Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

marija1000

30.09.2008. 09:40

Vecer... Evo jos pitanja za vas... Kao i vecina cura ovjed i ja imam problem... Naime, iako menstruaciju imam vec vise godina i dalje mi je neredovita. Zadnji put kad sam je dobila je bilo 16.9. i to nakon skoro 2 mjeseca.. Veceras sam imala spolni odnos sa partnerom, ali smo i ja i on prekasno shvatili da je kondom pukao.. I nismo u potpunosti sigurni jeli svrsio u mene ili ne. Zanima me kolika je mogucnost, tj. rizik? Da li mi zbog kasnjenja menstruacije kasni i ovulacija, pa je time i trenutno smanjena mogucnost trudnoce, ili ne??
Sto se tice pilula "dan poslije", nisam bas upoznata, tj. znam sto sam ovjde procitala. One bi u biti znacile pobacaj, ako je vec doslo do trudnoce??? To ne zelim.
Samo me zanima, koliki je rizik, premda mi menstruacija nije redovita?
I koliko dana nakon spolnog odnosa test za trudnocu moze pokazati rezultat??
Unaprijed Vam hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

30.09.2008. 09:45

Tako je, ostatak bacite. Pa i doktor vam je rekao 2x4, ne po 4 dok ne popijete sve.

crnaaa_20

30.09.2008. 11:40

Opet ja imam pitanje. Jutros kad sam se probudila sam povratila, ali sam isto popila 4 tablete u 9 h. Znači li to da tablete nisu djelovale, pa da moram navečer popiti još 4 ili ne ? Hvala na odgovorima i pomoći

30.09.2008. 12:20

Ako ste povratili unutar dva sata nakon što ste popili pilule, nisu se apsorbirale i morate ponovo, i to ne navečer nego odmah.

crnaaa_20

30.09.2008. 20:10

Ja sam povratila nakon 12 h, znači ujutro kad sam se probudila. Nakon što sam popila tablete, za 3 sata sam išla leći i bilo je sve u redu. Ujutro mi samo bilo slabo i malo sam povratila. Pa sam popila u 9h ujutro i ne znam da li da sad opet navečer u 21h trebam?

30.09.2008. 21:20

Crna - vjerujem da bi se vi osjećali bolje ako vam par puta odgovorim na isto pitanje, ali poštujte moje vrijeme.
Marija - ispričavam se, nisam vidjela vaš post. Bez obzira na neredovite menstruacije, šansa za trudnoću postoji. Hitna kontracepcija ne djeluje abortivno, u krivu ste. A test možete napraviti nakon 14 dana. A detaljnija objašnjenja postoje na ovom topiku, o svemu tome sam već pisala.

ljubicica

01.10.2008. 09:40

Poštovana dr. Četvrti dan ciklusa imala sam odnos i momak je svršio u mene. odmah poslije toga popila sam 3 tablete Logex i sutra još 3. za dva dana sam prokrvarila i krvarenje je trajalo 3,4 dana. Postoji li mogućnost trudnoće? Inače su mi ciklusi uredni, 28 dana. Hvala.

01.10.2008. 10:15

Ne znam kako bi zanijeli četvrtog dana ciklusa, hitna kontracepcija bila je potpuno nepotrebna.

mališa

02.10.2008. 18:40

sinoć sam imala odnos sa dečkom i svršio je u mene, a bio mi je deseti dan ciklusa.inače mi je ciklus uredan i traje 28 dana.pila sam pilule triquilar ali ovaj mjesec sam napravila pauzu.recite mi molim Vas kolika je opasnost za trudnoću 10.dan, i ako mi preporučite pilule za dan poslije molim recite i koje mogu dobiti bez recepta jer je mij giinekolog na zaraznom.može li triquilar pomoći i kako? za nejga imam recept pa.. unaprijed zahvalna..

02.10.2008. 19:15

Uzmite hitnu kontracepciju, preblizu ste ovulaciji. Triquilar 3 bijele tablete sad, 3 za 12 sati.

Maggie999

03.10.2008. 10:05

Postovana, posljednju menstruaciju sam dobila 15. 9. Ciklus mi obicno traje od 28 do 26 dana.
1. 10 sam imala spolne odnose sa momkom, koristili smo kondom, nije pukao nego je ostao u meni, a momak je u toku odnosa svrsio. Vecina sperme se izlila van. Uspanicena sam otisla u apoteku, u Sarajevu postoje pilule za dan poslije, ali samo Vikela, pakiranje od jedne tablete. Popila sam je u roku od sat-sat i pol nakon odnosa. Da li postoji objektivna, prakticna sansa da ostanem trudna? Mnogo, mnogo se brinem i prvi put sam u ovoj situaciji. Iscekujem Vas odgovor.
Pozdrav.

nellica

03.10.2008. 10:05

Dobro jutro. Molila bi Vas jedan hitan savjet. Već 3 mjeseca uredno pijem pilule Yasmin i nikada nisam izostavila niti jednu. Međutim, u srijedu dana 01.10.2008. godine oko 10 sati navečer imala sam spolni odnos i dečko je svršio u mene. U četvrtak ujutro sam ni sama ne znam kako zaboravila popiti pilulu. To bi bila 17. pilula koju sam trebala popiti. Da sam zaboravila popiti tabletu utvrdila sam danas ujutro i onda sam uzela 2 tablete. Do kraja pakiranja sada mi je ostalo još 3 pilule. Da li je potrebno radi zaštite od neželjene trudnoće popiti još koju pilulu i postoji li šansa da unatoč tome što sam danas popila 2 pilule ostanem trudna. Molim Vas brzi odgovor! hvala

03.10.2008. 11:50

Maggie - šansa da hitna kontracepcija djeluje je 96%
Nellica - nećete ostati trudni.
Obje - molim pročitajte cijeli ovaj topik,koristit će vam.

nellica

03.10.2008. 12:30

Doktorice hvala Vam puno na doista brzom i jasnom odgovoru.

