Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

leontina

28.04.2009. 16:55

Opet ja happy
naime, menstr.koju sam dobila 7 dana nakon pilule traje vec drugi dan i nekako je malo malnje obilna nego inace i rjedja je, pa ne znam da li je uopce smatrati mentr.
a ono sto sam zaboravila navesti jeste da mi ciklusi inace traju oko 30 dana a odnos se desio 10og dana ciklusa, pa se nadam da je uz to i pilulu Vikela trudnoca iskljucena? Vase misljenje???
nakon ovoga definitivno pocinjem sa kontracepcijskim pilulama!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.04.2009. 17:00

U temi Pilula za dan poslije - najčešća pitanja vam sve piše.

dolphin58

28.04.2009. 23:35

predzadnja menstruacija je bila 18.03., posljednja 16.04., završila je 21.04.. Danas,28.04. sam imala pokušaj spolnog odnosa bez zaštite, trajalo je možda pola minute i nije bilo ni blizu ejakulacije. Da li je ptrebno uzimati pilulu za dan poslije i koju dozu? Odnos je bio oko 8 navečer.

29.04.2009. 09:40

Gledajte, ja stvarno nemam ni vremena ni volje to računati, niti mogu preuzeti odgovornost za vas. U Piluli za dan poslije - najčešća pitanja vam sve piše pa procijenite sami.

marta991

29.04.2009. 22:55

Decko i ja imalo smo spoli odnos bez zastite i to dan poslje nakon sto mi je završila menstruacija, za nekih 20 sati popila sam pilulu za dan poslije cilest 3+3, imala sam mučnine i povračala, al ne previše. Za 6 dana nakon što sam popila pilule dobila sam nesto kao krvarenje i trajalo je 5 dana, nalik na mjesecnicu. Postoji li mogucnost da sam trudna?

30.04.2009. 09:30

Ne znam. Pročitajte odgovor iznad, i na vas se odnosi.

m234

01.05.2009. 23:10

Poštovana doktorice
Pisala sam Vam već u ponedjeljak kad sam uzela posljednju dozu Cilest tableta kao hitnu kontracepciju (u nedjelju sam popila prve 3). Dečko i ja očito imamo neki peh, naime kondom je danas opet pukao... Ima li razloga za paniku pošto sam hitnu kontracepciju, kako sam rekla, već uzela ovaj vikend? Napominjem da od uzimanja tableta menstruaciju još nisam dobila i da mi je zadnja bila s 13. na 14.4. Ako i rizik za trudnoću postoji, pretpostavljam da ćete mi reći da ponovno hitnu kontr. nikako ne uzimam jer je prošlo premalo vremena te iz zdravstvenih razloga nije dobro...
Hvala

02.05.2009. 00:25

Točno, ne uzimajte ponovno hitnu kontracepciju, nisu to bomboni. Sad kako bude, jer ovulacija vam je pretpostavljam već trebala proći.

ana84

02.05.2009. 18:00

Poštovana doktorice, moja prijateljica je jucer ujutro imala nezasticen spolni odnos, plodni dani, te je u 4 sata popodne popila Cilest 3 tablete....slijedecu dozu je uzela u 4 ujutro, tj. nocas, no oko 9ipo jutros je povratila. Zanima me da li se tableta uspjela apsorbirati ili ih mora ponovo uzeti?

m234

Još nešto... pitanje kojim se nadovezujem na svoj prethodni post... Uz odnos tjedan dana nakon uzimanja hitne kontracepcije, postoji li svejedno šansa da se zatrudni? Tj, utječe li hitni kontraceptiv i na odnose nakon, sve do mesntruacije? Problem je u tome što očito ne znam kako točno te tablete djeluju...

marla

Poštovana doktorice,

imam pitanje na koje nisam uspjela pronaći odgovor među dosadašnjim postovima - kada se kontacepcijske tablete uzimaju radi sprječavanja trudnoće, pa je naputak 2+2, 3+3 tablete itd. ovisno o kojima se radi, da li je potrebo uzeti tablete koje se piju prve po redu (dakle s prvim danom menstruacije, koje su u jednoj boji), ili koje se piju drugi tjedan ili koje se piju treći tjedan? ili je svejedno?

Hvala na odgovoru!

02.05.2009. 18:20

Ana - recite prijateljici da pročita temu Obavezno pročitati, a može i Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
Marla - osim kod Triquilara i Trinovuma, svejedno je. U Piluli za dan poslije - najčešća pitanja vam piše koje tablete kod njih treba piti.
m234 - treba jako dobro znati i svoje tijelo i menstruacijski ciklus da bi se sigurno uzimala pilula za dan poslije. Zato sam i napisala temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Tamo vam piše jedino važno - možete zatrudniti samo kad je ovulacija. Ako je ona 7 dana nakon što ste uzeli pilule, bezveze ste ih pili prvi put i ostat ćete trudni od tog odnosa. Vi o tome ne znate dovoljno da se igrate. Uzmite redovnu kontracepciju.

chocoltha

03.05.2009. 10:55

Poštovana!
Sinoć sam imala spolni odnos s kondomom međutim prilikom izvlačenja je ostao u meni,a kako ga partner redovito vadi van prije ejakulacije bez obzira na kondom tako je bilo i ovaj put. ne bih se zabrinjavala da mi nije bio 16. dan ciklusa (obično traje 28-30). Sad razmišljam kolika je mogućnost da je malo sjemene tekućine završilo u meni umjesto vani i dali da se sutra ujutro obratim ginekologu radi pilule za dan poslije..
Unaprijed hvala!

03.05.2009. 12:10

Sumnjam da možete ostati trudni od predejakulata uz korištenje kondoma. Ali nažalost nije nemoguće.

m234

03.05.2009. 22:40

Još jedno pitanje... dakle, hitna kontracepcija djeluje tako da "poremeti" ciklus kako bi spriječila oplodnju? Ako sam u pravu, da li je onda moguće da hitna kontr. može djelovati tako da mi "odgodi" ovulaciju za npr. tjedan dana od uobičajenog vremena (dakle za vrijeme kad bi mi inače bili neplodni dani), a ja baš tada imam odnos i ostanem trudna? Da li je to moguće?

04.05.2009. 10:20

Ne bi trebalo. Međutim, kako vi znate da vam ovulacija nije trebala biti baš za tih tjedan dana? U tom smislu je moguće. Poanta onog što želim reći jest da sam prečesto vidjela da ovulacija zna biti nepredvidiva, pogotovo kod stresa, a 6 ili 8 ili 10 tableta bilo čega su stres. .

stadlerka

04.05.2009. 16:25

Poštovani,
Mensturaciju sam dobila 11.4.09 i trajala je do 17.4.09 . Poslje menstruacije dana 4.5.09 sam imala sexalni odnos ja i partner smo koristili kondom . Ali partner kada je izvadio svoj spolni organ iz vagine i poceo da svrsava primijetio je da je kondom puknuo . On kaze da nije osjetio da je bio puknut tokom odnosa , nego tek kada ga je izvadio da je puknuo . E mene je sada strah da nisam mogla ostati trudna , i ako nije penetrirao . Sta mi vi predlazete da uradim ? Da li bi trebala nesto ... sad(( I da napomenem da mi ciklusi nisu redovni , prodje nekad i do mjesec i pol dana a da ne dobijem menstraciju, ...

04.05.2009. 22:00

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

kika25

04.05.2009. 22:00

imala sam menstruaciju 23.04. dečko i ja smo 02.05 (nakon 9 dana) imali malu nezgodu. zanima me dal sam trebala popiti tabletu? hvala

04.05.2009. 22:50

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja