Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

mar_pop

08.05.2008. 08:30

Poštovana,

29.4.sam popila 3X3 Yasmin tablete kao što ste mi potvrdili da bi valjalo učiniti...prije dva dana bolio me trbuh i sve je sličilo tome da ću dobiti mengu, ali samo imam već 2 dana onaj smeđi iscjedak koji obično bude prije svake menstruacije. Što to znači?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

08.05.2008. 15:45

Ako ste popili 3x3 popili ste malo previše happy. Ako ste popili 2x3 vjerojatno će menstruacija uraniti jer je hitna kontracepcija bila prije ovulacije.

khalli_1810

08.05.2008. 15:50

Postovana Doktorice.Najprije da vam iznesem situaciju:Prosli mjesec sam bila primorana popiti 2x3 tablete cilest svakih 12 sati,naime pukao nam je kondom tijekom plodnih dana,ok tablete sam popila i menstruacija je stigla(malo ranije al je stigla).Da ne duljim....na moju veliku zalost to se ponovilo i ovaj mjesec(puknuo je kondom),naime odnos je bio prekinut prije ejakulacije ali ipak je nekakva ljeplijva tekucina na meni bila(sad znam da to nuzno nije trebala biti sperma),i potkovana stahom jer su mi opet bili plodni dani ja sam ipak popila dozu cilesta(2x 3 tablete svakih 12 sati) kako bih bila sigurna.
Muci me slijedece,danas mi je trebala doci menstruacija no nje nema.Mozda panicarim prerano jerbo jos zapravo ni ne kasni,ali da mi umirite savjest molim Vas recite mi je li moguce da sam si "pobrkala ciklus" pijuci hormone 2 ciklusa za redom? jesam li napravila veliku glupost ili se smijem ipak nadati menstruaciji narednih dana?Znam,da sam vjerojatno pogrijesila pijuci tablete 2 ciklusa za redom,ali vjerujte mi da nisam morala ,ne bih.
Unaprijed puno hvala na odgovoru

08.05.2008. 20:30

A da vi počnete uzimati redovnu kontracepciju happy?
Vjerojatnost da će menstruacija doći je, kako već vjerojatno znate, 96%. Ako kad prođe 15 dana od odnosa je još ne bude, napravite test.

khalli_1810

08.05.2008. 22:45

Tu ste u pravu,i budem,i to jos ovih dana happy))ps.dobila sam nekakav smedi iscjedak pomijesan sa krvlju,mogu li to racunati pod menstruaciju???

08.05.2008. 23:45

Drago mi je happy. Da, računajte.

worried!!!

09.05.2008. 13:05

zadnja menstruacija mi je bila 09.04., imala sam spolni odnos 01.05. bez kondoma, ali dečko nije svršio u mene, inače mi je ciklus 28-30 dana, racionalno gledajući nisu bili plodni dani, no-kolika je mogućnost da se tako zatrudni jer mi kasni 2 dana,odnosno-do danas nije stigla... može li to biti povezano s tim što sam prije mjesec ipo uzimala dan poslije-triquilar i to nevjerojatnu dozu od 7+7 svako 12 sati koju mi je propisao ginekolog na hitnoj. no od tad sam već jednom dobila nakon 29 dana. znam-ubuduće koristim kontracepcijske... vi ste osoba sa neizmjernim strpljenjem, hvala vam na svemu...

09.05.2008. 16:05

Definitivno nisu trebali biti plodni dani. Vjerojatno vam kasni jer se bojite da ste trudni happy. Napravite test pa će vam biti lakše čekati.

paničar

10.05.2008. 18:10

pila sam diane35 3 godine,prije mjesec dana sam napravila pauzu i dobila menstruaciju 30-tog dana,koja je započela 2.5.Jučer,znači 8.-og dana ciklusa došlo je do igre bez zaštite,samo trljanje penisa po vagini,nije bilo penetracije ni ejakulacije.bi se trebala brinuti zbog sjemene tekućine prije ejakulacije i popiti pilulu za dan poslije i u kojoj količini?imam diane35

mari

10.05.2008. 18:10

Poštovanje.
Imam par pitanja za Vas. 4.05. sam dobila menstruaciju redovito, jučer (9.05.) sam imala spolni odnos oko 1 u noći i kondom je pukao. To je bila njegova druga erekcija tijekom odnosa i drugi kondom. Niti ja niti moj dečko nismo sigurni jel pukao tijekom odnosa ili prilikom vađenja. Odmah sam provjerila plodnost na aparatu Maybe Baby i pokazalo se da sam plodna. Zanima me dali je moguće da sam plodna za vrijeme menstruacije,odnosno zadnji dan. I danas cijeli dan imam slabo krvarenje,što bi trebalo značiti da menstruacija nije gotova. Inače mi je ciklus 28 dana. Nemam svog ginekologa, i ako je moguče da ostanem trudna mogu li dobiti recept za pilule za dan poslije na hitnoj ginekološkoj, jer u ponedjeljak je već kasno. Stvarno sam zabrinuta, molim Vas pomozite

nikolina123

11.05.2008. 04:00

molim vas!pijem celeste,ovo mi je prvi mjesec da ga uzimam,ali danas je dečko pentrirao u mene,nisam zaboravila popiti ni jednu pilulu,ima li načina za neku hitnu kontracepciju i je li uopće potrebna?unaprijed zahvaljujem!

