Autor
|
Poruka
|
lolly
|
08.12.2008. 09:40
Poštovana, 1. mi je dan menstruacije bio 4.12. koja je trajala samo četiri dana kao i dvije prethodne (prije tri sam mjeseca prestala piti Yasmin i više ne koristim kontracepciju uopće), a jutros sam (5. dan ciklusa) u 4 h imala seksualni odnos bez zaštite i unutarvaginalnu ejakulaciju. Trebam li posegnuti za terapijom za dan poslije ili je mogućnost trudnoće vrlo mala? Ako trebam, mogu li popiti 3 Yasmina tijekom današnjeg dana i zatim još 3 nakon 12 sati? Unaprijed hvala.
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
08.12.2008. 13:25
Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
|
09.12.2008. 17:55
Poštovani,
Imala sam odnos 15. dan ciklusa, prvi puta je odnos bio s kondomom, a nakon toga bez, s tim da se između partner obrisao vlažnom maramicom, nije svršio u mene, al ipak potoji određena doza straha, inače ne pijem oralnu kontracepciju u zadnih godinu dana, ciklusi uredni, da li preporučate da se ipak uzme pilula za dan poslije, odnosno kolika je mogućnost da sam ostala trudna.
Unaprijed hvala na odgovru, lp
|
|
09.12.2008. 19:15
Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Odlučite sami hoćete li popiti pilule ili ne.
|
|
11.12.2008. 21:30
Ja sam svoj slucaj opisala prije par dana gore, ovih 18% me mucilo, otisla sam danas ujutro ginekologu i rekao mi je da ne moze nista jos sa sigurnoscu reci i da cekam menstruaciju ili ako do nje ne dodje, pa da ce nam biti jasnije.
Meni je danas 27.dan ciklusa i pojavila mi se krv, ali skroz malo, kad se obrisem nakon mokrenja.. To se dogadja od danas popodne, od 15h.
Inace i zadnji ciklus mi je bio 27 dana i isto je pocelo s laganim iscjetkom pa onda drugi dan jace krvarenje.
Bi li mi se ovo dogodilo da sam trudna? Mogu li ovo racunati kao pravu menstruaciju?
Bitno mi je da znam, posto bih onda od danas pocela koristiti kontracepciju (tocnije flaster) s prvim danom ciklusa, jeli to dakle danas?
|
|
11.12.2008. 23:05
Pa pričekajte još par sati da vidite da li stvarno krvarite, prvi flaster možete nalijepiti i drugi i treći dan, nikakve razlike tu nema. Ako vas muči mogućnost trudnoće napravite test.
|
|
12.12.2008. 18:30
Kako nema veze ako na uputama koje dodju uz pakiranje flastera pise da UKOLIKO SE PRVI PUT KORISTI KONTRACEPCIJA FLASTER DA SE UNUTAR 24 SATA PRVOG DANA CIKLUSA, ODNOSNO MENSTRUACIJE MORA ZALIJEPITI.
U noci je pocelo jace krvarenje, tako da jesam dobila. Zanima me oko flastera, zaista je jednako ucinkovit kao i pilule? Naravno ukoliko se ne osteti ili odlijepi ili takvo sto - ako se pravilno koristi?
Hvala
|
|
12.12.2008. 19:30
Da, jednako je učinkovit. A za ovo da može i drugi i treći dan preporučujem da mi povjerujete na riječ
|
dcaci50
|
13.12.2008. 11:30
POŠTOVANI,IMAM NEKOLIKO PITANJA.IMALA SAM ODNOS SA SUPRUGOM SINOĆ OKO 22 SATA I NIJE SVRŠIO U MENI A POČETAK ZADNJ MENSTRUACIJE IMALA SAM NEGDJE OKO 24.11 CIKLUS MI JE NEGDJE OKO 26 DO 28 DANA A IMAM I BEBU STARU 13 MJESECI I PRVU MENSTRUACIJU SAM DOBILA KADA JE BILA 8 MJESECI .NISMO IMALI ODNOSE OD 6 MJESECA PROŠLE GODINE I SINOĆ JE PRVI PUT NAKON TOGA.ZANIMA ME DALI TREBAM NEŠTO UZETI OD KONTACEPTIVA POŠTO MI BEBA JOŠ UVIJEK SISA.PRIJE SAM PILA CILEST I DALI SMIJEM TOKOM DOJENJA PITI PILULE.IMAM TROJE DIJECE I SVARNO NE BI IH IMALA VIŠE I DALI POSTOJI UOPĆE RAZLOGA ZA BRIGU.UNAPRIJED HVALA!
|
|
13.12.2008. 16:15
Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Tijekom dojenja ne bi trebalo uzimati hitnu kontracepciju.
|
madajmolimte
|
13.12.2008. 16:15
Za vrijeme plodnih dana je kondom skliznuo i ostao u meni. Savjetovala sam se sa ginekologom i rekao mi je da popijem Logest. 3 pilule odmah i 3 nakon 12 sati. Popila sam ih u roku 24 sata. Već sam prije imala to iskustvo i prije sam popil 5+5 logesta i nakon 4 dana dobila menstruaciju. Sada je prošlo 6 dana i nisam dobila menstruaciju. Zanima me da li je to normalno ili se trebam brinuti? Da li je možda doza 3+3 premalo?
