Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
18.12.2008. 13:25
A čujte, sa tako nepravilnim ciklusima moguća je i nepravilna ovulacija, a uz nezaštićeni odnos šansa za trudnoću je velika.
|
assassin
|
20.12.2008. 10:50
Poštovani,
djevojka i ja smo u četvrtak oko ponoci imali nezasticeni spolni odnos te smo nakon njega posumljali da je možda manja količina ejakulata ostala unutra. Sljedeci dan smo otisli u hitnu ginekološku ambulatnu i lijecnik joj je prepisao 3 puta po dvije tablete Cilest. Ona je odmah popila prve tri (u pola 7 navecer) a druge tri je trebala popiti ujutro u pola 7. Medutim, ona ih je popila sat vremena kasnije. Da li je to takoder u redu ili moze doci do nekakvih komplikacija. Do sada jos nije imala nikakve nuspojave od tableta. Da li to znaci da ni ti nece ili oni dolaze kasnije. I koji su to tocno simptomi.
Unaprijed puno hvala.
|
|
20.12.2008. 13:50
Sat vremena kasnije ne igra ulogu. Simptoma neće biti ako ih dosad nije bilo.
|
tere
|
20.12.2008. 20:25
Molim vas, ako mi mozete pomoći da mi odgovorite na par pitanja.. zadnja menstruacija mi je pocela 2.12 trajala nekih 5 dana, nezasticeni spolni onos s deckom imala sam 19. 12., s tim da je bio prekinuti snosaj, nije svrsio u mene. I sada me je strah da ne postoji mogucnost trudnoce, odmah ujutro sam isla u ljekarnu po pilulu za dan poslije, dali su mi vikelu, koju sam popila nakon 9 ili 10 sati nakon odnosa. Da li postoji mogucnost trudnoce? i da li bi mogla jos nesto uzeti da nebi doslo do trudnoce? mislim, da li bi mi bila vikela dovoljna, ili? hvala
|
tere
|
20.12.2008. 20:50
i nakon sto je svrsio, opet smo nastavili s odnosom, i decko se obrisao maramicom, al ipak, strah me da nije ostalo mozda malo sperme u meni, zato sam popila pilulu...da li ce vikela bit dovoljna?
|
|
21.12.2008. 04:55
pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
mimi-bosanka
|
21.12.2008. 21:00
citala sam ovaj forum i jako mi se svidjelo to sto odovarate onima koima je potrebno. No i ja imam problem? Jutros oko 10 casova sam imala nezasticen odnos s deckom sto je zavrsilo tako sto je svrsio u mene. Zbog mog straha i bez preporuke ginekologa kupili smo tabletu VIKELA koju sam popila oko 3 sata. Menstruaciju jos nisam dobila , pa me zanima ako nisam zatrudnila da li trebam dobiti ili ne? Da spomenem i to da nikad prije nisam uzimala nikakve kontrarecepciske pilule, samo kondom, i da je menstruacija uredna svako 21 dan. No pored svega toga redovnu menstruaciju sam trebala dobiti za 6 dana, i ako bi dobila u toku da li da to racunam kao redovnu ili cu ponovo da dobijem za 6 dana? Mozda malo glupo pitanje ali ja sam ipak zabrinuta i unaprijed vam hvala
|
|
22.12.2008. 08:10
Ajme, trebate vi još puno čitati. Za početak, onaj drugi topik, kao i svi ostali.
|
mulann
|
22.12.2008. 17:50
postovana doktoriceeeee,imala sam odnose s deckom 9.12 inace to mi je bio 7 dan ciklusa,on kaze da je malo svrsio u menee,nakon 48 sati ja sam popila pilulu dan poslije i ako to ne bi trebalo da su mi plodni dani jer inace menstuacija mi je redovna svaki29-30 dan,nije bilo nikakvih nus pojava do cetvrtka 17 kad smo imali nezasticene odnose ali nije svrsio u mene,sutra popodne sam dobila krvarenje koje traje i danas nije bas ni oskudno ali nije ni kao prava mjesecnica,a inace pravu mjesecnicu sam trebala dobiti 30,sad me zanima da li su mi tog 17 bili plodni dani i ako sam popila tu pilulu za dan poslije i kolike sanse su da sam trudna i kad da napravim test hvala vam unaprijed....................
|
at_night
|
22.12.2008. 21:15
postovana doktorice pisem ovdje d ane otvaram novu temu, naime datum prvog dana moje zadnje mjesecnice bio je 9.prosinac 2008 , odnose sam imala 20. i 21. prosinca 2008 i decko je svrsio u mene
kolike su sanse za trudnocu u tom periodu?samo da napomenem da zelim dijete!
