Autor
|
Poruka
|
tomi5891
|
05.06.2008. 15:55
sad sam se malo zbunio! uglavnom. hitna kontrac.(5+5 logest) je uzeta sredinom cuklusa za vrijeme plodnih dana! Da li to sad znaci da s pocetkom normalne kontracepcije treba sacekati do pocetka menstruacije ili se može poceti odma s uzimanjem dan nakon hitne kontracepcije?? i da li smo u tom slucaju zasticeni od trudnoce?
|
Samsung007
|
05.06.2008. 17:40
Par postova iznad sam naveo svoju situaciju. Dakle,par dana prije nego je djevojka trebala dobiti je pukao kondom. Popila je 4 cilesta odmah(u biti iduće podne,nakon 12h)..te još 4 cilesta poslije 12h (24h poslije odnosa)..s tim da je povratila nakon 3 i pol sata od druge doze. I jos 2 puta jedan cilest nakon 24h..Dakle,10 cilesta u 3 dana. E sad me zanima,pošto evo sutra će biti 6.dan da joj kasni,imam li razloga za brigu ili je sve ok budući da kasniti može zbog Cilesta???
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
05.06.2008. 21:20
Tomi - morate pričekati menstruaciju za redovnu kontracepciju, i onda ste zaštićeni od prvog dana. Sad nema smisla počinjati.
Samsung - ja sam vama odgovorila na vaš prvi post, niste vidjeli? Mislim da kasni zbog čudne doze kontraceptiva u nevrijeme, ali da budete sigurni napravite test.
|
jossi988
|
06.06.2008. 09:45
poštovana doktorice. postoji velika mogućnost da je sinoć došlo do ejakuacije u vaginu za vrijeme spolnog odnosa. prvi dan zadnje menstrucije mi je bio 1.6. krvarene mi traje oko 5-6 dana a mjesečni ciklus 27-29 dana. i sinoć sam imala ne toliko jaki smeđi iscjedak, a to uvijek imam u zadnjim danima krvarenja. mogu li ostati trudma? sto mi preporucujete? HELP!!!!!!!!!!!
|
Kiedis
|
06.06.2008. 10:55
Poštovana,
Dečko i ja smo u nedjelju 01.06. imali odnos pri čemu nam je pukao kondom, 17 dan ciklusa. Zadnja menstruacija je bila 23.05.2008. Odmah u ponedjeljak ujutro sam otišla svom ginekologu koji me je prepisao Cileste, dvije odmah i dvije nakon 12 sati. S obzirom da je ovo prvi puta da koristim pilulu iza, kada mogu očekivati menstruaciju? Koliko sam svatila svoju doktoricu par dana nakon uzimanja ali još uvijek ništa.
Hvala unaprijed
Lp
|
|
06.06.2008. 13:55
Jossi - jučer vam je bio peti dan ciklusa. Ne trebate raditi ništa.
Kiedis - krivo ste shvatili, menstruaciju trebate očekivati kad i inače, plus minus par dana.
|
zbunjena909
|
07.06.2008. 09:30
dobar dan.dečko i ja imali smo spolni odnos u srijedu,4.6. i kondom je puknuo.on nije svršio.mene je jako strah.nisam uzela pilulu za dan poslije jer uzimam dobroston tablete zbog toga sto imam policistične jajnike i ne znam dali smijem uzimati oboje istovremeno. znaci odnos smo imali u srijedu,a ja sam u petak počela uzimati dabroston kojeg moram piti od 16. do 26. dana ciklusa. jel postoji vjerojatnost da sam trudna? molim vas pomozite mi..
|
|
07.06.2008. 20:20
Obzirom da dečko nije svršio nema opasnosti.
|
curly
|
07.06.2008. 20:20
dobar dan, sa deckom sam imala odnos 6.6 u doba ovulacije no kondom nam je pukao i on je ejakulirao u mene. inace koristim evra flastere i tad sam bila zasticena no zanima me imam li biti razloga zabrinuta jer vec mjesec dana pijem antibiotike za tbc rimactan, pyrizinamid, etambutol i eutizon b od kojih neki sadrze sastojke koji, kako pise na uputama od evre, mogu umanjiti djelovanje flastera. inace, ginekolog mi je rekao da je vjerojatnost trudnoce vrlo mala i dao recept za tablete cilest i rekao da popijem 2, jednu danas a jednu za 12 h. od odnosa je proslo skoro 24 h. trebam li popiti cilest za svaki slucaj ili je to ipak nepotrebno i koliko zapravo gore navedeni antibiotici utjecu na djelovanje evre? hvala
|
|
07.06.2008. 23:05
http://www.cybermed.hr/index.php/...ontracepcija/yasmin_i_drugi_lijekovi
Tu ćete vidjeti da rifampicin smanjuje djelotvornost oralne hormonske kontracepcije, pa prema tome ni hitna kontracepcija neće pomoći. Morate biti vrlo pažljivi dok god uzimate te lijekove.
