Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

vrijebica

05.09.2008. 08:20

Lijep pozdrav,dakle situacija je sljedeća...Imala sam zaštićen odnos (kondom),dečko nije ejakulirao u mene,ali se je u kondomu nalazilo nešto nalik na spermu,nisam sigurna dali je sta izašlo,a nije ni on,pa pretpostavlja da je to bila sjemena tekucina.
nismo sigurni da li je uopće ta tekucina stigla do maternice jer vrh kondoma nije puknuo tekucina je u njemu uredno ostala , vec je decko prilikom skidanja primjetio da je malo iscurilo njemu na tijelo i pronasli smo rupicu na samom pocetku kondoma (uz korijen penisa).
Ja sam zadnju menstruaciju imala 11.07. ,tako da sam ovih dana trebala dobiti stvari jer su mi ciklusi od 45-60 dana(policisticni jajnici),a 7.07. sam popila zadnju pililu(Diane)-kura od 6 mjeseci. tako da mi stvari nakon te zadnje tablete obično dodju nakon 60 dana.

Doma sam imala cilest koji sam jednom popila kako kontracepciju za dan poslje,i posto nisam bila u mogucnosti otici na hitnu,popila sam 23 sata nakon odnosa 3 tablete i isto namjeravan uciniti za 12 sati.Dali je to ispravno?
Popila sam prvo 2 skupa pa nakon sat i pol dodala jos jednu,da bude tri jer sam tako procitala na forumima da se uzima za cilest?
Jesam li dobro postupila?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.09.2008. 16:40

Vama nitko nije rekao da vam je šansa za trudnoću zbog policističnih jajnika smanjena happy? A sad, nije bilo nikakve šanse da od ovog što ste opisali ostanete trudni, i da imate najredovitije menstruacije. Dakle, zaboravite hitnu kontracepciju.

Mama Leone

07.09.2008. 00:05

12.8. mi je bilo prvi dan zadnje menstruacije i danas nam je pukla zaštita. Nikad nisam pila pilule i još dojim.Dali bi mogla uzet od sestre 3+3 pilule Jasmin bez ikakvih odobrenja liječnika? Jel mi velik rizik od trudnoće ako mi je danas 26.dan ciklusa od 28-30.

07.09.2008. 12:45

Nije vam nikakav rizik trudnoće ako trebate dobiti menstruaciju za 2 dana. Nemojte ništa piti jer nije potrebno, a ionako i ne smijete zbog dojenja, djetetu se ne bi svidjela tolika količina hormona.

zorro

07.09.2008. 12:45

Poštovana,

gotovo 2 godine pila sam Yasmin, a ovaj sam mjesec odlučila prestati uzimati ga. Zadnja mije menstruacija bila 30.8.,a dečko i ja smo imali coitus interruptus 5.9. Kolika je vjerojatnost trudnoće?

07.09.2008. 13:25

To ovisi kad ste popili zadnju tabletu. Ako je prošlo manje od 8 dana od zadnje tablete, mogućnost trudnoće je mala. Ako je prošlo više, nešto veća - iako, obzirom na prekinuti odnos, ne prevelika.

mala ana

08.09.2008. 08:20

Postovanje...nisam znala tocno di da Vas pitam al evo tu cu...
Ja i decko smo jucer imali nezasticen spolni odnos...tijekom seksa njemu je doslo da ejakulira ali se maknuo od mene i na kraju nije...kad je pogledao njegov spolni organ je bio spusten i vise nije mogao ....kaze da se boji da je svrsio u mene..ali ja ga ne razumijem..jer kaze da se maknuo kad mu je doslo a i nije osjetio orgazam...dali sam ja onda u pravu da nemamo razloga za brigU?

Unaprijed Hvala

08.09.2008. 11:10

E to ne bih znala, mislim da je on tu najkompetentniji znati da li je svršio ili ne.

mala ana

08.09.2008. 20:35

a znam...to sam mu i ja rekla...on kaze da nije osjetio orgazam ni nista...jeli moguca reakcija da se spustio zbog tog sto je naglo prekinuo to radit? i da zaboravila sam napomenut da smo prije tog spolnog odnosa imali jos jedan pa mozda jos nije bio u stanju opet....

08.09.2008. 21:20

Mislim da još niste shvatili da ovo nije mjesto niti sam ja stručna odgovarati na takva pitanja. Ovo je forum o kontracepciji a ne muškim spolnim mogućnostima.

10.09.2008. 07:20

postovana doktorice,
prije nesto vise od 4 sata, meni i decku je puknuo kondom, medjutim nije svrsio unutra nego vani..zadnju menstruaciju sam imala 15.8. a ciklusi su mi dosta neredoviti, tako da su zadnje dvije menstruacije dosle 38-mi i 36-ti dan, s tim da sam u 6.mj prekinula uzimati oralnu kontracepciju. brine me da li mogu ostati trudna usprkos tome sto je svrsio vani (ako se zaletilo nesto u onoj tekucini)? i da li je potrebno da idem ginekologu da mi prepise hitnu kontracepciju..unaprijed hvala

10.09.2008. 10:45

S djevojkama koje imaju neredovite menstruacije uvijek je teže odlučivati. Zdrav razum mi kaže da vam ne treba ništa, ali mi vi sami stavljate bubu u uho, s tim da mu je nešto pobjeglo, a ja nikako ne mogu znati kad vam je ovulacija. Ovaj put odlučite sami, nakon razgovora s dečkom, da li mu je pobjeglo ili nije. I mislim da je za vas vrlo loša ideja prekidati oralnu kontracepciju.

10.09.2008. 16:50

Postovana doktorice, dosad sam imala 3 slicna slucaja u vezi uzimanja hitne kontracepcije.

