Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
04.10.2008. 10:45
Zabrinuta - uzmite hitnu kontracepciju, ništa ne bi dobili da sad uzmete redovnu.
Iva - uzmite prijateljicin Cilest.
|
iva1
|
04.10.2008. 12:30
Da uzmem 3 sada pa 3 za 12 sati ili? Nisam sigurna koliko se toga treba popiti.
|
zabrinuta11
|
04.10.2008. 12:35
imam jos samo jedno pitanje: jer trebam poslije hitne kontracepcije nastaviti pit pilule do kraja pakovanja??
|
zabrinuta11
|
04.10.2008. 12:35
jer to znaci da bi trebala uzeti 3 yasmina sada i 3 za 12h??
|
|
04.10.2008. 14:30
Odgovor za obje - da, 3 sad i 3 za 12 sati, i ništa poslije. Bilo bi lijepo od vas da umjesto potpitanja pročitate topik, jer je samo o vašim pitanjima u njemu i riječ.
|
tina81
|
04.10.2008. 21:50
Htjela sam Vas pitati, prije 2 tjedna ima sam spolni odnos, pukao je kondom, popila sam 2x2 Cileste u roku od 12 sati. Prije 3 dana sam dobila mengu. Mogu li biti sigurna da trudnoća nije nastupila, ili da ipak kupim test? Hvala
|
|
05.10.2008. 11:00
Ja takve stvari ne mogu odavde vidjeti. Ako vam je nešto sumnjivo radite testove, ako nije ne morate.
|
zabrinuta11
|
05.10.2008. 11:00
popila sam prve 3 tablete jucer u 12 sati, noćas u 12 sam popila jos 3. oko 2 sata u noći sam povraćala. jesu pilule tada vec pocele djelovati ili moram popiti još??
|
|
05.10.2008. 15:30
Pa, 2 sata je malo na knap. Radije popijte još.
|
malenaa
|
05.10.2008. 15:30
zadnja menstruacija bila je 23.9., rizican spolni odnos imala sam 2.10.
postoji li mogucnost za trudnocu, s obzirom da osjecam da su mi sad
plodni dani jer i jucer sam primjetila na gacica bijelu sluz.
zahvaljujem!
|
sonija9
|
05.10.2008. 23:00
tražim savjet.. 19.9 navecer sam dobila zadnju menstruaciju i danas popodne sam se seksala, tokom seksa je pukao kondom. e sad danas je 17.dan a meni mjesecnica gotovo uvijek dolazi svakih 29 dana. zanima me dali bi trebala popiti day after pill?
|
|
06.10.2008. 07:40
Malena - ako ne uzimate kontracepciju, postoji.
Sonija - mislim da ništa ne morate uzimati, rizik je zanemariv.
|
majaaa_zd
|
06.10.2008. 19:40
imala sam spolni odnos u noci s petka 3.10 na subotu 4.10,partner misli da nije svrsio u mene,gotovo je siguran ali nije siguran 100%.meni je bio 19ti dan cilkusa ali ciklus mi je nepravilan,menstruaciju dobijem svahi 30-35 dana... ponekad mi zna kasniti 10ak dana...zadnji put mi je kasnilo 10 ak dana,ali to se događa 2-3 puta godišnje... nisam upisana kod ginekologa jer sam se odjavila od doktorice kod koje sam bila prije i koja je prešla na privatno pa još nisam našla drugu...neznam što da radim sad,iam li straha za paniku i dali da uzmem nekakvu pilulu za dan poslije i kako ako nisam upisana kod ginekologa,,,hvala puno!
|
jele22
|
Poštovani! Koristim triquilar kao zaštitu. U subotu navečer sam zaboravila popiti tabletu, i tokom večeri sam imala splolni odnos, tabletu sam popila pet sati nakon uobičajenog vremena. Sutradan sam popila tabletu u uobičajeno vrijeme u devet navečer i opet imala spolni odnos. Da li trebam popiti pilulu za dan poslije, da li se trebam brinuti?
|
Ketrin
|
Ako moze jedno pitanje, postoji mogucnost da panicarim bez razloga ali bolje pitati nego poslje da bude svega.
Vec nekoliko godina pijem Diane 35 i nemam nikakvih losih nuspojava. Ali zna mi se dogoditi da nekad zaboravim popiti pilulu u roku 12 sati sto mi se desilo i za vrijeme sadasnjeg ciklusa.
