Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
04.03.2009. 18:05
Ako vam je ginekolog to rekao nakon pregleda, onda je to tako. A sad pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja, da nešto naučite.
|
anna002
|
05.03.2009. 11:20
Poštovana,
menstruaciju dobivam inače redovito, ciklus 25-26 dana. Međutim 8. dana ciklusa partneru i meni puknuo je kondom i po savjetu ginekologa idući dan popila sam cilest 3+3, i još nakon toga 1+1 svakih 24h, nakon 5 dana sam prokrvarila, što pretpostavljam ne bi bilo čudno da nisam opet jučer prokrvarila, odnosno 18. dan nakon početka prethodnog krvarenja potaknutog pilulama. Pa me sada zanima je li to relativno normalno ili bih trebala otići što prije kod ginekologa na pregled?
hvala na odgovoru
|
|
05.03.2009. 12:10
Obzirom na količinu hormona koje ste sasuli u sebe, savršeno normalno
|
annabel
|
06.03.2009. 19:50
Postovana,unaprijed se ispricavam ako ste vec odgovarali na ovo pitanje,ali nisam informaciju uspjela nigdje naci. Naime,danas ujutro sam imala nezasticeni odnos s partnerom,metoda prekinutog snosaja,sto mi se desilo prvi put pa ne znam kako da reagiram. Penetracija nije trajala dugo,ali je bila neposredno pred ejakulaciju. Iako nije ejakulirao u mene,zabrinuta sam zbog ljubavnih kapljica. Posljednju mjesecnicu sam imala 25.02., a posto nemam bas redovite cikluse (32-40 dana) ne mogu se pouzdati u plodne dane. Zanima me Vase misljenje,da li bi trebala uzeti pilule za dan poslije ili ne (nisam bas sklona tome,znam da izazivaju velike promjene u organizmu,a kako imam policisticne jajnike i opcenito zbrkane hormone,ne bih se htjela igrati s tim ukoliko nije potrebno).
Unaprijed zahvaljujem!
|
|
06.03.2009. 21:00
Mislim da ne. Prerano za ovulaciju u svakoj verziji trajanja ciklusa a nije bilo ni ejakulacije.
|
pcud
|
06.03.2009. 21:55
molim vas mozete li mi reci tocne dane za sigurne odnose bez zastite kod neredovitih ciklusa. Znam da ste kod cesto postavljenih pitanja napisali da je to prvih desetak dana ciklusa, ali zanima me tocan broj, moja mi je doktorica rekla da se cak moze dogoditi i ovulacija za vrijeme menstruacije sto mi takodjer nikako nije jasno jer bi to onda znacilo da ciklus traje oko 14 dana???
|
DD
|
06.03.2009. 21:55
28.02. sam imala spolni odnos i puko nam je kondom. išla sam ginekologu i dao mi je cilest tablete da popijem 3 odmah i 3 za 12 sati. trebam dobit mjesečnicu 06.03. al još ništa. zanima me zapravo u kolikom postotku te tablete djeluju? koliko žena u biti spriječi tim tabletema trudnoću i trebam li se brinuti? hvala.
|
|
06.03.2009. 23:25
Pcud - nažalost, ne mogu vam ja garantirati da nećete ostati trudni tih prvih 10 dana ciklusa. Najvjerojatnije nećete, 99,99% nećete, i ako vam je to dovoljno dobro odlično. Ono što sam napisala je pravilo, a od pravila uvijek ima iznimaka, jer ljudsko tijelo nije stroj. Za vas su bolje rješenje pilule.
DD - efikasnost je 96%. Napravite test na trudnoću.
|
mspajic1
|
07.03.2009. 11:20
Poštovana,
noćas smo partner i ja imali nezaštićeni spolni odnos. Zadnja menstruacija počela mi je 21. veljače i inače imam redovne menstruacije. Do prije godinu dana pila sam jasmin, ali sada ne uzimam ništa. Ne mogu ići kod ginekologa jer ne živim u gradu u kojem sam prijavljena. Mogu li uzeti jasmin umjesto pilulu dan poslije? Molim Vas da mi odgovorite.
