Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
09.04.2009. 13:40
Još niste shvatili da ja ne tješim ? Da, mogla je zatrudniti u par sati, a vjerojatnost za trudnoću ako su bili plodni dani, jer je popila pilulu za dan poslije, je 4% (a ovo gradivo utvrđujemo bar 3-ti put, zar ne).
|
beca5
|
09.04.2009. 13:40
da li cura mora procuriti u roku 10 dana nakon popijenih tableta logest?
cura bi onda trebala dobiti 14.4 u tom slucaju,kaze da je stomak malo boli????
mene strah onog nepozeljnog!?
|
|
09.04.2009. 19:05
Ponovo pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja, da vidite kad treba krvariti. I znam da vas je strah, ali molim da imate razumijevanja za moje vrijeme i prestanete postavljati pitanje da li je trudna - ne znam.
|
mali mrav
|
09.04.2009. 19:10
poštovana doktorice!htjela bi znati da li mi je medicinska sestra dobro donijela raspored unošenja pilula za dan poslije.naime, radi se o celeste tabletama 2X2 .od dosta ljudi (i na internetu) sam čula da se pije šest tableta i to 2X3 (ISTO CELESTE).da li je moguće da je sestra pogriješila?
|
|
10.04.2009. 00:05
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
|
jasnaone
|
10.04.2009. 10:25
Evo samo da se javim s povratnom informacijom da ne odem samo tako. Kupila sam 2 testa i oba su pozitivna. U mojem slučaju trenutno nažalost. Hvala za odgovore i savjete.
Pozdrav.
|
|
10.04.2009. 11:20
Žao mi je. Pilule za dan poslije su djelotvorne u 96% žena, ali mora se uzeti dobra doza, što vi niste.
|
natasakm
|
12.04.2009. 04:10
Poštovana doktorice, trebam Vaš savjet!
Imala sam spolni odnos prije otprilike sat vremena, uglavnom, suprug je svršio, kondom je skliznuo i ostao u meni. Zadnju mengu imala sam 20.3., ovo mi je druga menga poslije poroda ( dvoje djece, dva carska reza, zato se brinem) pa su još neredovite. Što nam savjetujete s obzirom na to da su pred nama dva dana kad mi ginekolog ne radi. Usput, pijem klavocine zbog E. Coli u mokraći i dojim dijete od sedam mjeseci.
Sretan Vam Uskrs i unaprijed hvala!
|
|
12.04.2009. 18:50
imam mali problemcic..eto..spavala sam s deckom 21.2. naime imali smo sex bez zastite ali on je siguran da nije svrsio u mene ali ja sam ipak popila pilule za dan poslije..popila sam ih 2 dana nakon odnosa..mensturacija mi je dosla tocno na vrijeme. i trajala je kao i inace 6 dana inace dolazi mi 25-26 dana..e pa sad..vec je 4 mj..i meni kasni 9 dana.jel moguce da mi kasni zbog tih pilula..da jee doslo do nekog hormonalnog poremecaja?ili sam trudna? s tim da smo poslije imali odnos i sve bilo ok s kondomom nista nije puklo.. i na kraju..nemam svog ginekologa..tako da nemam pojma sta da radimmm..pomagajte ..hvalaa punoo
|
|
13.04.2009. 10:20
natasakm - nadam se da ste u međuvremenu malo pročitali forum, nedavno je bilo pitanje identično vašem. Gospođa je uzela hitnu kontracepciju, nažalost premalu dozu, i desila se trudnoća.
sonjicha - napravite test na trudnoću.
|
natasakm
|
13.04.2009. 11:20
Sve sam već prošla tri puta, koju dozu preporučujete? Sutra ujutro idem kod ginekologa, to je još unutar 72 sata, pošto nemam nikakve pilule pri ruci, a ni ljekarna ne radi.
|
|
13.04.2009. 15:45
Pa onu koja piše u temi Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Međutim, na vašem mjestu ja bih otišla na hitnu po recept ili posudila od prijateljice, vrijeme je tu vrlo važno - čim prije tim bolje.
|
Golamladenka
|
13.04.2009. 20:35
Poštovana
uvjerena sam da odgovor na moje pitanje vec negdje piše, ali mozete li mi ukratko objasniti jednu stvar:
pijem logest i jučer sam popila zadnju tabletu, danas sam imala spolni odnos sa dečkom i svršio je u mene- pa me zanima postoji li bilo kakav strah u vezi trudnoće- baš zbog toga što sada 7 dana (menstruacija) necu piti tablete??!
*Hvala!
|
blue angel
|
13.04.2009. 20:35
Od korištenja pilula prošlo je 8 dana. Ovih dana osjećam bol u grudima kakva mi se obično javlja prije mjesečnice..znači li ti da je mogu očekivati ovih dana? Zahvaljujem na odgovoru.
|
|
13.04.2009. 22:15
Blue angel, ispravak, sada sam pročitala vaše originalno pitanje - zaboravila sam da ste vi pili hitnu kontracepciju. Ne obazirite se na simptome, menstruaciju očekujte kad i inače, pa ako ne dođe nda ćemo razmišljati.
|
|
13.04.2009. 22:15
Golamladenka - u temi Obavezno pročitati
blue angel - krvarenje nastupa u pauzi, dakle unutar 7 dana od zadnje popijene tablete. Ako ga nije bilo možda da napravite test na trudnoću.
|
blue angel
|
14.04.2009. 09:35
Krajem tjedna bih trebala dobiti mjesečnicu...pa sam pretpostavila da je ta bol u grudima pms..no hvala na odgovoru.
|
preplašena14
|
15.04.2009. 15:20
Moj dečko i ja jučer oko pola četiri imali smo spolni odnos...
Na žalost prezervativ je puknuo i on je ejakulirao u meni. Bili smo jako preplašeni. Ja sam se sjetila da na sreću postoje te tablete za dan poslje i odmah smo otišli u ljekarnu i kupili ih. Ljekarnik nam je dao cilest. U pet sati popila sam prvu turu od 3 tablete i počela me boliti glava i vrtitilo mi se... Naveće kada sam zaspala oko pol jedan sam se probudila sa jakom mučninom i nisam mogla izdržati i povratila sam... i tako da sam drugu turu popila na prazan želudac... I bilo mi je još gore i tek prije tri sata popustile su me mučnine i sada me samo boli glava...
Zanima me jesu li se pilule primile zbog povračanja, da li je to normalno, jesam li pogrješila uzevši pilule pošto ih nikada prije nisam niti koristila i ako se pilule nisu primile da li ih trebam popiti ponovo?
|
|
15.04.2009. 15:45
Molim pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
preplašena14
|
15.04.2009. 15:45
Poštovana doktorice,
moj dečko i ja imali smo jučer u pola 16 spolni odnos koji je završio ejakulacijom. Prezervativ nam je puknuo. Odmah poslje toga otišli smo u ljekarnu gdje su nam dali cilest i rekli da ih pijem 3 odmah i 3 nakon 12 sati.
Ja sam prvu turu popila u 17 sati i počelo mi se naglo vrtiti i postalo mi je muka. Zaspala sam jako brzo zbog glavobolje i probudila me jaka mučnina u 1 sat i morala sam povračati. Drugu turu uzela sam u 5 ujutro i postalo mi je još gore... Stalno sam povračala i osjećala jaku vrtoglavicu. I povračanje me popustilo tek u 12 sati. Dali se tableta primila jer je bila popita na prazan želudac, ako nije dal ju trebam popit ponovo i jesam li pogrješila uzevši ih jer nikad prije nisam pila kontracepcijske pilule?
|