Autor
|
Poruka
|
xxx1986xxx
|
17.06.2008. 22:00
Puno vam hvala
|
slatka_djavolica
|
18.06.2008. 00:25
Poštovana doktorice,
Posljednja menstruacija mi je bila 26.5.Imala sam nezaštićen polni odnos 16.6. i momak je svršio u mene. Iako mi nisu plodni dani, ja sam tog dana nakon 6 sati popila tabletu vikela i rekli su mi da ću da dobijem menstruaciju odmah nakon 3 sata i da će to značiti da je sve uredu.. Međutim ja nisam dobila još uvijek.(17.06.) . Ionako bi moja redovna menstruacija trebala da bude 22.6. da li bi trebalo da se brinem zato što nisam još dobila ili da čekam onu redovnu menstruaciju.. i ako nije problem samo da mi objasnite kako će vikela uticati na moj menstrualni ciklus.
Unaprijed hvala
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
18.06.2008. 09:35
Ne trebate brinuti, ionako niste bili u opasnosti. A unaprijed se ne može znati kako će hitna kontracepcija djelovati na vaš ciklus.
|
slatka_djavolica
|
18.06.2008. 10:20
Znači ne mogu ostati trudna i da trebam samo čekati redovnu menstruaciju hvala Vam puno puno
|
malenaa
|
18.06.2008. 15:10
I da zaboravila sam ciklus mi traje 28-30 dana.Hvala!
|
malenaa
|
18.06.2008. 15:10
E ovako draga doktorice, posljednju menstruaciju imala sam 2.6., a 17.6. znaci jucer imala sam rizican
spolni odnos.Partner je prekinuo snosaj, ali s obzirom da su mi plodni dani bar po mom racunanju strah me
je u svakom slucaju i uzela bi tablete da dan poslije. Zanimalo bi me u kojoj kolicini i koje i trebam li prvo otici u ginekologa, jer trenutno ne bi bila u mogucnosti. Cula sam da su najbolje cilest tablete, jer nemaju toliko nuspojava i imaju najmanju kolicinu hormona,i zanima li me mogu li ih kupiti bez recepta ? zahvaljujem se.
|
|
18.06.2008. 20:25
Nisam sigurna da će vam u apoteci tablete dati bez recepta, a za to vam treba ginekolog. Inače, Cilest 3+3 s razmakom od 12 sati.
|
malenaa
|
18.06.2008. 21:50
izvinjavam se na ponovnom pitanju ali da li postoji velika mogucnost
da je doslo do oplodnja, pa da je bas potrebno uzimanje tableta ?
|
|
19.06.2008. 09:35
Obzirom da nije došlo do ejakulacije, mogućnost trudnoće je minimalna.
|
jossi988
|
19.06.2008. 15:55
Poštovana doktorice zanima me da li moram raditi krvne pretrage da bi počela koristiti cilest tablete. koliko sam shvatila one se počinju koristiti prvog dana mjesečnice. je sam nedavno ih kupila zbog dana poslije, i zanima me dali su bolje one ili jasmin. nemam nekih bolesti, samo nizak tlak i malokrvna .... unaprijed zahvaljujem
|
|
19.06.2008. 21:30
Ne morate raditi nikakve pretrage. Anemija će vam se poboljšati uz sve vrste tableta.
|
malenaa
|
19.06.2008. 21:30
Draga doktorice nisam bila u mogucnosti da dodjem do ginekologa, ali kupila sam tablete cilest i upravo sam popila 3 tablete i trebala bi jos 3 za 12 sati. Postoji li mogucnost nekih nepravilnosti i je li previse opasno sto sam to ucinila na svoju ruku, ali vidjela sam na nekoj stranici prije da ste odgovorili nekoj djevojki da moze tako popit, samo su u pitanju bile tablete diane. hvala unaprijed, ocekujem sto hitnije odgovor.
|
tegan
|
24.06.2008. 19:35
Dobar dan! Imala sam nezaštićen spolni odnos 22.6, odnosno kondom je pukao...Zadnja menstruacija mi je bila 30.5., ali inače imam neredovit ciklus. Danas sam popila dvije tricular tablete one tamnožute po preporuci ginekologa i trebam za 12 sati popiti još dvje. Čitam na forumu da su se pile po tri tablete. Hoćete li to sprječiti neželjenu trudnoću i jesam li trebala popiti tri tablete?
|
|
24.06.2008. 22:05
Malenaa - ma niste ni trebali ništa piti, ali dobro ste učinili.
Tegan - potrebna doza je 3+3. Vi sad popijte po dvije 3 puta, sa razmakom od 8 sati, to bi moglo biti približno isto.
|
Siloh:
|
25.06.2008. 16:00
Postovana !
