Autor
|
Poruka
|
XXXENA85
|
31.10.2008. 17:55
poštovanje
molim vas za pomoć,sinoć sam imala nezaštićen spolni odnos uz prekinuti snošaj, no mene muči jeli nešto"pobjeglo".menstruacija mi je bila 14.10.2008 pa me zanima kolike su šanse i trebam li popiti pilulu za dan poslije
hvala unaprijed
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
31.10.2008. 18:50
Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
gizmo
|
02.11.2008. 05:25
nakon što sam popila dvije tablete iz kutije yasmina prestala sam ih uzimati.tu kutiju nisam bacila nego je još imam kod sebe.maloprije nam je tijekom odnosa pukao kondom.da li mogu popiti 3 + 3 te tablete iz te načete kutije?ako mogu popiti te da li da popijem bilo kojih 6?hvala!
|
Lotus89
|
02.11.2008. 05:25
Prije nešto više od mjesec dana imala sam pobačaj, sada sam saznala da sam opet trudna. Zanimaju me rizici i moguće komplikacije i u slučaju da ponovno pobacim i u slučaju da zadržim dijete...
Unaprijed hvala
|
|
02.11.2008. 12:30
Gizmo - da
Lotus - ovo je ipak preozbiljna tema za internet, mislim da trebate sjesti sa svojim ginekologom i porazgovarati. Najveća je vjerojatnost da će sve biti u resu i u jednom i u drugom slučaju.
|
hmhm
|
02.11.2008. 16:35
Da li pilula za dan poslje (Cileste) ima ikakvog utjecaja na eventualno već začeti plod. Tj. može li se usporediti s abortusom? Sve pod pretpostavkom da je unutar 72h uzeta.
|
|
02.11.2008. 19:45
Ovim pitanjem zadirete duboko u polje etike, i tu su odgovori nejasni. Odgovor na ovoo pitanje sa sigurnošću ne znamo, ali se smatra da pilula ne djeluje abortivno, nego da svojim mehanizmima sprečava oplodnju. Indirektni dokaz tome su i trudnoće koje se dese unatoč upotrebi i redovne kontracepcije i hitne kontracepcije.
|
korisnica 12
|
03.11.2008. 17:40
Poštovani,
moja ginekologica mi je savjetovala cilest 2x2 , Vi ovdje savjetujete 3x3 , pa sam u dvojbi koga poslušati? Molim Vaš savjet?
Hvala
|
|
03.11.2008. 18:10
Čak i 3 u jednoj dozi je trunčicu premalo, jer je u jednoj dozi potrebno uzeti 0,1 mg etinil estradiola, a Cilest ima 0,035 mg.
|
mare22
|
04.11.2008. 09:35
Poštovana Doktorice
26.10 imala sam odnos i puko je kondom.Nakon toga sam popila krivu dozu pilula yasmin, umjesto 2*3 ja sam 3*2. 1.11 dobila sam krvarenje koje je trajalo tri dana,prvi i treći dan lagano, a drugi dan krvarenja bilo je kao i kad imam mengu. Zanima me jel to mogu računati kao mengu ili je to znak da je došlo do oplodnje? test još nisam napravila jel mislim da je još rano da pokaže dobar rezultat...kada je najranije da ga napravim,a da pokaže točno?
Hvala na odgovoru.....
|
|
04.11.2008. 11:05
Da, to računajte kao menstruaciju. Test možete napraviti najranije 15 dana iza odnosa.
