Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.06.2008. 12:15

Moram priznati da i mene zbune kolege koje prepisuju hitnu na redovnu kontracepciju, takvih je slučajeva već bilo. Međutim, mislim da nema razloga za zabrinutost, pretjerano škoditi ne može. Vaši su simptomi sigurno od toga. Ako niste trudni, a ne vjerujem da jeste, normalno napravite pauzu od 7 dana i nastavite novu kutiju. Sad ste konačno zaštićeni happy.

jossi988

12.06.2008. 14:40

imam još jedno pitanje... Da li često dolazi do oplodnje za vrijeme ovulacijskog krvarenja i još ako je obilnije? unaprjed zahvaljujem...

12.06.2008. 19:00

Ovulacija je ovulacija, krvarili ili ne. Dakle, dođe do oplodnje, ni rjeđe ni češće no inače.

13.06.2008. 20:55

Prijateljica je imala nezasticen odnos i ne daju joj u apoteci pilule za dan poslije bez recepta a nije u mogucnosti ici do gin. Ja pijem Yasmin pa me zanima da li Yasmin moze posluziti kao hitna kontracpecija a ako moze u kojoj kolicini i kako?

Durex

pozdrav, opet ja.
ovako, mjesecnica kasni vec 6 dana, u srijedu navecer smo obavili test na trudnocu i bio je negativan. cura kaze da je u ponedjeljak il utorak imala neki bijeli iscjedak samo i poslije toga nista. jel moguce da tolko kasni iz nekih drugih razloga ako nije trudnoca? prehlada jajnika il nesto? molim Vas pomozite, u panici smo....

Unaprijed hvala

dobar dan.....
imam jedno pitanje....jucer 12.06 ja i moj decko smo spavali...i puko nam je kondom,nisamo skuzili,i on je svrsio u mene...
menstruacija mi je trajala od 6.6 do 10.6---znaci spavala sam s njim dva dana poslije menstruacije...
zvala sam svog ginekologa...i reko mi je da uzmem tablete cilest...pijem ih svakih 8 sati po dve...
molim vas mozete mi reci kolika je mogucnost trudnoce???
menstuacija mi je inace redovita...svakih 28-29 dana
Unaprijed zahvaljujem

14.06.2008. 11:05

Tamara - može, 3+3, neka prijateljica pročita topik
Durex - naravno da može kasniti iz puno razloga. Odvedite ju ginekologu
Zujkica - mislim da nije ni trebala hitna kontracepcija, prerano u ciklusu. Ne vjerujem da ste trudni.

hatebrada

14.06.2008. 23:50

Pozdrav.
Večeras smo dečko i ja imali odnos. Pukao nam je kondom bez da je dečko svršio. Pola sata prije toga smo već imali jedan odnos sa kondomom kada je dečko svršio no nakon toga je penis oprao i urinirao je u wcu. Menstruaciju mi je počela 28.05. i trajala je do 2.6. Ciklus mi je redovit i inače ne koristim pilule te nemam ginekologa u ovom gradu. Trebam li potražiti liječnika za pilulu dan poslije i je li ju moguće dobiti bez recepta?

15.06.2008. 11:10

A što će vam pilula za dan poslije? Ne ostaje se trudan baš tako lako happy.

hatebrada

15.06.2008. 11:10

Zapravo mi mjesečnica u zadnjih nekoliko mjeseci dolazi u razmaku od 25-26 dana.
Hvala.

hatebrada

15.06.2008. 14:45

Brinemo se jer je blizu rizičnih dana ili je u njima i ne znamo kako preživljavaju spermatozoidi jer je prijašnji odnos bio vremenski blizu a i mogućnost prisustva preejakulata. Možda je naša briga neopravdana jer ne znamo puno činjenica o tim stvarima.
Puno hvala.