11.05.2008. 12:30

Paničar - ime vam je adekvatno. Zašto ste uopće pravili pauzu? Ništa ne trebate piti.
Mari - čisto sumnjam da su vam plodni dani šesti dan ciklusa, vjerojatno nešto nije u redu sa maybe baby. Ja ne bih pila ništa.
Nikolina - a zašto bi bilo potrebe za hitnom kontracepcijom kad pijete redovnu???

Djevojke, molim da se malo educirate, i o ciklusu i o kontracepciji, život bi vam mogao postati lakši. Razina bezrazložne i nerazumne panike u ova 3 posta je pretjerana.

mijica44

13.05.2008. 11:10

uzela sam triquilar tablete u dozi od 2x4, to je bilo 40ak sati nakon odnosa i moj 13. dan ciklusa...menstruaciju sam dobila za nekoliko dana, točnije 19. dana ciklusa a inače mi je ciklus 28-30 dana i bila je vrlo oskudna... znam da je to vjerojatno posljedica pilula ali me svejdno strah i vaš odgovor bi me umiirio jer se bojim da je to bila "lažna menstruacija" kakvu imaju trudnice..postoji li mogućnost da sam trudna?

13.05.2008. 12:05

To što ste imali 19-tog dana ciklusa sasvim sigurno nije bila menstruacija nego Triquilarom izazvano krvarenje. 14 dana nakon tog krvarenja mogli bi dobiti novo, pravo, menstrualno krvarenje - ali ne mora biti. Zato 27-og dana ciklusa napravite test na trudnoću, pa ako je negativan mirno čekajte. Ili odite na ginekološki ultrazvuk da se točno vidi u kojoj ste fazi ciklusa.

mar_pop

13.05.2008. 15:15

"29.4.sam popila 3X3 Yasmin tablete kao što ste mi potvrdili da bi valjalo učiniti...prije dva dana bolio me trbuh i sve je sličilo tome da ću dobiti mengu, ali samo imam već 2 dana onaj smeđi iscjedak koji obično bude prije svake menstruacije. Što to znači?"

ovaj upit sam Vam poslala prošli tjedan, rekli ste da bi trebala uraniti (da, popila sam 2X3 tabletehappy)..no, taj iscjedak je trajao dva dana i nestao.
ovu subotu počelo mi je ponovno, ali ovaj put kao s nekim ugrušcima i jako malo sukrvice...no, još uvijek nije prava menstruacija.iako sad stavljam i uložak jer dosta ima tog...zanima me, s obzirom da bi trebala sutra dobiti redovnu menstroaciju, da li da ovo sad računam kao mengu ili ne? zanima me jer bih htjela piti pilule kao redovnu kontracepciju...

unaprijed hvala, i ispričavam se ako Vas davim...happy

13.05.2008. 16:05

Ne davite, ovakve stvari ne pišu u uputama za lijek happy. Mislim da to sad je menstruacija, ali pričekajte dok pravo prokrvarite da počnete sa pravom kontracepcijom. Neće vam kontracepcijska efikasnost biti smanjena ako pričekate.

mar_pop

13.05.2008. 21:25

hvala puno happy

Ive_

14.05.2008. 01:30

Poštovana,
imam par pitanja i uvjerena sam kako ćete mi moći pomoći.
Posljednju menstruaciju sam imala 11.4., uz redovite cikluse od 27-30 dana.
U subotu ujutro imala sam spolni odnos pri kojem je puknuo prezervativ i moj partner je svršio u rodnicu. Pošto nisam bila u blizini da odem do ginekologa, pričekala sam ponedjeljak i otišla kod svoje ginekologinje da me uputi što mi je činiti. Rečeno mi je kako je mogućnost začeća mala jer nisam u plodnom razdoblju, ali za svaki slučaj da budem mirnija da sam poduzela sve što sam mogla, doktorica mi je savjetovala da popijem 2 tablete Triquilar (bijele dražeje) odmah, 2 za 12 h i 1sljedećih 12 sati. ja sam to i napravila tako kako mi je rekla, ali menstruaciju nisam dobila dosad.
Je li moguće da mi je izostala zbog zabrinutosti oko svega toga?
U kojem roku bih trebala procuriti?
Najviše što me zanima je to, hoću li sutra u isto vrijeme nastaviti piti ostatak kontracepcijskih tableta ili ne?
kada bih trebala početi sa korištenjem novog pakovanja Triquilara?

Unaprijed se zahvaljujem...

14.05.2008. 09:55

Pa u subotu je bio 10.5., vi ste svaki čas trebali dobiti menstruaciju? Ako postoje neplodni dani to su ti. Uglavnom, niste trebali piti ništa, a sad ste si s tim pijenjem odgodili menstruaciju (tako se ona i inače odgađa). Dobit ćete par dana nakon što prestanete piti, a onda počnite redovnu kontracepciju.

15.05.2008. 13:15

Zadnja menstruacija mi je počela 9.5. , jučer 14.5 sam imala odnos sa mužem i pukao nam je kondom. Dijabetičar sam i ne koristim nikakvu kontracepciju na preporuku mog dijabetologa. Znam da mi nisu plodni dani iako me je strah s obzirom da ne bi smjela zatrudnjeti zbog mog trenutnog zdravstvenog stanja. Zanima me, u slučaju da se ovako nešto opet dogodi, koje su preporuke za pilulu dan poslje s obzirom na dijabetes? Da li bi trebala uopće nešto uzeti konkretno u ovom slučaju?