Prije nekoliko dana, za vrijeme odnosa pukao nam je prezervativ. To smo shvatili tek kad je odnos zavrsio, dakle decko je ejakulirao u mene. To se dogodilo 18.6. u 9:00. Po mojoj procijeni taj dan mi je bio 17. dan ciklusa. Zadnja menstruacija je pocela 2.6. Inace ciklus mi je pravilan uglavnom svakih 28 ili 29 dana.
Isti dan sam otisla kod ginekologa i dobila recept za Cilest. 3 tablete sam popila u 14:00 ( isti dan ), a 3 tablete za 12 sati ( u 2 u jutro iduci dan ). Moram naglasiti da sam procitala sve sto ste do sad napisali na tu temu, ali svejedno bih Vas zamolila da mi odgovorite na upit, da li je moguce da sam ostala trudna. Takoder me zanima kada najranije mogu napraviti test na trudnocu, a da se rezultati vide ( od tog dogadaj je proslo nekih tjedan dana ). Da li je jos uvijek prerano ili se vec sada moze viditi da li sam trudna?
Puno hvala i srdacan pozdrav
|
|
25.06.2008. 18:30
Ipak niste sve pročitali, i ovo piše na puno mjesta . Da, moguće je da ste ostali trudni, sigurnost hitne kontracepcije je 96%, a test možete napraviti najranije 2 tjedna iza odnosa.
|
mala smotana
|
25.06.2008. 23:45
Draga doktorice, posljednju sam menstruaciju dobila 29.05., u međuvremenu sam bila kod ginekologa i dobila kontracepcijeske pilule Yasmin koje bih trebala početi piti prvim danom menstruacije. Menstruacije su mi neredovite između 25 i 35 dana...Ovaj ponedjeljak 23.06. ujutro sam imala jako malo krvarenje...mislila sam da je to menstruacija i započela s tabletama (a ne znam od čega drugog bi moglo biti)...kasnije tijekom dana se ništa nije pojavljivalo a navečer sam imala odnos s dečkom..nije svršio u mene ali je odnos bio nezaštićen...sutradan ujutro sam opet imala jako malo krvarenje skoro nikakvo. Nastavila sam piti tablete jer sam mislila da je tako slabo možda zbog tableta...no danas više nema baš nikakvog krvarenja. I danas sam popila tabletu u uobičajeno vrijeme..sad ne znam da li da nastavim piti tablete normalno ili da popijem više tableta u komadu (preventivno jer tek sutra navče će biti 72 sata od odnosa). Nikada nisam imala oskudnu menstruaciju pa me to zbunjuje, a posebno jer je trajalo 2 dana i to jaaaaako malo i samo ujutro. Uglavnom ne znam da li trebam nastaviti ili trebam piti preventivne ili nešto treće?
Hvala puno!
|
|
26.06.2008. 09:30
Naravno, tako je slabo zbog tableta. Samo dalje pijte normalno, redovno, sve je u redu.
|
stop
|
26.06.2008. 20:30
Poštovana doktorice!
Jučer navečer sam imala spolni odnos s dečkom uz kondom, on je svršio no spolni odnos smo nastavili još koju minutu. Kada je "izašao" osjetio je da mu je kondom spao.. Budući da je bilo mračno, nismo ga mogli naći i blesavo smo zaključili da ćemo doć ujutro i potražit ga da budemo uvjereni da je sve u redu. Prošla je cijela noć i ja sam ujutro dobila savjet da provjerim je li kondom ostao u meni.. I da, ostao je.. Izvadila sam ga nakon što je cijelu noć bio u meni (jer ga nisam osjetila) i unutar njega je ostalo sperme..
strah me trudnoće i popila bih tablete za dan poslije..
Moj ginekolog je rekao da su šanse male, al da svejedno pijem tablete cilest 1 ujutro i jednu navečer 3 dana.. Tablete još nisam popila, prvu ću danas navečer, al me zanima koja je optimalna doza budući da sam na ovom forumu vidjela 3 svakih dvanaest sati.. jel onda jedna ili tri!?
Zadnja menstruacija mi je bila od 11 - 17. 6.
Inače, sad se spremam za prijemni, a i često imam migrene par dana prije mjesečnice, pa jel postoji šansa da mi tablete izazovu slične nuspojave, baš sad kad ne bi smjele jer moram danonoćno učit..
Hvala unaprijed!
|
|
26.06.2008. 22:55
E pa sad, odlučite se da li želite hitnu kontracepciju ili vas je strah nuspojava . Inače mislim da trebate popiti tablete, opasnost nije tako mala, doza 3+3 na 12 sati.
|