15.06.2008. 20:20

Vaša briga je neopravdana. Ovulacija je u svakoj kombinaciji duljine ciklusa vjerojatno prošla, a i da nije, da bi se ostao trudan ipak je potrebna nekakva ejakulacija.

hatebrada

15.06.2008. 22:25

Puno Vam hvala happy

lutka18

16.06.2008. 00:55

Pozdrav! 7-og dana ciklusa sam imala odnos bez zaštite, a da dečko nije svršio u mene..Inače su mi ciklusi dosta neredoviti, recimo prošli mi je trajao 51 dan i pila sam dabroston da bi potakla krvarenje...Nakon odnosa bez zaštite sam u roku od 24 sata popila 3 cilest tablete i iduće jutro još 3...imam popiti još jednu sutra...ali sinoć,nakon što sam popila 6 tih tableta, sam imala odnos bez zaštite dvaput, dečko je pazio da ne svrši u mene..računala sam da ne mogu zatrudnit jer još uvijek pijem te pilule..imam li pravo il ipak postoji rizik?

16.06.2008. 10:10

Nemojte to baš prečesto raditi. Nemate pravo, jer se šansa za trudnoću povećava sa većim brojem odnosa. Međutim, u ovom konkretnom slučaju, niti vam je trebala pilula za dan poslije, niti mislim da postoji ikakva mogućnost trudnoće.

kk

16.06.2008. 22:05

poštovana doktorice!

noćas oko 00,30 sam imala nezaštićeni spolni odnos - prekinuti snošaj, ali možda prekasno prekinuti. s obzirom da je zadnji dan moje posljednje menstruacije bio 2.6., a ciklusi su mi na 13-15 dana danas oko 13,00 sati popila sam 3 tbl. Cilesta i noćas oko 01,00 planiram popiti još 3. tijekom poslijepodneva imala sam mučnine, lagano mi se hrana gadila, a i mirisu su me smetali (čitala sam da su to neke od nuspojava). nadam se da će ovo spriječiti moguću trudnoću.

ono što sam vas htjela pitati je slijedeće: menstruaciju mogu očekivati za cca 2 tjedna, mogu li odmah početi koristiti Cilest kao redovnu kontracepciju ili mora proći neki period nakon ovog uzimanja Cilesta kao tablete za dan poslije. da li je u mođuvremenu potrebno napraviti test za trudnoću?

hvala vam na odgovoru!

kk

17.06.2008. 03:10

krivo sam napisala u prethodnom postu: ciklusi su mi na 26 do 30 dana, a plodni dani na 13 - 15 dana.

17.06.2008. 10:10

Možete početi koristiti Cilest kao redovnu kontracepciju kad dobijete menstruaciju. Naravno, ako ju dobijete, ne treba raditi test na trudnoću.

xxx1986xxx

17.06.2008. 14:40

Poštovanje,
imam jedan problem. Posljednja menstruacija završila mi je 2.6. te sam na taj dan imala spolni odnos. Partner je rekao da je pazio i da nije svršio u mene, no ja sam svejedno popila nakon cca 36 sati 2 obične kontracepcijske pilule i nakon 12 sati još 2. Budući da sam prvi puta koristila te pilule sa učinkom day after pilule, zanima me da li sam ih dovoljno popila i da li je učinak djelotvoran. Već sljedeći dan dobila sam smeđi iscjedak sa par kapljica krvi, a za 1-2 dana dobila sam krvarenje za što smatram da je bila menstruaciju koja mi je trajala cca 3-4 dana (nisam imala bolove i grčeve, a inače ih imam i menstruacija mi traje nekih 6-7 dana). Zanima me kada mogu očekivati sljedeću menstruaciju i da li je to krvarenje (menstruacija) normalno nakon samo 4-5 dana od poslijednje menstruacije.

17.06.2008. 16:05

Fascinira me kako si žene mogu zakomplicirati život. Ništa niste trebali piti, a sve što vam se dešava je posljedica toga što ste pili. Ne znam kad ćete dobiti slijedeću menstruaciju, možete ju jedino čekati.