Hvala Vam i molim za odgovor jer sam jako zabrinuta!
|
|
13.12.2008. 20:40
Da, to je premala doza, pročitajte ovaj topik na koji stalno upućujem. Ali menstruacija obično dolazi posve uobičajeno, ne par dana nakon kontracepcije. Nemate što nego čekati.
|
Seljanka
|
14.12.2008. 11:45
Postovana doktorice, 30.11.2008 sam uzela pilulu za dan poslije iz razloga jer sam htjela prvi put spavati sa momkom, al je pukao kondom i posto je on vec bio svrsio, morala sam je uzeti ( jer iako nije bio u meni, pokusao je i htjela sam biti sigurna...sad me zanima koliko traje djelovanje pilule za dan poslije ( pilula koju sam uzela je unofem 1.5mg ) i uzela sam je samo par sati nakon dogadjaja (tacnije 12 sati)
Danas ( u subotu oko 23 sata smo se mazili i moj momak je svrsio...ja sam mu drkala i nakon toga sam se slucajno dotakla po vagini, iz refleksa...nije bio u meni i nismo jos uvijek spavali...vjerujem da sam jos uvijek djevica no dva puta sam dosada krvarila jer me je dirao prstima...da li sam jos uvijek djevica i da li postoji mogucnost da zatrudnim?
zadnju mjesecnicu sam imala 20.11.08 ( prvi dan ) koja je zavrsila nakon 4 dana...no mjesecnica mi nije redovna...
izvinjavam se unaprijed jer postavljam ovako zbunjujuca pitanja, nadam se da cete pronaci vremena da odgovorite...
|
|
14.12.2008. 15:45
Spasili bi mi puno vremena da prije postavljanja pitanja na ovoj temi pročitate topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
elle-L
|
16.12.2008. 21:55
Poštovana doktorice Dmitrović,
pročitala sam topic "Pilula za dan poslije-najčešće postavljana pitanja" i imam problem sličan kao i djevojka/gospođa pod nadimkom madajmolimte, dakle, uzela sam premalu dozu Logesta jutro iza odnosa s dečkom za koji sumnjamo da bi mogao biti kritičan..inače, to mi je bio 14.dan ciklusa (ali se odnos odvijao kasno navečer). Ja inače imam ciklus od 30 ili 31 dan. Popila sam prvo 2 tablete Logesta(prema uputi ginekologa), a zatim nakon 12 sati 3 tablete, jer sam, nakon što sam usporedila dozu hormona u Logestu i Stedirilu-d ( na koji sam bila upućena još pred otprilike 3 god., pa mi je ostala kutija spremljena među ostalim lijekovima), posumnjala da 2 tablete Logesta vjerojatno nisu dovoljne. S obzirom da nije još prošlo 72 sata, jesam li ja eventualno još uvijek u poziciji da nešto poduzmem i ako jesam, što?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i nadam se da će stići što prije, ako je to moguće.
|
|
16.12.2008. 23:00
Pa ništa, samo popijte još 5 (ukupno 10) i dobro.
|
elle-L
|
17.12.2008. 09:25
Zahvaljujem na ovako brzom odgovoru, doktorice Dmitrović. Odmah ću uzeti tih ostalih 5 tableta. Pretpostavljam da ih mogu popiti sve odjednom.
Lijep pozdrav!
|
Dee Jay
|
18.12.2008. 08:55
Poštovani,ja i cura smo ima nezaštićeni spolni odnos 12.12 oko 6 u jutro..popodne smo otišli ginekologu po savjet da spriječimo neželjenu trudnoću i on joj je propisao yasmin3+3.prve je popila oko 19.30 a druge nakon 12 sati.još je napomenuo kako nakon toga treba dobiti krvarenje.navedeno se nije desilo.dal je to normalno? šta bi trebali napravit sljedeće?dal je trudna? Kraj zadnje mjesečnice pretpostavljamo da je imala 28.11 ako je to bitno.
Hvala!
|
|
18.12.2008. 09:55
pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
rijecanka
|
18.12.2008. 11:35
postovana doktorice, procitala sam topic ali svejedno imam pitanje jer se ne zelim bespotrebno trovati tim tabletama. Zadnju menstruaciju sam dobila 17.11. i sad bi trebala dobiti sljedecu...stvar je u tome da meni nekada menstruacija dolazi tocno nakon 30dana (sto je bio slučaj zadnje 3 menstruacije), a nekad se desi da dode i nakon 34,35. dali mi je pametno uzeti tabletu za dan poslije?
puno Vam hvala
|