Zahvalna
|
|
07.03.2009. 12:05
Možete. Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja radi detalja.
|
nikolinaa
|
07.03.2009. 15:55
Poštovani,
imam redovite seksualne odnose...zadnja mjesečnica mi je počela 20.02,odnos bez žaštite sam imala 1.03. Dečko nije ejakulirao u mene,ali je mene bilo strah i otišla sam kod ginekologa po pilulu za dan poslije-prepisala mi je trikvilar (2žute da popijem,i nakon 12h još dvije). Prve sam pilule popila nakon 42h... Inače ciklus mi traje oko 25,26 dana... Jel me treba biti strah?Znam da paničarim,ali ipak...Zahvaljujem na odgovoru
|
|
07.03.2009. 17:00
Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
nikolinaa
|
07.03.2009. 18:50
...Već sam sve to pročitala...pa ako nije teško da opet odgovorite..Zbunjena sam,Hvala
|
|
07.03.2009. 20:05
Nikolina, u onom topiku vam sve jasno i glasno piše, i kad su vam plodni dani, i kolika je vjerojatnost trudnoće bez ejakulacije, i koliku dozu treba uzeti, i kolika je djelotvornost. Ne znam da li ste primijetili, ali u principu ne tješim, a to je ono što vi tražite.
|
XXXENA85
|
07.03.2009. 21:35
molim Vas,jako sam zabrinuta,nema veze s pilulama,al puno bi mi značio Vaš odgovor...na nalazu od ginekologa mi piše erozija i ektropija vrata maternice,jel to nešto ozbiljno,sestra od ginekologa mi se ne javlja na telefon pa nemam koga pitati
H v a l a
|
|
08.03.2009. 14:00
Nije ozbiljno, i može čekati vašeg ginekologa. A u međuvremenu, google is your friend.
|
DD
|
11.03.2009. 21:40
Imam još jedno pitanje za vas. nakon što sam popila 2 puta po 3 cilest tablete nakon 7 dana sam dobila menstruaciju ( 1 dan je kasnila ), al taj 1. dan je bio više smeđi iscjedak pa 2 dana normalno krvarenje i 4. dan opet kao prvi i gotovo. inače mi traje 5 dana i još dan dva smeđi iscjedak.dal je to sad normalno jer znam da kontracepcijske smanjuju krvarenja i kraće traju? ili da ipak posjetim ginekologa? Hvala.
|
sino
|
11.03.2009. 21:40
Postovana doktorice, molim Vas za misljenje.
Prije nekoliko sati imao sam odnos s curom pri kojem je puknuo kondom. Puknuce smo primjetili i prekinuli smo odnos, nije bilo ejakulacije. Cura je imala zadnju menstruaciju 15.02., a ciklusi joj u prosjeku traju 30 dana. Sad, prema racunima, trenutno su joj neplodni dani, no zanima me imamo li razloga za brigu i bi li se trebala obratiti svom ginekologu.
Unaprijed zahvaljujem.
|
|
12.03.2009. 10:10
DD - obilnost krvarenja smanjuje redovna, ne hitna kontracepcija, to nije isto.
Sino - pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
smajli
|
13.03.2009. 09:55
čitam tu na vašem forumu da liječnici prepišu 6 cilest pilula; 3 po 3 u razmaku od 12 h. ja sam imala nezaštićeni odnos s dečkom u utorak oko 4 ipo poslijepodne, u srijedu sam bila kod doktorice, ona mi je pripisala cilest, ali 8 tableta. 4 sam popila jučer u 4 ujutro, svaku u razmaku od 5 min, a druge 4 ću tek popiti sutra u 4 ujutro, tj. u subotu u 4 ujutro. nigdje nisam vidila takvu dozu tu na forumu, jeli i ona sprječava neželjenu trudnoću? hoće li biti problema s obzirom da druge 4 tablete moram popiti u vremenu kad će već isteći 72h od odnosa? bio mi je 15 dan od početka posljednje menstruacije, kolike su šanse za trudnoću obzirom da dečko nije ejakulirao u meni? moj posljednji ciklus trajao je točno 28 dana, a pretposljednji 32, uglavnom su pravilni, između 26/7 i 30-og dana uglavnom redovno dobijem menstruaciju. možete li mi na temelju toga barem približno moći reći jeli mi ovulacija bila prije ili poslije tog odnosa? hvala puno
|