Autor
|
Poruka
|
boki84
|
08.01.2009. 17:20
postovana doktorice!
pijem tablete yasmin vec godinu dana.u proslom pakiranju sam zaboravila popiti zadnju tabletu.nakon toga sam imala menstruaciju i zapocela piti opet tabete tek osmi dan.cetvrti dan nakon pocetka sam imala spolni odnos u kojem je pukao kondom.trebam li normalno nastaviti piti tablete ili trebam uzeti postkoitalnu kontracepciju?
hvala unaprijed.
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
08.01.2009. 21:40
I vi pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Pijte dalje normalno. Napravite test 14 dana poslije odnosa.
|
magrat
|
08.01.2009. 22:50
5 godina sam pila triquilar. ginekolog mi je preporučio da napravim pauzu od nekoliko mjeseci. zadnju kutiju sam dovršila prije 10ak dana, dobila menstruaciju 31.12. i jučer imala nezaštićeni spolni odnos. kolika je vjerojatnost trudnoće? ima li smisla uzeti triquilar kao pilulu za dan poslije (jer ako je mala vjerojatnost radije ne bih na taj način šokirala organizam)?
unaprijed zahvalna
|
|
09.01.2009. 00:20
Čini mi se da šansa nije baš mala. Za ostalo pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
haira
|
10.01.2009. 18:30
Pozdrav!
Zanima me je li moguce da sam u drugom stanju ako je partner nekoliko puta usao u mene bez zastite,a zatim smo prekinuli odnos jer je bio poprilicno bolan?Nije bio ni blizu ejakulacije,a po meni bio je u erekciji ali ne u punoj...Imam redovit ciklus od 28 dana,a po tome sam ovulaciju imala 14.dan tj 3 dana prije "odnosa".Zanima me imam li razloga za zabrinutost.Ovo pitanje je vjerovatno i smijesno ali sam u prirodi panicna osoba tako da bi htjela cuti strucno misljenje prije nego izgubim sve zivce."Odnos" se desio prije 3 dana i od tad mi nervoza iz dana u dan raste...
Unaprijed hvala,nadam se brzom odgovoru.
|
chiara82
|
11.01.2009. 16:55
ovako, decko i ja smo imali spolni odnos u ponedjeljak negdje oko 22h, a posto sam bila u inozemstvu i nisam mogla odmah nabavit pilule, zbog svih ludih procedura, prvu sam popila u srijedu u 12:30, a drugu u 00:30, menstruacija mi je trebala doc prije pet dana,al jos ne dolazi, pa sam u poprilicnoj panici...jel normalno da mi menstruacija kasni ili....te dal sam mozda malo prekasno popila drugu tabletu...nemam pojima kako se zovu, znam da su bile dvije i zena u ljekarni mi je rekla, jednu sad, a drugu nakon 12h ...
|
Nera_ri
|
11.01.2009. 19:05
Poštovani!
imam jedno pitanje i treba mi hitan odgovor....naime pijem kontracepcijske tablete yasmin, trenutno mi traje pauza zbog menstruacijskog ciklusa nakon kojeg cu normalno nastavit pit svoju kontracepciju. Imala sam spolni odnos sa dečkom na kraju kojeg smo vidjeli da nam je puko prezervativ, tako da sadrzaj nije uspio ostat zadrzan (u prezervativu)...... kako je nedjelja i doktorica mi ne radi zvala sam dežurnu ljekarnu gdje mi je gospođa savjetovala da kupim Cilest tablete te popijem 3 odmah a 3 za 12 sati..... ali da se savjetujem sa liječnikom prvo....također mi je rekla da pošto uzimam kontracepcijske pilule da sam bez obzira na stanku zaštičena..te da nema brige ali da za svaki slučaj (ako želim biti 100% sigurna) popijem navedene tablete......koliko je to istina??
mene zanima vaše mišljenje što točno dalje napraviti??....Te me isto tako buni me činjenica da Cilest tablete nisu pilula dan poslije več obična kontracepcijska pilula...te kako ona može (i da li uopče može) u hitnom trenutku djelovati kao ˝tableta dan poslije˝ Hvala unaprijed!!
|
|
12.01.2009. 09:40
Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
cooky
|
Da li se nakon uzimanja Cilest tableta kao dan poslije pilule dojenje treba prekinuti ili je moguce izdajati se i nastaviti nakon nekog vremena (ako je moguce nakon kojeg vremena). Curica ima 8 mjeseci i ne doji redovito vec samo za vecernje uspavljivanje.
