Autor
|
Poruka
|
|
11.09.2008. 23:35
Posto je proslo i vise od 55h od odnosa, a odgovora nije bilo, te svog ginekologa nisam uspjela dobiti, popila sam u 21.35, 2 tablete Yasmina.
Tek sad sam uspjela vidjeti Vas odgovor, gdje kazete da je 2x3,
dakle da sad samo nastavim ujutro u 9.35 popiti jos 2 te navecer u 21.35 opet 2?
Tako da ostane 3x2.
Ili kako cu sad?
Nadam se da nije ni ovo velika greska, posto ne vidim da su tako velike sanse za trudnocu jer nije bilo ejakulacije, a iako su plodni dani, ovulacija je prosla.
Jel u redu da popijem tako 3x2, kroz 36 sati (kad sam 2 vec uzela)?
Hvala...
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
12.09.2008. 09:30
Je
|
mala83
|
13.09.2008. 23:25
Poštovana, da li je potrebno uzimati day after pill ako je snošaj bio 4 dan ciklusa (prvi dan menstruacije 9.9., a snošaj je bio 12.9.), a ciklus mi traje 28-29 dana? Unaprijed hvala
|
chanel
|
13.09.2008. 23:25
Lijepi pozdrav!
Moje pitanje glasi: Ciklus mi traje 26, 27, 28, 29, jednom je bio i 31 dan! Zadnje stvari su mi bile 23.08, a odnos je bio 30. u 4 ujutro! Kondom je puknuo i dečko je ejakulirao u mene! Nisam ništa popila pa me zanima kakve su šanse da sam trudna? Da li mogu već napraviti test? Hvala na odgovoru!
|
|
14.09.2008. 11:20
Mala - nije potrebno
Chanel - nikakve. Možete već napraviti test, mora proći 15 dana od odnosa.
|
-artep-
|
14.09.2008. 20:10
poštovani, imam pitanje:
pred 28h imala sam spolni odnos s dečkom i na samom izlasku je sadržaj iscurio po meni (vanjskom dijelu spolovila) iz kondoma (i kasnije nije penetriran unutra nego sam brzo otišla se otuširat kako bih to isprala). mjesečnicu sam trebala dobiti još prekjučer, ali kako mi je ovo prvi mjesec pauze od pilula (yasmin) pretpostavljam da zato kasni (a i inače kad nisam na pilulama imam neredovite mjesečnice koje uglavnom dolaze ranije). zadnju mjesečnicu dobila sam 15.8. što bih značilo da bih sad svaki čas (valjda) trebala dobiti ponovo... i mene sad zanima koje su šanse da ostanem trudna u svojoj situaciji? da li da popijemi pilulu dan kasnije (čula sam da se smije popiti u roku od 72h) i koja bi kombinacija toga bila meni s yasminom? 3 pilule i nakon 12h opet 3 pilule?
unaprijed hvala
|
|
14.09.2008. 21:20
Ma kakve pilule za dan poslije, jednog dana kad stvarno budete htjeli zatrudniti smijat ćete se ovome. Vjerovali ili ne, nije to tako lako. Nema nikakve šanse da ste trudni.
|
netkoica
|
15.09.2008. 10:55
prije 3 sata imala sam spolni odnos. decko nije svrsio u mene. prekinuli smo puno prije nego je svrsio. do sad nisma primjetila da ispusta ista prije nego svrsi, ali me svejdno strah jer ovo smo prvi puta napravili. zadnju menstruaciju imala sam 31.8 a ciklus mi traje 30-35 dana. imam doma paketic tableta yasmin koje sam uzimala prije no prestala sam. da li bih ih trebala uzeti i na koji nacin? koje nuspojave mogu dobiti? unaprijed zahvalna
|
|
15.09.2008. 19:50
Sa prekinutim odnosom šansa da zatrudnite nije prevelika, ali obzirom da vam je upravo ovulacija možda ne bi bilo loše uzeti hitnu kontracepciju. Dozu i nuspojave imate na jedno 100 mjesta na ovom forumu, a pogotovo u ovom topiku.
|
chichi
|
15.09.2008. 19:50
Dobar dan.. zanima me nešto...
naime pročitala sam skoro sve postove na ovom forumu...
koristila sam Yasmin kontracepcijske pilule kao Hitnu kontracepciju u dozi 3+3 ...jučer sam popila zadnje 3.. i danas sam primjetila da su mi grudi jako natekle i da me bole...a menstruaciju trebam dobit tek 28.og.
zanima me dali postoje mogućnosti za trudnoću..iako sam ja Hitnu kontracepciju uzela samo radi sigrnosti, jer nisam bila 100% sigurna..s obzirom da su mi bili plodni dani, a nismo korisitili nikakvu zaštitu.. :S
Unaprijed hvala!
|
|
15.09.2008. 20:45
Popili ste veliku količinu hormona, naravno da možete očekivati nekakve nuspojave. Tako da nemojte to ubuduće raditi "za svaku sigurnost".
|
alisa81
|
15.09.2008. 23:55
Poštovana
Deseti dan ciklusa imala sam spolni odnos sa kondomom pri čemu je kondom sklizno u mene (odma smo ga izvdili i prekinuli sa odnosom), mislim da u njemu nije bilo ništa, pošto je moj partner svršio mnogo kasnje. Sutra dan sam bila kod ginekologa i on me je pregledo UZ i kaze da nema razloga za brigu da na lijevom jajniku vidi jedan foliku koji je mali i da treba da prodje 4 do 5 dana da on naraste i sazri kako bi nastupila ovulacija i da mi nije potrebna hitna kontracepcija. Inače ciklusi su mi na 28,29, dana a na desnom jajniku imam cistu koju redovno pratim i kao terepiju za cistu sam dobila tablete Primolut-Nor 2x1 od 15 dana ciklusa i diana35
za kontacepciju sa prvim danom M.