|
lary_2
|
08.06.2008. 14:25
poštovani..
redovito pijem kontracepcijske pilule yasmin.menstruaciju sam imala od 31.05.-03.06. nakon čega sam počela sa novom kutijom yasmina.. u petak 06.06. sam zaboravila uzeti tabletu (inače ih pijem svaku večer u 21h) pa sam u subotu uzela jednu oko 16 , i normalno navečer u 21.. problem je što sam imala odnos u petak navečer/subota ujutro (spavala sam kod dečka) ..znam da je ovulacija još daleko ali želim za svaki slučaj pitati stručnjaka odnosno Vas..dali bi trebala otići u ljekarnu kupiti pilulu za dan poslije..još je veći problem što je danas nedjelja,pa mi ginekolog neradi. pomozite..unaprijed HVALA
|
|
08.06.2008. 15:30
Ne, ne možete piti pilulu za dan poslije uz redovnu kontracepciju. Mogućnost trudnoće je samo teoretska. A ovulacija može nastupiti samo zbog propuštene tablete, inače se kod uzimanja kontracepcije ne događa. Koristite kondom 10 dana.
|
dijamantica
|
08.06.2008. 15:30
Postovana Gospodjo! Nakon pilule poslje koju sam uzela nakon spolnog odnosa u roku od 48 sati, desilo mi se sljedece i zeljela bih da znam da li ima to ikakve veze stim sto sam uzela tu pilulu poslje.
Pilulu uzela u Utorak , a u Subotu sam dobila iznimno krvarenje,kao da imam menstruaciju ali nerazumijem kako je to moguce kada sam imala menstruaciju prije 8 dana. Dal ima to veze sa pilulom poslje molim vas odgovorite mi jako sam zabrinuta?!? Menstruacija mi tek treba da bude 28.06.
|
|
08.06.2008. 19:05
Da, to je posljedica pilule - svaka žena reagira drugačije.
|
Durex
|
11.06.2008. 13:05
Postovanje.
Prosli mjesec pukao nam je kondom tijekom spolnog odnosa, za vrijeme curinih plodnih dana. po Vasoj preporuci uzela je 3 puta po 3 Cilest tablete i mjesecnica je dosla tocno na vrijeme, 10.05. i trajala je 7 dana. poslije toga nije bilo nikakvih rizicnih situacija, tj kondom nije pucao. Sada je po mom proracunu trebala dobiti mjesecnicu 07.06. ali ona ju jos nije dobila, tj kasni 4 dana... Zabrinuti smo, da li je to posljedica tableta od proslog mjeseca ili da kupimo test za trudnocu??
Puno hvala unaprijed!
|
|
11.06.2008. 18:25
Nije posljedica tableta. Stvarno, zašto ne koristite pilule kad se bojite trudnoće, znate da kondom nije siguran ni kad se savršeno upotrebljava? Napravite test, naravno.
|
Durex
|
11.06.2008. 20:30
ma znao sam to za kondom, al cura nije htjela piti tablete jer se bojala nuspojava. sad ce ih sigurno upotrebljavat ako sve prođe ok...
hvala Vam
|
jossi988
|
12.06.2008. 09:35
koliko u prosjeku traju ova ovulacijska krvarenja? hvala unaprijed
|
|
12.06.2008. 11:50
Dva do pet dana
|
Mplanck
|
12.06.2008. 11:50
Postovana doktorice,
vec ste u nekoliko navrata napisali da hitna kontracepcija ne ide s obicnom oralnom. Ja sam bila onaj slucaj prelaska s yasmina na yasminelle pa nisam koristila dodatnu zastitu. (menstruacija 18.5., prva tableta yasminelle 24.5., inace su mi ciklusi trajali 25, 26 dana) Spolni odnos smo imali 25 i 26.5., a lijecniku smo otisli 27.5., pa nam je on (kad smo objasnili situaciju) ponudio hitnu kontracepciju, ali rekao i da nastavim piti yasminelle normalno (to mi sad bas nije jasno zasto), ali da koristimo dodatnu zastitu.
8.6. sam osjetila prilicno snazne grceve dolje, ali krvarenja nije bilo, od onda imam lagane grceve stalno. Mogu li te grceve pripisati hitnoj kontracepciji? Inace, ostala mi je jos jedna tableta (znaci, za sutra), pa me zanima, nakon svega ovoga da li bi trebala praviti stanku od 7 dana ili odmah nastaviti s yasminelle (s prvim danom menstruacije)? (dakako, ukoliko nisam trudna)
Jos Vam jednom puno zahvaljujem sto odgovatate na nasa pitanja i puno znacite, pogotovo meni koja sam sad prilicno nakon svega zbunjena, a trenutno ne mogu do svoga ginekologa, jer nisam u drzavi.
|