Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.02.2009. 23:45

Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

ninaxd

18.02.2009. 13:50

...pozdrav, imam 19 godina i u noci 16 veljace prilikom spolnog odnosa s zarucnikom, prezervativ je puknu... zarucnik je penetrirao u kondom tako da je bilo prekasno kada smo uocili... ugl... zabrinuti smo oboje kao nikada dosad... inace, 16. je bio prvi dan menstruacijskog ciklusa (rano ujutro sam prokrvarila a navecer smo imali spolni odnos) , ciklusi su mi redoviti u zadnjih 6mj... u sijecnu je poceo 16, u prosincu 15... traju od 30 do 32 dana... e sada trebam hitnu pomoc kako vrijeme leti... kolike su mogucnosti da cu ostati trudna, a ne bih pila pilulu za dan poslije ako bas ne moram... molim vas za pomoc jer vrijeme leti!!!

18.02.2009. 15:00

20.02.2009. 09:00

poštovani, zanima me sljedece: jucer sam imala spolni odnos sa deckom i nije svrsio u mene ali me zanima dali je moguce da dodje do trudnoce ako spermiji dodju samo do klitorisa ali ne do vrata maternice i dali da korisltim pilule za dan poslije? unaprijed hvala.

20.02.2009. 13:05

anilorak777

21.02.2009. 19:15

Poštovana,
ispričavam se što smetam, ali eto...
Zaboravila sam popiti jučer zadnju tabletu triquilara, a imali smo seksualni odnos i pukao nam je kondom.
Danas sam se sjetila.
Što sad?
Ima li mogućnosti da sam trudna?
Da popijem danas tu zadnju tabletu?
Ili da popijem triquilar po onoj Vašoj formuli kao za dan poslije?
Puuuuuuuno Vam hvala

21.02.2009. 22:15

Sve je u redu, ne postoji mogućnost trudnoće. Samo novu kutiju nastavite nakon 7 dana pauze, osmi dan (što će biti dan ranije nego dosada).

MissChocolate

22.02.2009. 05:20

Kod mene je prilično složena situacija. Pijem yasmin i zaboravila sam popiti zabletu u utorak i jucer (petak). Jutros (subota) sam spavala s deckom i pukao nam je kondom. Nakon toga sam popila zaboravljenu tabletu od petka i tabletu od danas. U ljekarni su mi rekli da mogu popiti nakon 12 sati 3 yasmina i da će to djelovati kao tableta za dan poslije, ali ja bih ipak željela čuti još jedno mišljenje. Da ipak odem ginekologu u ponedjeljak i tražim ga tabletu za dan poslije? Hvala Vam unaprijed na odgovoru

22.02.2009. 13:20

U ljekarni su vam rekli glupost. Ne možete napraviti ništa osim čekati. Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

dorazg

22.02.2009. 15:10

Poštovana,
s dečkom sam jučer imala spolni odnos tijekom kojega nam je pukao kondom, i dečko je ejakulirao u mene. Pri izračunavanju plodnih i neplodnih dana izračunali smo da su mi trajali dani optimalni za oplodnju. Na hitnoj su mi prepisali cilest tablete, koje sam pila do ovog mjeseca. Popila sam dvije teblete i jos dvije nakon 12sati. Ovdje sam procitala da ste preporucili tri i jos tri nakon 12 sati. Još mi nisu "istekla" ona 72 sata, pa mozda mogu jos popiti te dvije tablete? Zanima me imam li razloga za brigu jer sam popila dvije tablete i jos dvije, te kada mogu očekivati krvarenje?
Zahvaljujem!

22.02.2009. 17:05

Popijte još dvije.

Vulcy

23.02.2009. 20:50

Poštvana, prvi dan menstruacije mi je bio 2.2, imala sam nezaštićen spolni odnos 14.2, ciklus mi traje 28-30dana 32 sata nakon odnosa popila sam cilest table 4+4
Proslo je 7 dana i dobila sam iscjedak koji se razlikuje od menstruacije, smđkast je i manje obilan. zanima me jeli to znak da nisam trudna i trebam li napraviti kasnije test na trudnoću?

23.02.2009. 21:55

Ne bih ja to računala kao menstruaciju. Čekajte još, pravu menstruaciju u uobičajeno doba, pa ako je ne bude napravite test.

sanja1989

25.02.2009. 17:25

dobar dan..imala sam nezasticeni odnos s deckom 22.2 a menstruaciju sam dobila 11.2.on je siguran da nije svrsio u mene,ali ja ipak imam neku sumnju.jer mu izlazi ona tekucina od koje sam cula da se isto moze zatrudnjeti..to je bilo u nedjelju a ja sam u utorak ujutro otisla u klaicevu po pilule za dan poslje..popila sam ih i sve oke bilo..nisam imala nuspojava ni nista..e sad me zanima jesu li meni bili plodni ili neplodni dani..i jeli vrlo lako moguce da sam ostala u drugom stanju ? hvalaa unaprijed

25.02.2009. 19:50

Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

Putiton

26.02.2009. 17:15

Meni i djevojci se dogodila nezgoda... Bili smo kod ginekologa malo više od 12 sati poslije i dao joj je cilest, ali 2x2 tablete. Poslije sam vidio da ste napisal 2x3 tablete. Već je popila prvu dozu. Što učiniti?

26.02.2009. 21:50

Pa popiti još jednu i u drugoj rundi 3.

ivana808

27.02.2009. 09:25

imam jedno pitanje, zadnju menstruaciju dobila 14.2, i decko i ja smo imali spolni odnos 21.2 i puknuo je kondom, isli smo na sigurno, pa smo otisli u dezurnu ljekarnu i tamo je bila ljubazna zena koja mi je dala Cilest tablete, i rekla je da popijem odmah 3 i dugi dan jos 3 (prve 3 sam popila maksimalno sat vremena nakon spolnog odnosa). sad mene zanima dali je dormalo da san ja danas (27.2) dobila menstruaciju???

hvala

27.02.2009. 19:00

Dobili ste neuredno krvarenje kao posljedicu činjenice da ste vjerojatno nepotrebno uzeli hitnu kontracepciju. Sad malo strpljenja dok se sve vrati na normalu.

lizard3

28.02.2009. 01:55

Poštovana, molila bih vas za drugo mišljenje. Partner i ja smo imali odnos s kondomom koji je puknuo, a to smo shvatili kad je bilo prekasno, kad je već ejakulirao. Liječnik mi je prepisao Cilest tablete, uz upute da ih pijem dvije dnevno prvi tjedan, i po jednu dnevno drugi tjedan. Ostala sam zbunjena vidjevši da vi preporučate uzeti 2x3 tablete. Menstracija je trajala 9.-15.2. Odnos je bio 22.2.