Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
17.09.2008. 21:40
Jao, jao, pa koliko puta moram ponoviti da nije tako lako ostati trudan, kako većina cura na ovom forumu misli, da mi povjerujete?
|
blue-honey
|
18.09.2008. 20:00
Poštovana...
17.08. bila je zadnja mjesečnica.. 25.08. imala sam spolni odnos sa kondomom koji je nažalost skliznuo. Dan poslije otišla sam gin. i prepisao mi je Logest 2x2...da li je to možda premala doza? jer vidim da vi ovdje kažete da se on uzima 5x5. nakon uzimanja logesta bilo mi je malo mučno,bila sam umorna i 3 dana poslije sam prokrvarila i to je trajalo oko 4 dana... postoji li mogučnost da te tablete nisu dijelovale usprkos svim nuspojavama? menstruaciju još nisam dobila,a inače imam pravilne cikluse 28-30 dana... postoji li uopće mogučnost trudnoće ako je to bio 9. dan ciklusa?
|
|
18.09.2008. 21:45
Mogućnost trudnoće praktično nije ni postojala obzirom na dan ciklusa. Zbog tableta ste dobili ovulacijsko krvarenje, pa moguće da će slijedeća menstruacija doći tek mjesec dana nakon njega.
|
blue-honey
|
19.09.2008. 10:20
Hvala na odgovoru,al ja ne bih rekla da mi je to ovulacijsko krvarenje jer ga imam svaki mj.,ali nakon što sam popila te tablete krvarenje je bilo obilnije,kao menstruacija samo što je kraće trajalo...,a sad osjećam lagano bol u grudima,pojavili su mi se prištići...simptomi koje obično imam prije menstruacije...
Znači mogu računati na nju u slijedećih 7 dana...?
|
|
19.09.2008. 14:40
Tako je.
|
Zvonaaa
|
19.09.2008. 21:35
Slusajte...imam curu i ima 15 god..menstruacija joj je pocela 5. trajalo je do 8. spolni odnos smo imali 15..svrsio sam djelomicno u nju tokom vadenja penisa...iskreno sam u strahoti...posto sam 3puta sve procito sve ove postove opet trazim bas misljenje za ovo...ciklus joj traje oko23-25dana... 5.joj je pocela 8.zavrsila 15spolni odnos sa djelomicnim svrsavanjem...uzela je nakon 50h..3tablete jasmina i nakon 12h jos 2...dali je to ok?? i kolka je sansa da ostane trudna??...i kako bi trebala doc menstruacija otprilike?... molim vas POMOC....preso sam 200km da bi joj odno jasmina jer nije ga mogla dobit bez recepta...jedva sam ga naso i po nekoj preporuci tako ga je uzela... hvala unaprijed.. nisam 2noci spavo..nakon toga..
|
željka85
|
19.09.2008. 23:30
Poštovana
Prije dva mjeseca počela sam koristiti kontracepcijske pilule yasmin, tokom prvog mjeseca korištanja nisam imala nikakvi nus pojava sem blagi osip po licu, u toku drugog mjeseca korištenja pilula dobila sam ponovo osip po licu i neke fleke na preporuku ginekologa prekinula sam sa korištenjem pilula 16 dan ciklusa nakon zadnje 16 pilule prokrvarila sam četvrti dan (krvarenje je bilo obilnije i trajalo je oko 4 do 5 dana ) dva tri dana nakon te menstruacije 7 – 8 dan ciklusa počele su me boljeti grudi sa strane i postale su napeijetije i to me prati kroz čitav ovaj ciklus Moram napomenuti da sam u toku mjeseca bila u dva navrata kod ginekolga radi kontrole ciste na jajniku pri čemu su mi propisane tablete primolut Nor od 15 dana ciklusa, koje sam počela koristiti prije 5 dana ( ali grudi su mi i dalje bolne )
(Odnose sam imala samo jednom od posljednje popijene tableta nakon menstruacije i to 9 ili 10 dan ciklusa sa zaštiom ) Ovulacija mi je trebala biti 14 - 16 dan ciklusa.
