnost za nezeljenom trudnocom, ako je pocetak zadnje menstuacije bio 11.01 a kraj 14.01 ?
|
|
28.01.2009. 12:55
Pilule se i piju zato da se smije ejakulirati u partnericu bez opasnosti od trudnoće. Malo čitajte ovaj forum.
|
josip11
|
30.01.2009. 18:25
Poštovana doktorice,
Imali smo nezaštićeni odnos 28.11. ,koristili smo metodu prekinutog snošaja,a da pritom postoji velika vjerojatnost da je nešto od ejakulata ostalo u njoj.
Odnos se dogodio 14. od 30 dana njenog inače nepravilnog,ali u zadnjih 3-4 mjeseca pravilnog ciklusa ,s tim da joj nikad nije trajao kraće od 30 dana.
Uzeli smo Cilest pilule 3x2,prvu dozu je popila danas,otprilike 50 sati nakon odnosa.
Zanima me koje su šanse da ipak ostane trudna?
|
|
30.01.2009. 19:25
Ako je ovulacija, 4%, jer je pouzdanost hitne kontracepcije 96%. Ako nije ovulacija, nikakva.
|
|
30.01.2009. 21:20
Poštovani! Prije 3 dana sam koristila tablete diane -35 kao dan poslije. Odmah sljedeci dan sam osjetila bolove u maternici ,kao kad bi trebala dobit menstruaciju ,ali ju jos nisam dobila pa me zanima kad bi menstruaciju trebala dobit s obzirom da mi je menstruacija taman zavrsila kad sam popila tablete diane -35 kao dan poslije. Unaprijed hvala.
|
|
30.01.2009. 22:40
Vjerojatno nešto ranije nego inače, ali nema pravila.
|
|
30.01.2009. 22:40
prije 3 dana sam imala odnos sa deckom i odmah iste veceri sam popila diane -35 kao dan poslije... i taj dan kad sam imala odnos s njim mi je bio zadnji dan menstruacije... mene od tad boli maternica kao da trebam dobit menstruaciju ali jos uvjek nista... pa me zanima koja je vjerojatnost da sam ostala trudna? unaprijed hvala.
|
|
31.01.2009. 11:10
Pročitajte topik Piula za dan poslije - najčešća pitanja
|
barfly
|
31.01.2009. 22:55
Poštovana doktorice, prije 1,5h sam imala odnos, partneru je ostao kodnom unutra koji sam ubrzo uspješno izvadila, nije svršio. Zadnje menstruacija je bila 21. 1., trajala je do 29. 1., ciklus traje 30/ 31 dan., zanimalo bi me je li pilula nužna? Mogu li recept, budući da je vikend dobiti na hitnoj, jesu li potrebne pretrage?
Najljepša Vam hvala!
|
|
01.02.2009. 04:45
Pročitajte topik Piula za dan poslije - najčešća pitanja
|
Sonja74
|
01.02.2009. 15:10
Postovana doktorice.
Decko i ja imali smo spolni odnos bez zastite pri kojem je on osjetio impuls i nije siguran da li je doslo do djelomicne ejakulacije unutra. Do potpune nije sigurno doslo. Meni je 24 dan ciklusa, a ciklus mi obicno traje oko 30 dana. Zanima me da li uopce trebam panicariti, a ako da sto trebam poduzeti?
Unaprijed hvala.
|
|
01.02.2009. 16:35
Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
didi55
|
01.02.2009. 23:20
Postovani!
Menstruacija mi je zavrsila 25.1. (nedjelja). Yasmin sam popila u petak ujutro 30.01., imala odnos u petak navecer i nastavila sam ih piti ujutro u subotu i nedjelju (i jos jednu isti dan navecer). To je u roku od 72 sata, jer bi ja sada trebala popiti jos 3 tablete, posto sam imala odnos NAKON popijene tablete i imala sam pauzu od 2mj prije ove menstruaciije.
Zaboravila sam napomenuti, molim Vas da odgovorite sto prije mozete. Hvala!
|
vrckava
|
02.02.2009. 00:05
Ako sam dobro shvatila pilule s tolko miligrama kolko ste naveli za popit kao pilulu za dan poslije su bijele boje a kolko ja vidim ima ih 5,pa kako onda popit 3 i opet 3 nakon 12 sati? to me malo zbunjuje
I jel ako se to popije za svaki slučaj jel se ima kakih posljedica poslije(mislim u slučaju da nije bilo potrebe to popit) i jel se onda može počet prvo korištenje truiqvilara s prvim danom menstruacije?
Hvala
|
didi55
|
02.02.2009. 00:05
Postovani!
Zadnji dan menstruacije mi je bio 25.01., pocela sam piti Yasmin u petak 30.01. ujutro. Taj dan navečer sam imala odnos,a tablete sam uredno pila ujutro u subotu i nedjelju, i još u nedjelju navečer. Jel bi ja trebala jos 2 ili 3 tablete popiti,posto sam imala odnos NAKON popijene tablete. Malo sam zabrinuta jer sam imala pauzu od tableta 2mj. Ispričavam se ako sam vise puta poslala, nesto mi nije u redu s internetom. Molim Vas da što prije odgovorite.
Hvala!
|