|
ivan_86
|
05.11.2008. 08:05
poštovana doktorice,
u nedjelju 2.11 sam spavao s curom njoj je bilo prvi puta i bez kondoma.postoji neka mogućnost da sam čak malo i u nju,al nemogu sa sigurnosću tvrdit.sad se opet bojim da joj kazem da bi mogla osta trudna nakon prvog puta.ona inace redovno dobiva 19.9,17.10 i sad bi trebala dobit 15.11 pa me zanima kolika je mogućnost za to znači u tom periodu 2.11 kad smo spavali i kolika je šansa da zatrudni nakon prvog puta.i dal ista vrijedi uzet pilulu za dan poslije par sati prije isteka tog roka od 72h,i dal se ona moze dobit bez lijecnika
|
|
05.11.2008. 16:55
Mislim da joj je, obzirom na tako redovne cikluse, ovulacija već prošla - pa ako niste svršili u nju opasnost je zanemariva. Za pilulu za dan poslije je kasno, bez obzira na ona 72 sata - jer je oplodnja, ako je, već nastupila.
Prvi put se ostaje trudan jednako lako kao i sto prvi, sve ovisi o tome da li se pogodi ovulacija. Molim pročitajte Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
mare22
|
05.11.2008. 17:00
Poštovana Doktorice
opet ja....ako je to bila menstruacija,zašto me onda još uvijek boli donji dio trbuha i grudi su mi bolne?jel to zbog hitne kontracepcije ili?
|
|
05.11.2008. 21:50
Ne, to je vjerojatnije zbog panike da ste trudni . Bez šale, može biti i od hitne kontracepcije, naravno, jer je ista ipak atak na organizam. Još malo pa ćete moći napraviti test i smiriti se.
|
amnica
|
07.11.2008. 19:15
Postovana doktorice,
31.10. sam imala odnose i pukao nam je kondom. Poslije dva sata popila sam tabletu Vikela. Nisam imala nikakvih nuspojava. Međutim u srijedu,sam primjetila malo krvi, a to se nastavilo i u cetvrtak i danas. I krv se pojavi samo po danu. Zadnju menstruaciju sam imala 20.10. Ciklus mi traje 30dana. Da li su ova krvarenja posljedica tablete ili...?Molim Vas za pomoc!
Unaprijed Vam se zahvaljujem!!!!
|
|
08.11.2008. 04:00
Vjerojatno jesu. Nadam se da ste pročitali topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
Anchy
|
08.11.2008. 18:20
Jučer oko 5h popodne sam imala odnos sa dečkom bez zaštite, ali nije ejakulirao u mene. Posljednja menstruacija mi je bila 22.10., a obično traje oko 30-31 dan. Da li je potrebna postkoitalna kontracepcija?
|
Anchy
|
08.11.2008. 18:25
Poštovana doktorice,
Jučer oko 17 sati sam imala spolni odnos bez zaštite, ali nije ejakulirao u mene. Posljednja menstruacija mi je bila 22.10, 30-31 dan mi traje ciklus. Da li je potrebno uzet postkoitalnu kontracepciju?
|
vendeta
|
08.11.2008. 18:25
poštovana doktorice,
dana 5.11. imala sam spolni odnos s deckom, dvaput..oba puta smo poceli bez zastite al kasnije bi stavio kondom i svrsio. problem je sto je drugi put kondom cijeli ostao u meni. izvukla sam ga i sperma je bila u njemu, ali strah me je da to nije mozda bilo sve..zadnju mjesecnicu imala sam 17.10, a traje mi po 6-7 dana..znaci, otprilike mi je to bio 13 dan od zavrsetka mjesecnice, s obzirom na to da ih imam redovito, u razmaku od najviše mjesec dana, iako mi je prosli mjesec dosta uranila.
mislila sam uzet kontracepcijske pilule i iskoristit onu foru za " ne ostat trudna" medutim nisam jer imam dva problema: nikad dosada nisam bila u ginekologa i imam problema sa srcem ( iako neznam kakvih, mozda je i moguc nekakav hormonalni poremecaj)
takoder me zanima da li ima ikakve opasnosti za trudnocu ako decko svrsi, i drugi put se upustimo u odnos bez zastite, da li moze ostat sperme na njegovom spolovilu od proslog svrsavanja i jel vazna ona tekucina sto je izlucuje?
unaprijed hvala!
|