Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

jana1

04.01.2009. 13:00

hvala vam, nisam popila pilulu nadam se da sam dobro postupila.
htjela bi vas jos nesto pitati cisto da znam za ubuduce, nisam bas informirana o tome.
znaci ak mjesecnica kasni nekoliko dana zbog npr upale, ili stresa ili nekog tako faktora, dali je nuzno ovulacija dva tjedna prije ili je ovulacija dva tjedna prije ocekivane mjesecnice i ne mjenja sa ako ista kasni?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.01.2009. 16:30

Ne možete tako računati, to se nikad ne zna.

04.01.2009. 16:30

Dvije godine nakon rođenja djeteta, suprug i ja smo odlučili povećati našu obitelj, željeli smo još jedno dijete. Sreća je bila velika kada sem saznala da sam sa lakoćom ponovno otala trudna, baš kao i tjekom prve trudnoće, ali su se pojavile komplikacije vrlo brzo. Cjela prva trudnoća bila je vrlo rizićna, tako je započela i druga trudnoća. Na našu žalost u desetom tjednu trudnoće plod je odumro i morala sam na kiretažu. Moji su ciklusi oduvjek bili uredni, 28 dana, i vrlo lako sam mogla pratiti plodnost i neplodnost dana, no sada nakon kiretaže sam podosta zbunjena?? Prva mjesečnica je dosta kasnila, a kada je napokon stigla bila je izuzetno obilna i duže je trajala. Iako smo se dogovorili da ćemo pričekati šest mjeseci, do ponovnog pokušaja začeća, moj se suprug baš i nije držao plana! Naime problem je u tome što je tek prošlo mjesec i pol dana od kiretaže, a naš je seksualni odnos završio svršavanjem u mene i to vjerujem baš u vrijeme plodnih dana! U slučaju da sam ostala trudna postoji li ikakva mogučnost da se spontani ponovi ili da nešto sa plodom ne bude u redu? Što mi je činiti? Planiram odlazak kod ginekologa, ali sam poprilično nervozna i bojim se, jer se još uvjek nisam uspjela sabrati od nedavnog pobačaja i svakako nisam spremna na drugi!
Hvala!

04.01.2009. 17:20

A čujte, sad što je tu je, ne možete napraviti baš ništa. Pričekajte menstruaciju, napravite test, ukoliko je pozitivan vidjet ćete kako će ići dalje. Najveća je vjerojatnost da će biti sve u redu, ali naravno da postoji i ona druga mogućnost.

jossi988

05.01.2009. 22:50

ohhhhhhhh imam problem..... zadnju menstruaciju sam dobila 9.12. zatim sam imala spolni odnos i zbog prevencije sam popila cilest 3x2 oko 14.12. zatim sam imala "ovulacijsko krvarenje" nekih 3 dana poslije.. tako nekako... spolni odnos nisam imala sve do sinoć i postoji mogućnost da je dečko svršio unutra.... to mi je 27.dan menstruacije... većinom dobivam mengu 27.-28. dan.... a bilo je puta kada sam dobila 30. , 34. dan ali to jako rijetko... molim vas pomozite, što da radim????????????????????????
sa štovanjem...
unaprijed hvala puno......................

06.01.2009. 11:30

Iskreno da vam kažem, ne znam. Vjerojatno vam je ovulacija davno bila, ali opet, možda i nije. Odlučite sami, po osjećaju, trebate li uskoro dobiti ili ne. Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja ako dosad niste.

jossi988

06.01.2009. 11:30

malo sam krivo napisala neke stvari..................... cilest sam pilA 2X3... a ovulacijsko sam krvarenje dobila možda 4. dan nakon korištenja hitne kontracepcije................................

jossi988

06.01.2009. 14:20

a da Vam budem iskrena strah me piti tu hitnu kontracepciju.. jer sam već jednu popila prije nepunih mjesec dana... i prije sam ju koristila... jel to može ostavit kakve ozbiljnije posljedice??????? please helpppppppppp
a što se tiče simptoma... imam tupu bol u donjem dijelu trbuha i malo su mi grudi očvrsnule i malo bolne, al opet me strah........ a i promjenila sam klimu.. tamo gdje sam bila malo je toplije od ove zime gdje sam sada, pa možda i to malo utječe????

brunaa23

06.01.2009. 14:25

Postovani,

imala sam nezasticeni spolni odnos jucer oko 16 h i odmah sam popila 3 cilesta, te nakon 12 h jos 3. Da li je to dovoljno?? I po cemu bih trebala znati da je to djelovalo? Prije sam pila Logest kontracepciju, te me zanima da li mogu nastaviti s njom s prvom menstruacijom?
Hvala

06.01.2009. 17:00

Bruna - Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
Jossi - ali ja i dalje nažalost ne znam što bi vi trebali učiniti. Šansa za trudnoću je minimalna. Ako možete podnijeti taj rizik, ne pijte ništa.

jana1

07.01.2009. 10:50

vec sam vam pisala nekidan, da sam imala nezasticen odnos 1.1, tj puko je kondom,mjesecnicu bi trebala dobiti 9.1 al od 1.1 ujutro imam krvavi iscjedak zadnjih dana je iscjedak tamno smed, skoro crn, izgleda ko mjesecnica a nije..
sta bi to moglo biti? trebam li se brinuti, jer imam upalu mjehura? hvala unaprijed

meda_shteda

07.01.2009. 10:55

Doktorice,

Da li je ispravna postkoitalna terapija 3-2-1 Cilest, svaka 24h koju su meni dali na hitnoj?

meda_shteda

07.01.2009. 10:55

Draga doktorice,

Dogodio se nesretni slucaj da je moj partner svrsio u mene, stoga sam nakon cca 25 sati potrazila postkoitalnu terapiju na hitnoj, nakon cega su oni meni dali Cilest koji sam morala piti na sljedeci nacin; prvo 3, pa iduci dan 2; pa iduci dan 1. Da li je to dovoljno? Da li su mi pogresno preporucili? Nakon koliko bi mi menstruacija trebala doci?
Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

sad

07.01.2009. 11:30

Jana - vjerojatno je menstruacija takva kao posljedica upale mjehura, ali odite ginekologu na uzv da on to potvrdi.
Meda - pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

jana1

07.01.2009. 11:45

da, definitivno cu otici cim prestane krvarenje. znaci trudnoca u ovom slucaju ne bi mogla doci u obzir?

07.01.2009. 13:05

Morat ću ja ovo češće ponavljati - kad žena ima odnose uvijek postoji šansa da je trudna.

sonjaxx

07.01.2009. 15:35

Poštovana, hvata me panika pa sam htjela pitati, što bi se dogodilo ako popijem hitnu kontracepciju 7. dan od odnosa ( znam da se pije unutar 3 odnosno 5 dana)

07.01.2009. 16:50

Ne bi spriječili trudnoću - ako to pitate. A ako niste trudni poremetili bi si ciklus.

antonio_no1

08.01.2009. 11:05

Poštovanje...ovdje jedan zabrinuti dečko pa ako bi mogli pomoći malo...
cura i ja imali smo nezaštićeni spolni odnos 26.12. i to je bio njen 8. dan ciklusa ,a inače ima pravilne cikluse 28-29 dana..nisam svršio u nju..i ona nije pila nikakvu hitnu kontracepciju jer su joj to još neplodni dani...
i sad ima li uopće šansi za trudnoću? ne kužim se baš u to,al ovulacija bi trebala biti negdje 14. dan.. i da li je oplodnja moguća samo na taj dan ili?

zahvaljujem

08.01.2009. 11:40

pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.