Hvala unaprijed
|
Yasminnka
|
Poštovana doktorice,
imala sam odnos 10.1.i zaštitli smo se,međutim kondom je ostao u meni..Zadnju menstruaciju sam dobila 25.12.kolika je šansa da ostanem trudna?i da li mogu popiti yasmin 4 tablete,po jednu svakih 12 sati..pitam jer ne znam da li je potrebno piti i da li je ta doza dovoljna?
ciklusi mi znaju varirati,zna često kasniti i uraniti.
Hvala
|
|
12.01.2009. 10:20
Cooky - nažalost, ta doza će vam se iz organizma isčistiti tek za 10-tak dana. Obzirom da imate žensko dijete, ne vjerujem da joj dojenje može ozbiljnije naškoditi, ali ipak pričekajte bar 7 dana.
Yasminka - pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
uplasenaa
|
23.01.2009. 15:20
draga doktorice, zanima me kakve su mogucnosti da sam ostala trudna.. imala sam nezasticen spolni odnos gdje je pukao kondom i on je svrsio u mene..to se desilo 7.1.2009., a ja sam imala menstruaciju 31.12.2008..mislila sam da popijem tabletu dan poslije ali me je prijateljica odgovorila jer po njenom racunanju nemogu ostati trudna..danas je23.1. i ja umirem od brige jer imam jako pojacani iscjedak prilikom odnosa,tup bol u stomaku,stalno sam pospana i grudi me bole..inace su mi menstruacija u rasponu 26-28 dana.kakve su mi sanse da sam mozda ostala trudna?'??? hvala
|
|
23.01.2009. 16:00
To već dugo ne računam ja, nego si svatko računa sam, nakon što pročita topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
Sarah555
|
24.01.2009. 18:10
Poštovana , htjela bi vas pitat ja sam uzimala pola godine pilule yasmin i sada ih već ne koristim 4 mjeseca.. ja i dečko imamo spolne odnose tjekom neplodnih dana ali sada za tjedan dana mu idem u posjetu i to je početak mojih plodnih dana. Imam problema sa bubrezima i zato sam prestala koristiti pilule (one nisu uzrok tome vec sam uzela malu pauzu) pa me zanima dali mi pilula za dan poslije može štetiti (urea mi je bila 16 a sada mi je 12,2 dok je normalno oko 8) i dali moram ici obavezno kod svoje ginekologice da mi ih propise (jesu li potrebne kakve pretrage za tu pilulu)..hvala unaprijed!
|
|
24.01.2009. 19:25
Ni slučajno to nemojte raditi. To se zove hitna kontracepcija jer se koristi u hitnim slučajevima, a ne planirano. Neka se dečko malo potrudi, koristite kondom i prekinuti odnos i bit će u redu.
|
Malena23
|
26.01.2009. 11:35
Postovani,
Zamolila bih Vas da mi odgovorite na neka pitanja u vezi pilule za dan posle...
Imala sam sexualni odnos sa deckom juce(25.februar oko 16h),bio mi je poslednji dan ciklusa,ali ipak,jos nije bio zavrsen.Nismo koristili nikakvu zastitu i svrsio je u mene.S obzirom da se to desilo za vreme ciklusa,kada se jajne celije obnavljaju,da li je velika verovatnoca da sam ostala trudna i da li ce mi pilula za dan posle pomoci?
Zamolila bih Vas da mi kazete da li dolazi do nekih nezeljenih efekata,posto je prvi put koristim?
Unapred hvala......
|
|
26.01.2009. 14:25
Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
mare22
|
26.01.2009. 14:25
Poštovana Doktorice
Imala sam odnos 6.dan ciklusa i kondom je pukao. Prije tri mjeseca uzela hitnu kontracepciju,menstruaciju poslije kontracepcije sam imala nakon 17,30 i 28 dana.Prije hitne kontracepcije ciklusi su mi bili 26-30 dana. Zanima me da li se sve vratilo u normalu? Rodila sam već i poprilično sam sigurna da nisam ostala trudna prije 10.dana cilusa. Imali smisla ponovo uzimati hitnu kontracepciju?
|
|
26.01.2009. 15:15
Pa vidite da sve znate. Nema smisla, šansa za trudnoću je stvarno teoretska.
|
carmen777
|
26.01.2009. 18:50
Postovana,
Molim vas za sto brzi odgovor ukoliko je moguce. Evo ovako- odnos je bio u noci sa sub. na ned, bez zastite, 15. dan ciklusa, svrsio je unutra, mislim da je sansa za trudnocu velika!. Dobila sam celste pilule 2x3, sada ju namjeravam popiti ali se bojim nuspojava, inace sam paranoicna sta se takvih stvari tice i uzasno se bojim tezih nuspojava, samo mi treba strucno misljenje da mi se nista lose nemoze dogoditi! unaprijed hvala!
|