razmak izmedju dvije mjesecnice mi je u prosjeku 21-22 dana
unaprijed hvala
|
|
23.12.2008. 10:15
Obadvije, pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
Freya
|
23.12.2008. 17:45
Poštovana doktorice,
Noćas sam imala zaštićeni odnos s prezervativom prije cca. 7 sati. Momak je svršio u mene i koliko sam uspjela vidjeti, prezervativ nije pukao, ali odmah nakon odnosa osjetila sam kao da je malo spreme dospjelo u mene i jutros dosta velik iscjedak (kao od ejakulata) na gaćicama. Danas mi je otprilike 15-17 dan ciklusa, vođenje menstrualnog kalendara sam u posljednje vrijeme zanemarila, a s novim momkom sam tek mjesec dana i ne bih još voljela ostati trudna. Pretpostavljam da su šanse za trudnoću male, ali uhvatila me panika i razmišljam da li uzeti pilule za dan poslije? Trenutno se nalazim izvan mjesta stanovanja i ne mogu doći do recepta, a kako je prijateljica prije par dana bila u sličnoj situaciji, ostalo joj je pilula (ne znam još kojih) pa se ponudila da mi ih danas u toku dana donese. Zanima me da li biste mi preporučili da uzmem te pilule ili možda čak Yasmin pilule, kutijicu kojih imam doma (rok istekao 08/2007), ali ih se nisam nikad odvažila uzimati? Što se tiče količine, pridržavat ću se uputa koje ste naveli na topiku „najčešća pitanja“ kad saznam o kojim tabletama se točno radi. Inače sam pušač i imala sam manjih problema prije 5 godina, pretpostavljam s zgrušavanjem krvi (modrice po tijelu), ali nisam to nikad detaljnije istraživala ni liječila. Nemam drugih zdravstvenih problema, kod ginekologa odlazim jednom godišnje na red. pregled, papa test, ultrazvuk i sve je ok. Imam redovite mjesečnice, gotovo uvijek 28 dana. Da li je velika vjerojatnost da mi se ciklus poremeti zbog uzimanja hitne kontracepcije i u slučaju da je uzmem, nakon otprilike koliko dana bi mi ponovno trebala doći menstruacija? Koju metodu kontracepcije biste mi još preporučili s obzirom da se s kondomima očito ne osjećam dovoljno sigurno, a tablete radije ne bih pila zbog mogućih štetnih posljedica? Ranije sam uvijek koristila prezervative, ali to mi se trenutno ne čini dovoljno, pogotovo kad, kao noćas „zaboravim“ na moguće plodne dane. Hvala!
|
|
23.12.2008. 18:45
Svejedno je koju ćete vrstu tableta uzeti. Ako ne želite pilule, bojim se da je kondom slijedeća najsigurnija kontracepcija.
|
an5a
|
24.12.2008. 09:25
evo jos jedno pitanjce.popila sam tablete 3+3 svako 12 sati. u drugoj turi sam popila u 20.30 a povratila u 02.00.buduci da sam povratila samo malu kolicinu nekave pjene a iz vasih odgovora vidim da tada nije potrebno popiti ponovno.da li se moze ponoviti posljednja tura cisto radi sigurnosti ili mogu biti 100 % sigurna da su tablete djelovale.
|
|
24.12.2008. 15:35
Ne trebate ponovo piti pilule, apsorbirale su se.
|
bagi
|
25.12.2008. 20:30
Ne trebam nikakav odgovor, samo Vam želim Sretan i berićetan Božić. Puno sam naučila iz Vaših odgovora, nadam se da ne ću trebati Vašu stručnu pomoć
|
|
26.12.2008. 11:20
Baš ste me razveselili . Hvala također.
|
ivona29
|
26.12.2008. 11:20
jednom sam pila pilule cilest za dan poslije, i nisam ih pila 3 odjednom nego sam ih rasporedila preko cijelog dana, i tako 5 dana, tako mi ginekolog rekao. A sad vidim da ih cure piju po 3 odjednom.
Bojim se da cu ih povratit ako ih popijem toliko odjednom, jer sam bila i onako povracala... Zar nije to malo previse odjedanput?
|
|
26.12.2008. 22:10
Ne, to je točno koliko treba.
|
lutkica777
|
27.12.2008. 13:55
dobar dan . molim Vas savjet . sinoć nam je puknuo prezerativ , ja sam popila 2 cilesta jer sam ih imala od prije i takvu sam uputu dobila u ljekarni .. tek kasnije procitala sam Vaše upute da je on potreban u kombinaciji 3+3 , budući da sam u imala samo 4 tablete cileste igrom slučaja a kombinacija 2+2 nije dovoljna jutros sam sve ispoćetka mislila sa jasminom sa vasom uputom 3+3.. a yasmin sam uspijela nabaviti te sam popila 3 jutros . sad sam stvarno zabrljala stvar .moja ginekologica kaze da ne pijem jos 3 za 12 sati jer je to sve skupa previse ... 6 yasmina i 2 ( nepotrebna ) cilesta od sinoc . Molim vas savjet ... da li je ta kombinacija kopja je do sada popivena 2 cilesta + 3 yasmina upoće dovolnja i buduci da su različite tablete . jesam jako zabrljala i sta da radim ? da pijem 3 navecer ili da odustanem kao što kaže ginekolog ??
|