Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.05.2008. 14:55

Vi bi konkretno trebali staviti spiralu. Ukoliko ste dijabetičar s komplikacijama niti ne pomišljajte na kontraceptive, rizik komplikacija kod vas je prevelik. Sad je jako rano u ciklusu, ništa se ne bi trebalo desiti, ne brinite.

cukica

16.05.2008. 21:05

Poštovana Dr.

30.04. sam dobila menstruaciju i tada počela koristiti prvu kutiju Triquilar tableta, nisam propustila niti jednu tabletu, sinoć 15.05. decko je ejakulirao u mene. ciklusi su mi ranije trajali 29, 30 dana. Po tome 15.05. bi bio plodan dan. e sad da li je potrebno uzimati dodatne pilule za zastitu ili sam zasticena bez obzira sto sam ih tek pocela piti? i kolika je vjerojatnoca da cu ostati trudna?
Hvala

16.05.2008. 21:15

Ajme neznanja happy. Nema plodnih dana kad pijete pilule, svi su neplodni, mogućnost za trudnoću je samo teoretska, a zaštićeni ste od prvog dana. I da, ne možete piti hitnu kontracepciju kad pijete redovnu.

paničar

17.05.2008. 18:35

Poštovana doktorice! hvala na prošlom odgovoru, i sama sam svjesna svoje neodgovornosti i panike koju sam sama sebi stvorila.no ipak imam još par pitanja; budući da mi je drugi mjesec pauze nakon uzimanja diane 35 i da je u tom razdoblju razina hormona još viša ipak se brinem,prošli mjesec,tj. prvi mjesec pauze mogla sam skužiti dane ovulacije,osjećala sam lagano bockanje u području jajnika i imala sam prozirni iscjedak, ovaj mjesec sad kad bi po proračunima trebali opet biti dani ovulacije toga nema (danas je čak 15 dan),nemam čak ni iscjedak.iscjedak sam imala dosta jak par dana od samog završetka menstruacije ali mutni.je li moguće da je to bila ovulacija ili još nije ni nastupila?ili su to sve posljedice dugogodišnjeg uzimanja diana35?hvala na strpljenju

17.05.2008. 22:30

Lako moguće da ovaj mjesec nemate ovulaciju, to se povremeno dešava svim ženama. Međutim, u prozirni iscjedak se nije pametno 100% pouzdavati, pogotovo ako se koristi kao zaštita od trudnoće.

tamea

18.05.2008. 20:45

Poštovana doktorice, noćas tjekom spolnog odnosa je dečku pukao kondom i svršio je u mene. Menstruacija mi je završila prije 4 dana (inače mi je redovita; točna u dan) pa mi nisu bili plodni dani. Zanima me jel se trebam zabrinuti i kupiti pilule za dan poslije, pošto ih nisam mogla dobiti bez recepta, a studentica sam i nemam u Zagrebu ginekologa već u svom gradu, tako da sam zbilja na mukama. Unaprijed zahvalna!!!

18.05.2008. 22:20

Ciklus se ne računa prema tome kad je menstruacija završila nego kad je počela (jer nekim ženama krvarenje traje 3 nekima 7 dana), a isto tako redovan može značiti svakih 22 ili 32 dana. Ali recimo da vam je ciklus 28 dana, ako ste imali odnos do zaključno sa 10-im danom ciklusa ne morate ništa piti.

jednamalasmeda

Postovana doktorice,

nazalost dogodilo se i meni to da je kondom puknuo. To je bilo jutros oko 7 ujutro, ali decko nije svrsio u mene jer smo na vrijeme primjetili.
Moja zadnja menstruacija bila je 30.4 i tada mi je dosla nakon 24 dana. Naime, spolne odnose s deckom nisam imala 2 godine i onda je dosao ''onaj pravi'' (znam, mozda zvuci malo glupo). To je bilo u 3 mjesecu. Uglavnom, nakon tog spolnog odnosa menstruacija mi je kasnila par dana(6.4.sam dobila -- ona prije je bila 8.3.), a onda, kao sto sam vec napisala, dosla nakon 24 dana. Je li moguce da mi se samo ciklus vraca u normalu? inace mi je ciklus 28 dana.

Moja pitanje je zapravo da li mogu popiti Cilest tablete 3 sada, a 3 za 12 sati?? Nikad prije nisam pila kontracepcijske tablete pa me malo strah jer sam cula da ljudima zna biti jako lose od tih tableta (Cilest), dok drugima nije nista??
Hvala puno unaprijed!

cookie

Poštovana doktorice! Imam pitanje na koje nikako ne mogu dobiti odgovor,pa se nadam Vašem. 25.4 sam zadnji put imala mjesečnicu,a 10.5 sam spavala s dečkom i pukao nam je kondom. Otprilike su to plodni dani pa sam sutradan popila 2 yasmin pilule, ali tek nakon 24 h sam popila druge dvije! Da li su te pilule ipak djelovale ili da se brinem oko trudnoće? Molim Vas odgovor, zahvaljujem!

tamea

18.05.2008. 22:50

Hvala na odgovoru,da nadopunim... zadnju menstruaciju sam dobila 10.05 i trajala je 5 dana, a situacija s kondomom se dogodila jutrost. Pod redovno sam mislila da menstruaciju dobijem svakih 30 dana (eventualno 29.)

