Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.05.2008. 18:05

Nije dovoljno, ali nije vam trebalo ni to jer ste bili pred menstruaciju, ove tablete će ju odgoditi. Ni u jednoj kombinaciji duljine ciklusa tad vam nije mogla biti ovulacija.

plavusa007

29.05.2008. 11:15

dobila sam menstruaciju 13.5. nakon toga sam imala spolni odnos te sam popila cilest 3+3 22.5. sljedecu menstruaciju sam dobila 29.5.

da li je to u redu sto je toliko uranila?

29.05.2008. 12:05

A vi mislite da je normalno popiti toliku količinu hormona u 12 sati? Ako nije, zašto mi menstruacija došla normalno happy?

Ferral

29.05.2008. 22:05

Draga doktorice,

hvala vam puno na prošlom odgovoru, nadam se da ćete i sada biti toliko srdačni,
naime, curi mi se i dalje pojavljuje iscjedak smeđi, već 4-5 dana, vi ste rekli da je to vjerojatno ovulacijsko krvarenje, pa bih vas molio da mi to malo bolje objasnite i koliko bi se trebali nas dvoje brinuti oko toga!?

30.05.2008. 00:15

Ne morate se brinuti uopće. Morate shvatiti da svaka akcija ima svoje posljedice, tako i uzimanje hromona. Vaša djevojka sada osjeća te posljedice. To će proći, ali da će vam malo istrošiti živce očito je. Nadam se da u ovom trenutku oboje uviđate divotu redovitog uzimanja kontraceptiva kad se o ovakvim stvarima ne mora razmišljati. Neka vaša djevojka ode kod ginekologa na ultrazvuk, potrebno je vidjeti u kojoj je fazi ciklusa i što sad učiniti.

kuma-mo

30.05.2008. 21:45

dobila sam menstruaciju 6.5,inaće imam redovme cikluse,imala sam nezašticeni spolni odnos poslje menstruacije i 16.5,nakon toga sam popila tabletu vikelu samo jednu tabletu,tako sam dobila u apoteci,poslje sam dobila menstruaciju opet 23.5 trajala je 3-4 dana,zanima me jel to menstruacije ili krvarenje koje dođe poslje tablete,inaće nisam imala nikakvih drugih nuspojava od tablete osim nezvoze normalno zbog hormona,i jel mi možete reci nesto o toj tableti,pročitala sam svega i svašta,hvala

31.05.2008. 01:10

Vikela je legitimna pilula za dan poslije na svjetskom tržištu, tako da mislim da niste na dobrim mjestima čitali. Inače, mislim da je ovo krvarenje posljedica pilule, prerano je za menstruaciju.

lily22

jučer, 29.5. smo imali nezaštićeni spolni odnos, on nije siguran da li je svršio, misli da nije, a kad smo odmah prestali nije bilo nikakvih tragova sperme. ciklusi su mi redoviti, traju 28-30 dana, a zadnja menstruacija mi je bila 4.5. kolika je vjerojatnost da ću ostati trudna? ginekologica mi je rekla da uzmem cilest pilule ali su mi u apoteci rekli da nije baš preporučljivo ih uzeti budući da se odnos dogodio u neplodnim danima i da bi novi ciklus trebao započeti za dan-dva. nisam sigurna što da učinim, da uzmem tablete ili ne?

angelina80

Poštovana Dr.

moja posljednja menstrucaija bila je 17.05. inace ciklus mi traje 26,27 dana i jednom ove godine 29..prosli je bio 26..menstrucaija mi traje 7 dana..28.05.sam imala odnos..koliko ja racunam plodne dane cini mi se da je to bio pocetak plodnih dana? ako mi mozete pomoci da mi date savjet,dali da popijem tabletu za dan poslje ili ne? i sad je vec proslo vise od 2 dana? do kad se te tablete mogu popiti da bi imale svoje djelovanje?
znam da je to velika kolicina hormona..ali me zanima dali te tablete imaju kakvu stetnost?
unaprijed hvala na odgovoru..

31.05.2008. 10:05

Lily - u ljekarni su u pravu, ne trebate piti ništa.
Angelina - vi bi trebali popiti hitnu kontracepciju, ne smije proći više od 72 sata od odnosa da bude djelotvorna. Naravno da mogu biti štetna, ali zar sad želite slušati o tome happy?

Samsung007

31.05.2008. 17:30

Imam jedno pitanje. Tokom odnosa preksinoc pukao nam je kondom te sam svrsio u nju. Nakon 12 sati cura je popila 4 tablete(tako je rekla doktorica u ljekarni gdje smo uzeli bez recepta),te nakon 12 sati jos 4 tablete. Radi se o Cilestu. Nakon druge doze,djevojka je povratila nakon 3 sata. Da li je druga doza uspjesna ili ne?
Menstruacija je nastupiti otprilike jucer,danas..tako otprilike.
I dali ako menstruacija dode ovih dana,to znaci da nije trudna,ili ce se to da li je trudna ili ne moci ocitovati tek ako iducu menstruaciju dobije ili ne?
Hvala!

31.05.2008. 20:40

Dva dana prije menstruacije nije trebalo piti ništa, potpuno mi je nejasna ta neinformiranost, ne samo vas nego i osoblja u ljekarni. No, što je tu je. Tablete će vjerojatno odgoditi menstruaciju, ali za trudnoću nema šanse.

tomi5891

02.06.2008. 10:15

Poštovana doktorice! curi i meni prilikom sexa puknuo je kondom! 17 sati nakon odnosa popila je 5 logest pilula kao hitna kontracepcija te namjerava još popiti još 5 pilula nakon 12 sati! Zanima me da li treba piti popiti nakon toga još koju tabletu ili bi nvedeno bilo dovoljno kao hitna kontracepcija?

Unaprijed vam zahvaljujem!

02.06.2008. 11:35

To je dovoljno.

hajduk

04.06.2008. 08:45

Poštovana doktorice

Molim vas za savjet, naime 2.6 oko 23h imala sam intiman odnos sa deckom te nam se izvukao kondom, a dečko mi ne može sa sigurnošću reći da li je svršio van ili je dijelom svršio u mene. Iz preventivnih razloga 3.6 sam otšla do ginekologa te mi je on preporučio 2x2 cilest tablete. Prve dvije tablete popila sam u 3.6 u 11h a druge dvije u 23h. Inače početak menstrualnog cikluca ciklusa je 20.4, a u zadnja 3 mjeseca menstrauacija je diolazila redovito za 28do 30 dana.
Zanima me da li je ta terapia ok po vama?
Kolika mi je mogućnost da zatrudnim?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

04.06.2008. 14:00

Ne, doza je premala. Na vašem mjestu popila bih još 2 danas - to nije pravilno uzimanje ali će bar doza biti dovoljna. Plodni su vam dani, pa je opasnost trudnoće prilična, iako manja nego da je dečko zasigurno ejakulirao.

hajduk

04.06.2008. 14:00

Poštovana doktorice, falila sam datum početak menstrualnog ciklusa bio je 20.5..

04.06.2008. 14:40

Da, shvatila sam happy. Odgovor je isti.

tomi5891

04.06.2008. 18:10

da li se nakon hitne kontracepcije 5+5 logest .. može odma zapoceti s normalnom kontracepicjom s istim tabletama?

Hvala unaprijed!

04.06.2008. 18:45

Dapače, od prvog dana menstruacije.