Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.11.2008. 16:25

Lina - pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
Nana - šansa da ste jučer imali ovulaciju je jako malena, a hitna kontracepcija sasvim sigurno neće dobro djelovati na dijete, tako da mislim da vam je pametnije riskirati i ne piti ništa. Eventualno ako slijedeću trudnoću ne planirate uskoro, možete staviti spiralu u roku od 5 dana od odnosa.

aandelko

22.11.2008. 18:40

Sinoc sam imao nezaštićeni odnos sa curom i ejakulirao sam u nju. 3. joj je dan menstruacije. Ima redovite cikluse. Da li postoji mogućnost da zatrudni. Hvala

23.11.2008. 05:15

Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

kompliciranzivot

25.11.2008. 15:35

Opet ja, oprostite što vas spamam. Odlučila sam popiti danas oko 20 h tri cilest pilule i onda u 8 ujutro još tri, iako sam već 4 popila(a dvije najvjerojatnije ispovraćala). Da li je to u redu?

kompliciranzivot

25.11.2008. 15:35

Poštovanje doktorice, evo čitala sam jedno desetak stranica ovog foruma i više nisam mogla, pa se unaprijed ispričavam ako je već bilo slično pitanje. Meni su plodni dani, koristili smo ja i partner metodu prekinutog snošaja i odlučila sam piti kako mi je ginekolog preporučio 2x3 cilest, svakih 8 sati. Popila sam prve dvije, da bi nakon osam sati povraćala. Pošto su se te prve dvije apsorbirale nisam bila zabrinuta, popila sam druge dvije. Nakon sat i 40 minuta probudila me mučnina i povratila sam opet. Zadnje dvije trebam popiti za sat vremena. Ali sad više ne znam što mi je činiti jer sam pročitala da 1h i 40 nije dovoljno za apsorbiranje i da treba ponoviti dozu. Ono što ne razumijem je što to znači ponoviti dozu. Kada trebam uzeti te dvije koje sam ispovraćala, a kada zadnje dvije. I samo da kažem prošlo je od odnosa 20 sati. Hvala unaprijed!

25.11.2008. 17:50

A šta da vam kažem da nije u redu, što bi napravili happy?

kompliciranzivot

25.11.2008. 20:50

NIšta, jer mi niste rekli šta da napravim happy

25.11.2008. 21:20

Nadam se da ste pročitali topik o najčešćim pitanjima i da ste sigurni da trebate piti tu hitnu kontracepciju, ne zaboravite da je to povelika doza hormona. Ne znam što trebate napraviti, jer lako je moguće da ćete i ostale tablete povratiti, očito tako reagirate. Ja bih na vašem mjestu popila još samo dvije, ukupno 6, jer tolika doza se i preporučuje. To što nije u 12 sati nego u 24 sata je manje važno.

kompliciranzivot

25.11.2008. 21:45

učinila sam tako kako ste rekli, puno vam hvala na odgovorima i to brzim !

Lana8

26.11.2008. 15:30

Postovana doktorice,
prije nesto vise od 7 dana konsultirala sam se sa Vama oko uzimanja Dabrostona.Molila bih Vas za jos jedan savjet.Do sada sam imala redovite cilkluse svakog 26. dana.Obzirom na to, da li bih ga smjela prestati uzimati danas 24.dana jer mi se to cini pribliznijim mom ciklusu, jer imam osjecaj da cu eksplodirati,ponajvise u grudima,i neki cudan osjecaj poput boli prvih menstrualnih dana(ne znam da li je on uzrocnik) ili da ipak uzimam kako je preporuceno i 25. dana ciklusa?(Sto se tice narednog ciklusa, odlucila sam da ga ne uzimam,ali nisam nigdje mogla procitati zasto ga lijecnici daju za dva ciklusa, stoga se nadam da necu napraviti jos vecu buru u organizmu.)Unaprijed hvala!

26.11.2008. 16:50

Možete ga prestati i danas, ništa se posebno neće desiti.

martina:)

26.11.2008. 21:55

zanima me jedna stvar...naime,popila sam 3 pilule cilest nakon spolnog odnosa i 3 za 12 sati...već sam tako jednom napravila na preporuku ginekologa kad mi je bilo hitno. brine me da li sam možda prerano popila prve tri tablete (5-10 minuta odmah nakon odnosa)...unaprijed hvala

jaci

26.11.2008. 21:55

hmm..Moj decko i ja imali smo spolni odnos danas tj.26.11.!Menstruaciju sam imala od 14.-19.ovog mjeseca,ali danas kad smo imali odnos puko mu je kondom dok je svrsavao i cak mislim da je svrsio u meni.Ja se bojim nezeljene trudnoc,a i pocela sam imati prve sexualne odnose prije mjesec dana tako da ne znam puno o tome.Kod ginekologa nisam isla i sat treba da radim samo da ne idem kod njega!???????Bojim se...sad

27.11.2008. 09:45

Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

mala ana

27.11.2008. 09:45

Postovana doktorice!
Menstuaciju sam imala 25.10....i prije 2 tj imala sam spolni odnos s deckom...tocnije datum 13,11......nismo koristili zastitu ali decko je svrsio izvan mene.Ciklus mi inace nije bas redovit..od 26-32 dana svaka dobim mensturaciju..
Znaci trebala sam dobiti jucer.ali jos nije dosla..Sada bojim se da se dogodilo ono najgore.Cujem da se moze zatrudniti kad decko prije snosaja izbaci onu vodicu(cujem da je pomjesana urinom i spermijim)...dal je moguce to'??
Unaprijed Vam hvala

27.11.2008. 14:25

Topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

zubić vila

28.11.2008. 10:10

Poštovana doktorice! Zadnju menstruaciju sam imala 7.11 i zadnjih 3 mjeseca mi je kasnila oko tjedan dana. Dana 26.11 sam imala spolni odnos s dečkom i puknuo nam je kondom prije nego što je on ejakulirao, međutim mali dio kondoma je ostao u meni, ali smo ga uspjeli izvaditi!! Kolika je mogućnost da ću ostati trudna i da li ima potrebe za hitnom kontracepcijom? (budući da iz prethodnih odgovora vidim da imam 72h)

28.11.2008. 13:30

Kako bi ostali trudni, od komadića kondoma koji je ostao? Nema potrebe za hitnom kontracepcijom.

lady_di

29.11.2008. 11:45

dobar dan..imam jedna problem pa bih vas molila za pomoc..savijet...sto da napravim..sinoc oko 23h sam imala nezaštićeni spolni odnos. Ne pijem kontracepciju, ali vecinom koristimo komdome,osim u iznimnim situacijama,,kao sto je bila ovasad nije svšio u meni,vec izan..ali me hvata panika..buduci da postoji mogucnost da prije snošaja iziđe nesto..po mom racunanju plodni su mi dan..i zbog toga me jako strah...zadnju menstruacija mi je bila 16.11.-20.11. a ciklus mi je uglavnom redovit i traje 28 dana.Molim vas recite mi dali bi trebala otici do ljekarne zamoliti da mi daju hitnu kontracepciju,nisam inace iz Zg-a a i subota je pa uopce ne znam gdje da nadem ginekologa.Sto mi vi preporucijete..i molim vas odgovorite mi sto prije...72h brzo istice..

29.11.2008. 15:25

Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. A sa ovim tehničkim problemima vam ja ne mogu pomoći.