Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
04.05.2008. 18:10
Zbunjena - vi pothitno trebate početi uzimati redovnu kontracepciju jer toliko malo znate da ćete ostati trudni prije nego išta shvatite. Mučnina je od Cilesta a ne od trudnoće.
Voskre - da, postoji mogućnost da ostanete trudni. U ovom topiku imate pregršt ideja kako to spriječiti.
Wuk - zanimljivo je kako muškarci imaju logičniji mozak od žena . Sve ste dobro pretpostavili, i da je šansa za trudnoću iznimno mala, i da je oskudna menstruacija bila zbog hitne kontracepcije.
|
nsta
|
05.05.2008. 16:50
Postovanje
ovako.. imala sam spolni odnos sa deckom 1.5. oko 22h, puko nam je kondom, naravno odmah sljedec dan sam otisla ginekologu, i on mi je propiisao Cilest da popijem tri puta po dvije tablete u razmaku od 12 sati.. tako sam i napravila, popila sam prve dvije 2.5. u 21 sat, druge dvije ujutro u 9, i nastavila spavat, i otprilike oko 10, znaci sat vremena nakon sto sam popila tablete, sam povratila, i to 4 puta u razmaku od pola sata.. taj dan nisam nista jela, osim zelenog caja i dvopeka, navecer u 21 sat sam popila zadnja dvije tablete i sve je bilo u redu..
e sad.. mene zanima jel to sto sam povratila tu drugu dozu tableta znaci da mozda cijeli tretman nije bio uspjesan??
sto se menge i plodnih dana tice neznam koliko je pouzdano, jer sam zadnjih mjesec dana imala malih problema sto se menge tice, bila je neredovita, skoro pa sam ju imala cijeli mjesec ali onako "malo ima malo nema", al sam onda dobila nazovimo "pravu"mengu 23.4. i zavrsila je 27.4. tako da.. moj ginekolog je rekao da mi to nisu bili plodni dani, al za svaki slucaj da popijem te tablete..
kupila sam test na trudnocu, i to sam uzela jedan od skupljih (od sto kuna) jer su navodno pouzdaniji, pa me zanima, kad bi ga bilo najbolje napravit?
hm. malo sam se raspisala al bolje da vam opisem cijelu situaciju da mi znate bolji odgovor dati..
Veliko hvala unaprijed na odgovoru.
|
|
05.05.2008. 18:30
Hitna kontracepcija neće djelovati jer je subdozirana, one dvije tablete nisu se apsorbirale. Međutim, i ja mislim da su vam bili neplodni dani i da nemate zašto brinuti. Da ste malo pročitali ovu temu znali bi da je dobar i najjeftiniji test i da ga najranije ima smisla raditi 15.5.
|
mijica44
|
05.05.2008. 18:30
Imam jedno pitanje. 11. dan ciklusa imala sam nezaštićen odnos s dečkom. danas sam bila kod ginekologa i prepisao mi je 4 žute triquilar tabete sad, a 4 za 12 sati. čitam po forumima da to nisu pouzdane tabelte, uostalom da uopće nisu za "jutro posije". ja smatram da je on znao što mi je prepisao, ali ipak da pitam imam li se razloga bojati? je li ovo dobra metoda?
|
|
05.05.2008. 19:35
Ginekolog je, naravno, u pravu.
|
enica
|
05.05.2008. 23:05
pomozite! bili su mi plodni dani ,imala sam odnose i kondom je ispao...doktorica mi je rekla da popijem 4yasmin tablete ali mi nije rekla da pijem prve dvije pa nakon 12sati druge dve.ja sam popila sve odjednom i popila sam ih sest...da li to sad ima ikakvog ucinka?jel moguce da cu ostat trudna?hvala na odgovoru.
|
|
06.05.2008. 09:50
Postovana doktorice, pokusala sam vas i telefonski kontaktirati no ljubazno su me uputili da radite petkom na toj drugoj lokaciji. Bilo kako bilo, moj problem je takoder hitna kontracepcija - imala sam nezasticen spolni odnos 4.5. ujutro, zadnji ciklus mi je poceo 25.4., po prosjeku redovitosti ciklusa - bili su mi plodni dani i to sama ovulacija. Iako partner nije svrsio u mene, nakon prvog puta smo ponovno, bez da se oprao.
Danas popodne, dakle nesto vise od 24h nakon samog odnosa sam popila 2 yasmin tablete zajedno. Nakon 12h sati cu sada jos 2.