29.9. bio mi je prvi dan mjesecnice a 1.10 trebala sam popiti prvu pilulu iz novog pakovanja koju sam zaboravila popiti i popila sam je tek sljedeci dan i nastavila dalje normalno ih piti, a u nedjelju 5.1O imala sam spolni odnos i sada me stalno muci to da sam mozda trudna. Osobito zbog toga sto Diane 35 nisam dobila zbog kontracepcije nego zbog zdravstvenih problema. Nemam vremena pronaci sad ginekologa jer sam studentica i nisam iz Rijeke pa me zanima dali je potrebno posto jos nije proslo 72 h da popijem vise tih pilula ili samo normalno da nastavim s pakiranjem. Ipak mislim da je bolje da to rijesim sada i da budem sigurna jer za mene nikakav abortus kasnije ne dolazi u obzir . Hvala
|
|
06.10.2008. 20:05
Sve 3 djevojke - u vašim pitanjima nema ničega što u ovom istom topiku već nije odgovoreno, pa bude ljubazne i pročitajte.
|
Ketrin
|
07.10.2008. 08:20
Mene samo specificno zanima moj slucaj jer ja redovito trosim Sanvale i Helaxe a to ima nekakvo djelovanje na kontracepciju
Da jednostavno popijem jos par tableta pa da cekam mjesecnicu
Ja nemogu cekati cijeli mjesec zbog jedne tablete
|
Lotus89
|
07.10.2008. 08:20
24.09. sam imala abortus(kiretaža), prokrvarila sam tek u nedjelju 28. i krvarenje je u potpunosti prestalo 5.10. Zanima me mogu li odmah ovaj mjesec ostati ponovno trudna, pošto sam čitala da se nakon kiretaže par mjeseci ne može? ako može, mogu li sada, usred ciklusa, početi uzimati neke kontracepcijske pilule ili flastere a da djeluju odmah? ako ne... bi li "pilula za dan poslije" samo 2 tjedna nakon kiretaže ostavila neke ozbiljnije posljedice?
unaprijed hvala...
|
|
07.10.2008. 10:10
Ketrin - moram priznati da ste me sad već malo i naljutili, ne sjećam se da je itko ovako ZAHTIJEVAO da mu se odgovori daju na tacni, a da istovremeno nije pročitao ni slova ovog topika (što je vidljivo iz vaših pitanja). Znam ja da vas zanima specifično vaš slučaj, i mene bi zanimao moj, ali u međuvremeno pokušavam imati poštovanja prema drugima.
Da vidimo što ste napisali:
1.10 trebala sam popiti prvu pilulu iz novog pakovanja koju sam zaboravila popiti i popila sam je tek sljedeci dan.
Vjerovali ili ne, niste prvi kojoj se ovo dogodilo, i bar sam 10 puta davala upute što učiniti. Kako vi niste koristili dodatnu zaštitu što ste trebali, sad više ne možete ništa učiniti osim dalje normalno piti tablete i čekati 20.10. kad ćete moći napraviti test na trudnoću.
Mene samo specificno zanima moj slucaj jer ja redovito trosim Sanvale i Helaxe a to ima nekakvo djelovanje na kontracepciju.
Zanimljivo, kako ja to onda ne znam?
Nemam vremena pronaci sad ginekologa jer sam studentica
Ja nemogu cekati cijeli mjesec zbog jedne tablete
Snizite gard, nećete daleko dospijeti u životu sa ovakvom bahatošću.
Lotus - možete ostati trudni, i ne možete u pola ciklusa početi koristiti bilo što a da odmah djeluje. Nikako nemojte koristiti hitnu kontracepciju, vašem tijelu definitivno ne treba novi šok nakon šoka kiretaže. Ovaj mjesec koristite kondom plusi prekinuti odnos, pa se slijedeći pobrinite za efikasnu kontracepciju.
|
Ketrin
|
07.10.2008. 18:50
Ja se ispricavam ako je tako zvucalo ili sto nisam citala sve odgovore uza sve obaveze nisam stigla jer ih ima mnogo procitala sam ih na prvih 12-13 stranica i nisu mi se cinili slicniima cak su me malo neki odgovori i zbunili jer sam izracunala da su mi to neplodni dani bili zato sam dala tocne datume i sve
Nisam htjela gnjavit i zvucat histericno sto malo i jesam zbog cijele situacije naravno
Oprostite na smetnji svjesna sam toga da imate puno pitanja ali u ovom trenutku sam bila sklona misliti samo na sebe nadam se da to razumijete i da se necete ljutiti.
|