Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

07.10.2008. 19:05

Ne ljutim se, ne brinite, i hvala što ovaj put uvažavate i moje potrebe happy.

mobilna

08.10.2008. 10:05

poštovana doktorice! zadnju menstruaciju dobila sam 19.9 ciklus mi traje 30-31 dan. Nezaštićeni spolni odnos sam imala 5.10 ali dečko nije svršio u mene (tako barem on tvrdi) dan poslije tj. 6.10 sam otišla kod ginekologa i on mi dao cilest tablete i rekao mi da popijem 2 odma 2 za 12 i dvije ponovo za 12 sati. Zanima me kolike su šanse da budem trudna? i kada bi otprilike trebala dobit menstruaciju? Unaprijed hvala!

Zvonaaa

08.10.2008. 10:10

Dobar dan...vako..da vam sve objasnim..cura mi je imala 5.-8.9 menstruaciju mi smo 15 imali spolni odnos i ja sam svrsio u nju. popila je 2*3 jasmina. ona je kako je trebala dobit menstruaciju oko 30. dobila ju je 29. ciklusi su joj oko 23-24 dana ali ta "menstracija" je trajala oko dan i pol..malo jace krvarenje je bilo.. oko 3.-4.ovog mj. cura je primjetila da joj nesto bjelo curi iz vagine bili su to bjeli ugrusci u komadima..sad ja sam se jako zabrino i eto jucer joj je pocela bjela tekucina znaci nije vise u ugruscima..dali se ono moze nazvat menstruacijom i sta je to bjelo? i zasto je u ugruscima? dali je moguce da je ostala trudna..i dali ima razloga da se brinemo? ako ono nije bila menstruacija kad bi se mogla ocekivat otprilike? znam da neznate to ali ipak neka nadanja happy da bolje i lakse spavam..eto to bi bilo sve i jako vam hvala...pozdrav! Hvala!

08.10.2008. 12:55

http://www.cybermed.hr/index.php/...lula_za_dan_poslije_najcesca_pitanja

Zvonaaa

08.10.2008. 21:00

A molim vas samo da mi pojasnite sta je znaci to bjelo i zasto je prvo bilo u grudicama..a nakon toga u tekucem stanju jer ona kaze da je to prvi put da joj se desi da je u grudicama..i molim vas dali je ono bila menstruacija..molim vas odg..procito sam ono 6puta..hvala!

08.10.2008. 21:35

To vam spada u promjene nakon uzimanja hitne kontracepcije - hormonska situacija se promijenila pa se i iscjedak promijenio. Napravite test pa ćete znati da li je ono bila menstruacija, ni ja ne mogu znati bez toga - ali vjerojatno da.

deedeedee

09.10.2008. 08:55

Pozdrav. happy
Zanima me da li se može zatrudnijeti zadnjeg dana menstruacije i dan poslije? Naime, zadnja menstruacija bila mi je od 03.10. do 08.10., a ja sam imala nezaštićeni seks 08. i 09.10. Također, menstruacije su mi jako neredovite (za primjer, ove godine je bilo 10.02.-14.02., 14.04.-19.04., 27.06.-01.07., 27.07.-02.08, 03.10.-08.10). I nisam nikad bila u ginekologa. I da li je pametno da popijem pilule za dan poslije i da li ih mogu dobiti bez recepta?

bagi

09.10.2008. 08:55

Cijenjena dr. Dmitrović. Zbog viška prolaktina izostala mi je mjesečnica. Dr. mi je dao tableta Primolut koje su izazvale mjesečnicu. Peti dan tog ciklusa imala sam odnos i momak je svršio u mene. Postoji li mogućnost da sam trudna?