(Inace ne pijem pilule, nikada ih ni nisam redovito koristila, iako sam prije nesto vise od godine dana imala slican slucaj i popila yasmina nekoliko (i nikako se ne mogu sjetiti jesu li u pitanju bile 3 x 2 tablete i 2 x 2) po preporuci svog ginekologa, kojeg ovaj put nazalost nisam mogla dobiti). Pa sam tako 'na svoju ruku' odlucila se za 2 x 2 tablete...
Dakle, da skratim, jesam li ispravno postupila? Temeljito sam citala vase prijasnje odgovore i nekako se najmanje spomene yasmin, a kad se i spomene, shema je 3 tablete i za 12h opet 3. Jesam li popila premalu dozu?
Kada da ocekujem slijedecu menstruaciju?
Hvala Vam unaprijed.
|
|
06.05.2008. 09:55
Sve je moguće, ali nije jako vjerojatno da ćete ostati trudni.
|
enica
|
06.05.2008. 09:55
i proslo je 13 sati od odnosa pa do pijenja tih 6tableta
|
|
06.05.2008. 11:05
MalaPlava - niste napisali koliki su vam ciklusi, jer ako su 28 dana nije baš jako vjerojatno da već 10-tog dana ciklusa možete ostati trudni. Inače, kako ste dobro pročitali, doza za Yasmin je 3+3, tako da jeste popili premalu dozu. Popijte još 2 tablete za 12 sati da bude ukupno 6 - to baš nije ispravno, ali bolje nego ovako.
|
|
06.05.2008. 12:05
Cilusi su mi po 25 dana. Nekoliko sam puta izracunala, i ispada da jesu plodni dani. Osjecam mucninu jutros, ali popit cu jos 2, kako kazete, da bude ukupno 6 kroz 36 sati.
Kada da ocekujem slijedecu mjesecnicu ako bi sve islo kako treba, dakle da nema mogucnosti za trudnocu i to?
Hvala..
|
Lena_82
|
06.05.2008. 12:05
Postovana Dr
Imam redovne menstruacija na 28 dana!zadnja je bila 3.aprila!Kasni mi 6 dana,i to se nikada pre nije desilo!Juce sam uradila test,i negativan je!Interesuje me dali je moguce da je test pogresio,ili pak nesto nije u redu?
Unapred Hvala
|
|
06.05.2008. 13:00
MalaPlava - vjerojatno normalno, ali zna biti svakako.
Lena - nije test pogriješio.
|
grkoss
|
06.05.2008. 16:15
Pijem yasmin redovno već 5 mjeseci, međutim jučer navečer (ponedjeljak navečer) zaboravila sam popit pilulu. Problem je u tome što sam imala spolni odnos u ponedjeljak ujutro. Prije toga tabletu sam pila u nedjelju navečer. Menstruaciju sam imala 22. ili 23. travnja, nisam sigurna posve u datum. Propuštena pilula mi je trebala biti 10. po redu u kutiji. Inače, tu propuštenu tabletu popila sam danas u pola tri poslijepodne.. Kolika je šansa za trudnoću? Što napravit? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
|
06.05.2008. 21:30
Nadam se da ste dosad našli vremena pročitati malo forum, gdje je na ovakvo pitanje odgovoreno puno puta.
|
|
07.05.2008. 11:20
Hvala Vam na odgovorima, mnogo ste mi pomogli.
Zanima me jos samo nesto - postoji li rizik od trudnoce kod nezasticenog odnosa, ali unutar vremena uzimanja hitne kontracepcije?
Znam da nije isto piti pilule ciklicno kako treba i uzeti povecanu dozu kao hitnu kontracepciju, no u sustini je zadaca ista... Postoji li mogucnost za oplodnju, iako su se popile pilule? Hvala
|
|
07.05.2008. 12:30
Postoji. Kod hitne kontracepcije je i inače efikasnost 96%, dakle šansa za trudnoću 4%, a novim odnosima tu šansu samo povećavate.
|
Voskre
|
07.05.2008. 17:30
Postovana pisala sam da mi je prvi dan zdnje menstruacije bilo 17.04 a da sam imala nezstiteni odnos na 01.05.Dobila sam odgovor da mogu da ostanem trudna. Ali na 02.05 popila sam tri pilule jasmin koja sadrzi (ethinylestradiol 0.030mg i drospirenone 3.0mg) i jos tri nakon 12 sata.Jel sad sve u redu ili postoji mogucnost da ostanem trudna.Puno vam hvala
|
Voskre
|
07.05.2008. 22:10
Oprostite zaboravila sam da pitam kad trebe da ocekujem sledeca menstruacija ili kada najranije mogu uraditi test puno vam hvala
|
|
07.05.2008. 22:15
U odgovoru iznad vam piše kolika je djelotvornost hitne kontracepcije.
|