Prilikom posjete ginekologa nisam mu spomenula bolove u grudima sve sam misla proći će ( a sljedecu zakazanu kontrolu imam ponovo nakon menstruacije )
Molim Vas dali li bi mi Vi mogli navesti razloge bolni grudi iz gore svega navedenog: Dali bolne grudi mogu biti posljedica ciste na jajniku ili kao posljedica kontracepcijskih pilula Yasmin koje sam koristila ili pak neki drugi razlog
Unaprjed Vam hvala
Lijep pozdrav
|
|
20.09.2008. 08:10
Zvona - nadam se da je ovo što je se desilo dovoljan razlog da se vi i djevojka dogovorite da ona stalno uzima pilule. Sad će vjerojatno sve biti u redu, ali ne mogu vam reći dobiti menstruaciju.
Željka - grudi vas bole zbog naglog prekida uzimanja pilula. Presatat će iza menstruacije.
|
željka85
|
Poštovana
Prije dva mjeeca počela sam koristiti kontracepcijske pilule yasmin, tokom prvog mjeseca korištanja nisam imala nikakvi nus pojava sem blagi osip po licu, u toku drugog mjeseca korištenja pilula dobila sam ponovo osip po licu i neke fleke na preporuku ginekologa prekinula sam sa korištenjem pilula 16 dan ciklusa nakon zadnje 16 pilule prokrvarila sam četvrti dan (krvarenje je bilo obilnije i trajalo je oko 4 do 5 dana ) dva tri dana nakon te menstruacije 7 – 8 dan ciklusa počele su me boljeti grudi sa strane i postale su napeijetije i to me prati kroz čitav ovaj ciklus Moram napomenuti da sam u toku mjeseca bila u dva navrata kod ginekolga radi kontrole ciste na jajniku pri čemu su mi propisane tablete primolut Nor od 15 dana ciklusa, koje sam počela koristiti prije 5 dana ( ali grudi su mi i dalje bolne )
(Odnose sam imala samo jednom od posljednje popijene tableta nakon menstruacije i to 9 ili 10 dan ciklusa sa zaštiom ) Ovulacija mi je trebala biti 14 - 16 dan ciklusa.
Prilikom posjete ginekologa nisam mu spomenula bolove u grudima sve sam misla proći će ( a sljedecu zakazanu kontrolu imam ponovo nakon menstruacije ) Molim Vas dali li bi mi Vi mogli navesti razloge bolni grudi iz gore svega navedenog: Dali bolne grudi mogu biti posljedica ciste na jajniku ili kao posljedica kontracepcijskih pilula Yasmin koje sam koristila ili pak neki drugi razlog
Unaprjed Vam hvala
Lijep pozdrav
|
tina81
|
Poštovana doktorice, sva sreća da sam uspjela naći ovaj forum.
Imam 27.god., već 6 god.koristim a.b., zadnjih godina Triqular. Ovaj mjesec sam mengu dobila 04.09.,međutim nakon toga sam po prvi put u životu zaboravila početi piti novo pakiranje. Konzultirala sam se sa svojim ginekologom koji je predložio mjesec dana pauze (s obzirom da sam mu se javila kada sam već trebala popiti i treću tabletu).
Dakle, 04.09. sam dobila mengu, a prije sat vremena sam imala spolni odnos sa kondomom (očito loše kvalitete) koji je pukao i dio sperme je završio u meni. Inače znam računati plodne i neplodne dane, ali sam trenutno u šoku i ne uspijevam. Ciklus mi traje 29. dana.
Molim da mi odgovorite jesam li u plodnim danima, te trebam li popiti nešto od kontracepcije (a voljela bi da budem sigurna) i točno šta i koliko (može li Triquilar). Zanima me i kada treba početi piti novo pakiranje ukoliko dobijem mengu.
Napominjem da jednom tjedno koristim i vaginaletu Vagifem (25qg estradiola).
