Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.02.2009. 09:30

Didi - ni ste to nešto eksperimentirali s pilulama? Pročitajte topik Pilula za dan poslije najčešća pitanja, procijenite da li ste uopće trebali piti tablete. Ako jeste popijte još.
Vrckava - pa šestu uzmite neke druge boje happy.

Viskyy

02.02.2009. 09:30

Poštovani, imala sam spolni odnos s dečkom, i pukao nam je kondom.. prema mojim računanjima, trebala bi dobiti menstruaciju za 5 dana, inače mi je redovit ciklus. je li potrebno popiti pilulu za dan poslije ili ne? kad uopće nastupaju prvi simptomi trudnoće? (jer ne želim biti paranoična zbog sličnosti između tih simptoma i simptoma PMS-a)
unaprijed hvala
p.s. da li se pilula za dan poslije može nabaviti u ljekarnama ili?

02.02.2009. 12:15

Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Simptomi trudnoće vas ne trebaju zabrinjavati, potpuno su nebitni, jer test pokaže trudnoću prije simptoma.

gianella

02.02.2009. 15:10

Imam jedno pitanje i vjerojatno je odgovor negativan. Naime nedavno sam imala nezaštićen spolni odnos zadnji dan mentruacije. Sutradan sam odmah popila tabletu za dan poslije. Od toga je prošlo 10-ak dana i danas sam opet u situaciji da razmišljam da li popiti tu istu tabletu opet obzirom da sam i preksinoć imala spolni odnos no nisam sigurna da li postoji mogućnost da sam trudna. Danas sam opet dobila. Znam da je moguće dobiti ranije ukoliko se koriste ove tablete. meni je eto razmak 10 dana od završetka zadnje menstruacije do početka nove. Vjerojatno je razlog ta tableta za dan poslije koju sam popila. Mene zanima da li smijem danas popiti još jednu tabletu te kolika je mogućnost da sam trudna? Ne znam da li se isplati uzimati test za trudnoću?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

02.02.2009. 16:20

Čekajte, imate menstruaciju ovaj čas? I pitate se jeste li trudni i da li trebate uzimati pilulu za dan poslije? A kad onda niste trudni nego kad imate menstruaciju? Mislim da vam ne bi bilo loše razmisliti o pilulama kao trajnom rjšenje ako vam se ovo češće dešava.

kitty1903

02.02.2009. 22:40

Poštovani, 31.1. na 1.2. sam imala nezaštičeni spolni odnos, ali nije svršio u mene. Ciklusi su mi od 31 do 37 dana. Da li trebam popiti pilulu za dan poslije?

02.02.2009. 23:55

Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

vale1801

04.02.2009. 13:40

ovako...pila sam diane šest godina zbog menstrualnih problema..tj...nisam dobivala mengu ako nisam pila tablete...sad mi je ginekolog rekao da prijeđem na jasmin...da su ipak sa manje hormona.sad ih pijem već tri mjeseca.zadnji dan menstuacije mi je bio 1.2. a jasmin sam trebala počet pit 29.01-novi ciklus ali sam zaboravila ih kupit i nisam ih popila do jučer(pet dana) nakon spolnog odnosa kad je partner svršio u mene'kakva je mogućnost da zatrudnim i što da radim?

04.02.2009. 21:55

Obzirom na vaše neredovite cikluse, mala ali popijte hitnu kontracepciju. Sve o tome u topiku na koji stalno upućujem.

iduvnjak

07.02.2009. 01:35

ovako ja i cura smo imali prije sat vremena odnos, a ona je u plodnim danima,i pri tome osim klasicnog odnosa imali smo i analni , i svrsio sam joj u anus i nakon toga nekih 20ak min poslije , smo opet u zanosu sam pentrirao u vaginu ali jako kratko, penis nakon analnog nisam oprao , jeli moguce da je ostalo sperme nakon prvog odnosa na penisu i da ona zatrudni? molim vas hitno dali da uzimamo te hitne pilule, i ako da ,koje i kako ih uzimati?

07.02.2009. 12:00

Da, uzmite. Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

barfly

07.02.2009. 14:15

Poštovana doktorice!

U noci s nedjelje na ponedjeljak (31. 1. /1. 2.) sam popila zadnje tri pilule Cilesta, dobila sam tek danas (7. 2.), zanimalo bi me samo kako bi trebala doci slijedeca menstruacija, buduci da su mi dosadasnji ciklusi bili 30 /31 dan (racunam li od danas, prethodna menstruacija je bila 21. sijecnja). Po uzimanju Cilesta sam se osjecala uglavnom dobro osim jednog kratkog perioda.

Lijepi pozdrav i hvala na odgovoru!

07.02.2009. 15:00

Ciklusi bi vam trebali biti kao i dosad. Možda još slijedeći dođe ranije ili kasnije, ali poslije toga, kao dosad.

barfly

08.02.2009. 04:30

Ispricavam se, ako sam shvatila, moguce je da nakon ove menstruacije (zapocela danas, a redovita gtrebala biti cca. 20. 2.) slijedecu dobijem cca. 20. 3. ili da ju dobijem krajem mjeseca kao zakasnjelu od veljace?

Zahvaljujem na odgovoru, lijepi pozdrav!

08.02.2009. 12:40

Uopće ne shvaćam kako ste došli do tih datuma happy. Ne, ciklusi bi trebali biti kao i dosad, dakle na 30 dana. Ako ste ovu dobili jučer dakle na 30 dana od jučer.

Golamladenka

10.02.2009. 22:10

Poštovana doktorice!

Imam pitanje:
Imala sam spolni odnos s dečkom 5.2. i spavali smo bez ikakve zastite. Prije samog izbacivanja sperme izvadio je penis iz mene. Zanima me kolika je moguca zabrinutost od trudnoce- zadnja menstruacija je bila 22/23.1. pa do negdje 27 .1.
*nije mi jos sjelo racunanje plodnih i neplodnih dana sad

Hvala Vam puno unaprijed!

10.02.2009. 23:10

Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja, pa će vam sjesti happy.

jole24

12.02.2009. 15:25

moja djevojka pije logest svaki dan točno u podne i jučer je zaboravila popiti,a navečer smo imali spolni odnos i penetrirao sam u nju,i danas je opet popila pilulu u zadano vrijeme,pa mene zanim adali ima kakvih mogučnosti da zatrudni.?Unaprijed Hvala!!

12.02.2009. 16:00

Sada ne, ali koristite kondom slijedeća 2 tjedna

jole24

12.02.2009. 17:10

a što se može dogoditi ako nastavimo bez kondoma???ali ne pentriram dalje u nju??????i dali mora dalje piti pilule