18.05.2008. 23:20

Jednamalasmeđa - ni u jednoj kombinaciji duljine ciklusa nisu vam plodni dani, tako da ne pijte ništa.
Cookie - trebalo je 3+3, nadajmo se da je i ovo djelovalo. 25.5. možete napraviti test na trudnoću.

18.05.2008. 23:20

Tamea - 9-ti dan ciklusa ne morate piti ništa.

jednamalasmeda

20.05.2008. 00:00

Postovana doktorice,

puno hvala na odgovoru, ali bi Vas molila ako mi mozete odgovoriti na par pitanja... Sto se dogada ako popijem tabletu, a zapravo nisam trebala? I kako se tocno racunaju plodni dani -- citala sam po internetu pa neki kazu da je to 14 dana nakon prvog dana ciklusa, a neki nakon 12... Je li to ovisi o duljini ciklusa ili kako? A zena je plodna samo u tim danima, jel da?

Hvala puno! happy

20.05.2008. 10:05

To sam već više puta objašnjavala, pa ako želite naučiti krenite na čitanje.

Ferral

25.05.2008. 17:45

Draga doktorice,

Imao sam s curom odnos 8dana ciklusa (18.05), pukao nam je kondom te smo brzo odmah ujutro otišli na Merkur gdje smo dobili recept za Cilest 2 + 2 + 1, te metoklopramid (ne znam sad tvorničko ime) kao antiemetik...
Inače ciklus je relativno redovit, dakle najčešće 26 dana, a povremeno 25odnevnim ili 28dnevnim ciklusom...
Uzeli smo dvije pilule (2 sata popodne) i sve je bilo uredu, bez povraćanja,
- u dva sata po noći, dakle nakon 12 sati uzela je tri tablete (na moju inicijativu), međutim nakon 4 sata je povratila
- iako mi moja logika govori da su se te tri tablete apsorbirale potpuno ona je uzela još dvije (dakle u 6 ujutro) za svaki slučaj, a nakon toga je bilo sve uredu
- u dva sata popodne popila je zadnju tabletu, dakle 12h nakon druge doze...
Dakle, ako gledamo da su se one tri tablete apsorbirale potpuno, ukupno je uzela 8 tableta cilesta.

Sada, dakle 15og dana nakon posljednje menstruacije, pojavio joj se smeđi iscjedak i kaže da osjeća da će dobiti menstruaciju, jer su joj se pojavili klasični simptomi prije menstruacije...
- sad mene zanima koliko je to normalno i kolike su šanse da je trudna!??

Hvala vam unaprijed na odgovoru!?

25.05.2008. 18:20

Pardon, tek kad sam već odgovorila sam shvatila da vam djevojka krvari 15-og dana ciklusa. I dalje su šanse za trudnoću nikakve, ali ovo je vjerojatno ovulacijsko krvarenje uzrokovano velikom dozom hormona. Ako potraje nek ode ginekologu da joj to potvrdi.

25.05.2008. 18:20

Šanse da je trudna su nikakve, vjerojatno nisu ni bili plodni dani, a i količina Cilesta koju je popila je poprilična happy. Ovo je vjerojatno menstruacija.

plesačica

26.05.2008. 11:10

Imala sam odnos sa kondomom 15. dan od prošle mjesečnice, ali dečko nije siguran i misli da je nešto prošlo van kondoma. Iako ja nism ništa osjetila i možda je on to rekao više zbog neke prevencije zabrinula sa se zato jer su mi plocni dani. Cilkus mi traje od 29 do 31 dana tako da je 15 dan tu negdje.
Danas ujuto, 33 sata nakon odnosa ginekolog mi je dao Triquilar tablete i rekao da ih počnemi piti po redu i to tri puta po dvije tablete. Znači svakih 12 sati dvije. Tako sam prvo i napravila, ali sam tada naišla na ovu stranicu i pročitala da savjetujete da se popiju po tri tablete svakih 12 sati s obzirom da se mora unutar 72 sata popiti 0,1 mg etinilestradiola. S obzriom da prve smeđe tablete koje je on rekao da pijem sadrže 0,030 mg etinilestradiola, ja sam odmah, a to je bilo doslovno 15 minuta nakon one dvije popila još jednu. Znači unijela sam 0,090 mg.
Jesam li ispravno postupila i trebam li sada popiti za 12 sati ponovno dozu od tri tablete ili koja je vaša preporuka?

26.05.2008. 13:45

Svaka čast happy. Sve ste dobro napravili, i popijte još 3 za 12 sati, i gotovo. A ako će vam dečko to češće raditi možda da počnete redovito piti kontracepciju.

mala smotana

28.05.2008. 15:00

Pozdrav!
Zadnju menstruaciju sam dobila 26.04., a s dečkom sam imala odnos 24.05. oko podneva pri čemu je kondom puknuo a on je svršio unutra. menstruacijski ciklusi su mi neredoviti ..otprilike između 26 dana(rjeđe) pa sve do 34 (češće). Taj dan sam bila u ljekarni i dali su mi Yasmin tablete da popijem 1 odmah i jednu nakon 12 sati...tako da sam prvu popila navece a drugu sutradan ujutro 12 sati nakon. Da li je to dovoljno? Menstruaciju jos nisam dobila. Pitam jer ovdje na forumu čitam kako su svima preporučili veći broj tableta pa me to zabrinulo.
Hvala puuuno!