Opreza radi, kontaktirala sam i svog ginekologa koji mi je isto rekao, ali mi je također sugerirao da u roku od 12 sati od kada sam popila te dvije tablete( danas ujutro u 8) popim još 2 tablete Yasmina.. i da onda prestanem piti tablete. Nakon toga bi trebala dobiti menstruaciju, te prvoga dana menstruacije ponovno početi piti yasmin.
Obzirom da iz svih vaših odgovora koje sam čitala na ovom forumu proizlazi kako hitna kontracepcija nije potrebna odnosno ne djeluje na redovnu kontracepciju, nije mi jasno zašto mi je ginekolog preporaučio da danas navečer popijem još 2 tablete. Da li je to stvarno potrebno???? Sada sam skroz zbunjena i bojim se da mi te dvije tabletice navečer ne naštete.,a oper, bojim se ne popiti ih???
Hvala Vam puno unaprijed.

03.10.2008. 18:05

Da, to je dosta nezgodno, dva mišljenja, kome vjerovati? Žao mi je, to morate sami odlučiti. Ja stojim iza svog stava da se na redovnu kontracepciju ne može uzimati hitna, i iza toga da nećete zatrudniti.

Maggie999

03.10.2008. 18:05

Mnogo Vam hvala, mirnija sam! Najgore je sto su mi ciklusi neujednaceni u par dana (24, 26, 28 - pogotovo na promjenu klime) i nisam znala pouzdano ni kada mi je ovulacija.
Samo me jos zanima da li bih trebala napraviti test na trudnocu i u slucaju da prokrvarim ranije, kasnije ili na vrijeme, i koliko rano se moze napraviti taj test (obicno na onim visokoosjetljivim pise 7-10 dana). Takodjer, moja prijateljica koja je pila VIkelu jednom, prokrvarila je za tri dana i imala mucninu i vrtoglavicu, a ja nisam imala nista od nuspojava, osim tupih bolova u abdomenu koji nisu bas tako jaki. Takodjer me zanima da li smijem koristiti biljne vaginatorije za uravnotezenje vaginalne flore, jer kao i svake kontracepcijske pilule, i ova mi je jako isusila sluznicu, da li ce to umanjiti djelovanje pilule?
Ova je tema odlicna, i zaista sam mnogo naucila. Hvala jos jednom.

03.10.2008. 18:55

Možete koristiti vaginalete. Nuspojave neke žene imaju neke ne, to nije vezano uz efikasnost hitne kontracepcije. A test možete napraviti 15 dana iza odnosa, prije ćete baciti novce jer nećete biti sigurni. Krvarenje će doći kad dođe, nema pravila.

zabrinuta11

03.10.2008. 22:55

prestala sam piti yasmin tablete ovaj mjesec jer sam bila previse emocionalana punih godinu dana sto sam ih uzimala.(plakala cesto i bez nekakvog posebnog razloga) menstruaciju sam dobila 23.09. i nisam pocela piti sljedeću kutiju. danas sam imala spolni odnos(03.10.) i kondom je puknuo.. sutra je subota i ne znam sto da radim.. da pocnem piti yasmin sada tjedan dana poslije ili da uzmem pilulu za dan poslije??
hvala

iva1

03.10.2008. 23:10

Dobra večer. Imala sam nezaštićen odnos s dečkom prvi put jučer oko 10 h ujutro . Zadnja menstruacija mi je bila 19.9. i imam redovite cikluse od 28 dana. Ako sam dobro izračunala, tada mi je bila ovulacija (a i osjetim to po sebi). On nije svršio u mene, svršio je mnogo kasnije. Ipak, uhvatila me totalna panika i zvala sam sve privatne ginekologe da me što ranije prime. Najraniji termin sam dobila 13.10., a bojim se da je to već kasno. Budući da nemam ovdje ginekologa svog, mogu li igdje potražiti pilulu za dan poslije? Bojim se mi vrijeme za tu opciju već ističe, a ne mogu nikako doći do nje... sad Smijem li uzeti prijateljičin Cilest ili nešto slično? Hvala unaprijed

iva1

03.10.2008. 23:45

P.S. Zaboravih napomenuti da nam je prije toga on svršio bez odnosa, nekakvih sat vremena prije odnosa,ali smo se poslije oboje temeljito otuširali te da nisam nikad pila nikakve pilule jer nisam ni imala odnose.Hvala Vam na strpljenju. Znam da smo dosadni svi s istim pitanjima, ali panika čini čuda big-smile