Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

martina:)

30.11.2008. 15:45

imam jos jedno pitanje draga doktorice, procitala sam najcesca pitanja i nisam nasla slicnu situaciju. popila sam 3 cilest nakon odnosa i 3 nakon 12 sati jer nam je malo pobjeglo, a meni su bili pldoni dani. Od toga je prošlo 5 dana, a meni je jučer počelo krvarenje identično menstruaciji. Znači,nije sukrvica niti iscjedak koje sam imala do prekjučer,već dosta jako krvarenje poput menstruacije. Da li se trebam bojati trudnoće ili je to normalna pojava s obzirom da sam koristila takav načon hitne kontracepcije prije 3 mjeseca? hvala,

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

30.11.2008. 18:15

Nakon što popijete pilulu za dan poslije za očekivati je promjena načina krvarenja kroz mjesec dva. Vi ste dodatno zakomplicirali stvar s tim da ste ponovno popili. Ja bih ovo računala kao menstruaciju, obzirom na obilnost.

30.11.2008. 18:15

Nezasticeni spolni odnos, bez ejakulacije, takodjer i preejakulata, ali na plodne dane, ovulaciju. Postotak sanse za trudnocu?
Planiram sutra ginekologu i s njim se sve posavjetovat, no svejedno bih zatrazila i vase misljenje posto Vas redovito citam i cijenim, makar ovako virtualno happy

Jeli moguce dan-dva nakon odnosa, ukoliko je nastupila oplodnja, imati nizak krvni tlak kao znak trudnoce? Jutros sam ga izmjerila nakon sto mi je bilo dosta lose, vrtoglavica i neravnoteza, i bio je 100/70. Nikad mi se to ne dogadja, no kazu da moze biti posljedica slabe prehrane i gladi sto mi se, istina, dogadja u posljednjih tjedan-dva. Smrsavila sam kojih 5 kg. Zanima me dakle mislite li da nizak tlak moze VEC biti simptom trudnoce?

I drugo, napravila sam krvnu sliku i idealna je, isto kao i jetrene probe (sve super), no bilirubin mi je 40, dok je 26 gornja granica. Znaci li to da necu moci uzimati kontracepciju, Yasmin? Inace imala sam i novorodjenacku zuticu, ako to ista znaci...
Hvala Vam unaprijed.

30.11.2008. 20:20

Šansa za trudnoću na taj način službeno je 18%, međutim, osobno ipak mislim da je nešto manja. 18% je vjerojatno točno na dan ovulacije, što "plodni dani" nisu.
Na simptome kao znak trudnoće jednostavno zaboravite, to je potpuno nepouzdano.
Povišeni bilirubin vjerojatno je znak da ima Gilbertovu bolest, blagi poremećaj funkcije jetre koji nije kontraindikacija za kontracepciju. Međutim, to treba utvrditi vaš doktor opće prakse.

Rian@

30.11.2008. 23:00

Poštovana.... Znam da su šanse za trudnoću vjerojatno jako male, ali zanima me vaše mišljenje.

Sinoć tijekom spolnog odnosa kondom nam je puknuo, dečko je osjetio nekako da nešto ne nije uredu i tvrdi da je prekinuo snošaj i svršio vani, ali svejedno smo lagano u šoku otkad smo vidjeli potpuno puknut kondom, mislim nikad ne znaš je li što iscurilo ili ne!
E sad....moji ciklusi su dugi....recimo između 28 i 32 dana.....imam menstruaciju već 8 godina i nikad mi nije izostala, samo mi se ciklus s godinama produljio. Zadnj umenstruaciju sam dobila u prošli ponedjeljak, dakle 6-7 dana prije ovog odnosa i u biti taman mi je prošla. Znam da su po svoj logici ovi dani skroz neplodni,ali ne znam da li što poduzeti kao preventivu ili ne.

Pitali smo jutros u dežurnoj ljekarni jer je nedjelja što učiniti i nismo dobili baš nikakav pametan savjet (osim što je dotična gđa dobila ideju da bi mogla naručiti "pilule za dan poslije" jer ih trenutno uopće nema). Karton nemam otvoren kod socijalnog ginekologa nego sam dosad par puta bila kod privatnog. Pilule nikad još nisam pila.
Ne znam kako postupiti.....uskoro će biti 24h od odnosa pa sve stignem i sutra tokom dana ako je potrebno. suspicious

Što vi mislite? Da li riskirati ili ne? Na kraju krajeva...ne bih se htjela nepotrebno krcati tim pilulama....samo bih si naštetila. suspicious

01.12.2008. 09:05

Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

martina1104

01.12.2008. 16:15

Dobar Vam dan, moje ima je Martina i imala bi jedno pitanje. Ovako, zadnja menstruacija je počela 4.11 (u trajanju od 7 dana. Ciklusi su mi uglavnom od 24-26 dana (nekada se zna dogoditi 27-28).
17.11 smo dečko i ja imali spolni odnos oko 21.30h pri kojem je pukao kondom na samom kraju. Dosta sadržaja je odmah isurilo van, no to nije uvijet.
18.11 sam otišla do ginekologa i dao mi je pilule koje sam popila 15h nakon (11h ujutro) odnosa. 3 pilule u 11h ujutro i 3 pilule u 23h navečer.

