Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
27.12.2008. 21:15
Ma ništa niste zabrljali. I u jednim i u drugim je etinil estradiol u istoj dozi, tako da samo popijte još jednu tabletu odmah, svejedno koju, i imate punu dozu.
|
Freya
|
27.12.2008. 21:15
Hvala na odgovoru od prije tri dana, na kraju sam popila sam 3+3 pilule Cilesta. Nakon prve ture nisam ništa osjetila, ali nakon druge sam imala dosta velike grčeve cijeli dan. Je li to uobičajeno ili bih se trebala brinuti, nikakvih drugih nuspojava nisam imala? Sad je, čini mi se, sve ok. Hvala!
|
bbb
|
27.12.2008. 22:50
poštovani, imala bih jedno pitanje...imala sam spolni odnos sa dečom bez zaštite.danas mi je 11 dan ciklusa.nije svršio u meni, ali nije siguran da li mu je izašlo nešto prije.... mada je svršio par sekundi nakon što smo se odvojili. kolika je mogućnost od trudnoće i da li je potrebna tableta za dan poslije?
|
|
28.12.2008. 13:15
Freya - nema razloga za brigu.
bbb - molim pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
Lanla
|
29.12.2008. 23:20
Poštovana,
molim Vas da mi odgovorite na nekoliko pitanja u vezi pilule za jutro poslije. Nakon što je meni i partneru pukao kondom za vrijeme sexualnog odnosa, ja sam popila Vikelu tabletu 12-13h poslije. Poslije nje par dana nisam imala nuspojave, iako sam bila pod stresom jer se jako bojim da cu ostati trudna. Tabletu sam popila 7.11., a vec 12. 11sam dobila krvarenje (iako sam imala mjesečnicu 13 dana prije toga). To krvarenje (12.11.) je bilo identično onoj mjesečnici kakavu sam imala dok sam pila Yasmin pilule ( znači najprije smećkast iscjedak, pa onda krvaranje koje traje 3 dana najduže). Yasmin ne uzimam vec 3 mjeseca. Zanima me da li to krvarenje trebam smatrati mjesečnicom ili ne? Još uvijek nisam dobila sljedeću mjesečnicu i zato sam zabrinuta, iako sam pročitala da pilula za jutro poslije može poremetiti ciklus. I grudi su me boljele u ovih mjesec dana, kao i sad sto me bole i imam osjećaj da su veće. Ruke su me boljele također sve ovo vrijeme, te su doktori utvrdili da se radi o stresu . Također patim od blažeg oblika depresije.
Zanima me da li je moguće da sam trudna?
I da li me i grudi kao i ruke mogu boljeti od stresa ili povezanosti mišića ruku i grudi?
Da li je moguće da me od Vikele bole i da sam poremetila hormone?
Unaprijed zahvalna.
|
an5a
|
29.12.2008. 23:25
postovani
nakon hitne kontracepcije sam prokrvarila 7 dan, krvarenje i simptomi kao i obicno.da li to mogu smatrati mjesecnicom s obzirom da bi trebala dobiti za 7 dana. hvala
|
nestrpljiva
|
29.12.2008. 23:25
Dobar dan! Sa deckom sam imala nezasticeni spolni odnos (27.12.) i malo je svrsio u mene pa smo odmah otisli na hitnu. Dali su nam VIKELA tabletu i to sam popila odmah (znaci 1h poslije spolnog odnosa). Zadnji menstrualni ciklus sam imala 3.12 i trebala bi dobiti menstruaciju negdje izmedju 3 - 4.01.! Zanima me zasto jos nisam dobila menstruaciju a vec je proslo 2 dana. Jucer (28.12.) me jako bolio trbuh sto kod mene znaci da bi trebala dobiti. Sto ne valja?? Zasto jos nisam dobila??
Zabrinuta.....
|
|
30.12.2008. 11:30
Sve tri, pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Naravno da ste poremetile ciklus. Ja ne mogu znati niti da li ste trudne niti kada ćete dobiti slijedeću menstruaciju.
|
kristinka
|
30.12.2008. 16:25
Poštovana doktorice
procitala sam vas topik i to mi je puno pomoglo i hvala vam!! Imala sam 27.12. spolni odnos s deckom pri cemu nam je pukao kondom te sam ja nakon sat vremena popila 3 tablete ( u 6 sat ujutro)Yasmin i te još 3 tablete Yasmin nakon 12 sati ( u 6 h popodne): To mi je bio 11.dan ciklusa. U nedjelju sam imala malo mucnina ali to je ok koliko sam svatila. Da li mi mozete samo reci da li sam sve u datoj situaciji dobro napravila i trebam li jos sta?? Puno vam hvala
|
|
31.12.2008. 00:20
Sve ste savršeno napravili. Hvala što čitate upute, i sretno .
|
Lanla
|
31.12.2008. 00:55
Pročitala sam i prije topic najčešća pitanja,ali mene je najvise zanimalo da li ono krvarenje 5 dana nakon hitne kontracepcije trebam smatrati mjesečnicom? Usput, jutros sam radila test na trudnocu i bio je negativan, ali jos uvijek nisam dobila mjesecnicu.
|
|
31.12.2008. 11:55
Da, onda to smatrajte mjesečnicom i dalje računajte od tog datuma.
|
frka
|
02.01.2009. 21:35
poštovani.
otprilike kolika je mogucnost da mi cura zatrudni a imali smo spolni odnos 19 dana nakon njezine mijesecnice?
|
|
03.01.2009. 13:20
Pročitajte topik pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
jana1
|
03.01.2009. 16:20
postovanje! imam neredovite cikluse gdje mi ciklus zna trajati i po 40 dana. zadnju mengu sam dobila 9.12 i imala sam nezasticeni spolni odnos 1.1 oko 10 sati navecer, taj dan ujutro sam imala malo krvarenje, kao i drugi dan, brine me da to nije bila ovulacija. moram napomenuti da decko nije svrsio, vec cim smo primjetili da je puknuo kondom smo stali s odnosom. takoder vec dva tjedna osjecam jako peckanje dok uriniram, pa me zanima da li je pod upalom moguce zatrudniti? dobila sam cilest tablete kao hitnu kontracepciju i prvu turu bi trebala popiti do 10 navecer, al se bojim nuspojava jer imam genetskih predispozicija za neke nuspojava! sto vi mislite kolika je sansa za trudnocom?
|
|
03.01.2009. 18:05
Da li je odnos bio s kondom ili ne? Ako s kondom, a prekinut je, mislim da nema šanse za trudnoću. Inače, može se zatrudniti i pod upalom.
|
frka
|
03.01.2009. 18:05
jeli se moguce oploditi ako imas upalu jajnika?
|
|
03.01.2009. 20:10
Ako žena ima ovulaciju, uvijek može ostati trudna.
|
jana1
|
03.01.2009. 20:10
da, bio je s kondomom koji je puknuo, al nije svrsio... znaci mislite da ne trebab popiti pilule?
moram napomenuti da tri dana imam iscjedak, smedkasti.
|
|
03.01.2009. 22:35
Da, mislim da je šansa za trudnoću vrlo mala.
|