Prvi slucaj je bio u 10.mj 2006. godine, dakle prije gotovo 2 godine.
Imala sam nezasticeni odnos, iako partner nije svrsio u mene, bili su mi plodni dani, tocnije sama ovulacija i otisla sam ginekologu na hitan pregled kroz 2 dana.
On mi je propisao 3x-2 (ili 2x3, ne sjecam se tocno) kroz 12h, pilule Yasmina.
Da napomenem, nikad nisam redovito koristila oralnu kontracepciju iako sada planiram.

Slijedeci je slucaj bio u 5.mjesecu ove godine, kada je bilo identicno, bez ikakve zastite, no bez svrsavanja unutra i ejakulacije.
Nakon kojih 48h od odnosa sam i tada takodjer popila 3x2 kroz 12h pilule Yasmina.
I opet je bilo sve u redu. Prva 2 ciklusa neredovita, no tako sam i ocekivala.

E sad, neodgovorno i zaista glupo - ista stvar mi se dogodila i treci put. I zadnji, duboko se nadam happy

Prije otprilike 24h sam imala nezasticeni spolni odnos, takodjer bez svrsavanja unutra, no ipak,
kako mi je poslijednja mjesecnica (tj ciklus poceo) 24.8., 17 mi je dan ciklusa bio jucer, na dan odnosa.
Iako ne sama ovulacija, (ciklusi su mi u prosjeku 28 dana, znalo se dogoditi i 26 ali i 30, no vrlo rijetko), ali plodni dani su mi jos uvijek, ali eto kao pri kraju.

Sto da radim? Ginekologu ne mogu do slijedeceg tjedna (kada mislim krenuti s redovitom kontracepcijom), osim ako mislite da su zaista velike sanse da dodje do oplodnje.

No, kljucno pitanje na koje nisam ovdje naisla - jeli zdravo tako nakon 4 mjeseca opet ponoviti hitnu kontracepciju?

Imam li uopce razloga za brigu?

Vjerujem da zapravo nije nista jer su dani na izmaku a ejakulacije nije bilo, no zivci ce me pojest zivu do 21.09., slijedece ocekivane mjesecnice.

Hvala Vam unaprijed,
mnogo pozdrava!

11.09.2008. 01:35

Sve znate i sve ste sami rekli. Da je zdravo nije, ali nitko vam ne može garantirati da će vas sreća pomaziti. Krenite redovno piti pilule idući mjesec.

pa ovako, on kaze da nije nista pobjeglo, a mene ipak brine ona tekucina u kojoj moze biti nesto spermija, ali opet kondom ima spermicidnu mast pa valjda nisu prezivjeli. iskreno, meni takodjer zdrav razum kaze da nije nista, ali htjela sam strucno misljenje, jer ne bi htjela bespotrebno izlagati organizam stresu hitne kontracepcije. oralnu kontracepciju prekinula sam na savjet ginekologa jer sam imala povisenu koagulaciju pa je rekao da je pametnije da prestanem. svakako, hvala na savjetu!

postovani.... u nedjelju 7.9 imala sam odnos i puko nam kondom.zadnju menstruaciju sam dobila 28.8..iako bas i nismo sigurni jel sta uslo u mene ipak sam u ponedjeljak otisla u ljekarnu gdje su mi preporucili trinovum tablete.dobila sam upute da ih pijem po 2 svakih 12 sat i . u medjuvremenu sam pronasla ovaj forum i shvatila da po vasim uputama treba popit 3 i nakon 12 sati opet 3. iako sam mal kasno pronasla taj forum i vec popila po uputi ljekarnika, znaci dvije tablete, ja sam to zanemarila i nakon 12 sati popila 3 i opet 3.tako da sam sve ukupno popila 8 tableta,,,zanima me dali sam ispravno postupila? i ima li ikakve sanse da ipak ostanem trudna? unaprijed hvala

11.09.2008. 08:35

Ima šanse, jer sigurnost hitne kontracepcije nije 100% nego 96%, ali dobro ste napravili.

11.09.2008. 08:35

Hvala Vam puno na odgovoru, dakle,
nije toliko opasno nakon 4 mjeseca ponovno uzeti hitnu kontracepciju?

Da uzmem 3 x po dvije svakih 12 sati?
Ili 2 x po tri, takodjer svakih 12 sati?

Znam da ju nije zdravo nakon 4 mjeseca ponoviti, ipak je to znatna kolicina hormona, no moze li doci do kakvih komplikacija?

Hvala, pozdrav!

Braco

11.09.2008. 19:30

Postovana doktorice,
Zabrinut sam jer 10.9. u 01.00 ujutro sam imao odnos sa curom gdje je pukao kondom i ja svrsio u nju. Uzela je nakon 7sata u 8h 3tablete cilest i nakon 12sata opet 3 kao preporuceno. Prije toga nikad nije uzimala takve tablete. Menstruacija joj je bila pocela 26.8. i uvijek je redovan ciklus 28dana. Znamo da smo knap sa plodnim danima - Valjda je gore par dana prije, nego knap poslje, da se tako nesto desi..?! Isto joj nije muka kao sto su druge cure opisivale nakon sto su uzele takve tablete, jel to pokazuje dali one djeluju ili ne? I jeli vjerovatnost da ne zatrudni veca stim da je tablete uzela "vec" 7sata nakon odnosa? Hvala vam unaprijed na odgovoru!

11.09.2008. 21:10

Mala Plava - uzmite 2x3. I naravno da postoji mogućnost komplikacija, ali to vam neću objašnjavati na forumu, jer nije velika.
Braco - mislim da je vašoj curi već prošla ovulacija i da ni nije bilo šanse za trudnoću. Inače, u vrijeme ovulacije sigurnost hitne kontracepcije je 96%.