Prija sam kao kontracepcijske pilula uzimala Yasmin ali sam prekinula sa njima zbog alergije po licu (pojavilo mi se crvenilo i akne).
Poštovana dali postoji mogućnost trudnoće, i interssuje me učinkovitost Primulut-Nor tableta na cistu i nakon koliko dana poslje posljednje popijene tablete mogu očekivati M.
Unaprjed Hvala
|
kresho1111
|
15.09.2008. 23:55
pozdrav! Cura i ja smo imali odnos u subotu ujutro u 3 h, dakle 13.09 u 3 ujutro. 36 h poslije je popila 2 tablete cilest, nakon 12 h jos dvije i nakon 12 jednu tabletu(tako je rekla doktorica opce medicine kod koje smo bili) cura mi ima 17 godina. ciklus joj nije previse redovit, varira od 23 do 33 dana. zadnji je poceo 5.9.(menzes prestao 9.9.) kolike su sanse da zatrudni? Hvala
|
|
16.09.2008. 10:05
Alisa - mislim da je pametnije da vjerujete ginekologu koji vas je pregledao nego meni, tako bih ja . Par dana nakon zadnje tablete Primoluta nastupa menstruacija.
Kresho - nikakve
|
alisa81
|
16.09.2008. 10:05
Poštovana
Deseti dan ciklusa imala sam spolni odnos sa kondomom pri čemu je kondom sklizno u mene (odma smo ga izvdili i prekinuli sa odnosom), mislim da u njemu nije bilo ništa, pošto je moj partner svršio mnogo kasnje. Sutra dan sam bila kod ginekologa i on me je pregledo UZ i kaze da nema razloga za brigu da na lijevom jajniku vidi jedan foliku koji je mali i da treba da prodje 4 do 5 dana da on naraste i sazri kako bi nastupila ovulacija i da mi nije potrebna hitna kontracepcija. Inače ciklusi su mi na 28,29, dana a na desnom jajniku imam cistu koju redovno pratim i kao terepiju za cistu sam dobila tablete Primolut-Nor 2x1 od 15 dana ciklusa i diana35
za kontacepciju sa prvim danom M.
Prija sam kao kontracepcijske pilula uzimala Yasmin ali sam prekinula sa njima zbog alergije po licu (pojavilo mi se crvenilo i akne).
Poštovana dali postoji mogućnost trudnoće, i interssuje me učinkovitost Primulut-Nor tableta na cistu i nakon koliko dana poslje posljednje popijene tablete mogu očekivati M.
Unaprjed hvala
|
kathryn33
|
16.09.2008. 12:35
panika
Postovanje
prije mjesec dana sam pila pilulu(e) za dan poslje,cilest, 1×12 4 dana.., dosla mi je menstruacija 31.8, pocela sam odmah ponovno piti kontracepciju ( cilest ) jer sam bila na pauzi, ali prekinula sam pauzu i pocela ponovno pit cilest, i imala sam krvarenje dosta dugo, navodno predoziranje hormonima....jos sam jednu tabletu zaboravila popit....i danas imala prekinuti snosaj....panicar po prirodi....koje su sanse da nece sve bit ok, i dal da mozda ponovim dan poslje pilule ili da uzimam bez pauze, ili da se samo nadam najboljem???
Zaboravljena tableta je negdje u sredini 2. tjedna....
unaprijed hvala
|
|
16.09.2008. 12:50
Pijte dalje normalno, i nadajte se najboljem. Ne eksperimentirajte više, ubit ćete se s tim.
|
kathryn33
|
16.09.2008. 23:45
Mislim da sam mozda malo predramaticno opisala situaciju....ja sam naime godinu dana bila na pauzi jer nisam bila spolno aktivna, a sveukupno sam u zadnjih mjesec dana popila 23 tablete, 8 za "dan poslije" i ostalo u funkciji obicne kontracepcije, nije sad da sam ih 100 popila kako je mozda zvucalo, jer mene stavrno plasi pomisao da sam mozda trudna, pa ako nije tako strasno ja bi mozda radje opet probala s dan poslije, posto su mi sanse trudnoce velike cim niste rekli suprotno, nego samo da se nadam najboljem.....inace sam spolno aktivna 5 godina i ovakve gluposti mi se nikada nisu dogadjale, samo mi se malo nesrece zaredalo....imam 22 godine.
-ako bi i probala s "danom poslije", bi li svejedno trebala dovrsiti tablete ovog ciklusa?
|
|
17.09.2008. 08:15
Ne možete piti pilule za dan poslije uz redovnu kontracepciju, uopće ne znam odakle vam ta ideja.
|
jednamalasmeda
|
17.09.2008. 21:20
Postovana doktorice, molim Vas za jednu informaciju.
Decko i ja imali smo nezasticeni spolni odnos 9. dan ciklusa. Decko je svrsio vani, ali citajuci ovaj forum sama sam sebi stavila bubu u uho. :/ Zadnja menstruacija mi je dosla nakon 29 dana, ona prije nakon 25 (preko ljeta mi se uvijek malo poremeti ciklus), a ona prije nakon 31.
Sad svaki dan cekam da dobim mengu. Sutra bi trebao biti 28. dan.. Zadinjih par dana imam tupu bol u donjem dijelu trbuha, i napuhnute grudi i trbuh.
Trebam li se brinuti?
Puno hvala!
|