Puno Vam hvala i s nestrpljenjem čekam odgovor. Tina
|
|
20.09.2008. 22:10
U prvom mjesecu pauze ne možete računati na plodne dane niti na trajanje ciklusa, tako da bolje da popijete hitnu kontracepciju. Pročitajte topik, tu su doze i ostala objašnjenja.
|
cicoštos
|
21.09.2008. 15:40
postovani!
zanima me da li mogu ostati neplodna ako sam vise puta (oko 8) uzimala tablete za dan poslije? u zadnjih 8 mjeseci oko 5 puta, a ova 3 puta sam uzela jos prije u velikim razmacima. pila sam cilest, 3 puta po 2 tablete svakih 12 sati. i molim vas ako mi mozete napisati, ako nije neplodnost, koje su posljedice toga. hvala!
|
|
21.09.2008. 17:05
Ne mogu niti komentirati, toliku nebrigu za vlastito zdravlje i nepoštivanje same sebe stvarno ne mogu razumjeti. Ako imate sreće neće biti posljedica, ali nemojte to više raditi. Pijte redovnu kontracepciju.
|
minchy
|
21.09.2008. 18:35
moram se nadovezat jer već 2 sata čitaj taj post i ne vjerujem što čitam.
ako se ne možeš brinut o svom tijelu, ne bi se uopće trebala upuštati u seksualne odnose.
znaš li koliko je grozno to što si radila svom tijelu? čitaj malo...informiraj se... (to vrijedi i za ostale slične). dok god imaš zdravlje trebaš ga čuvat. ne znaš što bi mnogi dali da su zdravi...
redovno uzimanje kontracepcijskih tabletica riješava i tebe i tvoje tijelo tako nepotrebnog stresa.
jednog dana ako (NEDAJ BOŽE) dođe do problema moći ćeš jedino lupat glavom u zid zbog neodgovornosti spram same sebe.
|
cicoštos
|
21.09.2008. 18:35
svjesna sam svega, i nisam namjerno to radila nego jednostavno nisam imala srece s kondomima, ili su pucali ili su skliznuli. hvala na odgovoru
|
maruška
|
21.09.2008. 22:50
Postovana,
Danas sam imala odnos s deckom i djelomicno je svrsio u mene, zadnja menstruacija mi je bila od 12.9. – 18.9. i ako je vjerovati racunici, danas bi mi trebao biti zadnji neplodni dan, no imam neredovit ciklus, zna mi kasniti i do 10 dana, pa vas pitam da li se mogu pouzdati u neplodne dane posto mi je ciklus neredovit ili da za svaki slucaj uzmem pilulu za dan poslije? I kolika je vjerojatnost da ostanem trudna?
Unaprijed hvala
|
|
22.09.2008. 10:00
Mislim da se možete pouzdati u neplodne dane. Da bi ostali trudni ovaj mjesec, ciklus bi trebao biti kraći od 26 dana, što vama pretpostavljam nije nikad.
|
maruška
|
22.09.2008. 12:20
Da, tako je, ciklus je uvijek 36,37 dana... no nisam sigurna, da li se onih par kapi koje iscure racunaju kao menstruacija ili je to neki kao ostatak iste? Jer meni nikad ne prestane bas da skroz prestane nego jos uvijek malo gnjavi s tih par kapi po 2,3 dana i tek onda skroz prestane...da li to ima utjecaja na plodne i neplodne dane ili ne, i ako se to ne racuna kao menstruacija, onda vise nisam sigurna u racunicu, pa mi je jucer bio plodni dan i pretpostavljam da bih ipak trebala uzeti pilulu? I jos jedno, mozda glupo pitanje, ali htjela bih izbjeci pilulu, da li taj moj duzi ciklus, ako mi je i bio plodni dan, moze utjecati na to da ipak ne ostanem trudna? oprostite na gnjavazi i hvala
|
|
22.09.2008. 13:20
Nije gnjavaža, ali puno vi toga ne kužite . Nema nikakve veze koliko traje menstruacija, jedino što se računa je kada je ovulacija. Ona je obično 14 dana prije menstruacije, dakle kod vas negdje 21-23 dana ciklusa, i tad su vam plodni dani. 10-ti dan ciklusa ne možete ostati trudni nikako.
|
matea2008
|
22.09.2008. 17:10
16.9.započeo mi je novi ciklus, a 21.9. imala sam odnos i nisam sigurna je li dečko penetrirao u mene...popila sam tri tablete yasmina i ponovno nakon 12h ali sam povratila, i ponovno nakon 12h popila još 3...zanima me kolika je mogućnost trudnoće..unapriejd zahvaljujem
|