09.10.2008. 12:55

deedeedee

09.10.2008. 15:10

pročitala sam link, zahvaljujem. happy
ali još uvijek me muči da li se može s obzirom na moje neredovite menstruacije pretpostaviti kada mi je ovulacija i da li je moguće da je bila zadnji dan ili dan nakon menstruacije? (čitala sam negdje da se može i za vrijeme menstruacije zatrudniti iako je to rijetko)

09.10.2008. 16:20

Deedee, vi teško da ikad imate ovulacije, a kamoli petog dana ciklusa. Na moju dušu, ne pijte ništa. Sjetit ćete me se kad budete htjeli zatrudniti i mučili se, ovo će vam se tada činiti jako smiješno blunk.

bagi

10.10.2008. 08:50

Cijenjena dr. pročitala sam sva pitanja i odgovore i nisam našla ni jedno stanje isto mojem. Zanima me da li je mjesečnica izazvana tabletama jednaka normalnoj mjesečnici i računaju li se isto plodni dani? Logika mi govori da je to, naravno, isto, ali ne mogu a da ne pitam happy

10.10.2008. 17:40

Je, isto je, računa se kao novi ciklus - koji je normalan ukoliko se ne dokaže suprotno.

mrvica7

10.10.2008. 17:40

dobar dan!
imam 20 god.i vec sam 4 godine seksualno aktivna, medutim imam decka za kojeg smatram da bas nije zreo, pa sam Vas htjela zamolit da mi preporucite koje pilule su najbolje za dan poslje u slucaju da se nesto nezeljeno dogodi i da ih ima u Hrvatskoj za kupiti?
poz!hvala

11.10.2008. 10:15

ana84

13.10.2008. 09:55

Poštovana,
zanima me da li bih trebala uzeti pilulu za dan poslije. Prije koji sat imala sam odnos s deckom bez zastite, on nije svrsio u mene vec smo se samo malo "zafrkavali", a poslije mi je rekao da je mozda svrsio "na suho" kad ga je izvukao, ali ja u to imam sumnje, sigurno je moglo nesto predejakulata izici iako on kaze da nije nista. No stvar je u tome da sam prije 6 dana prestala piti pilule. Dakle 6.10., 14. dan sam popila zadnju tabletu. 8.10. mi je dosla menstruacija, za koju sam pretpostavila da je prilagodba organizma nakon pilula, no to nije bilo samo smeckasto krvarenje vec je izgledalo kao prava menstruacija i malo me je boljelo. Danas je peti dan te menstruacije, jos uvijek ima iscjetka, i ne shvacam da li se to sad vodi kao "prava" menstruacija ili ne? Ako se vodi, onda mi je to peti dan i nadam se da ne bi trebalo biti nista cak i da je nesto sperme "pobjeglo". A ukoliko gledam od pocetka kutije pilula, ovo bi bio 20. dan pa pretpostavljam da isto ne bi trebao biti plodan...inace su mi ciklusi redoviti, 28 dana, no zbog gluposti koju sam napravila, tj. prekida kontracepcije sad vise nista ne shvacam. Ako je ova menstruacija prava, onda sad racunam novi ciklus od njenog prvog dana, ili je ovo i dalje 20. dan gledano od pocetka kutije pilula sa jacim probojnim krvarenjem? Kada bih otprilike onda mogla ocekivati menstruaciju?

13.10.2008. 10:45

To krvarenje računate kao pravu menstruaciju, a prvi dan je prvi dan ciklusa. Ostali odgovori pod http://www.cybermed.hr/index.php/...lula_za_dan_poslije_najcesca_pitanja

lala.lili

17.10.2008. 14:20

Pitanje imam jedno.. Imala sam nezasticeni spolni odnos za vrijeme menstruacije.. Tocnije 2. dan mestruacije.. Nakon toga menstruacija mi je prestala, tj imala sam jos par dana ali vrlo vrlo vrlo malo.. Jel je moguce da sam trudna? I koliki je postotak mogucnosti da sam trudna?

17.10.2008. 14:45

Molim pročitajte http://www.cybermed.hr/index.php/...lula_za_dan_poslije_najcesca_pitanja

pema

17.10.2008. 20:50

U noci sa 27 na 28.9 imala sam spolni odnos s partnerom-koristili smo metodu u kojoj je on svrsio izvan mene i zaista vjerujemo da mu nije niti malo pobjeglo.Ujutro 28 sam dobila menstuaciju koja je bila obilna...Danas 17.10 osjecam sa nekako lose i imam mucnine pa me zanima dali je moguce da sam tad mogla ostati trudna.Od tad do danas nismo imali spolni odnos a ciklusi su mi 28-29 dana itraju 4 dana.Molim vas da mi sto prije odgovorite.Hvala