Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.10.2008. 21:30

Da li itko uopće primijeti da ja na ovom topiku gotovo uopće ne odgovaram nego pejstam ovaj link, http://www.cybermed.hr/index.php/...lula_za_dan_poslije_najcesca_pitanja, u kojem je sve objašnjeno. Molim budite ljubazni i ne postavljajte pitanja na koja postoji odgovor, i ja zaslužujem malo odmora od stalno istih pitanja.

tajcica

19.10.2008. 12:20

imam jedno pitanje.decko i ja se ljubimo,mazimo i on svrsi,samo tako.nakon kojih 10 min.penetrira u mene.zanima me da li je ta sperma ista kao i ejakulat ili ne i da li se tako moze zatrudnjeti za vrijeme plodnih dana ili na dan ovulacije bez da on svrsi u mene?hvala unaprijed

19.10.2008. 12:45

Pročitajte link iz gornjeg posta. Nisam još čula da je netko zatrudnio bez penetracije.

uvijekzabrinuta

20.10.2008. 19:30

Najdraza doktorice,
Rekli ste da niste pobornik „pilula za dan poslije“ ali ja umirem od brige i panike i nadam se vasem strucnom odgovoru kao mogucem rjesenju. Naime, pisala sam vam prije pa cu pejstat da znate o cemu se radi a uz sto je vezano moje pitanje. Dakle :
„ja sam uzimala yasmin oko godinu ipo bez pauze koje sam pocela piti na savjet ginekologa ali bez krvnih pretraga. Uz nedavni pregled i konzultaciju s ginekologom odlucila sam napraviti pauzu od 2 mjeseca te napraviti i potrebne pretrage nakon cega cu se odluciti za neki drugi oralni kontraceptativ.

E sad mene zanima ako biste vi mogli odgovoriti buduci sam zaboravila pitati svog doktora, kada mogu ocekivati sljedecu ovulaciju/menstruaciju buduci sam zadnju tabletu iz zadnjeg pakiranja popila u nedjelju 5.10. i s novim pakiranjem trebala, ali nisam zbog pauze, poceti jucer 13.10. „

A moja situacija sada je sljedeca. S deckom sam imala dva zasticena odnosa kondomom u dva sata u noci 18.10. i 19.10. (unutar 25 sati) i najvjerovatnije i nocas 20.10. oko ponoci sto bi trebalo biti zadnji put jer on putuje na neko vrijeme. Kondom nije puknuo ali mu je bio mal i postoji mogucnost da je jedan dio sperme dospio u mene, nadam se da nocas nece nesto poci po zlu.
Molim vas doktorice vase strucno misljenje o tome da li bih ja s obzirom da sam zadnju yasmin tabletu popila navecer 5.10. nakon cega(4 dana)sam dobila menstruaciju koja je trajala 3-4 dana trebala primjeniti 3x3 yasmin za dan poslije? Kada bi se uopce mogla desiti ovulacija (imala sam normalan i redovan ciklus od 28 dana i prije yasmina)? Ima li razloga za paniku? Da li je dovoljno da nocas oko 5 sati ujutro (50 sati nakon prvog odnosa ,ako sam dobro izracunala) popijem prve 3 yasmin tablete i kada trebam popiti sledece dvije ture po 3 tablete?

Doktorice, molim vas pomagajte! Nikad vise necu ciniti pauzu sve dok ne bude vrijeme za obitelj. Molim Vas brz odgovor.

Ps: a sto sam ga zakomplicirala...

kokosh3

Pila sam yasmin 6 mj. ali sam prestala zbog svega ovog u javnosti.
U subotu sam imala odnos s dečkom, ali nam je pukao kondom, svršio je u mene, a meni su bili plodni dani. Hitno smo otišli do dežurnog ginekologa koji mi je rekao da uzmem 2 tablete yasmin odmah sad (2 sata nakon odnosa) a 2 za 8 dana. To mi je poprilično čudno nakon što čitam po forumu da se obično uzimaju nakon 12 sati.
Prošlo je skoro 48 sati od odnosa i otkad sam popila te 2 pilule yasmin, a ja ne znam što da radim?

hanariko

Dobro veče, doktorice, molim vas za pomoć.

Potaknuta slučajevima bolesti u Hrvatskoj, prestala sam piti pilule Yasmin pred mjesec dana. Ove subote ja i dečko smo imali spolni odnos unutar mojih plodnih dana, u kojem je dečku nakon svršavanja skliznuo kondom u koji je svršio i kondom je ostao duboko u meni, morala sam se jako potruditi da ga dohvatim. Odmah smo otišli u Petrovu, da bi nas otpremili doma budući da se pretrage mogu napraviti tek u ponedjeljak, ali su nam rekli i da yasmin može sasvim u redu djelovati kao pilula za dan poslije, i preporučili su nam da popijem 2 pilule sada, i 2 za osam dana.

Učinila sam kako su rekli i popila 2 pilule, ali sam malo prije saznala tu kod vas da je uobičajena doza 3 + 3 pilule, i to odmah i 12 sati nakon odnošaja, i to za pilule poput diane35.

Ima li netko neki savjet, objašnjenje, bilo što, što da radim?
Zahvalna unaprijed, i to do neba.