Ginekolog mi je rekao da su moguće nuspojave, mučnina, povračanja, krvavog iscjetka, no ništa od toga na sreću nije se dogodilo. Rečeno mi je i da su već bili počeci neplodnih dana i da nebi trebalo biti razloga za brigu, te da bi mentruacija mogla kasniti do 2 dana zbog popijenih pilula.

Danas je 28 dan ciklusa i nadam se iskreno da neću biti u onih 2% ljudi kojima će se desiti neželjeno.

pitanjac

01.12.2008. 17:15

zaboravih napomenuti da se to desilo 2 sata nakon odnosa i sada je prošlo 5 sati od odnosa.

pitanjac

01.12.2008. 17:15

poštovana doktorice molim Vas pomoć. cura mi je popila tablete Triquilara od 0.6 mg. Tek sam sada pronašao forumi vidio da to nije dosta. Što nam preporučuje?

01.12.2008. 17:50

Martina - ovo nije pitanje, više jadikovka happy?
Pitanjac - neka popije kako se preporučuje, vrijedi do 72 sata iza odnosa. Upute na temi Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

pitanjac

01.12.2008. 20:05

dali da pe sada još jednu i onda još tri za 12 sati? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

01.12.2008. 21:20

Da

poni

03.12.2008. 10:10

poni:Molim Vas rjesite me dileme pijem jasmin vec tri godine neprekidno i nemam nikakvih problema, ali desilo se sto se do sada nije desavalo zadnju tablet u nizu sam popila u petak 28.11. to je posljednja tableta u pakovanju odnos sam imala u subotu navece, dali postoji mogucnos trudnoce i sta mogu uciniti da bi to sprijecila.hvala

03.12.2008. 10:45

Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

poni

03.12.2008. 12:55

Poni:molim vas moze li konkretan odgovor jer me ovo bas sve pomalo zbunjuje. 21.tabletu jasmin popila sam u petak navecer 28.11. nezasticen odnos sam imala u subotu navecer 29.11. danas je 3.12. postoji li mogucnost da ostanem u drugom stanju i dali si mogu pomoci sa jasmin tabletama koliko i kako mogle pomoci kod ginekologa mogu tek za tri dana . Molim vas za pomoc hvala Vampuno.

03.12.2008. 13:20

Konkretan odgovor vam piše u topiku na koji sam vas uputila. Uistinu ne namjeravam stalno odgovarati na ista pitanja.

03.12.2008. 15:40

Oprostite, ali nije mi jasno odakle tih sluzbenih 18% sansi za trudnocu ?
Mislim da mi je bila ovulacija, izracunala sam, a i imala svojevrstan iscjedak.
Ponavljam da partner NIJE svrsio, a nikad nema preejakulat dakle nikakvu sluz prije bas ejakulacije na kraju. Puno prije prekinemo odnos, tako da jos 'vani' prodje odredjeno vrijeme dok ne dodje do ejakulacije.
O kakvih 18% pricate? Tako se moze i vibratorom zatrudnit, mislim o cemu pricamo? Nije li potrebna SPERMA?

Malo karikiram, ali otkad ste mi rekli tih 18% mi zvoni u glavi a ginekologu mogu tek za tocno tjedan dana, narucila sam se. Pa zar imam razloga za brigu??

03.12.2008. 17:20

A zašto mislite da bi ljudi uopće izmišljali druge načine kontracepcije kad se uz prekinuti odnos ne bi moglo zatrudniti? Ne zaboravite, nije potrebna sperma nego jedan spermij na krivom/pravom mjestu u krivo/pravo vrijeme. Evo našla sam zgodan link, http://www.youngwomenshealth.org/summarychart.html, na kojem imate šansu za trudnoću uz sve vrste kontracepcije. Vi možda spadate u grupu koja metodu prekinutog odnosa koristi savršeno, ali i tu postoji šansa za trudnoću.

bagi

08.12.2008. 09:00

Cijenjena dr.Dmitrović, dobro jutro. Imam jedno pitanje - ako do oplodnje može doći samo kad je ovulacija, kako to da smo u sexanju tako stegnuti. Pazimo na zaštitu 4. 5. i 25. dan odnosa? I uvijek smo opterećeni mogućom trudnoćom. Hvala.

08.12.2008. 09:25

Nisam vas baš shvatila, kakav 4,5 i 25-ti dan? Točno, može se zanijeti samo u vrijeme ovulacije, jedino što ona zna biti malo nepredvidiva happy. A što se tiče stegnutosti, u seksu je uvijek previše želje - prvo se žarko želi da se ne zatrudni, poslije da se zatrudni happy.