20.10.2008. 20:30

Prvo poruka za sve tri - molim pročitajte postove od sve tri da shvatite da se pauza od kontraceptiva NE radi, jer jedino služi da se desi ovo što se vama desilo.
Uvijek zabrinuta - najiskrenije ne znam trebate li nešto piti ili ne, obzirom da kondom nije pukao. Morate odlučiti sami.
Kokosh i Hanariko - vi ste očito bile kod istog doktora, ne znam kakva je to doza. Ako nije prošlo 72 sata popijte normalnu dozu. Ako je, ne znam, žao mi je.

hanariko

21.10.2008. 19:20

Hvala Vam na savjetu, popila sam 3 navečer, i 2 ujutro, 2 sam popila radi straha od predoziranja, budući da sam ipak u subotu popila 2 po savjetu te kvazidoktorice u petrovoj.

galadriel

23.10.2008. 23:45

molim Vas pomozite! u subotu (19.10.) imala sam nezasticeni odnos no on nije svrsio u mene a i kratko je trajalo. prije toga smo vec jednom imali odnos sa zastitom. dva dana nakon toga , dakle u utorak , sam dobila iscjedak koji je bio smeđkast i on jos traje. nije jak nego ga je vrlo malo. menstruaciju moram dobiti na 04.11. no meni ona uvijek kasni nekoliko dana. u vrijeme odnosa su mi bili neplodni dani. mene u stvari brine taj iscedak..dali to moze biti zbog odnosa? ili mozda nekakva prehlada(osjecam laganu bol u donjem djelu trbuha vec tjedan i pol)? ili je iscjedak mozda znak trudnoce? imam 17 godina tako da je trudnoca vrlo nezeljena. molim vas pomozite..jako me strah.. unaprijed zahvaljujem.

24.10.2008. 10:20

Ne morate biti zabrinuti, taj iscjedak je u stvari lagano krvarenje, i samo znači hormonsku neravnotežu. Vi vjerojatno nemate redovne ovulacije.

osoba_5

24.10.2008. 10:20

Poštovani,

imala sam spolni odnos i kondom je pukno. Meni je to bio 22.dan ovulacije. Trebam li ići kod ginekologa po pilule za dan poslije i ima li šanse za trudnoću?

Unaprijed se zahvaljujem.

24.10.2008. 13:35

Imate topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

Vann

25.10.2008. 13:00

Postovani,molim vas da mi odgovorite...nisam nikad imala odnos sa djeckom,a prosli mjesec sam imala menstruaciju od 20.9...ovaj mjesec nisam jos dobila,a ne osjecam nikakav nagovjestaj da bi mogla dobiti!!sad Djecko mi je stavljao ruku na golo dupe,i bojim se da nije imao sperme na rukama!Ima li kakve sanse da sam trudna i sta da radim??Molim vas odgovorite mi...

25.10.2008. 14:10

I za vas vrijedi odgovor iznad

riku

25.10.2008. 14:10

Poštovana,
imala sam riskantan spolni odnos prije 2 dana. Jučer sam uzela hitnu kontracepciju i nakon 12 sati sam opet uzela. Ali sam za 3 sata povratila. Treabam li uzimati opet i koju dozu? Riječ je o pilulama Stediril.

25.10.2008. 15:20

Molim pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

mare22

30.10.2008. 09:15

Poštovana Doktorice, muž i ja smo u nedjelju 26.10 u 5 sati ujutro imali spolni odnos i kondom je pukao. Odmah taj dan u 16:30 popila sam dvije i nakon 12 sati opet dvije pilule yasmin(te upute mi je dala teta iz ljekarne). Nikad nisam koristila hitnu kontracepciju pa sam se išla informirati i na vašem portalu sam vidjela da je ta doza kriva da se treba popiti dva puta po 3 pilule,tako da sam ja opet nakon 12 sati popila još 2. Znači u 36 sati nakon odnosa popila sam 6 pilula, pa me zanima da li će pilule djelovati zbog krivog doziranja? 17.10 bio mi je prvi dan ciklusa. ciklusi su mi redoviti svakih 26-29 dana. Inače imam iscjedak,al ga sad nemam,jedino su mi danas gaćice mrvicu mokre. Da li to znaći da nije došlo do ovulacije? osijećam laganu bol u doljnem dijelu trbuha,pročitala sam da to može biti od pilula, ali i ako dođe do oplodnje. Unaprijed hvala na odgovoru.....

30.10.2008. 11:25

Ja vam nažalost ne mogu znati nijedan odgovor na vaše pitanje - ni da li je došlo do oplodnje, ni da li je bila ovulacija, ni da li će pilule djelovati happy. Nemate druge nego čekati.

cyberask

31.10.2008. 15:35

Dobar dan. Evo zanimaju me koje su poslijedice nakon pilule Cilest kada se popije 2x3 u zamijenu za tabletu za dan poslije. Naime kada ih je djevojka popila za dva dana je dobila menstruaciju a prijasnja menstruacija joj je zavrsila tjedan dana prije,te nakon 7 dana od kada je popila tabletu osjetila da je podosta bole grudi na dodir. Dal ima razloga za brigu. Hvala

31.10.2008. 17:25

Nema razloga za brigu. Desilo joj se da su joj se zbrčkali hormoni, što je i za očekivati kad se popije velika količina hormona.